Η ζωή θα δώσει τις αποδείξεις Print E-mail
Written by valuebet   
Thursday, 17 April 2008 22:03
 

Πριν από πέντε χρόνια όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν στα 30 δολάρια Τα Παιχνίδια της Τύχης προαναγγέλλουν ότι έχουμε εισέλθει στο τέλος της πετρελαϊκής εποχής και οι λαοί της γης θα έπρεπε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον τοκετό που θα γεννούσε την νέα ενέργεια ώστε αυτός να μην είναι επώδυνος. Με σειρά άρθρων το περιοδικό ανακοινώνει την αύξηση της τιμής πάνω από τα 100 δολάρια μέχρι το 2007 και χωρίς οροφή για τη συνέχεια εφόσον παρέμεινε σαν βασική ενέργεια ο μαύρος χρυσός. Το περιοδικό έγραψε με σαφήνεια ότι αν η ανθρωπότητα δεν έβαζε στο περιθώριο την ενέργεια του πετρελαίου η τιμή θα πήγαινε όσο χρειαζόταν για να αντιληφθούν λαοί και εξουσίες ότι ο άνθρωπος δεν είχε τα περιθώρια να συνεχίσει ζει στην πετρελαϊκή εποχή.

Τα μηνύματα του περιοδικού θεωρήθηκαν υπερβολές αλλά τελικά θα αποδειχτεί ότι αποτελούσαν αντανάκλαση μιας νέας πραγματικότητα που ήταν προ των πυλών. Καμιά δύναμη και καμιά εξουσία δεν μπορεί να αντισταθεί στο προϊόν της εξίσωσης που δίνει η πραγματικότητα με την εξέλιξη του είδους. Για να αποτελούσαν γραφικότητες αυτά τα μηνύματα θα έπρεπε η να είναι διαφορετική η πραγματικότητα η το ανθρώπινο είδος να μην επιθυμεί την εξέλιξη. Ούτε το ένα , ούτε το άλλο μπορεί να ισχύουν. Και αυτό επειδή η πραγματικότητα λέει ότι ο πλανήτης που ζει το είδος μας δεν έχει αντοχές και δεν αντέχει στην μόλυνση από τα τοξικά που υπάρχουν στα έγκατα του. Αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωή δημιουργήθηκε στον εξωτερικό φλοιό του πλανήτη δεν έχουμε το περιθώριο να μεταφέρουμε την ύλη που υπάρχει στο εσωτερικό και να την επιβάλουμε σαν την ενέργεια του είδους μας. Πρόκειται για διαδικασία με ημερομηνία λήξης που είναι προ των πυλών. Ο άλλος παράγοντας αυτός της εξέλιξης είναι σε όλους γνωστός και κατανοητός και επομένως οι εκτιμήσεις μας έβαζαν σε μονόδρομο το τέλος της πετρελαϊκής εποχής.

Για την μίζερη ελληνική πραγματικότητα που εκ των συνθηκών κάθε σκέψη που αφορά το βάθος χρόνου αντιμετωπίζεται σαν γραφικότητα η σαν κινδυνολογία η κατάσταση δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Θα λέγαμε ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Με όλα τα συστήματα εξουσίας και τις μάζες να λειτουργούν στις αρχές του συμψηφισμού και του αλληλοεκβιασμού το ελληνικό τοπίο παρουσιάζει έντονα συστατικά παρακμής μέσα στην οποία τα μέλη έχουν σαν μοναδική οδό επιβίωσης την σαπίλα και τον συμβιβασμό. Το σύστημα υποχρεώνει τα μέλη του ανεξάρτητα από την πραγματική τους επιθυμία σε διαρκή εκπεσμό των αξιών τους είτε μιλάμε για τον απλό λαουτζίκο είτε για την ελίτ και την πλουτοκρατία.

Η έρευνα ,η καινοτομία , οι πραγματικές ρήξεις αποτελούν σπάνιο είδος στο μίζερο ελληνικό τοπίο και αυτές οι απουσίες οδηγούν με μαθηματικό τρόπο το έθνος στο περιθώριο. Και όταν λέμε έθνος θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στην δύναμη της γλώσσας και στην οροφή της σκέψης που μπορεί να έχει ο λαός που ζει σε αυτά τα εδάφη και μιλάει αυτή τη γλώσσα. Καμία αξία δεν έχει να μιλάμε για πληθυσμούς που πρέπει να ευμερήσουν από την στιγμή που αυτοί οι πληθυσμοί χάσουν την εθνική τους ταυτότητα. Την οποία δεν πρέπει να κάνουμε το μοιραίο λάθος να ταυτίζουμε με την εφήμερο η επαγγελματικό πατριωτισμό που μας διακρίνει σήμερα. Σαν υστερόγραφο για το κεφάλαιο του πατριωτισμού θα πούμε το εξής: Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας ο αμυντικογενής και φοβικός πατριωτισμός δεν ωφέλησε έναν λαό και ένα έθνος. Ο γνήσιος πατριωτισμός εκφράζεται μόνο με την δύναμη της σκέψης και την δύναμη των αξιών. Ούτε φοβάται τίποτα , ούτε έχει συμπλέγματα ανωτερότητας η κατωτερότητας.

Συνεχίζουμε να αγωνιούμε για τα όσα θα συμβούν στη χώρα αφού δεν βλέπουμε κάποια αλλαγή σε νοοτροπίες που την έφεραν σε δεινή θέση και για ένα μεγάλο τμήμα του λαού στα πρόθυρα της εξαθλίωσης. Ζούμε σαν έθνος κάτω από μία πίεση και σε τέτοιες συνθήκες σπανίζει το καθαρό μυαλό και η ενεργητική γενναιότητα. Λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαμε πέρσι όταν οι φωτιές έκαιγαν τα πάντα. Σπασμωδικά η απαθέστατα. Χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι και αυτή η σιωπή είναι ενοχή αφού αποδεχόμαστε την κακή μας μοίρα. Επιτρέπουμε στη φτήνια και στους ανύπαρκτους κερδοσκόπους της ύλης,του πνεύματος και της εξουσίας να είναι κυρίαρχοι ενώ δεν αποτελούν τίποτα άλλο από φούσκες. Και αυτό το τελευταίο θα αποδειχτεί πολύ σύντομα από την ίδια την ζωή.

 
<< Start < Prev 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Next > End >>

Page 167 of 172