Βρε την Πορτογαλία.. PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 28 July 2015 20:27


Πηγή Foxbet.gr 23/7/2015
" Οι πολυαναμενόμενες προϋποθέσεις, για την χορήγηση άδειας λειτουργίας στην στοιχηματική αγορά στην Πορτογαλία, επιτέλους ανακοινώθηκαν. Το νέο νομικό πλαίσιο για την λειτουργία online στοιχηματικών εταιρειών αποκαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα της κυβέρνησης στην Πορτογαλία. Καταρχάς το κόστος για άδεια λειτουργίας online εταιρείας στην Πορτογαλία (π.χ. Ladbrokes.pt) ανέρχεται στις 12 χιλιάδες ευρώ.
Επίσης η άδεια λειτουργίας για τις στοιχηματικές πλατφόρμες στοιχηματισμού φτάνει στις 18 χιλιάδες ευρώ. Σε αυτά προσθέτονται 2 χιλιάδες ευρώ για την προσθήκη τύπων στοιχηματισμού (όπως πόκερ κτλ) ή άλλων τύπων τυχερών παιχνιδιών (όπως ρουλέτα). Το ίδιο ισχύει και για άλλους τύπους τυχερών παιχνιδιών στην Πορτογαλία. Το κόστος αδειών για επίγεια σημεία – χώρους στοιχηματισμού είναι το ίδιο ανά κατηγορία όπως και για τις online στοιχηματικές εταιρείες. Παρόλα αυτά κάθε τύπος στοιχηματισμού και κάθε επίγειος χώρος χρειάζεται έγκριση για την εκκίνηση λειτουργίας (δηλαδή δεν φτάνει να κατέχει άδεια λειτουργίας) στην Πορτογαλία, η οποία κοστίζει 2 χιλιάδες ευρώ για καθετί που θα παρέχεται – προσφέρεται είτε online είτε σε επίγειο χώρο.

Στο νομικό πλαίσιο υπάρχει ειδική πρόβλεψη μόνο για την επέκταση των εταιρειών στοιχηματισμού που θα προσφέρουν αθλητικό στοίχημα. Έτσι το κόστος επέκτασης αδειοδότησης για προσφορά αθλητικού στοιχήματος φτάνει τις 12 χιλιάδες ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τους ιπποδρόμους, η επέκταση της άδειας λειτουργίας των οποίων κοστίζει επίσης 12 χιλιάδες ευρώ. Σε αντίθεση με την επέκταση άδειας για μπίνγκο που είναι μόλις 2 χιλιάδες ευρώ. Οπότε πλέον το πεδίο «ανοίγει» για τις στοιχηματικές εταιρείες, να ξεκινήσουν τις αιτήσεις για αδειοδότηση στην Πορτογαλία."ΣΗΜ. Valuebet Όπως βλέπετε την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε το άνοιγμα της αγοράς στην Πορτογαλία. Πέρασαν 7 χρόνια από την απόφαση του 2008 που πήρε το ύποπτο  ΔΕΚ για το μονοπώλιο της Πορτογαλίας. Τότε το ευρωπαϊκό δικαστήριο είχε υπερασπιστεί το 100% κρατικό μονοπώλιο της Πορτογαλίας με το επιχείρημα ότι ο εξ αποστάσεως στοιχηματισμός , μέσω διαδικτύου είναι επικίνδυνος απο ιδιωτικές εταιρείες και δικαιολογείται μονοπωλιακά από τις κρατικές.

Αργότερα το ΔΕΚ πάντως υποστήριξε ότι μπορεί ένα κράτος μέλος να δώσει μονοπώλιο σε ιδιώτη σε μια απόφαση καρμπόν από την νομολογία που αφορούσε τον βασικό μέτοχο για όσους διαβάζουν ψιλά γράμματα. Και φυσικά αυτή η αποφαση αφορούσε μόνο την Ελλάδα, λες και την είχαν πετάξει από τότε από την Ευρώπη.

Εκείνη η απόφαση έγινε αποδεκτή με θύελλα πανηγυρισμών από την κυβέρνηση της δεξιάς, τον ΟΠΑΠ και την Ιντραλότ που υπερασπιζόταν με ιερό παθος την αποκλειστικότητα του ΟΠΑΠ σε έδαφος και αέρα αν και το 66% ανήκε στους μετόχους κυρίως τους αμερικάνους. Να σημειωθεί ότι η Πορτογαλία έχει 100% κρατικό μονοπώλιο με τα εσοδα να πηγαίνουν αποκλειστικά σε κοινωφελή προγράμματα, νοσοκομεία και ιδρύματα.

Στην περίπτωση της Ελλάδας οι δικοί μας δεξιοί και πασόκοι  μπουνταλάδες ανακοίνωσαν το 2006 επιτροπή παιγνίων την στελέχωσαν μερικά χρόνια αργοτερα  και στο τέλος με το νόμο Βενιζέλου το 2011 πέταξαν εκατοντάδες εκατομμύρια με αναδρομική εφαρμογή του  στο τέλος του 2012 από την συγκυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου και την υποστήριξη της Ιντραλότ. Η οποία  δεν είχε πάρει ,η δεν ήθελε ,να πάρει πρέφα την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Η αναδρομική εφαρμογή του νόμου Βενιζέλου δεν απέδωσε ούτε ένα ενα ευρώ αφού όλες οι εταιρείες πήγαν πάσο καθως το τοπιο δεν ήταν ξεκάθαρο και το κόστος δυσβάστακτο. Η μη εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία δεν φάνηκε να απασχολεί το δίδυμο Βενιζέλου-Σαμαρά , ούτε και τον κ. Στουρνάρα,  φαίνεται να ήταν βέβαιοι ότι το κράτος δεν θα έπαιρνε μία από την αναδρομική φορολογία.

Φέτος δύο φορές ανακοινώθηκε απο τον πρώην υπουργό οικονομικων κ Βαρουφάκη, πριν το δημοψήφισμα,  η αδειοδότηση των εταιρειών του διαδικτύου με ξεκάθαρο διεθνή διαγωνισμό εξπρές όμως οι οικονομικές εξελίξεις μπορεί να αναβάλουν τη αδειοδότηση. Η μη αδειοδότηση στις εταιρείες του διαδικτύου προκαλεί μέγιστη οικονομική και όχι μόνο ζημιά ,στη χώρα μας και συμβάλει στα μέγιστα στην απομόνωση της και την οδηγεί νομοτελειακά σε μια πολύ χειρότερη συνέχεια.

ΥΓ Το μπουνταλάδες θα πρέπει να  το ανακαλέσουμε αν αυτη τη χώρα την κυβερνούσαν από το 2006 οι δανειστές με σκοπό την αποδυνάμωση , την εξάρτηση και τη διάλυση της και μας το ανακοίνωσαν το 2010 με την απειλή παύσης πληρωμών. Αυτα τα συνοπτικά αφού ως γνωστό πάντα ασκούμε ηπιότερη κριτική σε σχέση με την απαιτούμενη για κάθε περίσταση.

Last Updated on Tuesday, 28 July 2015 20:42