Θετικό βήμα η κατάργηση του ΚΙΝΟ Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 28 June 2008 12:38
Η αλλαγή στο άρθρο 2 του καταστατικού του ΟΠΑΠ αφήνει ελεύθερα τα χέρια της Πολιτείας για δράση στα παιχνίδια που προκαλούν εθισμό και βλάβες στο κοινωνικό σύνολο. Το valuebet επιδοκιμάζει την πρόθεση του ΟΠΑΠ για στροφή σε πολιτική αποδεκτά κοινωνική. Η Πολιτεία σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ πρεπει φυσικά να μην μείνουν στα λόγια , αλλωστε δεν το επιτρέπει πλέον το καταστατικό. Πρώτος στόχος της νέας πολιτικής πρέπει να αποτελεί η κατάργηση του ΚΙΝΟ το οποίο επέβαλαν με πρόθεση να βλάψουν την κοινωνία και την χώρα οι μετοχοι της εταιρείας.

Από την κατάργηση του ΚΙΝΟ θα γνωρίσουν αύξηση εισοδήματος πάνω από 100.000 οικογένειες στην Ελλάδα στο σύνολο τους χαμηλόμισθοι. Θα μειωθεί ο υπερδανεισμός, θα εξυπηρετηθούν οι ισορροπίες στα τραπεζικά χρέη, θα βελτιωθεί ο ψυχικός κόσμος αυτών που είναι αιχμάλωτοι του παιχνιδιού αλλά και των οικογενειών τους. Θα εκλειψει ένας σημαντικός παράγοντας διαφθοράς και αργομισθίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και θα μειωθούν σε σημαντικό βαθμό αδικήματα και εγκληματικές πράξεις που προκαλούνται από το παιχνίδι.

Σε ότι αφορά το κόστος δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές στα εισοδήματα των πρακτόρων των οποίων το οικονομικό επίπεδο είναι το ίδιο ίσως και χειρότερο από το επίπεδο που είχαν πριν από 5 χρόνια. Αλλωστε με μια σωστή πολιτική ένα μέρος των τζίρων του ΚΙΝΟ θα μεταφερθεί σε πιο ήπια παιχνίδια ενώ θα επιστρέψουν στα πρακτορεία και πολλοί παίκτες που σήμερα δεν πατάνε το πόδι τους λόγω του ΚΙΝΟ.

Το valuebet επιδοκιμάζει και τον περιορισμό των διαφημίσεων της ΟΠΑΠ ΑΕ που πρέπει να μειωθούν στο 10% απο τα ποσά που δαπανώνται ,κίνηση που θα υπηρετήσει το ξεφούσκωμα μιας κερδοσκοπικής φούσκας που χτυπάει την ελληνική κοινωνία από πολλές πλευρές.