Άρθρα για πράκτορες ΟΠΑΠ 2011 Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 06 April 2012 17:58
Written by valuebet    
Wednesday, 11 May 2011 19:07

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες


Αποτελεί μεγάλη χαρά για εμένα που βρίσκομαι σήμερα εδώ, να απευθύνω χαιρετισμό στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων, το κυρίαρχο όργανο που αποφασίζει για το μέλλον της εταιρείας μας. Βρίσκομαι σήμερα εδώ εκπροσωπώντας το σημαντικότερο ίσως κομμάτι ενός δραστήριου και παραγωγικού οργανισμού.
 
Το δίκτυο των πέντε χιλιάδων πρακτορείων μας.
 
Με συσσωρευμένη εμπειρία 50 χρόνων και κορυφαία τεχνογνωσία στις πωλήσεις τυχερών παιχνιδιών , βρισκόμαστε σε θέση να ξέρουμε απόλυτα, τι θέλει η αγορά και τον τρόπο να το πετύχουμε.
 
Ειδικότερα τώρα που η οικονομία μας δέχεται ισχυρά πλήγματα, τώρα είναι σημαντικό να αντιδράσουμε σωστά για την επίτευξη των στόχων μας, που δεν μπορεί να είναι άλλοι από την ισχυροποίηση της θέσης μας στην αγορά και την αύξηση των κερδών.

Για να το πετύχουμε όμως αυτό πρέπει να δουλέψουμε μαζί, πρέπει εσείς να χαράξετε τη σωστή πορεία την οποία σύσσωμη η εταιρεία πρέπει να ακολουθήσει.
 
Μαθαίνω πως από αύριο θα μοιραστείτε περίπου 1,5 ευρώ ανά μετοχή - μέρισμα. Καλό, αλλά λίγο. Για να γίνω πιο σαφής, σας κλέβουν. Σας κλέβουν όλοι αυτοί που επέτρεψαν να κυριαρχήσει ο παράνομος στοιχηματισμός στη Χώρα μας. 5 δις ο τζίρος της ΟΠΑΠ 4δις ο παράνομος τζίρος. Είναι λεφτά που κάποιοι άφησαν να φύγουν από τα ταμεία της ΟΠΑΠ, είναι χρήματα από το μέρισμα σας.
 
Τι και αν έχουμε αγοράσει από το Ελληνικό κράτος μονοπωλιακά δικαιώματα για τα παιχνίδια μας; Τι και αν το κράτος, υπέγραψε την υποχρέωση να μας παρέχει μονοπωλιακό περιβάλλον; Αντ’ αυτού κανείς από αυτούς – και τους προηγούμενους – δεν φρόντισε να τραβήξει το αυτάκι των τραπεζών, που δέχονται συναλλαγές πελατών τους με παράνομες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών. Να ξέρετε πως κάθε ευρώ που αυτοί επιτρέπουν να διαρρέει στις offshore, φεύγει από την δική σας τσέπη, φεύγει από το μέρισμά σας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να μας πει ότι θα τα ρυθμίσει όλα με ένα νόμο. Άλλο ένα νόμο από τους πολλούς που δεν τηρούνται. Ένα νόμο που παραδέχεται πως υπάρχει τρόπος να σταματήσει ο παράνομος τζόγος, αφού όμως πρώτα – άκουσον, άκουσον – αδειοδοτήσουμε καμιά πενηνταριά από αυτούς.
 
Κύριοι δικαιούστε αποζημίωση . Ναι, αποζημίωση για τα δίς του τζίρου που αφήσανε να φύγουν. Και πείτε τους σας παρακαλώ, να σταματήσουν το παραμύθι για παιχνίδια εκτός ΟΠΑΠ.
Όποιος υπογράψει να βγει το στοίχημα εκτός ΟΠΑΠ, υπογράφει ταυτόχρονα την πρόσκληση για τον εισαγγελέα. Είναι ένα παιχνίδι που πληρώσαμε και πήραμε μονοπωλιακά και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας το πάρει.
 
Είναι απογοητευτικό, αλλά αληθινό. Δυστυχώς και μέσα από τα τείχη της Ιερουσαλήμ, υπάρχουν κάποιοι που προσδοκούν το άνοιγμα της αγοράς σαν λύση, για να βγει η εταιρεία στο ίντερνετ. Δεν τους νοιάζει αν εσείς ζημιωθείτε, αρκεί αυτοί να ολοκληρώσουν την διατεταγμένη υπηρεσία τους. Έχουν μεθοδευμένα φέρει την Διοίκηση σε κόντρα με το δίκτυο μας και προωθούν σαν λύση το άνοιγμα της αγοράς και την δραστηριότητα μας στο διαδίκτυο. Κανείς τους όμως δεν σας λέει, τι θα γίνει με το δίκτυο, αν ανοίξει η αγορά, αν χαθεί το μονοπώλιο. Τι θα γίνει όταν οι νόμιμοι πλέον ανταγωνιστές μας βγουν σαν τα κοράκια στη αγορά για να αγοράσουν τα «καλά πόστα»
 
Κλείνοντας είχα σκοπό, απευθυνόμενος στο βασικό μας μέτοχο, να επιχειρηματολογήσω για το πόσο λάθος είναι η πολυσυζητημένη πώληση του 34%. Ευτυχώς όμως δεν θα χρειαστεί. Με έχουν προλάβει οι δεκάδες έγκριτοι, αναλυτές και δημοσιογράφοι. Σας το λένε ξεκάθαρα: Κύριοι των Υπουργείων, τίποτα δεν βγάλατε από τις προηγούμενες μετοχοποιήσεις, για την ακρίβεια, μπήκατε και μέσα.
 
Άραγε, δεν σας καίγεται καρφί για το ξεπούλημα του Εθνικού μας πλούτου ; Αναρωτιέμαι, σας απασχολεί έστω και λίγο, το γεγονός ότι από τον ιδρώτα μας, χτίζονται τα γήπεδα που παίζουν τα παιδιά μας, τα θέατρα που εσείς οι ίδιοι διασκεδάζετε ; Ελπίζω τουλάχιστον, να καταλαβαίνετε από αριθμούς και να δείτε το έγκλημα που σχεδιάζουν. Πουλώντας την εταιρεία μας χάνετε λεφτά και δεν θυμάμαι να πήρατε τέτοια εντολή από τον Ελληνικό Λαό.    

ΣΗΜ valuebet 
Αυτές είναι οι θέσεις της ΠΟΕΠΠΠ όπως διατυπώθηκαν από τον εκπρόσωπο του κλάδου στη Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο των θέσεων είναι αυτό στο οποίο οι πράκτορες δηλώνουν στους μετόχους ότι δικαιούνται αποζημίωση επειδή η Ελλάδα δεν απαγορεύει το διαδίκτυο κάτι όμως που έχει συμβεί μόνο στην Τουρκία που δεν αναγνωρίζει σαν θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε ένα άλλο σημείο επισημαίνεται σαν ασύμφορη η πώληση του ΟΠΑΠ που όμως ήρθε στο φως σαν σενάριο μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την αγορά τυχερών παιχνιδιών στο οποίο νομοσχέδιο αντέδρασε και η ΠΟΕΠΠΠ.  Κατά τα άλλα η ΠΟΕΠΠΠ επιμένει να θεωρεί ότι το 10% που κερδίζει το ελληνικό δημόσιο από τα χρήματα που χάνονται στον ΟΠΑΠ  ετησίως και ανέρχονται σε 2 δις ευρώ είναι αρκετά για να στηρίξουν τα δημόσια έσοδα. Στην πραγματικότητα τα 200 εκατ. ευρώ του μερίσματος είναι ψίχουλα όταν οι ιδιώτες  μέτοχοι, το δίκτυο , οι προμηθευτές  τα ΜΜΕ και οι χορηγίες μοιράζονται ετησίως 1.8 δις ευρώ. Κατά τα άλλα μιλάνε και για εθνικό μονοπώλιο και εθνικό συμφέρον. Καμιά έκπληξη αφού ζούμε στη χώρα που είσαι ότι δηλώσεις και όχι αυτό που πραγματικά είσαι. 
 


Written by valuebet    
Wednesday, 26 January 2011 13:29
Στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής το υπουργείο  αναγνωρίζει τεχνικές αδυναμίες και ιδιαιτερότητες στο επάγγελμα των πρακτόρων και υπολογίζει τεκμαρτή δαπάνη που ξεκινάει από 18% στους χαμηλούς τζίρους και κατά μέσο όρο φτάνει στο 13% της προμήθειας. Με αυτή την τεκμαρτή δαπάνη οι πράκτορες που έχουν έξοδα 40% θα παραμείνουν  στα ίδια επίπεδα φόρου και θα επιβαρυνθούν οι πράκτορες που έχουν λιγότερα έξοδα.


Πρόκειται για μια εξέλιξη δίκαιη και για το υπουργείο και για τον κλάδο. Τα πρακτορεία απέφυγαν μια επικίνδυνη στοχοποίηση που θα προκαλούσε η κατάργηση των βιβλίων και παράλληλα οι πράκτορες θα υποχρεωθούν να λειτουργήσουν περισσότερο επαγγελματικά. Το φορολογικό θα αυξήσει τις πιέσεις στην ΟΠΑΠ ΑΕ που καλείται να εφαρμόσει μια ρεαλιστική πολιτική διαφορετική από τη σημερινή με την οποία θα εξυγιανθεί η λειτουργία των πρακτορείων στο θέμα των προμηθειών. Η ΟΠΑΠ ΑΕ πρέπει να ξεχάσει ότι θα συνεχιστεί η πριμοδότηση των τζίρων του από την προμήθεια των πρακτορείων που σε ένα σημαντικό ποσοστό αποτέλεσαν θύματα της ανεπάρκειας της εταιρείας να διατηρήσει ισχυρά παιχνίδια με υγιείς τζίρους. 

Το valuebet από τον Μάιο του 2010 πρότεινε τεκμαρτή δαπάνη ύψους από 10 ως 15% επί του τζίρου. Προτείναμε το εφικτό , και το δίκαιο για όλες τις πλευρές. Προτείναμε την αυτονομία του δικτύου και τη λειτουργία του πάνω σε παραγωγική βάση. Ήρθαμε σε κόντρα με τον συνδικαλιστικό παροξυσμό του κλάδου που τον αποδίδουμε σε άγνοια ,εμμονές άλλων εποχών και σε έντονες προσωπικές διαμάχες μεταξύ των συνδικαλιστών. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κλάδο στα πλαίσια μιας δίκαιης αγοράς που θα δίνει τη δυνατότητα και ευκαιρίες σε όλους τους πράκτορες χωρίς να παραβιάζονται τα δικαιώματα των πελατών τους. Οι ακραίες θέσεις δημιουργούν κλίμα απομόνωσης των πρακτορείων τα προβλήματα των οποίων πηγάζουν από τον τρόπο λειτουργίας του μονοπωλίου.
 
Τέλος σε ότι αφορά τους traders που πρωταγωνίστησαν στον αγώνα κατά των βιβλίων το φορολογικό απλώς περιόρισε τα κέρδη από την προμήθεια όμως η βάση του trading παραμένει η διαφορά τιμής. Και η διαφορά στις τιμές είναι θέμα ΟΠΑΠ που αποφασίζει και πόσους τζίρους θα κάνει σε αυτού του είδους τα στοιχήματα. Είναι δικαίωμα της εταιρείας να ρισκάρει όσο θέλει αλλά αυτό να συμβαίνει με τα κέρδη της και όχι να μεταφέρει το κόστος στην υπόλοιπη πελατεία χτυπώντας το σύνολο του παιχνιδιού. 
Π.Α.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τρεις τοποθετήσεις του valuebet στο φορολογικό και οι οποίες βασίστηκαν στο δίκαιο και στο εφικτό. 22 December 2010 16:27
Πολύπλοκο και ταυτόχρονα πολύ απλό μπορεί να είναι το φορολογικό θέμα των πρακτορείων στο οποίο εντελώς αφύσικα παρενέβη και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Πρόσφατα πέρασε από τη Βουλή και η σύμβαση των πρακτορείων που χαρακτηρίζονται με ξεκάθαρο τρόπο επιχειρήσεις. Επομένως απλοϊκά μια απαλλαγή των επιχειρήσεων  πρακτόρειων από την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων με κατάργηση νόμου του κράτους αποτελεί πράξη απιστίας με κόστος τεράστιο στην εποχή του μνημονίου που έχει θέσει τη χώρα και σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης. Και το κίνητρο της απιστίας δεν ενδιαφέρει. Μπορεί να είναι ψηφοθηρία, επιρροή η και οτιδήποτε άλλο. 

Οι πράκτορες φέτος έκαναν τέσσερις κινητοποιήσεις με 95% επιτυχία για την κατάργηση των βιβλίων. Και μόνο η επιτυχία των κινητοποιήσεων αποδεικνύει ότι η κατάργηση των βιβλίων τους προκαλεί πρόβλημα. Επομένως επί σειρά ετών ο κλάδος πληρώνει λιγότερους φόρους επειδή δεν έχει έξοδα. Τα οποία με τον συντελεστή ανέρχονται σε 60% ενώ στην πράξη τα έξοδα δεν ξεπερνούν το 25 ως 30% κατά μέσο όρο.


Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο φόρος που θα πληρώσουν οι πράκτορες θα είναι ο διπλάσιος με τα βιβλία εσόδων-εξόδων. Επομένως ενώ σήμερα το κράτος παίρνει φόρο 50 εκατ. ευρώ για συνολικό εισόδημα 450 εκατ. ευρώ με τα βιβλία θα παίρνει 100 εκατ. ευρώ . Για αυτόν ακριβώς τον λόγο απαλλαγή από τα βιβλία αποτελεί απιστία σε βαθμό κακουργήματος και όποιος την υπογράψει θα κινδυνεύει με το αντίστοιχο κατηγορητήριο. Δεν ξέρουμε αν όλη η ιστορία έχει σκοπό να ανατρέψει συσχετισμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο η να οφείλεται σε πόλεμο ανάμεσα σε υπουργούς η ανάμεσα στο κόμμα και σε υπουργούς. 

Το γεγονός ότι οι πράκτορες φοροδιαφεύγουν δεν σημαίνει ότι ο κλάδος ευημερεί. Πολλές οι πιστώσεις, πολλά τα φέσια, πολύς ο αέρας. Αυτό όμως δεν ομολογείται επίσημα γιατί αν ομολογηθεί οι πράκτορες θα χάσουν τις άδειες τους και ο ΟΠΑΠ θα χάσει το μονοπώλιο. Για αυτό και η ΠΟΕΠΠΠ ενώ στην προηγούμενη απεργία ζήτησε τεκμαρτό που αποτελεί απόδειξη η ομολογία για πιστώσεις στην τελευταία απεργία είχε βασικό αίτημα την κατάργηση της υποχρέωσης των βιβλίων. Το ευτράπελο είναι ότι η ΠΟΕΠΠΠ δεν ζητάει πλήρη κατάργηση των βιβλίων επειδή ένα 5% των πρακτόρων που έχουν μεγάλα έσοδα και λειτουργούν με ενοίκια και υπαλληλους θέλουν τα βιβλία. Μέσα σε ένα αυτό το περιβάλλον προστέθηκε και το αίτημα βουλευτή από την Κρήτη που ζητάει ρύθμιση χρεών των πρακτόρων σε μια επιστολή που δείχνει ότι οι πράκτορες έχουν φέσια και πολλά χρέη , άρα υπάρχει κάτι το σάπιο στους τζίρους του ΟΠΑΠ αλλά και στο πόσο νόμιμο κια ηθικό είναι το δίκτυο των πρακτορείων σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας αλλά και παραχώρησης των αδειών. 

Λεφτά στους πράκτορες δεν υπάρχουν όπως είπαμε όμως οι προμήθειες είναι στα ύψη και μια φορολόγηση με βιβλία θα μείωνε την επιχειρηματική ικανότητα του ΟΠΑΠ υποστηρίζουν οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Δηλαδή λένε ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να χάσει 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο από φόρους διαφορετικά οι τζίροι του κατά 67% ιδιωτικού ΟΠΑΠ θα μειωθούν. Τότε γιατί δεν πληρώνει ο ΟΠΑΠ το κόστος της φορολόγησης του με νόμιμο τρόπο; Δηλαδή να αποδεχτούν οι πράκτορες τα βιβλία και η προμήθεια τους να γίνει 8.5% στο ΚΙΝΟ,  το στοίχημα και στα φρουτάκια ώστε να έχουν την ικανότητα πιστώσεων. Μια αυξηση 0.5% της προμήθειας ισοδυναμεί με 25 εκατ. ευρώ εησίως άρα καλυπτετα σε ένα μεγάλο ποσοστό η επιβάρυνση από την φορολογία. 

Θα ήταν πιο θετικό για την κοινωνία οι πράκτορες να εστιάζουν τα αιτήματα τους στον εργοδότη τους που είναι ο ΟΠΑΠ και όχι να διατυπώνουν αιτήματα προς το δημόσιο που τρέχει και δεν προλαβαίνει. Ο ΟΠΑΠ άλλωστε έχει πολλά λεφτά και μπορεί να εξασφαλίσει το εισόδημα των πρακτόρων οι οποίοι παρότι το κράτος είναι σε φορτούνα επιμένουν να αναζητούν στηριξη των εισοδημάτων τους από τους πολιτικούς.Και αυτό είναι και ακατανόητο και ζημιογόνο και παράλληλα συντηρεί την σάπια σχέση των πολιτικών με τους πολιτες που είναι υπεύθυνη για την εξάρτηση της χώρας.

Κλείνουμε τονίζοντας ότι το φορολογικό αίτημα των πρακτόρων προκαλεί και διχασμό και ανεβάζει τον κίνδυνο διάσπασης του δικτύου. Υπάρχει το ενδεχόμενο να βγει ο ΟΠΑΠ και να πει ότι όσοι πράκτορες δεν θέλουν βιβλία να χάσουν δικαιώματα και να υπαχθούν στο δίκτυο σαν υπάλληλοι και να πληρώνει η εταιρεία τη φορολογία τους. Μια άλλη πτυχή της υπόθεσης είναι και το γεγονός ότι 1000 και πλέον πράκτορες επιθυμούν να πουλήσουν τα πρακτορεία τους και ο φορολογικός διπλασιασμός μειώνει την αγοραστική τους αξία. Το θέμα είναι πολύ πιο πολύπλοκο από όσο δείχνει σε ότι αφορά τα εσωτερικά του κλάδου και τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν ενώ αντίθετα είναι απλό για το κράτος που οφείλει να διατηρήσει τα βιβλία τηρώντας τους νόμους περί του ίδιου καθεστώτος φορολόγησης στις επιχειρήσεις.

Κατά την εκτίμηση μας ο κλάδος θα στοχοποιηθεί αν πετύχει απαλλαγή από τα βιβλία ενώ βαρύτατο κατηγορητήριο θα πέσει και πάνω σε αυτούς που θα υπογράψουν απώλεια ετήσιων εσόδων ύψους 45 εκατ. ευρώ για το ελληνικο δημόσιο. Και θα επιμείνουμε ότι η πιο ρεαλιστική λύση είναι η τεκμαρτή δαπάνη σε ποσοστό κοντά στο 1% του τζίρου.


10 Ιουνίου 
Θεωρείται επιτυχία το γεγονός ότι τα βιβλία θα ξεκινήσουν από την 1η Οκτώβρη και πιθανώς με απαλλαγή μέσω μιας τεκμαρτής δαπάνης που δεν θα αλλοιώνει την πολιτική του υπουργείου οικονομικών και παράλληλα θα δίνει μια δίκαιη φορολογική απαλλαγή  στον κλάδο. 16 Μαϊου 
Φυσικά η ανικανότητα των στελεχών της ΟΠΑΠ αποδείχτηκε και στο θέμα του φορολογικού αφού δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν στο υπουργείο οικονομικών μια ρεαλιστική διέξοδο στο  πρόβλημα των κλάδου από την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος. Είναι γεγονός ότι πρέπει ο κλάδος να πάει σε βιβλία εσόδων εξόδων αλλά θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια αιτιολογημένη και ρεαλιστική φορολογικά ζώνη ασφαλείας. Σήμερα οι πράκτορες φορολογούνται για το 40% των εσόδων τους εξωλογιστικά και θα μπορούσε να ισχύουν τα βιβλία με μάξιμουμ φορολόγηση στο 60% η 65%  των εσόδων κάθε πρακτορείου σαν καθαρά κέρδη. Με το ισχύον σύστημα είναι σίγουρο ότι θα φορολογηθούν πρακτορεία με 70η 75 η και το 80% των εσόδων τους εξέλιξη εκτός πραγματικότητας σε συνολική βάση και με βάση τις ιδιομορφίες του επαγγέλματος. Μπορούσε να αναζητηθεί σαν εναλλακτική λύση και η δυνατότητα απαλλαγής 10 ως 12% των εσόδων και να ισχύουν τα βιβλία εσόδων εξόδων για το 88 η το 90% της προμήθειας μετά από αιτιολογημένη αναφορά στο υπουργείο οικονομικών με την οποία θα περιγραφόταν χωρίς ταμπού η πραγματικότητα και το πως δημιουργούνται οι τζίροι. 
Last Updated ( Wednesday, 26 January 2011 16:44 )
 

Written by valuebet    
Tuesday, 25 January 2011 22:08
Σύμφωνα με πληροφορίες του valuebet στο σχέδιο νόμου  κατά της φοροδιαφυγής προβλέπεται τεκμαρτή δαπάνη ύψους 15% των προμηθειών και οι πράκτορες θα τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων περίπου για το 85% του συνολικού εσόδου τους. Η τεκμαρτή δαπάνη του 15% σε ένα πρακτορείο με ετήσιο τζίρο 1.2 εκατ. ευρώ και προμήθεια γύρω στις 100.000 ευρώ μειώνει επί της ουσίας τον φόρο κατά 6.000 ευρώ από το ποσό που θα πλήρωνε ο πράκτορας χωρίς την τεκμαρτή δαπάνη. 
Written by valuebet    
Monday, 24 January 2011 21:37

Επιμένει η ΠΟΕΠΠΠ στην κατάργηση των βιβλίων εσόδων-εξόδων στα πρακτορεία χωρίς όμως να λαμβάνει υπόψη της την πραγματικότητα που όμως είναι πιθανό να γνωρίζει. Οι συνδικαλιστές των πρακτόρων παραπλανούν τον κλάδο όταν θέτουν σαν αίτημα την κατάργηση των βιβλίων που επιβλήθηκαν μετά την περσινή χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς ενιαίου νομίσματος. 


Προ μηνός αναφέραμε ότι τα πολιτικά πρόσωπα που θα πάρουν μια τέτοια απόφαση κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για απιστία. Και απορούμε πως είναι δυνατόν μέλη του οικονομικού επιτελείου να μιλάνε για κατάργηση των βιβλίων. Από πότε άραγε να ισχύει η κατάργηση  μήπως και από τον περσινό Ιούλιο; Το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν έχει τεθεί στην πραγματική του διάσταση. Πρέπει να γίνει πάνω από όλα γνωστό ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ γνωρίζει πολύ καλά πόσα είναι τα έξοδα του κάθε πράκτορα. Γνωρίζει πόσοι έχουν ιδιόκτητα καταστήματα, πόσοι απασχολούν υπαλλήλους πόσο τετραγωνικά είναι το κάθε πρακτορείο. Επομένως η ΟΠΑΠ ΑΕ γνωρίζει με υψηλή ακρίβεια τα κέρδη του κάθε πράκτορα αφού βασικά έξοδα είναι το ενοίκιο και οι υπάλληλοι. Τα στοιχεία που κατέχει η ΟΠΑΠ ΑΕ τα γνωρίζουν και άλλοι, σιγά μη δεν τα γνώριζαν τα στελέχη της εταιρείας έχουν δείξει ότι αυτά τα στοιχεία τα χρησιμοποιούν και τα διαρρέουν όπου θέλουν. Τα στοιχεία αυτά τα γνωρίζουν και τα βαριά χαρτιά του συνδικαλισμού των πρακτόρων η έχουν μια σφαιρική ενημέρωση. 

Δεν θα αναφέρουμε από αυτό το σάιτ τον μέσο όρο εξόδων των πρακτόρων επειδή δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία που έχει η ΟΠΑΠ ΑΕ αλλά μπορούμε να τα υπολογίσουμε και σαφώς είναι λιγότερα από το 60% που τους αναγνωρίζεται εξωλογιστικά. Σαφώς και πρόκειται για φορολογικό πλήγμα για πολλούς πράκτορες όμως δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά λόγω καθεστώτος χρεοκοπίας. Μη ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση έκοψε τα βοηθήματα ύψους 200 ευρώ σε συντάξεις 400 ευρώ επικαλούμενη την χρεοκοπία. Δηλαδή έκοψε χρήματα που αφορούν έμπρακτα την επιβίωση ανθρώπων που έχουν αδυναμία και εργασίας και εναλλακτικών λύσεων. Αυτή η αισχρή πράξη έγινε στο όνομα αυτής της χρεοκοπίας και δεν είναι δυνατόν να διατηρηθούν προνόμια η διαφορετική αντιμετώπιση. 

Αλλα θα κάνουμε μια υπόθεση εργασίας στο σενάριο που οι πολιτικοί για ψηφοθηρικούς η άλλους λόγους καταργήσουν τα βιβλία εσόδων εξόδων στους πράκτορες. Και σκάσουν σε ένα-δύο μήνες στην Ευρώπη και στην Κομισιόν 50 η 100 περιπτώσεις πρακτόρων με ετήσια έσοδα ύψους 500.000 ευρώ και άνω που το κράτος δικαιολογεί ετήσια έξοδα ύψους 300.000 ευρώ ενώ αυτά δεν ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ πράγμα που αποδεικνύεται εύκολα. Πόσες ώρες θα παραμείνει στη θέση του το οικονομικό επιτελείο σε μια τέτοια αποκάλυψη; Δεν θα ακολουθήσει διασυρμός και κράξιμο για ειδική μεταχείριση κομματικών ψηφοφόρων η και άσκηση φορολογικής πολιτικής για προσωπικά η κομματικά οφέλη; 

Και ας πούμε ότι βρίσκεται λύση για τους μεγαλοπράκτορες. Και βλέπει το φως της δημοσιότητας μια έκθεση με 1000 πρακτορεία με ετήσια έσοδα 50.000 ως 100.000 ευρώ χωρίς υπάλληλο και με έξοδα που υπολογίζονται στο 10 η 20% η 30 % της προμήθειας. Πόσο θα παραμείνει στη θέση του το οικονομικό επιτελείο σε μια τέτοια εξέλιξη; Πλασματικά τα κέρδη θα πούνε αρκετοί. Σύμφωνοι αλλά που είναι οι αποδείξεις ότι όλα είναι αέρας και αν υπάρχουν αποδείξεις ομολογούν οι πράκτορες ότι παραβιάζουν την γραμμή της ΟΠΑΠ ΑΕ και δίνουν πίστωση η σπάνε τις προμήθειες; 

Αν τώρα οι συνδικαλιστές των πρακτόρων τα έχουν υπόψη όλα αυτά και θέλουν την κατάργηση των βιβλίων για να ρίξουν μαζί με τον ΟΠΑΠ στη συνέχεια την κυβέρνηση η να αλλάξουν την οικονομική πολιτική της χώρας αυτό είναι μια άλλη υπόθεση που δεν μπορούμε να πάρουμε θέση αλλά θα επισημάνουμε ότι σε συνθήκες σαν τις σημερινές κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις εξελίξεις ούτε και να μετρήσει πόσο βάθος έχει ο γκρεμός. Αν λοιπόν το φορολογικό των πρακτόρων αποτελεί ένα γνήσιο πολιτικό παιχνίδι η είναι ένας  σκληρός εσωκομματικός  πόλεμος με μπλόφες ,  παγίδες και τρικλοποδιές   στο στρατόπεδο των πασόκων  τα πράγματα αλλάζουν.

ΥΓ Στο πρόσφατο ψήφισμα της ΓΣ των πρακτόρων ο κλάδος αρνήθηκε το ίντερνετ και τις προσωπικές κάρτες του παίκτη. Λάθος συσχετισμός , οι κάρτες αφορούν την προστασία της κοινωνίας από τον υπερβολικό στοιχηματισμό. Στο θέμα των καρτών οι πράκτορες δεν έχουν δικαιώμα να πάρουν θέση. Εκτός και αν στον ΟΠΑΠ έχουν στοιχεία που γράφουν ότι το 50% των τζίρων σε Στοίχημα και ΚΙΝΟ το κάνουν 5-6 χιλιάδες πελάτες σε όλη την Ελλάδα οι οποία θα ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και με τις κάρτες οι τζίροι θα καταρρεύσουν.  Τι άλλο θα ακούσουμε , αλλά ζούμε στη χώρα της υποκρισίας και του παραλόγου και όλα μπορεί να συμβαίνουν και να ισχύουν. Είναι δηλαδή πιθανό ο ΟΠΑΠ να θέλει επιτακτικά την κρατική ενίσχυση των τζίρων του μέσα από το καθεστώς της ανωνυμίας που αν χαθεί οι τζίροι θα καταρρεύσουν. Φούσκα κέρδη οι πράκτορες , φούσκα και οι τζίροι αλλά τα λεφτά που παίρνουν οι μέτοχοι είναι πραγματικά.
 Π.Α.
Last Updated ( Tuesday, 25 January 2011 00:46 )Written by valuebet    
Monday, 17 January 2011 13:27
Δεν είναι εύκολο να εκτιμηθούν με ακρίβεια τα ποσοστά της απεργίας των πρακτόρων στο διήμερο Παρασκευής-Σαββάτου. Εκτιμάται ότι η απεργία πέτυχε  υψηλότερο ποσοστό στο ΚΙΝΟ και μικρότερο ποσοστό στο Πάμε Στοίχημα επειδή πολλοί πράκτορες έπαιξαν σε μονά αποδεκτά λόγω εκκαθαριστού ενώ παίχτηκαν σημαντικά ποσά και στα σημεία που ο ΟΠΑΠ έδωσε αβάντα στις τιμές από τους traders. Τα ποσοστά της απεργίας κυμαίνονται από 75% ως 80% όμως στο στοίχημα η πτώση των τζίρων δεν ξεπέρασε το 65% από τους τζίρους που αναμενόταν με βάση το πρόγραμμα του διημέρου αφού παίχτηκε το 35% του προβλεπόμενου ποσού. Εκτιμάται ότι το 90% των πρακτορείων που έσπασαν την απεργία το έκαναν για το Πάμε Στοίχημα. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι το 100% των traders που θίγονται άμεσα και έντονα από το φορολογικό και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό  από το 90% των υπόλοιπων πρακτόρων έσπασε μια απεργία κατά του φορολογικού.
Last Updated ( Monday, 17 January 2011 13:58 )