Νομοθετείται η κλιμακωτή στο Πάμε Στοίχημα Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 28 October 2014 03:58


Σύμφωνα με δημοσιεύματα θα μεταβληθεί νομοθετικά η προμήθεια που παίρνουν οι πράκτορες στο Πάμε Στοίχημα. Σήμερα ισχύει για όλα τα στοιχήματα το 8% όμως υπάρχουν διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΠΑΠ και ΠΟΕΠΠΠ  για κλιμακωτή προμήθεια που θα κυμαίνεται από 3% στα μονά στοιχήματα ως και 16% στις πεντάδες και άνω. Δεν αποκλείεται , σύμφωνα με πληροφορίες η προμήθεια στις δεκάδες και άνω να ανέλθει και στο 20%. Η κλιμακωτή προμήθεια θα αφορά αποκλειστικά το Πάμε Στοίχημα και όχι τα άλλα προκαθορισμένης μορφής παιχνίδια του ΟΠΑΠ όπως το ΚΙΝΟ που η προμήθεια θα παραμείνει σταθερή και στις 12 επιλογές στοιχήματος.

Το μοντέλο της κλιμακωτής προμήθειας είναι διαφορετικό σε κάθε χώρα της Ευρώπης όμως δεν είναι γνωστό το ευρωπαϊκό κράτος που έχει προμήθεια 3% στα μονά , 5% στις δυάδες, 9% στις τριάδες ,12% στις τετράδες και 16% στις πεντάδες και άνω. Πιθανολογείται ότι αυτό είναι μοντέλο της Δανίας αφού πρόσφατα η Επιτροπή Παιγνίων επικαλέστηκε τον συγκεκριμενο κανονισμο για εφαρμογή στην Ελλάδα. Ως γνωστό σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αυτό που είναι νόμιμο σε ένα κράτος μέλος δεν μπορεί να απαγορεύεται σε ένα άλλο κράτος  σε ότι αφορά την διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιων κλπ.

Πιθανολογείται ότι ο νομοθέτης η και οι νομοθέτες που προτείνει η προτείνουν  τη συγκεκριμένη κλιμακωτή προμήθεια αντέγραψε η αντέγραψαν , τα ποσοστά από την αγορά της Δανίας. Δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη κλιμακωτή προμήθεια ,η κάποια παραπλήσια προμήθεια να ισχύει και σε άλλα η σε όλα τα ευρωπαϊκά μονοπώλια στοιχήματος και να έρχεται, όπως πάντα, με σημαντική καθυστέρηση και στην ελληνική πραγματικότητα.

Last Updated on Wednesday, 21 January 2015 20:50