Διώχνουν 600 για να αυξήσουν τα κέρδη ! Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 07 July 2008 22:49


Πρωτοφανή αδικία σε βάρος 600 συμβασιούχων διαπράττει η κυβέρνηση που ως γνωστόν ελέγχει απόλυτα την λειτουργία του ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να εκδιωχθούν από την εταιρεία 600 συμβασιούχοι με σκοπό να αυξηθούν τα ήδη τεράστια κέρδη του κρατικού μονοπωλίου και των συνεταίρων  αμερικανών και ντόπιων μετόχων. Οι συμβασιούχοι θα απομακρυνθούν από τον ΟΠΑΠ χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα δικαίωμα αν και δούλεψαν επί σειρά ετών στην εταιρεία με συμβάσεις της μίας μέρας. Πρόκειται για εξέλιξη που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βλέπει τους πολίτες και τους εργαζόμενους σαν μύγες και  μυρμήγκια Προ μηνός η κυβέρνηση έδιωξε με τον ίδιο τρόπο συμβασιούχους από τον ΟΔΙΕ ενώ έχει ετήσια κάνει δωράκια 1,5 εκατ. ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι antenna με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις για να εξαγοράσει υποστήριξη. Την υπόθεση δίωξης των 600 άτυχων συμβασιούχων έχουν αναλάβει νομικά πρόσωπα της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με ετήσιες αμοιβές 300.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του ΟΠΑΠ η εταιρεία μπορεί να κάνει ότι θέλει και δεν έχει σχέση με το δημόσιο και την κυβέρνηση. Και όμως ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το υπουργείο οικονομικών και αυτό διόρισε την σημερινή διοίκηση.  Σε ότι αφορά την ουσία του επιχειρήματος ότι ο ΟΠΑΠ διαφέρει από την κυβέρνηση πρόκειται περί αστείου  αφού αυτό θα μπορούσε να διατυπωθεί μόνο στην περίπτωση που τα 5,500 πρακτορεία πουλούσαν μόνο προϊόντα της ΟΠΑΠ και δεν διέθεταν στον κοινό τις κρατικές ιπποδρομίες και τα κρατικά λαχεία.
Η απομάκρυνση των 600 συμβασιούχων αποτελεί ένα απεχθές κοινωνικό έγκλημα που θα το συγκαλύψει η πουλημένη ΕΣΗΕΑ και τα ΜΜΕ επειδή χρηματοδοτούνται από τα ταμεία του ΟΠΑΠ για να σιωπούν στην αντικοινωνική δράση της εταιρείας.
Η ΟΠΑΠ ΑΕ διώχνει 600 συμβασιούχους σαν σκουπίδια και χωρίς να τους αναγνωρίσει δικαιώματα όταν μόνο πέρσι  για ένα εξάμηνο έδωσε 65 εκατ. ευρώ αέρα στην Ιντραλότ για παροχή συμβουλών Σήμερα  στα ταμεία του μπουκμέικερ της κυβέρνησης υπάρχει αποθεματικό 450 εκατ ευρώ ενώ πέρσι οι μέτοχοι 500 εκατ. μέρισμα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται, με την δικαιοσύνη να σφυρίζει αδιάφορα ,η λειτουργία του ΚΙΝΟ του παιχνιδιού πού πριν την έναρξη του η Ελλάδα είχε την χαμηλότερη εγκληματικότητα στην Ευρώπη και σήμερα διαπράττονται αμέτρητα εγκλήματα , παράνομες και ανήθικες πράξεις εξ αιτίας των 5,500 παράνομων συνταγματικά λεσχών που έχει στήσει ο κυβερνητικός ΟΠΑΠ.