Μια περίεργη επιστολή του ΟΠΑΠ Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 10 July 2012 17:25

Σε  πρόσφατη  επιστολή  που έστειλε η ΟΠΑΠ ΑΕ σε πρακτορεία που κάνουν μεγάλους τζίρους στα στοιχήματα αναφέρει τα εξής:

"Σας γνωρίζουμε ότι, από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η εταιρεία μας, το πρακτορείο σας αποκλίνει σε μέγιστο βαθμό στο παιχνίδι "Πάμε Στοίχημα" σε σχέση με το μέσο όρο του συνόλου των πρακτορείων μας και σε σχέση με όλα τα διεξαγόμενα παιχνίδια μας. 
Για αυτόν το λόγο στο πλαίσιο των οριζόμενων στο άρθρο 12 της μεταξύ μας υπογραφείσας σύμβασης καλείστε να αιτιολογήσετε τους λόγους της υπερβολικής απόκλισης με έγγραφη παροχή αναγκαίων εξηγήσεων εντός πέντε ημερών από την παραλαβή της παρούσης. 

ΣΗΜ Valuebet 
Αυτή είναι η επιστολή που έστειλε ο ΟΠΑΠ σε άγνωστο αριθμό πρακτορείων αλλά εκτιμάται ότι αυτά τα πράκτορεία κάνουν μεγάλους τζίρους στο Πάμε Στοίχημα δυσανάλογους με το μέσο όρο των πρακτορείων ενώ παράλληλα δεν κάνουν μεγάλους τζίρους στα άλλα παιχνίδια της εταιρείας προφανώς το ΠΡΟ-ΠΟ , το Λόττο, το Τζόκερ η το ΚΙΝΟ..

Η ΟΠΑΠ ΑΕ έστειλε την επιστολή επικαλούμενη το άρθρο 12 το οποία κάνει αναφορά σε αποκλίσεις που έχουν σχέση με τον τύπο παιχνιδιού παράπεμποντας στο trading. Ωστόσο στο άρθρο 12 δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε αποκλίσεις με βάση το μέσο όρο των τζίρων του Πάμε Στοίχημα και σε σχέση με το μέσο όρο των άλλων παιχνιδιών. Επομένως η επιστολή  δεν σχετίζεται ξεκάθαρα με το άρθρο 12 αλλά θέτει και ζητήματα  που δεν προβλέπονται στο άρθρο. 

Κανένας δεν γνωρίζει αν η ΟΠΑΠ ΑΕ έστειλε επιστολή μόνο στους πράκτορες που κάνουν μεγάλους τζίρους στο Πάμε Στοίχημα αλλά έχει στείλει επιστολή και στους πράκτορες που κάνουν δυσανάλογα χαμηλούς τζίρους με βάση το μέσο όρο πράγμα που σημαίνει ότι αδιαφορούν η μπορεί να παίζουν παράνομο και ανταγωνιστικό τζόγο προς την εταιρεία. Επίσης δεν έγινε γνωστό αν έχει σταλεί επιστολή σε όσους  κάνουν καλούς τζίρους μόνο στα αριθμολαχεία και έχουν παρατημένο τα Πάμε Στοίχημα για λόγους που κανένας δεν γνωρίζει. 

Όπως προαναφέρθηκε στο άρθρο 12 αναφέρεται σαφώς απόκλιση με βάση τον τύπο παιχνιδιού και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα από μόνο του.Μπορεί να ελεχθεί ο πελάτης επειδή παίζει μονό αποδεκτό η συγκεκριμένα σημεία που προκύπτουν από την προσφερόμενη απόδοση; Σε κάθε περίπτωση η ΟΠΑΠ ΑΕ πρέπει να διευκρινήσει τι ακριβώς ζητάει με την επιστολή της από τους πράκτορες που κάνουν μεγάλους τζίρους στα στοιχήματα προφανώς έπειδή έχουν το κατάλληλο πελατολόγιο και λειτουργούν περισσότερο επαγγελματικά πράγμα που συμφέρει και στην ίδια την εταιρεία.

Ως προς το αν υπάρχουν πράκτορες που παίζουν τριπλή παραλλαγή για να καλύψουν το εκκαθαριστικό τους αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση που μπορεί να διαπιστωθεί χωρίς γενικεύσεις και ισοπεδωτικές διαδικασίες. Η κάλυψη του εκκαθαριστικού με τριπλή παραλλαγή αποτελεί εσωτερική αδυναμία  της ΟΠΑΠ ΑΕ και αυτό το πρόβλημα  δεν πρέπει να μεταφέρεται στους συνεπείς  επαγγελματίες.