Στημένοι αγώνες PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 26 June 2015 16:01


Στημένος είναι ένας αγώνας που το αποτέλεσμα έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων από τις δύο ομάδες με σκοπό να αποκομίσουν κέρδη από τα στοιχήματα. Στη συνέχεια διάφοροι παράγοντες, μεσάζοντες , τζογαδόροι παίρνουν τη θέση των ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα. Στους στημένους αγώνες σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές δεν παίζουν οι ποδοσφαιριστές αλλά διάφοροι τρίτοι χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Οι αρμόδιες επιτροπές καταπολέμησης των στημένων αγώνων δεν έχουν βρει ποτέ στημένο αγώνα υψηλού επιπέδου, πχ ομίλους και νοκ άουτ Τσάμπιονς Λιγκ, Euro η Μουντιάλ. Επιπλέον δεν έχουν στηθεί ποτέ αγώνες στους οποίους έχασαν οι παίκτες και κέρδισαν οι μπουκμέικερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιων ανιχνευτών πχ betradar που ήρθε πρόσφατα και στην Ελλάδα στημένοι είναι μόνο οι αγώνες που κερδίζουν οι παίκτες μεγάλα ποσά η παρατηρείται έντονος στοιχηματισμός στο ποντάρισμα μιας ομάδας. Αν δηλαδή ένας αγώνας στηθεί χωρίς να προηγηθεί έντονος στοιχηματισμός τότε ο αγώνας θεωρείται γνήσιος με μαθηματικό αξίωμα. Οι αγώνες στους οποίους παίζονται μεγάλα ποσά σε ένα σημείο πρέπει να είναι στημένοι διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα η λειτουργία των εποπτικών μηχανισμών της ΟΥΕΦΑ και των κρατών. Στην περίπτωση πάντως που στήνουν αγώνες τα ίδια τα κράτη η και οι ομοσπονδίες δεν μπορεί να ελεγχθούν από τους εποπτικούς μηχανισμούς γιατί παραβιάζουν την εθνική τους κυριαρχία.


ΥΓ 1 Πότε είναι στημένος ένας αγώνας; Όταν έρθει το σημείο που παίζεται για αγωνιστικούς η στοιχηματικους η και για τους δύο λόγους η όταν στον ίδιο αγώνα δεν έρθει το σημείο που τράβηξε τους τζίρους;Δηλαδή τα σημεία που παίζονται περισσότερο και επαληθεύονται τα στήνουν  οι παίκτες και στα σημεία που δεν περνάνε ενώ τράβηξαν τζίρους γίνονται στησίματα από τις εποπτικές αρχές για λογαριασμό των μπουκμέικερ;

Και ας πούμε ότι οι εποπτικές αρχές αποτρέπουν ένα χειραγωγημένο η στημένο αγώνα στον άσσο που άνοιξε στο 2.00 και έπεσε στο 1.50. Ο παίκτης που επαίξε ένα παρολί 5 ευρώ  με αυτόν τον άσσο θα πρέπει να τα χάσει λόγω της παρέμβασης των εποπτικών αρχών που άλλαξαν με άμεση η έμμεση ανάμιξη το αποτέλεσμα!

ΥΓ 2 Πόσοι μπουκμέικερ στον πλανήτη και σε τι ποσοστό τζίρων έχουν βγάλει ετήσια επιστροφή μεγαλύτερη του 100%. Δεν μας δίνουν τα στοιχεία της πενταετίας για να δούμε τι συμβαίνει!

ΥΓ. 3 Γιατί οι επαγγελματίες τζογαδόροι αναζητούν τον εκμηδενισμό της γκανιότας με trading ,και  arbitrage για να κάνουν κέρδη και δεν περιορίζονται στα στημένα και ας αγοράσουν το  σημείο του 1.50 στο 1.30;

Last Updated on Friday, 26 June 2015 16:14