Άρθρα για πράκτορες ΟΠΑΠ (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2008) Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 06 April 2012 17:15

Written by valuebet   
Friday, 12 December 2008 20:40
Την ώρα που η Ελλάδα είναι μέσα στις στάχτες και στην εξαθλίωση τα αμερικανικά οικονομικά γεράκια ενισχύουν τις θέσεις στην ΟΠΑΠ ΑΕ που αποτελεί ένα από τα ασφαλή καταφύγια της διεθνούς κερδοσκοπιας. Στο 5,0351% (16.062.040 μετοχές) ανήλθε το ποσοστό συμμετοχής της Capital Income Builder στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ, έπειτα από την αγορά μετοχών στις 10/12.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αριθμός των μετοχών (άμεση συμμετοχή) πριν την κρίσιμη συναλλαγή ήταν 15.728.995, ήτοι ποσοστό 4,9307% επί του συνόλου των μετοχών του ΟΠΑΠ και των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου.
Η Capital Income είναι το τέταρτο αμερικάνικο fund που ανακοινώνει ποσοστό άνω του 5% στο μονοπώλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ και έχει έδρα το Λος Άντζελες. Τα αμερικανικά κερδοσκοπικά συμφέροντα δεν είχαν πρόβλημα να ρίξουν το ΚΙΝΟ στην ελληνική αγορά αλλά και να διπλασιάσουν άγνωστο με ποιόν τρόπο τις ώρες λειτουργίας του πριν τρία περίπου χρόνια παραβιάζοντας την ελληνική νομοθεσία.  Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα αμερικανικά συμφέροντα έχουν προεξοφλήσει  την λειτουργία και του Βιντεολόττο στα 5,500 πρακτορεία που σύντομα θα περάσουν υπό τον έλεγχο των μετόχων σε όλα τα επίπεδα.
 

Written by valuebet   
Friday, 05 December 2008 16:34
Όταν ο ελληνικός λαός ανέβασε στην εξουσία την δεξιά πριν από 5 χρόνια υπήρχε μια εκρεμμότητα με 70 πρακτορεία  ιπποδρόμου που δεν διέθεταν άδεια στοιχημάτων και παιχνιδιών ΟΠΑΠ. Οι ιδιοκτήτες τους επένδυσαν σε μεγάλες αίθουσες και τα πρακτορεία αυτά στο σύνολο τους διέφεραν από τα χιλιάδες πρακτορεία τρύπες που διαθέτουν μέχρι και άδεια ΚΙΝο σε αίθουσες 20 και 25 τμ. Η δεξιά δια του κ. Ορφανού προεκλογικά διατυμπάνιζε ότι θα λύσει το θέμα μόλις ανέβαινε στην εξουσία. Τώρα γιατί θα έπρεπε το θέμα να αφορά την δεξιά και τους υπουργούς της είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία. 

Πέρασαν πέντε  χρόνια και δεν έγινε τίποτα. Στους ιδιοκτήτες των 70 πρακτορείων τα ανθρωπάκια της εξουσίας το μόνο που έκαναν ήταν να τους απαγορεύσουν να βάλουν ξένες εταιρείες στοιχήματος αν και η Κομισιόν είχε ζητήσει να μην ισχύουν φραγμοί σύμφωνα και με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων όπως ήταν φυσικό καταστράφηκαν οικονομικά μέσα σε έναν απίστευτο εμπαιγμό. Η μπάλα πηγαινοέρχεται διαρκώς ανάμεσα στα ανθρωπάκια του μονοπώλιου που λένε ότι πρέπει να αποφασίσουν οι πολιτικοί και ανάμεσα στους πολιτικούς που λένε ότι ο ΟΠΑΠ δεν ανήκει στο δημόσιο. Το θέμα ίσως να λυνόταν αν οι 70 πράκτορες μπορούσαν να μοιράσουν μίζες αλλά βλέπετε οι άνθρωποι έχουν καταστραφεί. 

Τον τελευταίο καιρό τα ανθρωπάκια μασάνε την καραμέλλα της Κομισιόν. Ότι δήθεν πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των πρακτορείων στις 3,500 αλλιώς θα πέσει το μονοπώλιο και άλλες σαχλαμάρες που τις ακούει το πόπολο και εκστασιάζεται. Η Κομισιόν φυσικά δεν έχει δικαιοδοσία στο εθνικό δίκαιο , δεν μπορεί δηλαδή να παρέμβει σε μια εξέλιξη που αφορά την ελληνική αγορά. Επεμβαίνει μόνο σε θέματα που έχουν να κάνουν με υπογραφές και τις οποίες δεν τιμούν τα ανθρωπάκια της εξουσίας στην Ελλάδα. Η χώρα μας αποδέχτηκε το άρθρο 49 επομένως δεν μπορεί να κάνει τίποτα στο θέμα της απελευθέρωσης. Δεν προβλέπεται από πουθενά ότι μπορεί οι αμερικάνοι μέτοχοι μπορούν να κερδίζουν σε μονοπωλιακή βάση. Τρίχες και μπούρδες είναι όλα όσα ακούγονται για περιορισμό των πρακτορείων Τα λένε κάποιοι για λογαρασμό των μετόχων που θέλουν να πληρώνουν μικρότερα έξοδα. 

Ακόμα και στην περίπτωση που τα ανθρωπάκια ενεργούν νόμιμα μειώνοντας τις άδειες που δεν είναι νόμιμοι αυτό δεν αφορά τους 70 ιδιοκτήτες των πρακτορείων ιπποδρόμου από την στιγμή που έχουν τις επιχειρήσεις πριν από την απαντητική επιστολή της Ελλάδας στην κομισιόν για μείωση ου αριθμού των πρακτορείων. Οι 70 πράκτορες όταν επένδυσαν το έκαναν με την προτροπή ότι θα πάρουν και άδεια ΟΠΑΠ.  Και πρέπει να την πάρουν γιατι αυτό λέει το επιχειρηματικο δίκαιο. Με βάση το γράμμα του νόμου και κοινοτικό δίκαιο  η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει αποζημιώσεις στους 70 πράκτορες . Η άρνηση χορήγησης μονοπωλιακής  αδείας σε επαγγελματία με την ταυτόχρονη δίωξη σε περίπτωση που συνεργαστεί με ξένη εταιρεία μετατρέπει σε κουρελόχαρτο την ευρωπαϊκή συνθήκη αλλά και το ελληνικό Σύνταγμα.  Και φυσικά κανένας δεν μπορεί να επικαλεστεί το βρόμικο κουρελόχαρτο που λέγεται κανονισμός πρακτόρων ΟΠΑΠ, αυτό το έκτρωμα που δεν κάνει ούτε για χαρτί τουαλέτας και που όμως έχει ταξιδέψει και σε αίθουσες ελληνικών δικαστηρίων και το έχουν αποδεχτεί και δικαστές. 

Από κοινωνικής πλευράς το κόστος αυτών των πρακτικών βάζει τους επαγγελματίες στον μονόδρομο της παρανομίας η της εξαθλίωσης. Από επιχειρηματικής πλευράς περιορίζει την ανάπτυξη του ΟΔΙΕ. Και όμως ο κ. Αλογοσκούφης παίρνει φορολογίες από τους φτωχούς με έμμεσο και άμεσο τρόπο και τις μοιράζει στον ΟΔΙΕ γιατί υπάρχουν ελλείματα. Και στη συνέχεια έρχονται ο Ορφανός, ο Λιάπης, ο Ιωαννίδης και λένε στοπ στην ανάπτυξη του ΟΔΙΕ.  Στον  οποιο ΟΔΙΕ το μόνο έργο της δεξιας ήταν να διπλοχρεώνουν μισθούς εκτάκτων , να δίνουν διαφημίσεις και να κάνουν επιζήμιες συνεργασίες με καναλάρχες. Και φυσικά κανένας δεν μπορεί να πιστέψει τον κ. Ιωαννίδη ότι δήθεν κόπτεται για το καλό των ιπποδρομιών με τις παρεμβάσεις του στην Φίλιππο Ένωση και με το άλλο χέρι χτυπάει πισώπλατα το δίκτυο των ιπποδρομιών. 

Όσο για το ερώτημα γιατί ο ΟΔΙΕ δεν ζήτησε άδεια στοιχήματος ώστε να στηρίξει ένα δίκτυο πωλήσεων και να ανακάμψει ρωτηστε τους πολιτικούς του προϊσταμένους. Αυτούς που δίνουν μηνιαίο  μισθό 4,000 ευρώ στον πρόεδρο του ΟΔΙΕ να κάνει κόντρα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ που πληρώνεται 2000 ευρώ την ημέρα. Και ας υπάρχει πίσω από τον ΟΔΙΕ μια ακίνητη περιουσία 400 εκατ ευρώ  ενώ πίσω από τον ΟΠΑΠ υπάρχει μονο ενοίκιο. Τις ελληνικές ιπποδρομίες τις στραγγάλισε η δεξια με την  ανοχή του ΠΑΣΟΚ για να ευνοήσει τους ξενους μετόχους του ΟΠΑΠ και αυτό θα αποδειχτεί ξεκάθαρα από τις εξελίξεις.  Και αν άυριο πάρει τις ιπποδρομίες ένας Εφραίμ κανένας δεν θα βρει άκρη. Γιατί βλέπετε για να υπάρξουν ένοχοι χρειάζονται απαραιτήτως και οι αθώοι που όσο περνάει ο καιρός θα λιγοστεύουν δραματικά στη χώρα. 
  
Έχουμε να κάνουμε με μπλε ανθρωπάκια εκλεκτά του ελληνικού λαού αλλά μην είστε μονόχρωμοι. Στο ταγκό της διαφθοράς και της σήψης χρειάζονται δύο και τα πράσινα ανθρωπάκια είναι μέσα στον χορό. Μια απλή αλλάγη ανάμεσα στον καβαλιέρο και στην ντάμα γίνεται και τίποτα άλλο.Αυτό λένε οι αναλύσεις  από το πράσινο στρατόπεδο που όσο πλησιάζει στην εξουσία τόσο σαπίζει. Το μόνο που απέμεινε στα μπλε και πράσινα ανθρωπάκια είναι να λαδώνουν τα ΜΜΕ για να τους βρίζουν. Αυτή είναι η κατάληξη για τα ανθρωπάκια της εξουσίας,  τους εκλεκτούς του ελληνικού λαού. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα σκεπτόμενο σοφά επέλεξε να γίνει ο αποδέκτης της λαϊκής κατακραυγής και του χλευασμού από το να  ζήσει στην ανυπαρξία. Μας βρίζουν άρα υπάρχουμε , μονολογούν  οι εξουσιαστές  λες και μπορούσε ποτέ να ισχύει κάτι διαφορετικό. 
Π.Α. Written by valuebet   
Monday, 01 December 2008 00:50
Το ποσό των 5,000 ευρώ έχει χάσει κατά μέσο όρο κάθε πράκτορας στη διετία 2004-2005 από την αντισυνταγματική παρακράτηση που κάνει ο ΟΠΑΠ στο ΚΙΝΟ. Για ορισμένους πράκτορες η παρακράτηση ξεπερνάει το ποσό των 20.000 ευρώ αφού είχαν υψηλότερους τζίρους. 

Η παρακράτηση της προμήθειας του ΚΙΝΟ είναι 100% παράνομη αφού τα πρακτορεία ανήκουν μόνο στους πράκτορες που οι χώροι τους δεν αποτελούν περιουσία του οργανισμού που δεν έχει δώσει ποτέ δραχμή η ευρώ για την διαμόρφωση τους. Επιπλέον η συμμετοχή του ΟΠΑΠ στη δημιουργία της πελατείας είναι μηδενική αφού τα στελέχη του ΟΠΑΠ δεν έχουν την παραμικρή δραστηριότητα στον χώρο των πρακτορείων. 

Από τη στιγμή που τα πρακτορεία αποτελούν περιουσία των πρακτόρων δεν έχει το δικαίωμα κανείς να επιβάλει όρους σε ξένη περιουσία έστω και με νομοθετικές κινήσεις και ούτε να τις επιβαρύνει οικονομικά. Συνεπώς η παρακράτηση του 1% από το ΚΙΝΟ ξεπερνάει τα όρια του αποφασίζουμε και διατάζουμε και πλήττει τα δικαιώματα της μικρομεσαίας δραστηριότητας υπέρ των ξένων μετόχων. Δηλαδή εκχωρείται τμήμα των δικαιωμάτων Ελληνων πολιτών σε όφελος ολιγαρχικών και υπερεθνικών συμφερόντων. Φυσικά δεν στέκει ούτε στο ελάχιστο το επιχείρημα αναμόρφωσης των πρακτορείων με επιβάρυνση των σκληρά εργαζομένων πρακτόρων και όχι με με χρήματα αυτων που κερδίζουν τεράστια ποσά , βλέπε μέτοχοι.
Τα Παιχνίδια της Τύχης τεύχος 92, Απρίλιος 2006 ,σελίδα 33

ΥΓ Μέχρι που ανέβηκε αυτό το δημοσιεύμα στα Παιχνίδια της Τύχης πόσες ενέργειες και σε ποιο επίπεδο είχαν κάνει οι συνδικαλιστές για να ζητήσουν πίσω την παράνομη παρακράτηση του 1% την οποία μέχρι και σήμερα κρατάει στα ταμεία του φυσικά παρανόμως η ΟΠΑΠ ΑΕ;


Και συνεχίζω στο σήμερα .Όταν έχεις δουλέψει 8-9  χρόνια στα κορυφαία πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ και ιπποδρόμου στην δεκαετία του 1980 και όταν έχεις συνεργαστεί με τα ιερά επαγγελματικά τέρατα του κλάδου και όταν για ένα χρόνο το 1987 είχες άδεια ΠΡΟ-ΠΟ τότε ποτέ δεν μπορείς να πας κόντρα στους πράκτορες. Και σε ότι με αφορά δεν μπορώ να πάω κόντρα επειδή δεν διαφέρουν τα DNA τα δικά μου με αυτά του κλάδου. Υποχρεώθηκα όμως να ανακοινώσω σύγκρουση μόλις κατάλαβα ότι το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου επιδίωκε σαν μελλοντική πορεία μια παρασιτική σχέση με τον ΟΠΑΠ που πάντα ήταν ο μεγάλος μου εχθρός. Και όποιος είναι με τον ΟΠΑΠ είτε συνδικάτο είτε η Ιντραλότ είτε μέσο ενημέρωσης είτε πολιτικό κόμμα, τότε  θα είναι υποχρεωτικά και δικός μου εχθρός. Ο ΟΠΑΠ δεν είναι μια δημοκρατική εταιρεία και για αποκτήσει δημοκρατική κάλυψη επιδιώξε να κρύψει  τα συμφέροντα του με αυτά των πρακτόρων. Η ανώνυμη εταιρεία μπορεί να λειτουργήσει σε δημοκρατικό ελέυθερο περιβάλλον όμως δεν το επιθυμεί επειδή αισθάνεται αδύναμη. Και με διάφορες κινήσεις προσπαθεί να προφυλάξει τα κέρδη της βάζοντας μπροστά τα συμφέροντα των πρακτρόρων. Τους έβαλε ακόμα και να απειλουν να εκβιάζουν αντίπαλα ΜΜΕ και συμφέροντα. 

Αν και μου δόθηκε η αφορμή στο τελευταίο τρίμηνο για δυνατό χτύπημα σε βάρος του κλάδου  δεν το έκανα. Υποχώρησα για να μην αδικήσω ανθρώπους που απλώς δεν ξέρουν κάποια πράγματα και η προπαγάνδα με έχει μετατρέψει σε εχθρό  τους. Εμένα που είχα σαν στάση ζωής να μην κάνω ποτέ ντίλ με τον ΟΠΑΠ για να μην μετατραπώ σε πιόνι που θα έπληττε 5000 επαγγελματίες και την πελατεία τους σε όφελος  των μετόχων.  Βλέπετε έχω σαν αρχή να μην υποστηρίζω ποτέ τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου επειδή δεν πιστεύω στην μεσαιωνική η κρατική οικονομία αλλά πιστεύω στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς της οποίας κύτταρο είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι συνδικαλιστές και πως βλέπουν αυτοί τα πράγματα. Δίνω λόγο μόνο στον εαυτό μου και δεν γεννήθηκε άνθρωπος στον οποίο θα λογοδοτήσω. Θα ενεργώ σύμφωνα με όσα αποφασίζω εγώ ακομα και αν αυτό συνοδεύεται από κόστος το οποιο έχω πληρώσει  κατά επανάληψη πολλές φορές στη ζωή μου.
 
Οι πράκτορες είναι φίλοι μου και θα είναι πάντα φίλοι μου ακόμα και όταν τους επιτίθεμαι για διάφορους λόγους. Επιθυμία μου είναι η δίκαιη λειτουργία του κλάδου , με θετική εισφορά στην κοινωνία  και με αποδοτικές αμοιβές. Θέλω να πάρουν το μέρος των πελατών τους και να υποχρεώσουν την ΟΠΑΠ σε  περιορισμό της απληστίας του και αυτό θα αποτελέσει μια πατριωτική συμπεριφορά που θα αναγνωριστεί. Ο κλάδος έχει αντίπαλο τον ΟΠΑΠ και τις φοβίες του και όχι το Ίντερνετ και τους μπαμπούλες που του σερβιρουν οι διαχειριστές του.Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για έναν κλάδο τυχερών παιχνιδιών παραγωγικό , ηθικό, συμβατό με την κοινωνία, ασφαλή και αποδοτικό για τους ιδιοκτήτες του και την εταιρεία του  γιατί έτσι αντιλαμβάνομαι το δίκαιο και το σωστό. Και ενημερώνω τον καθένα ότι ποτέ δεν μιλάω ανώνυμα γιατί θα έλεγα πολύ λιγότερα από όσα λέω όταν μιλάω επώνυμα. Σε ότι αφορά το μέλλον  θα μου δοθεί η ευκαιρία να αποδείξω σε όλους αν εγω είμαι ο εχθρός η ο φίλος του κλάδου. Για αυτό να είστε όλοι απολύτως σίγουροι.
Π.Α  
Last Updated ( Monday, 01 December 2008 01:04 )
Written by valuebet   
Wednesday, 26 November 2008 23:36
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του valuebet επιχειρηματίες ζητάνε το άνοιγμα της αγοράς των παιχνιδιών τύπου ΚΙΝΟ που θα παίζεται σε καφετέριες μπαρ και άλλους χώρους.Η πρόταση αφορά Light έκδοση του σημερινού ΚΙΝΟ με το δελτίο να αποτελείται από λιγότερους αριθμούς , από 20 ως 30 και οι κληρώσεις να διεξάγωνται κάθε 5 η και 10  λεπτά. Το light ΚΙΝΟ θα έχει πολύ μικρότερη γκανιότα από το σημερινό με προμήθεια 5% στα σημεία πώλησης που δεν θα έχουν πρόβλημα επένδυσης  καθώς όλο το υλικό θα διατεθεί από τους ιδιώτες επιχειρηματίες. Η επιστροφή στους πελάτες θα είναι γύρω στο 80% και το σύστημα θα ελέγχεται πλήρως από ειδικά τμήματα του υπουργείου οικονομικών. Η πρόταση γίνεται μετά την υπαγωγή της ΟΠΑΠ ΑΕ στο νόμο περί ανωνύμων εταιρειών και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόταση έγινε επειδή η ΟΠΑΠ ΑΕ δεν έχει μονοπωλιακό δικαίωμα στο ΚΙΝΟ για τον ίδιο λόγο που δεν έχει δικαίωμα μονοπωλίου στο στοίχημα. Αρχικά το ΚΙΝΟ ήταν να λειτουργήσει από ιδιώτες όμως χορηγήθηκε αποκλειστικά στους μετόχους της ΟΠΑΠ ΑΕ κατά παράβαση της κοινοτικής οδηγίας.
Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους αν η κυβέρνηση αρνηθεί το αίτημα των επιχειρηματιών θα έχει πράξει αντιδημοκρατικά για να μεροληπτήσει υπέρ του ΟΠΑΠ επειδή κατέχει μετοχές της εταιρείας. 
Όλα δείχνουν ότι ανοίγει ένα νέο μέτωπο το οποίο είναι εσωτερική υποθεση και δεν αφορά τον κ. Μακρίβι την Κομισιόν και το τι κάνουν άλλες αγορές. Στην Ελλάδα υπάρχει η ιδιαιτερότητα το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ να ανήκει κατά 67% σε ιδιώτες και δεν μπορεί να το προστατέψει ούτε η κυβέρνηση ,ούτε η ελληνική δικαιοσύνη και ούτε να μπει στο ίδιο τσουβάλι με τα μονοπώλια της Γαλλίας και της Γερμανίας που είναι 100% κρατικά.
Last Updated ( Thursday, 27 November 2008 00:22 )Written by valuebet   
Wednesday, 26 November 2008 20:17
Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του κ. Χατζηεμμανουήλ μέχρι τον Ιανουάριο του 2009 θα έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις των πρακτορείων. Στο μεταξύ σοκ προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι δεν θα υπάρχει βελτίωση στις επιστροφές του δελτίου  στοιχήματος και μάλλον το payout θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και η όποια βελτίωση θα γίνει με αργούς ρυθμούς. Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΟΠΑΠ έξέθεσαν ανεπανόρθωτα  τα μέλη της ΠΟΕΠΠΠ που είχαν προτέινει μείωση της προμήθειας των πρακτόρων δήθεν για να αυξηθεί το ανταγωνισμός. Η σύνδεση  της αύξησης του payout με την προμήθεια των πρακτόρων ήταν μια καθαρή ρητορική επιλογή. Σήμερα ο ΟΠΑΠ έχει επιστροφές 66% και έχει πολλά περιθώρια κερδών αν τις  ανεβάσει στο 74 η 75% με την σημερινή προμήθεια του 8%. Φαίνεται όμως ότι η ΠΟΕΠΠΠ δεν επιθυμεί να αυξηθούν τα κέρδη των πρακτόρων διαφορετικά δεν θα πρότεινε μειωση της προμήθειας. Σε ότι αφορά το αστείο και χαρωπό επιχείρημα ότι με την μείωση της προμήθειας θα πέσει  ο τζίρος το διαδικτύου αυτοί που το διατυπώνουν θεωρούν πολύ χαμηλού νοητικού επιπέδου τους πράκτορες στους οποίους απευθύνονται.

Πάντως το θεμα των συμβάσεων είναι πιθανό να αναθεωρηθεί εκ βάθρων. Το κείμενο που συμφωνήθηκε ήταν πλήρη αποτυχία και διάτρητο νομικά και θα έπεφτε σε χρόνο μηδέν. Εκτιμάται ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματευθει με το δίκτυο της αλλά μόνο να αποφασίσει τα πλάισια λειτουργίας της που πρέπει να είναι σε νόμιμα πλαίσια. Και φυσικά καμια ΠΟΕΠΠΠ δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει διαπραγμάτευση αφού εκ του νομου δεν μπορέι να θέσει όρους λειτουργίας στην επιχειρηματικοτητα. Η ΠΟΕΠΠΠ δεν έχει το δικαίωμα να είναι συνομιλητής έχει μόνο το δικαίωμα της αποδοχής , της άρνησης και της επιλογής σε ένα δίκαιο επιχειρηματικό τοπίο. Η ΠΟΕΠΠΠ δεν έχει το δικαίωμα να θέσει όρους για Ίντερνετ στην επιχείρηση του ΟΠΑΠ , έχει δικαίωμα να ζητήσει αποζημιώση παραχώρησης αποκλειστικού δικαιώματος για τα μέλη της.  Η ΠΟΕΠΠΠ έχει δικαίωμα να ζητήσει ελεύθερη αγορά και όχι μια κλειστή αγορά. 

Εκτιμάται ότι το κείμενο που συμφωνήθηκε τελικά θα αποσυρθεί το ταχύτερο δυνατό ώστε να λειτουργήσει η δημοκρατία στο χώρο των πρακτόρων και να καταφέρει η ΟΠΑΠ ΑΕ να ξεφύγει από τα αδιέξοδα στο οποία θα περιέλθει αν συνεχίσει να βαδίζει στα σημερινά  παράνομα μονοπάτια. Αν κάποιοι θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους να προστατέψουν την δημοκρατία και να πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν επειδή βρίσκονται σε μαντριά και σε γυάλες. Πολλοί θα έχουν καταλάβει ότι τα άδικα προνόμια δεν νομιμοποιούνται μέσα από τον συμψηφισμό. Πολλοί θα καταλάβουν σύντομα ότι οι κατακτησεις και οι αγώνες δεν θα τους εξασφαλίσουν ούτε ένα πιάτο φαί στο μέλλον αν δεν επανέλθει η δημοκρατία στον τόπο. 

Στην ώρα της αλήθειας είναι ηλιθιότητα πρώτου βαθμού να συνεχίσουν να ζούνε κάποιοι μέσα στο ψέμα του παρελθόντος. Αυτή την ώρα της αλήθειας ας την αποδεχτούμε για να γίνει η αφετηρία του μέλλοντος. Διαφορετικά πίσω στις σπηλιές και στην εξαθλιώση της οποίας η στάθμη θα πάρει από κάποιοι σημείο και μετά χαρακτήρα κατακλυσμού. Και όταν έρθει ο κατακλυσμός που θα έρθει αν δεν αποδεχτουμε την δημοκρατία δεν σώζουν ούτε τα μαντριά ,ούτε οι γυάλες , ούτε τα μονοπώλια  εργατικά και τα άδικα προνόμια, ούτε καν οι παχυλοί τραπεζικοί λογαριασμοί.
Written by valuebet   
Wednesday, 26 November 2008 15:25
Σε επικίνδυνα μονοπάτια οδηγεί η σύγκρουση της ΟΠΑΠ ΑΕ με την Morgan Stanley. Το περιεχόμενο της κοντρας που δημοσιεύτηκε στο Capital προκάλεσε ανησυχία καθώς η μπαλα μεταφέρεται εμφανώς εκτός γηπέδου. Η αναφορά του κ. Χατζηεμμανουήλ για επιλεκτική υποβάθμιση της εταιρειας από την Morgan Stanley δεν ευσταθεί, καθώς ούτε το μονοπώλιο της Γαλλίας , ούτε το μονοπώλιο της Γερμανίας έχουν μετοχές σε ιδιώτες. Η κόντρα ξεκίνησε πέρσι τον Σεπτέμβριο και όταν ζητήθηκε από την Morgan Stanley το άνοιγμα της αγοράς. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η εταιρεία ζήτησε το άνοιγμα γιατί πιθανολόγησε ακομα λουκέτο στην ΟΠΑΠ ΑΕ  για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί. Η Morgan Stanley μάλλον φοβήθηκε εμπλοκή της ΟΠΑΠ ΑΕ σε διαδικασίες που δέν είναι νόμιμες και οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ποινικές διώξεις κατά διοίκησεων , στελεχών και πολιτικών προσώπων. Το αίτημα της εταιρείας για άνοιγμα της αγοράς είχε σαν σκοπό την εκτόνωση της κατάστασης με την Κομισιόν και τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τη νομιμότητα προμηθειών, χορηγιών, και συμμετοχή της ΟΠΑΠ ΑΕ σε ξέπλυμμα χρήματος. 

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ πρόσφατα διαχώρισε την θέση της εταιρείας από τις αποφάσεις του κράτους με σκοπό να δημιουργήσει έτσι και γραμμή άμυνας στις χορηγίες  και στη διαχείριση φορολογικών απαλλαγών. Ωστόσο οι πληροφορίες μιλάνε για τεράστιες διαρροές προς το εξωτερικό απορρήτων στοιχείων της ΟΠΑΠ σε πλήθος δραστηριοτήτων που θα προκαλέσουν αναζήτηση ποινικων ευθυνών. Στο μεταξύ η ΟΠΑΠ ΑΕ σε μια κινηση να κερδίσει χρόνο και να μην προκαλέσει αντιδράσεις μετατοπισε την υπογραφή των συμβάσεων με τους πράκτορες προς το 2009. Ωστόσο έγκυρες πληροφορίες θωρούν τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στην ΟΠΑΠ ΑΕ και την ΠΟΕΠΠΠ να είναι απορριπτέα με βάση το εργατικό δίκαιο, και τους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς νόμους. Οι ίδιες πηγές λένε ότι οι συμβάσεις θα τεθούν στο 2009 σε νέα βάση και σε καθαρά δημοκρατικά πλαίσια. 

Το valuebet προ μηνών έγραψε ότι η συμφωνία ΟΠΑΠ-ΠΟΕΠΠΠ δεν είχε καμιά τύχη επειδή δεν ήταν δημοκρατική και στηριζόταν όπως πολλοί νόμοι στη χώρα σε διατάγματα της δικτατορίας που σήμερα έχουν ξεπεραστεί είναι συνταγματικά και παραβιάζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.Η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα στη νομοθεσία και το έργο που γίνεται από την Βουλή στη μεταπολίτευση είναι ανύπαρκτο και οι όποιες προσθέσεις και αφαιρέσεις έβαλαν νέα  βαρίδια την ελληνική οικονομία και έπληξαν  την κοινωνία. Η αδυναμία της Βουλής να νομοθετήσει δημοκρατικά αποτελεί και τον βασικό λόγο εξαθλίωσης της χώρας που θα γίνει πράξη με την σε σύντομο χρόνο κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Last Updated ( Wednesday, 26 November 2008 15:52 )
Written by valuebet   
Monday, 03 November 2008 18:36
Αμηχανία επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τις εξελίξεις στα θέματα του ΟΠΑΠ , την επερώτηση του ΠΑΣΟΚ και στις πολυποίκιλες πιέσεις που ασκήθηκαν ,ασκούνται και θα ασκηθούν όπως όλα δείχνουν. Οι πιέσεις φαίνεται να οδηγούν  σε ριζικές ως και κοσμογονικές αλλαγές στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών και αναμένεται να υπάρξει απελευθέρωση τόσο σε επίπεδο διοργάνωσης τυχερών παιχνδιών όσο και στα δίκτυα πωλήσεων. Στο μεταξύ ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα και μια αρνητική έκθεση για τον ΟΠΑΠ που έχει ως εξής:


Πώληση της μετοχής του ΟΠΑΠ και αγορά κάτω από τα 14 ευρώ δίνει το bear case σενάριο που επεξεργάστηκε η Alpha Finance λόγω της πρόσφατης ανακοίνωσης της Stanleybet και κυρίως της μη αντίδρασης μέχρι σήμερα της διοίκησης του ΟΠΑΠ. Η ΑΧΕ σημειώνει πως η ανακοίνωση της Stanleybet αυξάνει τους φόβους ότι φτάνουμε στο τέλος του μονοπωλίου.
Μάλιστα αναφέρει πως ο ΟΠΑΠ δεν έχει υπογράψει ακόμα συμφωνία με τους πράκτορες και αυτό σημαίνει πως ξένες εταιρείες μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στην αγορά. Επιπλέον σημειώνει πως ακόμα και αν κλείσουν τελικά τα καταστήματα της Stanleybet, πιστεύει πως η αναφορά στο ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν μπορεί να αποφευχθεί. Σημειώνει το παράδειγμα της Ιταλίας προκειμένου να τονίσει πως αυτές οι υποθέσεις μπορούν να τραβήξουν χρόνια και αυτό ίσως επηρεάσει την πορεία της μετοχής. Επίσης η πρόθεση της διοίκησης να επεκταθεί στο εξωτερικό κάνει την πλευρά του ΟΠΑΠ πιο αδύναμη αναφορικά με τη διαμάχη που υπάρχει για το μονοπώλιο.

Οι μέσες εκτιμήσεις δίνουν τιμή στόχο τα 30,4 ευρώ, ενώ για το 2009 η τιμή στόχος της Alpha Finance είναι στα 29,6 ευρώ. Ωστόσο, όπως σημειώνει αυτή η τιμή στόχος δεν ενσωματώνει τους φόβους για την απελευθέρωση της αγοράς, γι' αυτό και επεξεργάστηκε το bear case σενάριο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΧΕ επεξεργάζεται ένα τέτοιο σενάριο. Το προηγούμενο έδινε τιμή στόχο τα 17,7 ευρώ που είναι κοντά στη σημερινή τιμή του ΟΠΑΠ (κλείσιμο 27/10).

Από τη στιγμή που η προηγούμενη υπόθεση επαληθεύτηκε τώρα προχωρά σε μία νέα. Αυτή υποθέτει διάβρωση 15% του μεριδίου αγοράς σε στοίχημα και ΚΙΝΟ μέσα στο 2010, σταδιακή μείωση του μεριδίου στο 60% σε λοταρία και στοίχημα μέχρι το 2013, περιθώριο EBITDA κάτω από 10% από 16% που ήταν το 2007, αρνητική ανάπτυξη στα κέρδη προ φόρων και τόκων την περίοδο 2009-13 και χαμηλότερη προμήθεια από ΚΙΝΟ και στοίχημα.

Ετσι η τιμή στόχος πέφτει στα 14 ευρώ ήτοι 16% περίπου χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Στο σενάριο αυτό η μερισματική απόδοση είναι περίπου στο 13% αλλά πέφτει ο μέσος όρος στο 5%. Τέλος η ΑΧΕ σημειώνει πως οι εκτιμήσεις της είναι επιθετικές, αλλά λόγω της υψηλής μεταβλητότητας της αγοράς και τις αυξημένες ανησυχίες γύρω από τη μετοχή, προτιμά να βγει πωλητής παρά αγοραστής και να αγοράσει ξανά τη μετοχή κάτω από τα 14 ευρώ
Last Updated ( Monday, 03 November 2008 18:44 )

Written by valuebet   
Friday, 31 October 2008 18:04
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η στοιχηματική εταιρεία Royal συμφερόντων Ιντραλότ που δραστηριοποείται στην ανοιχτή κυπριακή αγορά. Η εταιρεία υπέστη σημαντικές ήττες στη φετινή χρονιά που ανέβασαν το payout στα ύψη. Υπήρξε κάποια εσωτερική αναδιάρθρωση σαν αντίδραση από την Ιντραλότ που δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα ήταν να καθηλωθούν οι τζίροι καθώς η εταιρεία υποχρεώθηκε να μειώσει το ρίσκο προσφέροντας μη ανταγωνιστικά κουπόνια. Πληροφορίες θέλουν την Ιντραλότ να σκέφτεται την παράχωρηση του ρίσκου σε τρίτους και να κρατήσει η εταιρεία ένα ποσοστό επί του τζίρου. Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε και για αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης της εταιρείας. Η εξέλιξη αποδεικνύει το διαχρονικό πρόβλημα δράσης της ελληνικής εταιρείας σε αγορές που είναι ανοιχτές. 

Στο μεταξύ  αγορά σοβαρό είναι το ενδεχόμενο εισόδου της betshop στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία είναι η πρώτη δύναμη στο επίγειο στοίχημα στην Ιταλία και επιθυμεί την επέκταση της και στην Ελλάδα καθώς η αγορά κρίνεται σημαντική. Η κίνηση της betshop αναμένεται μέχρι το τέλος του 2008 σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στο μέτωπο του ΟΠΑΠ γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων και υπάρχουν συνομιλίες και με πολιτικά πρόσωπα. Η οικονομική συγκυρία είναι αρνητική για περιοριστικά μέτρα που έχουν σχέση με οικονομικές δραστηριότητες ανέφεραν πληροφορίες από τα οικονομικά επιτελεία και πρέπει να αναζητηθούν χρυσές τομές. Στο μεταξύ έκθεση προς τους αρμοδίους θέλει τις μεγαλύτερες απώλειες από την είσοδο των ξένων εταιρειών να σημειώνονται στα παράνομα στοιχήματα που δεν καλύπτει σήμερα ο ΟΠΑΠ. Κανένας πάντως δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα υπάρξει αντίδραση και πως κατά των ξένων εταιρειών και φαίνεται να ισχύει αυτό που έγραψε χθες το valuebet και που έχει σχέση με τα πολλά ανοιχτά μέτωπα της εταιρείας. 

Αυτό που τέθηκε επί τάπητος στο μονοπώλιο είναι και η περιορισμένη επικοινωνιακή πολιτική της εταιρειας στον άξονα όλων των παιχνιδιών που διοργανώνει. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κρίνεται αναποτελεσματική η επικοινωνική καμπάνια του ΟΠΑΠ σε πλήθος παιχνιδιών αν και ξοδεύονται τεράστια ποσά. Εχει δημιουργηθεί μεγάλη απόσταση από την πελατεία μας είναι η φράση που ακούστηκε από χείλη υπευθύνων που αποδίδουν ευθύνες  στην επικοινωνιακή πολιτική της εταιρείας τα τελευταία 5 χρόνια.

 


Written by valuebet   
Friday, 31 October 2008 15:28
Από την πρώτη στιγμή το valuebet έκανε γνωστό ότι η το περιέχομενο της σύμβασης ΟΠΑΠ-Πρακτόρων ήταν νομικά στον αέρα και αδικούσε έντονα τόσο την ΟΠΑΠ ΑΕ όσο και το δίκτυο πωλήσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών επί του θέματος τα όσα έχουν συμφωνηθεί θα αναθεωρηθούν λόγω εξελίξεων. Υπογραφή συμβάσεων με τα συμφωνηθέντα  θα τίναζε νομικά στον αέρα τα δύο μέρη σε σύντομο χρόνο ενώ δημιουργήθηκε  και πλήρες αδιέξοδο στη σύνταξη νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια.Οι διαπραγματεύσεις ΟΠΑΠ-ΠΟΕΠΠΠ κατέληξαν σε μια συμφωνία που ήταν γεμάτη από αντισυνταγματικούς περιορισμούς και δεσμεύσεις που θα έφερναν  χαοτικά αποτέλεσματα στο μέλλον. Τα συμφωνηθέντα σε πολλά σημεία ερχόταν και σε πλήρη αντίθεση με την ελληνική κοινωνία, το δικαίωμα της απασχόλησης , το δικαίωμα της επιλογής και περιόριζαν επιχειρηματικά δικαιώματα τόσο των δύο πλευρών όσο και τρίτων.
 


Written by valuebet   
Thursday, 30 October 2008 14:55
Φαιδρά χαρακτηρίζονται τα κειμενα που ανεβαίνουν στα ελληνικά ΜΜΕ και τα οποία προσπαθούν να υπερασπιστούν το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. Καλά δεν ξέρουν όλοι όσοι το παίζουν ειδήμονες ότι μπορεί να δούμε τον ήλιο να βγαίνει  από την Δύση αλλά δεν πρόκειται ποτέ να δούμε ανώτατο ελληνικό δικαστήριο να εκδίδει απόφαση που θα  χαρακτηρίζει την ΟΠΑΠ ΑΕ κρατική επιχείρηση με δημόσιο χαρακτήρα  και θα της δίνει το μονοπώλιο. Και κανένας ειδήμονας δεν κατάλαβε ότι η υπαγωγή της ΟΠΑΠ ΑΕ στο νόμο περί ιδιωτικών επιχειρήσεων ήταν η προστασία η άν θέλετε η ασφαλιστική δικλείδα για να ξεκινησει η εμπλοκή.

Τολμάει η ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΠΑΠ και επομένως και το μονοπώλιο όταν η εταιρεία επί επτά χρόνια έχει κάνει κινήσεις ιδιωτικής επιχείρησης; Θα γεμίσουν οι φυλακές αν αποδειχτεί ότι ο ΟΠΑΠ είναι εταιρεία δημοσίου συμφέροντος! Γιατί κοροϊδέυουν τον κόσμο και τους πράκτορες αντί να πούμε την ωμή αλήθεια και να κοιτάξουν να κάνουν την δουλειά τους σωστά και δημοκρατικά;

ΥΓ Πάλι εμείς θα τους φταίμε που λέμε την πραγματικότητα! Και κάποιοι είναι τόσο κουτοί η απλώς κουτοπόνηροι; Όλα έχουν και ένα όριο..

 

Last Updated ( Thursday, 30 October 2008 15:10 )
 Written by valuebet   
Wednesday, 29 October 2008 23:49
"με απορία αντιμετωπίζουν κύκλοι της ΟΠΑΠ Α.Ε. την κίνηση της Stanleybet, η οποία πιθανώς αποτελεί πρωτοβουλία Έλληνα συνεταίρου ή συνεργάτη της ξένης εταιρείας, που μάλλον σκέπτεται με τον γνωστό πειρατικό τρόπο"

Αυτό είναι το απόσπασμα ανακοίνωσης της ΟΠΑΠ ΑΕ που όπως μπορείτε να διαβάσετε έχει και υβριστικό περιεχόμενο προς επιχειρημάτια που πιθανολογείται ότι εκπροσωπεί την stanley bet στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια των ύβρεων η ΟΠΑΠ ΑΕ συνδέει τον εαυτό της με την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου η οποία έχει εκδοθεί για την Πορτογαλία με θέμα το ιντερνετικό στοίχημα και η οποία γνωμοδότηση δεν προσθέτει τίποτα παραπάνω στα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα σχετικά με τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων. 

Με 67% στους ιδιώτες η ΟΠΑΠ ΑΕ εντάσει την εταιρεία στα κρατικά κατά 100% ευρωπαϊκά  μονοπώλια. Έχει άραγε την παραμικρή ελπίδα η ΟΠΑΠ ΑΕ να δικαιωθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια όταν έχει σκοπό την κερδοφορία και μοιράζει μερίσματα στους μετόχους της; Η μήπως έχει την ελπίδα ότι ελληνικό δικαστήριο θα δικαιώσει το μονοπώλιο μιας κερδοσκοπικής εταιρείας που η ηγεσίας της δηλώνει κάθε τόσο ότι έχει στόχο την αύξηση της κερδοφορίας. Πρόσφατα η ΟΠΑΠ ΑΕ δεν έκανε αλλαγή καταστατικού και περιέγραψε με  ακρίβεια τον σκοπό της που δεν είναι άλλος από την κερδοφορία που διέπει τις ανώνυμες εταιρείες;Μπορει λοιπον η ΟΠΑΠ ΑΕ να ανακαλέσει αυτή την ένταξη για να υπερασπιστει το μονοπώλιο όμως όλοι γνωρίζουν ότι αν ο σκοπός δεν τηρηθεί η εταιρεία διαλύεται. Το αν μέρος των χρημάτων διατίθενται και σε κοινωφελείς σκοπούς είναι ένα θέμα που δεν αφορα κανένα δικαστήριο αφού αυτό εξετάζει την συμπεριφορά μιας εταιρείας προς στους πολίτες που πρέπει να είναι εναρμονισμένη με το κοινοτικό δίκαιο.Η μήπωςη ΟΠΑΠ ΑΕ εννοεί ότι κοινωνικό σύνολο είναι οι επιχορηγούμενοι από το μονοπώλιο και οι πελάτες της είναι απλώς φυτά που φύτρωσαν σε αυτή τη χώρα.;
Written by valuebet   
Wednesday, 08 October 2008 15:42
Ο νόμος περί ενός πρακτορείου ανά 3,500 κατοίκους στην Ελλάδα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ολιγοπωλιακή δράση συμφερόντων. Σήμερα το πρόσχημα σχετίζεται με  τα συμφέροντα ενός δήθεν εθνικού μονοπωλίου όμως ο νόμος έχει φτιαχτεί για να υπηρετήσει τα συμφέροντα 5-6 εκλεκτών παραγόντων  στους οποίους θα δοθεί άδεια λοταρίας στο μέλλον. Για παράδειγμα ο συνεταιρισμός πρακτόρων σε πανελληνία κλίμακα υποδηλώνει βάση ιδιωτικής λοταρίας που θα κάνει συμφωνία με αυτόν τον συνεταιρισμό στο μέλλον. Η συμφωνία θα τελεί υπο τις ευλογίες του υπουργείου οικονομικών που θα πάρει κάποιο επίσημο ίσως και  μη επίσημο αντάλλαγμα από τον ιδιώτη για να του δώσει δωρεάν αποκλειστικό δίκτυο. 

Βασική στρατηγική των διεργασιών είναι να δοθούν σε λίγους οι προμήθειες των τυχερών παιχνιδιών. Με απλά λόγια η κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα ακόμα και όταν ανοίγει τυπικά μια αγορά θέλει να την εντάξει σε καθεστώς ολιγοπωλίου. Πολλοί από τους σημερινούς πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ θα μεταβιβάσουν τις άδειες τους σε συγγενείς μέχρι δεύτερο βαθμό και θα πάρουν θέση στα ΔΣ των συναιτερισμών. Βλέπετε πάντα τα ολιγοπώλια έχουν σαν καλό χαρτί τις επιρροές σε συνδικαλιστικά αναχώματα. Πολλοί μας ρώτησαν να απαντήσουμε αν υπάρχει δυνατότητα πρακτόρευσης τυχερών παιχνιδιών στο μέλλον. Τα παραπάνω δίνουν μια απάντηση για το ολιγοπώλιο που θα δημιουργηθεί. Κατά την εκτίμηση μας το σημερινό δίκτυο πωλήσεων θα διασπαστεί σε 4 η 5 εταιρείες μέσα από συγκεκριμένες φόρμουλες. Σήμερα υπάρχουν τρεις  συνεταιρισμοί εντός του δικτύου, ένας  άτυπος και δύο που πληρούν τους τύπους σε διαφορετική βάση ο καθένας. Στα σκαριά είναι και συνεταιρισιμός σε βάση της Βορείου Ελλάδας. Στην πορεία θα δημιουργηθούν 4 η 5 κομματία πρακτορείων που θα κατανεμηθούν σε ιδιώτες , γνωστούς κατά το 50%. 

Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα και κυρίως το κατά πόσο θα αντιδράσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο βασικό σχέδιο αφού είναι σαφές ότι ο νόμος περί 3,500 πρακτορείων μπορεί να ισχύει με βάση το σύνταγμα μόνο από μηδενική βάση. Δηλαδή με διαδικασίες που δίνουν στον κάθε Έλληνα πολίτη τη δυνατότητα να είναι πράκτορας σε μια εταιρεία. Αυτό θα σήμαινε ότι το σημερινό δίκτυο θα έπρεπε να αποζημιωθεί ώστε να διατεθεί στη διαδικασία κρίσεως σε ατομικό αξιοκρατικό επίπεδο από τον ιδιώτη που θα πάρει τις άδειες. Και αυτήν την αποζημιώση προσπαθεί να αποφύγει η ΟΠΑΠ συνεργαζόμενη σε άνομες  οικονομικές διαδικασίες. Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού η ένας   ανασχηματισμός θα προκαλούσε ίσως αποδόμηση της σημερινής ηγεσίας του ΟΠΑΠ και ναυάγιο της διαδικασίας σαλαμοποίησης του δικτύου σε άνομη οικονομική βάση και υπέρ ολίγων συμφερόντων όπως επιχειρείται σήμερα. 

Σε κάθε περίπτωση ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους περί ισότητας και αξιοκρατίας προηγείται κάθε άλλων συμφερόντων μικρών η μεγάλων. Πολύ περισσότερο όταν τα απόρρητα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών , γιατί άραγε να είναι απόρρητα , δείχνουν ανατριχιαστική και αφύσικη εύνοια σε κάποια επαγγέλματα σε αυτή τη χώρα συγκριτικά με τις αυξήσεις σε εργαζόμενους στις γραμμές παραγωγής , τους οικονομικούς μετανάστες και γενικά την εργατική τάξη. Εύνοια που μπορεί να εξηγηθεί μόνο σαν πολιτικό ρουσφέτι αν αυτά τα επαγγέλματα λειτουργούν σαν κλειστό κλαμπ η σαν παρακρατική στοά. Και αυτές οι καταστάσεις δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία αλλά παραπέμπουν σε μαύρο η κόκκινο φασισμό κατά το όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη.   


Written by valuebet   
Friday, 03 October 2008 14:52
Συζητήσεις για νέο στοιχηματικό σκάνδαλο στη Γερμανία: 

Η bwin απαιτεί μεγαλύτερη ασφάλεια μέσω ρυθμισμένης, ελεγχόμενης στοιχηματικής αγοράς με αδειοδοτημένους παρόχους και σαφείς κανονισμούς 
  
Οι αθλητικοί σύλλογοι θα πρέπει να προστατεύονται όσο το δυνατόν καλύτερα Χωρίς προσπάθειες εξαπάτησης από δικούς τους πελάτες 

Στο πλαίσιο των νέων συζητήσεων για πιθανές παραποιήσεις στοιχημάτων στη Γερμανία, η κορυφαία εταιρία online gaming entertainment, bwin, ενίσχυσε τις απαιτήσεις της για μία ρυθμισμένη και διαφανή αγορά. Μόνο μέσω σχετικής διαδικασίας αδειοδότησης και σαφών κανονισμών για όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά, οι οποίοι θα ελέγχονται από ανεξάρτητη αρχή, διασφαλίζεται αποτελεσματικά η καταπολέμηση της απάτης. Για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ότι, όσον αφορά τα τυχερά παιχνίδια, όταν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, το κανάλι διανομής του Ιντερνέτ διατρέχει σαφώς μικρότερο κίνδυνο παραποίησης από την κλασική λύση των πρακτορείων. Η δυνατότητα παρακολούθησης του συνόλου των συναλλαγών, η σχετική πολιτική θέσπισης ορίων και η αρχή «γνωρίζω τον πελάτη μου» θέτουν σοβαρά εμπόδια στους επίδοξους απατεώνες. Με τον τρόπο αυτό, η bwin όπως και άλλοι εδραιωμένοι διεθνείς πάροχοι online αθλητικών στοιχημάτων δεν διαπίστωσαν προσπάθειες παραποίησης από πλευράς πελατών -όπως στην περίπτωση Hoyzer- λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας. 

Σύμφωνα με τον Norbert Teufelberger, Co-CEO της bwin: «Τα μέτρα ασφαλείας της bwin με διαφανείς τοποθετήσεις και σαφή όρια πονταρίσματος και κέρδους απέδειξαν εκ νέου την αξία τους. Μόνο με εκσυγχρονισμένες διαδικασίες αδειοδότησης και κανονισμούς που επιβάλλουν αξιόπιστα ελάχιστα πρότυπα σε όλους τους παρόχους μπορεί το κράτος να δημιουργήσει μια διαφανή αγορά και ταυτόχρονα να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες παραποίησης καταστέλλονται από την αρχή. Συνεπώς, το ρυθμιστικό πλαίσιο θα πρέπει σύντομα να εξελιχθεί περισσότερο. Η εν λόγω πρακτική μπορεί να προστατεύσει και αθλητικούς συλλόγους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο έναντι προσπαθειών παραποίησης. Σε διαφορετική περίπτωση, οι κύκλοι εργασιών θα μεταφέρονταν με αυξανόμενους ρυθμούς σε διεθνείς μαύρες αγορές και, κατά συνέπεια, θα απέφευγαν κάθε είδους κρατικούς ελέγχους. Τα πρότυπα ασφαλείας που εισήγαγε η bwin θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη μελλοντική δομική βάση για τη θέσπιση ρυθμιστικών ορίων.» 

Η bwin συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Οργάνωση για την Ασφάλεια στον Αθλητισμό (European Sports Security Association - ESSA). Εφόσον υπάρχει υπόνοια παραποίησης, ο φορέας ενημερώνεται αμέσως και με τη σειρά του ενημερώνει τους εμπλεκόμενους αθλητικούς συλλόγους. Η ESSA επιβεβαιώνει ότι κανένα μέλος της δεν προέβη σε παρατυπίες. Επιπλέον, η bwin διατηρεί μία δική της ομάδα ασφαλείας, η οποία διερευνά αμέσως όλες τις ύποπτες περιπτώσεις κατά την τοποθέτηση στοιχήματος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Co-CEO Teufelberger επισημαίνει ρητώς και την ανάγκη για μια πανευρωπαϊκή, ενιαία ρυθμισμένη και διαφανή αγορά τυχερών παιχνιδιών. Μόνο έτσι μπορούν να εφαρμοστούν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης κοινώς αποδεκτά ελάχιστα όρια ποιότητας, όπως για παράδειγμα σχετικά με την ασφάλεια ή την προστασία ανηλίκων. Η προσκόλληση σε απαρχαιωμένες μονοπωλιακές δομές διευκολύνει άνευ λόγου τους δυνητικούς στοιχηματικούς απατεώνες.  Η από πλευράς διοργανωτή ευρωπαϊκής κλίμακας υποχρεωτική εισαγωγή μέτρων όπως
 
η γνώση πελατειακών δεδομένων, καθώς
 
και ο έλεγχος αυτών με νομιμοποίηση από πλευράς πελάτη,
 
η δυνατότητα παρακολούθησης της εισροής χρημάτων: για την αποπληρωμή στοιχηματικών κερδών, η bwin συνεργάζεται με αναγνωρισμένους παρόχους υπηρεσιών ή επιλέγει το τραπεζικό έμβασμα
 
η τοποθέτηση σαφών ορίων πονταρίσματος και κέρδους
 
ο αποκλεισμός των άμεσα εμπλεκομένων, δηλαδή των συμμετεχόντων μερών στην εκάστοτε στοιχηματική διοργάνωση (όπως παίκτες, κομισάριοι, διαιτητές) θα μείωνε σημαντικά τη στοιχηματική απάτη.  

 Σχετικά με την European Sports Security Association (ESSA) Ηγετικοί διεθνείς πάροχοι στοιχημάτων, μεταξύ των οποίων και η bwin, ίδρυσαν το 2005 την European Sports Security Association (ESSA), ένα είδος αστυνομίας στοιχηματισμού, η οποία έχει ως στόχο να διασφαλίσει την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αναγνώριση προσπαθειών παραποίησης. Το σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης της ESSA εξασφαλίζει ότι η ύποπτη στοιχηματική συμπεριφορά των εκάστοτε αθλητικών οργανισμών πριν από αθλητικές διοργανώσεις καθίσταται γνωστή έγκαιρα και χωρίς κόστος. Από τη λήψη της πρώτης ειδοποίησης μέσω του συστήματος έως την απόφαση του εκάστοτε υπεύθυνου bookmaking, εάν πραγματικά πρόκειται για απόπειρα στοιχηματικής απάτης, περνούν μόλις 60 λεπτά. Ο υπεύθυνος bookmaking λαμβάνει προς ανάλυση λεπτομερείς στοιχηματικές διαδικασίες για όλες τις εταιρίες που συμμετέχουν στο πλαίσιο της ESSA και αφορούν την εκάστοτε αθλητική διοργάνωση. Επιπροσθέτως, η ESSA συνεργάζεται με την εταιρία AS Markes-Monitor που εδρεύει στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, η οποία μέσω της πλατφόρμας betradar.com παρατηρεί τις τροποποιήσεις αποδόσεων παγκοσμίως.  Εάν οι αναλύσεις ενισχύσουν την υποψία ότι πρόκειται για προσπάθεια παραποίησης στοιχήματος τότε ενημερώνεται σχετικά και χωρίς καθυστέρηση κάθε αθλητικός οργανισμός, π.χ. όσον αφορά το άθλημα του γερμανικού ποδοσφαίρου ειδοποιείται ο DFB/DFL. Αυτή η υπηρεσία καθιστά δυνατές τις προληπτικές ενέργειες και για παράδειγμα, την αποστολή κομισάριων ως πρόσθετων παρατηρητών στις ύποπτες αθλητικές διοργανώσεις και την ευαισθητοποίηση των ιθυνόντων στις ομάδες.
Last Updated ( Friday, 03 October 2008 15:02 )
 

Written by valuebet   
Thursday, 25 September 2008 21:39
Μετά από κείμενο υπό αναμονή πρακτόρων για υπογραφές με τον ΟΠΑΠ η καλύτερη πρόταση που μπορεί να γίνει στην ηγεσία του ΟΠΑΠ και στην ηγεσία της ΠΟΕΠΠ είναι να προμηθευτεί το εθνικό , κρατικό, και κοινωφελές μονοπώλιο άσπρες κουκούλες και να τις μοιράσει στο δίκτυο πωλήσεων του. Το κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ειδικά έντυπα του χώρου παραπέμπει στον φλεγόμενο Μισσισιπή και πουθενά αλλού και επομένως οι άσπρες κουκούλες είναι απαραίτητες στον  κ. Χατζηεμμανουήλ.Ο οποίος πραγματικά έχει καταπλήξει τους πάντες και τα πάντα ειδικά αυτους που έχουν περάσει από ειδικά φίλτρα τις σε ανύποπτο χρόνο ομιλίες του στο πλευρό της πρώην υπουργού παιδείας για θέματα εκπαίδευσης. Δεν υποστηρίζουμε ότι είχε δίκηο σε εκείνες τις ελιτίστικες ομιλίες αλλά το περιτύλιγμα τους έδειχνε ότι δεν επρόκειτο για άτομο που θα δρομολογούσε κλίμα λευκής κουκούλας στην ελληνική κοινωνία με κίνητρο την υπηρεσία σε θηριώδη ιδιωτικά συμφέροντα. 

Φυσικά το να τρώει προβοκάτσιες και δούλεμα ένας νεόφερτος της εξουσιας στον ΟΠΑΠ δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Αυτό συμβαίνει επί πολλά χρόνια από το πολύχρωμα σύμπλεγμα ΠΟΕΠΠ και στελεχών της ΟΠΑΠ ΑΕ. Το μονο που μπορούμε να εκφράσουμε είναι την απογοήτευση μας , τίποτα άλλο. Ειλικρινά μας αιφνιδιάζει το γεγονός ότι η εξουσία είναι τόσο αφελής , που είναι σε πλήρη άγνοια.Τουλάχιστον θα καταλάβει ο κ. καθηγητής το τάιμινγκ της επίθεσης , θα καταφέρει να σχηματίσει οδυνηρά παζλ που όμως θα λένε την αλήθεια; Η θα πάει χαμένο και αυτό τα μάθημα όπως πήγε το μαθημα στον αθλητικο δικαστή κ. Κωστάκο τον οποίο διαδεχτηκε.

ΥΓ Και όπως λένε οι φήμες μπορέιτε να φτιάξετε  τις λευκές κουκούλες στα μοναστήρια για πιο φτηνά!
Π.Α.


Written by valuebet   
Friday, 12 September 2008 21:46

Εφημερίδα ΕΝΑ-ΔΥΟ-Χ 
Εν Αθήναις τη 15 Ιουνίου 1959
Κύριε Λοχαγέ
Σας αποστέλλομεν εσωκλείστως το σύστημα των 48 στηλών. Δια την κανονικήν χρησιμοποιήση του πρώτα θα σημειώνετε τις προβλέψεις σας. Θα πρέπει να είναι απαραιτήτως τρεις τριπλές, τέσσερις διπλές και οι υπόλοιπες απλές. Όπως θα δήτε οι μισές στήλες σας θα είναι πανόμοιες με τις άλλες μισές. Με μόνη διαφορά στην πρόβλεψι δια την 4η διπλήν. Τούτο σημαίνει ότι αν θέλετε συμπλρώνετε μόνο τις 24 στήλες με 3 τριπλές, 3 διπλές και και 6 απλές και κάνετε δεύτερον συνδυασμόν  με 24 οπότε, έχετε ευχέρειαν μεταβολών στις προβλέψεις σας και συμμετοχήν σας με περισσότερες τύχες.
Στα δελτία με 13 αγώνες, τα σίγουρα θα είναι 6. Τότε νομίζουμε μπορείτε να συμπληρώσητε 24 στήλες, με 7 και άλλες 24 με διαφορετικές τις απλές προβλέψεις. Γενικά και μόνος με οδηγό το σύστημα θα βρήτε τρόπους πολλούς και επωφελείς. Όπως πχ, εάν θελήσητε να αυξήσετε τις τριπλές, εις 4 δεν έχετε παρά να επαναλάβετε τον συνδυασμό σας προσθέτοντες εις μίαν από τις διπλές η μάλλον μετατρέποντες αυτήν  εις την επανάληψιν εις απλήν. ΠΧ.εάν έχετε διπλή 2Χ και θέλετε να την μετατρέψετε εις τριπλήν θα επαναλάβετε τον συνδυασμόν παίζοντας την απλήν και με την ένδειξινπου της λείπει ήτοι το 1. Ο δεύτερος συνδυασμός θα χρειασθή 24 μόνον στήλες αφού θα είναι με 3 τριπλές και 3 διπλές. 
Η αρίθμησις των τριπλών και διπλών γίνεται εκ των άνω και προς τα κάτω. 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΥΓ. Αντέγραψα τα παραπάνω με ακριβέια εκτός από τις περισπωμένες και τα πνεύματα από ένα κιτρινισμένο από τον χρόνο δακτυλογραφημένο επιστολόχαρτο που έχω στο αρχείο του ΠΡΟ-ΠΟ. Αν και τον Ιούνιο του 1959 μόλις που είχα εγκαταλείψει το μπουσούλημα φρόντισα μετά από πολλά χρόνια να αποκτήσω αυτά τα στοιχεία που θα απέδιδαν την δέουσα τιμή στο παιχνίδι. Αυτό το οποίο ατίμασαν και ατιμάζουν με δόλο και κατά σύστημα οι κληρονόμοι , οι μέτοχοι, οι νοσταλγοί και οι εραστές των κουλοχέρηδων και του ΚΙΝΟ. Όλοι αυτοί που  δεν  αποτελούσαν ποτέ  τον κόσμο μου και δεν θα ανήκω ποτέ στον δικό τους κόσμο.
Π.Α.
Last Updated ( Friday, 12 September 2008 21:53 )
   
Written by valuebet   
Thursday, 04 September 2008 20:55
Κατα τη γνώμη μου οι υψηλοί τζίροι στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ οφείλονται στην είσοδο στον χώρο των πρακτορείων ανθρώπων που ήταν σκληροί τζογαδόροι και είτε απέκτησαν άδεια είτε την επινοίκιασαν. Σε αυτούς οφείλεται κυρίως η άνοδος των τζίρων του ΟΠΑΠ έστω και αν δεν είχε την εμπειρία της Ιντραλότ στο στοίχημα. 

Εκτιμώ ότι  αν ανοίξει η αγορά ένας καλός μπουκμέικερ μπορει σε χρόνο μηδέν να εξαφανίσει τον ΟΠΑΠ με ένα δίκτυο έστω και 100 πρακτορείων στο ξεκίνημα. Η δύναμη που κρύβει η πιάτσα των τζογαδόρων στο στοίχημα είναι τεράστια και τα 100 πρακτορεία σε χρόνο μηδέν θα καταπιούν τους 5000 πράκτορες με τον ίδιο τρόπο που διέλυαν ο Αστερίξ και ο Οβελίξ τους αντιπαλους τους στη γνωστή σειρά των κομικς που έχει ρεαλιστική βάση και σκοπό να αναδείξει μέσα από την υπέρβαση  την ανωτερότητα των λίγων ικανών απέναντι στους πολλους. Που δεν  έχουν ικανότητες για διάφορους λόγους και κυρίως λόγω αδράνειας που δημιουργεί ο προστατευτισμός και τα μονοπώλια. Με 100 αστερίξ και οβελίξ απέναντι του ο πλήρως ανταγωνιστικός ΟΠΑΠ θα έχανε τα αυγά και τα πασχάλια λόγω ανεπάρκειας του δικτύου που δεν είναι μαθημένο σε μάχες πρώτης γραμμής. 

Θα σταθώ και σε κάτι πολύ σοβαρό. Η πτώση στην μετοχή της Ιντραλότ κάνει επιτακτική την αλλαγή γραμμής για την εταιρεία. Η οποία θα επιβιώσει μόνο αν παίξει σε μια ανοιχτή επίγεια αγορά με παράλληλη ιντερνετική δραστηριότητα. Ο Αντωνόπουλος πρέπει να βρει διέξοδο στις ανοιχτές αγορές διαφορετικά θα υποχρεωθεί να δώσει την εταιρεία του σε ενδιαφερόμενους που δεν είναι λίγοι. Όταν επιτέθηκε το valuebet στην intralot για το μη άνοιγμα της αγοράς τον Ιανουάριο του 2006 ήξερε τι έκανε και τώρα η εταιρεία ζει αυτό που γνωρίζαμε από αυτή την ιστοσελίδα πριν από 2 χρόνια και ας κέρδισε τα δύο μεγάλα έργα σε Ελλάδα και Τουρκία. 

Θεωρώ ότι έχουμε μπροστά μας ραγδαίες εξελίξεις και δεν είμαι και σίγουρος ότι η απόφαση που πηρε η ΠΟΕΠΠ για τις συμβάσεις θα γίνει αποδεκτή απο τους πράκτορες. Και αυτό επειδή εκτιμώ ότι η ΠΟΕΠΠ δεν εκφράζει παρά ένα μικρό κομμάτι του κλάδου που επιχειρηματικά δεν είναι μάχιμο και υπερτερεί σε δημοσιες σχέσεις και λεζάντα.Συμπερασματικά δεν πιστέυω ότι ο Κόκκαλης θα δεχτεί να φύγει εκτός κόλπου από την  ελληνική αγορά ούτε θα δεχτεί να τον καταπιεί ο ΟΠΑΠ η κάποιοι που περιμένουν στη γωνία. Και στην περίπτωση που ο πρόεδρος της Ιντραλότ κάνει κινηση για άνοιγμα της αγοράς θα την επιδοκιμάσουμε και θα την στηρίξουμε όπως στηρίζουμε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια που σέβεται τους κανόνες του ανταγωνισμού και υπερασπίζεται το αγαθό της ελεύθερης επιλογής στα πλαισια που ορίζουν  το Σύνταγμα και το οικονομικό δίκαιο.
Π.Α.
Last Updated ( Thursday, 04 September 2008 22:52 )

Written by valuebet   
Thursday, 04 September 2008 11:51
Στις αρχές του 2008 από τον ΟΠΑΠ εκτιμούσαν ότι θα πλήρωναν 100 εκατ. ευρώ τουλάχιστον σε 4000 πρακτορεία για να αποκτήσουν το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης για μια δεκαετία και την σύναψη των σχετικών συμβάσεων. Κατά μέσο όρο κάθε πράκτορας θα έπαιρνε το ποσό των 25.000 ευρώ αλλά θα υπήρχαν διαβαθμίσεις με βάση τους τζίρους και το μίνιμουμ ποσό θα ήταν 15,000 ευρώ. Στην πορεία ο ΟΠΑΠ κατάφερε να αφαιρέσει από τις συζητήσεις το θέμα της αποζημιώσης στο δικαίωμα χρήσης και αυτό αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για την εταιρεία και τους μετόχους της. Σήμερα ο ΟΠΑΠ έχει αποθεματα ύψους 500 εκατ. ευρώ και η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από τους πράκτορες χωρίς αποζημίωση αποκλειστικής συνεργασίας θα αποτελέσει τεράστια ήττα του κλάδου.
ΥΓ. Το παρόν κείμενο θα δικαιωθεί μετά την υπογραφή των συμβάσεων , αν ποτέ γίνει πράξη και ειναι αφιερωμένο εξαιρετικά στα 96 ναι.
Last Updated ( Thursday, 04 September 2008 15:14 )
 

Tuesday, 26 August 2008 13:10
Οργή προκαλεί η γκανιότα του 28% που έβαλε ο ΟΠΑΠ στο σύνολο τερμάτων στοίχημα το οποίο παίζεται σε τριάδες. Η συγκεκριμένη γκανιότα δείχνει ότι στον ΟΠΑΠ θεωρούν την πελατεία των πρακτορείων αλλά και τους ίδιους τους πωλητές τους άτομα με χαμηλή νοημοσύνη. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την γκανιότα του 28% σε παιχνίδι τριάδων όταν η σημερινή γκανιότα του 116% στα σημεία νικητή είναι εξωπραγματική στον πολιτισμένο κόσμο. Πολύ μεγάλη είναι και η γκανιότα στο αποτέλεσμα ημιχρόνου που ανέρχεται σε 120% και το οποίο παίζεται επισης σε τριάδες. 

Τα νέα παιχνίδια έχουν βγει με προδιαγραφές να σκοτώσουν οικονομικά την πελατεία του κρατικού μονοπωλίου και να οδηγήσουν τους απογοητευμένους παίκτες στο εγκληματικό ΚΙΝΟ. Πρόκειται για μια ανήθικη συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία που δυστυχώς είναι απροστάτευτη αφού φαίνεται ότι ο ΟΠΑΠ και οι μέτοχοι του έχουν την συμπαράσταση και την ανοχή του Ιρλανδού  επιτρόπου Τσαρλς Μακρίβι που επί σειρά ετών αδιαφορεί για τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράτει το ελληνικό κράτος σε βάρος της κοινωνίας. Οι Έλληνες πολίτες υπέστησαν πολλές θυσίες με την ένταξη στην Ένωση αλλά δυστυχώς δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ευρωπαίους πολίτες και ούτε καν το δικαίωμα της επιλογής στην εργασία και στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών. Η Κομισιόν ανέχεται να κερδοκοπούν μονοπωλιακά οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ ενώ έχει δώσει την άδεια στο ελληνικό κράτος να εξαπατάει  τους πολίτες του με παιχνίδια τύπου ΚΙΝΟ και να τους ωθεί στην χειρότερη μορφή τζόγου που υπάρχει στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο.
 

Written by valuebet   
Monday, 25 August 2008 21:21
Ακριβό θεωρείται το ΚΙΝΟ αφού οι πολλές κληρώσεις προκαλούν ζημιά στην πελατεία του ΟΠΑΠ. Μια καλή εξέλιξη για την πελατεία των πρακτορείων είναι να μειωθεί η στήλη από τα 50 λεπτά στα 10 λεπτά ώστε το παιχνίδι να μην προκαλεί μεγάλη ζημιά στους παίκτες. Το valuebet προτείνει στον ΟΠΑΠ την μειωση της στήλης στα 10 λεπτά για να γίνει το παιχνίδι λιγότερο επιζήμιο στην κοινωνία. Αν ο ΟΠΑΠ δεν κάνει κάνει δεκτή την πρόταση να την συμπεριλάβει η εθνική επιτροπή ρύθμισης τυχερών παιχνιδιων στο νέο νομοσχέδιο. 
Έπαιξε με έναν  πελάτη
Το valuebet έχει την πληροφορία ότι ο ΟΠΑΠ μια μέρα στη διάρκεια του Αυγούστου έπαιξε στο Extra 5 με έναν μόνο πελάτη αφού κατατέθηκε μόλις ένα δελτίο. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί αφού υπολογίζεται ότι καθημερινά τα δελτία που παίζονται στο extra 5 ανερχονται σε δεκάδες.
Written by valuebet   
Thursday, 07 August 2008 21:24
Στη ζωή πάντα πρέπει να κάνεις τα πράγματα στη σωστή ώρα. Επομένως οι λογαριασμοί που έχει το valuebet με τους πράκτορες θα κλείσουν μετά τις υπογραφές. Δεν πρέπει να υπάρχουν αμφιβολιες που να εγείρουν θέματα συνείδησης και τύψεων. Πρέπει να γνωρίζουμε με τι έχουμε να κάνουμε και μετά πάμε στον πόλεμο χωρίς αιχμαλώτους  πολύ ευχαρίστως και ας έχουμε απέναντι 5000 πράκτορες και είμαστε ολομόναχοι. Εκεί θα δούμε τα όπλα του καθενός, απλώς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε απόλυτα νόμιμοι και ειλικρινείς σε αυτόν τον πόλεμο. Θα  χάσουμε η θα  κερδίσουμε αντρικά. Κανένα πρόσωπο δεν θα αποτελέσει στόχο όσο και αν το απέναντι στρατόπεδο παρεκτραπεί η χτυπήσει κάτω από τη μέση. 

Με απλά λόγια η θα τον εξαφανίσουμε όλο τον κλαδο στη σημερινή του μορφή σε χρόνο μηδέν η θα πέσουμε σε τοίχο και θα συντριβούμε επαγγελματικά και ψυχολογικά. Δεν αποδεχόμαστε τη σημερινή μορφή των εταιρικών πρακτορείων , ούτε  ΟΠΑΠ με ένα τέτοιο δίκτυο πωλήσεων. Ο χάρτης των πρακτορείων θα αλλάξει από τη ρίζα και όσοι διαφωνούν να αλλάξουν επάγγελμα. Και φυσικά ούτε μια στο εκατομμύριο συμβάσεις σε καθεστώς μονοπωλίου. Αυτός είναι ο πόλεμος χωρις αιχμαλώτους. 

Ξέρουμε ότι απέναντι έχουμε και τον ΟΠΑΠ  και την Ιντραλότ και τα ΜΜΕ που ελέγχουν. Δεν γίνεται να κάνουμε πίσω γιατί θα αδικήσουμε τον τόπο και το μέλλον του.Αυτό ειναι το δικό μας κίνητρο σε αυτή τη σύγκρουση . Το καλύτερο και το δίκαιο μέλλον.Ο πόλεμος από ένα σημείο και μετά θα αποτελεί μη αναστρέψιμη εξέλιξη. Η θα κερδίσω η θα πουλάω σουβλάκια και τυρόπιτες στο δρόμο. Ο κύβος έχει φύγει από τα χέρια με πλήρη συνείδηση του κόστους.Δεν χρειάζεται να λέμε διάφορα. Πρώτα να δούμε το κείμενο και τους πράκτορες με τα στιλό στο χέρι και τότε ξεκινάμε.
Π.Α.
Last Updated ( Thursday, 07 August 2008 21:50 )
 


Witten by valuebet   
Tuesday, 29 July 2008 20:19
Συνεχίζουν να βαδίζουν στον δρόμο της καταστροφής οι πράκτορες αφού τα δίνουν όλα στον ΟΠΑΠ και στρέφονται με ευθύ τρόπο κατά της πελατείας τους ζητωντας μέχρι και μπονους απο τα αυξημένα κέρδη της ανώνυμης εταιρείας που ελέγχεται στο παρασκήνιο από αμερικανούς μετόχους. Ο εναγκαλισμός της ΠΟΕΠΠ με τους αμερικανούς κερδοσκόπους που επέβαλαν την λειτουργία του ΚΙΝΟ στα πρακτορεία στοιχήματος χωρίς όρους αναμένεται να γίνει πράξη μέχρι το τέλος Σπετεμβρίου σε καθεστώς κλειστής αγοράς. Πρόκειται για μια εφιαλτικη εξέλιξη για την ελληνική κοινωνία αφού οι αμερικανοί επενδυτές έχουν την πρόθεση να βάλουν τους πράκτορες ασπίδα για να υπερασπίσουν τα κέρδη που αρπάζουν με παιχνίδια απάτη από τους χαμηλόμισθους κυρίως εργαζόμενους της χώρα. 
Το valuebet καλεί τους πράκτορες να ζητήσουν επιτακτικά την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και να αρνηθούν τις υπογραφές στην περίπτωση που η Πολιτεία αρνηθεί. Οι πρακτορες πρέπει να πάρουν το μέρος της κοινωνίας και να  μην ακούσουν την ηγεσία τους που τους οδηγεί στην καταστροφή, στην απαξιώση και στη σύγκρουση με τους πολίτες της χώρας. 
H απελευθέρωση της αγοράς δεν θα κοστίσει στους πράκτορες αφού ο ΟΠΑΠ θα υποχρεωθεί να δώσει ανταγωνιστικά κουπόνια. Αν οι πράκτορες στηρίξουν το άνοιγμα της αγοράς θα στηρίξουν και την δημοκρατία και την ίδια τους την πατρίδα. Σε αντίθεση αν οι πράκτορες υπερασπιστούν το μονοπώλιο θα δώσουν βοήθεια σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε μπανανία και εμπόλεμη περιοχή.  Η στήριξη του μονοπωλίου οδηγέι την χώρα στο περιθώριο και στη δυστυχία όπως θα αποδειχτέι σύντομα αν το μονοπωλίο συνεχίσει να είναι σε ισχύ.Οι πρακτορες πρέπει να αρνηθούν φασιστικό υπόβαθρο στη λειτουργία των επιχειρήσεων τους και να βάλουν οριστικά στο περιθώριο τους εκπροσώπους τους που εδω και χρόνια ξέρουν να λένε μόνο τη φράση γιεσμαν.
Last Updated ( Tuesday, 29 July 2008 20:49 )
 


Written by valuebet   
Monday, 28 July 2008 18:39
Το ΚΙΝΟ είναι ένα παιχνίδι με τεράστιο συντελεστή δυσκολίας αφού η γκανιότα είναι 11 φορές μεγαλύτερη από την  γκανιότα της ρουλέτας. Με βάση το γράμμα του νομου η επικινδυνότητα του παιχνιδιου είναι τόσο μεγάλη που θα έπρεπε να παίζεται σε αίθουσες αποκλειστικά για ΚΙΝΟ η φρουτάκια και επομένως η ένταξη του στα 5,500 πρακτορεία αποτέλεσε ένα έγκλημα  από πολιτικούς που θέλουν το κακό της ελληνικής κοινωνίας. Δυστυχως ο τρόπος λειτουργίας του ΚΙΝΟ έγινε αποδεκτός από όλα τα πολιτικά κόμματα και αυτό το γεγονός αποδεικνύει την ανηθικότητα του πολιτικού συστήματος.Εξηγήσεις για το έγκλημα δεν πρόκειται να δοθούν ποτέ αφού στην Ελλάδα η δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν συστηματικά κατά της κοινωνίας. Ήδη το ΚΙΝΟ  ευθύνεται για την κατακόρυφη άυξηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας.

Όπως αναφέραμε το ΚΙΝΟ είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και οι παίκτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Από πλευράς αξιοπιστίας μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι ο πάικτης που παίζει σε μια κλήρωση 10-15 δευτερόλεπτα πριν την έναρξη της κλήρωσης είναι ασφαλής αφού οι αριθμοί ανακοινώνονται μόλις ξεκινήσει η κλήρωση. Από εκέι και πέρα όλα τα δελτία που συμμετέχουν σε περισσότερες από μια κληρώσεις μαντρώνονται από τον ηλεκτρονικο υπολογιστή που αποθηκευει τις στήλες. Τεχνικά η δυνατότητα αυτή υπάρχει όπως υπάρχει και αυτή της επεξεργασίας των στηλών που πάιζονται σε μεταγενέστερες κληρώσεις. Επομένως ο παίκτης για να είναι 100% σίγουρος πρέπει να παίζει μόνο ανα μία κλήρωση και καλύτερα είναι να πάιζει το δελτίο του στο τελευταία 20 πριν την κλήρωση δευτερόλεπτα. 

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι υπάρχει κομπίνα αλλά απλώς αναφέρουμε τον τρόπο με τον οποίο ο παίκτης αρνείται την είσοδο των αριθμών του στα κομπιούτερ του ΟΠΑΠ. Το να παίζουν όλοι οι πελάτες ανά μια κλήρωση και όλοι στα τελευταία δευτερόλεπτα είναι αδύνατον αφού είναι και κουραστικό για τον παίκτη αλλά και και ζημιογόνο και κουραστικό και για τον πράκτορα. Το πρόβλημα μάλλον λύνουν οι αποκλειστικές μηχανές που πήρε ο ΟΠΑΠ αν και σε πέρίπτωση που όλοι οι πελάτες θέλουν να παίζουν κλήρωση κλήρωση και παλι θα δημιουργηθεί πρόβλημα  αφού θα χρειαστούν 10 μηχανές σε κάθε πρακτορείο.

Written by valuebet   
Friday, 11 July 2008 20:03
Μια κρατική επιχείρηση η cosmote αγοράζει με 1.3 δισ ευρώ τον Γερμανό για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της σε μια ανοιχτή αγορά. Η υπόθεση της εξαγοράς απασχολεί την δικαιοσύνη για κομπίνα υπερτιμολόγησης και ήδη ασκήθηκε διωξη κατά παντός υπευθύνου. Ωστόσο η υπόθεση παρουσιάζει ενδιαφέρον για χρήσιμες συγκρίσεις. Ο Γερμανός πούλησε το δίκτυο του έναντι 1,3 δισ ευρώ , περίπου 2.5 εκατ. ευρώ ανά κατάστημα ενώ η ΠΟΕΠΠ συμφώνησε να δώσει τα 5,500 πρακτορεία στον ΟΠΑΠ και τους ιδιώτες μετόχους του μόνο με τα χαρτόσημα. Και απο πάνω λένε ότι οι πράκτορες έπιασαν κορόιδο τον ΟΠΑΠ και τους μετόχους του.

Last Updated ( Friday, 11 July 2008 20:11 )Written by valuebet   
Friday, 11 July 2008 16:05

Το valuebet εξ αρχής επισήμανε ότι το περιεχόμενο της σύμβασης ΟΠΑΠ-ΠΟΕΠΠ είναι επιζήμιο για τις δύο πλευρές. Η σύμβαση είναι από την αρχή μέχρι το τέλος λάθος, δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα , δεν υπηρετεί το οικονομικό δίκαιο, και δημιουργεί στεγανά. Γενικά αποτελεί ένα κείμενο βγαλμένο από το χρονοντούλαπο της οικονομικής  ιστορίας και περισσότερο αναφέρεται στην Ελλάδα του 1960 από ότι αναφέρεται στην Ελλάδα του 2008.

Κατά την εκτίμηση του valuebet η σύμβαση είναι διάτρητη νομικά αφού καταπατεί θεμελιώδη άρθρα του συντάγματος. Διακρίναμε μια εκνευριστική ανυπομονησία του ΟΠΑΠ να αποκτήσει στο τζάμπα ένα ιδιόκτητο δίκτυο και μια έκδηλη ανυπομονησία της ΠΟΕΠΠ να κάνει ένα ασύμφορο ντίλ για να προστατευθεί στο μαντρί του μονοπωλίου. Οι πράκτορες μετά τις υπογραφές θα περάσουν στην ιδιοκτησία του ΟΠΑΠ χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ και χωρίς να τους έχει αποδοθεί το παραμικρό αντάλλαγμα. Η πώληση πρακτορείων μετά από την 15ετία δεν αποτελεί παραχώρηση του ΟΠΑΠ αλλά υποχρέωση του αφού με την υπαγωγή του στο νόμο 2190 δεν μπορεί να βάζει φραγμούς στο δίκτυο του. 

Με το περιεχόμενο της σύμβασης γίνονται και εγκλήματα και σε βάρος της εταιρείας και σε βάρος του κλάδου. Πρώτον η ΟΠΑΠ ΑΕ δεν μπορεί να επεκταθεί στο διαδίκτυο, δεύτερον δεν μπορεί να δημιουργήσει πρακτορεία δύο και τριών ταχυτήτων. Ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί να αυξήσει τα σημεία πώλησης των λοταριών και σε άλλους χώρους πχ σούπερ μάρκετ , βενζινάδικα , καφετέριες ενώ θα έπρεπε να έχει αυτό το δικαίωμα. 

Από την άλλη οι πράκτορες δεν έχουν δικαίωμα λόγω των αποστάσεων να αποκτήσουν καλύτερες αίθουσες και δεν έχουν κίνητρο βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παράλληλα ο κλάδος θα υποχρεωθεί να λειτουργεί εκβιαστικά σε βάρος της κοινωνίας και με σκληρά παιχνίδια. Οι τζίροι που θα γίνονται δεν θα είναι υγιείς και οι ίδιοι οι πράκτορες θα τους επιδοτούν με τις πιστώσεις κάτι που ήδη συμβαίνει. 
 
Σε συνδυασμό με το μονοπώλιο έχουμε κλειστό και κατά κληρονομιά επάγγελμα πρακτόρευσης αφού σήμερα ένας πολίτης που θέλει να ανοίξει πρακτορείο δεν μπορεί ούτε μέσω ΟΠΑΠ, ούτε μέσω άλλων εταιρειών. 

Τα παραπάνω παραβιάζουν την ανάπτυξη και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας. Για παράδειγμα αν ο ΟΠΑΠ έκανε επέκταση των λοταριών στα σούπερ μάρκετ θα μπορούσε να περιορίσει την δράση του εγκληματικού ΚΙΝΟ και δεν θα στρεφόταν έντονα υπέρ των σκληρών παιχνιδιών.Παράλληλα με αυτή την επέκταση θα μπορούσε να δημιουργήσει χιλιάδες νέες υγιείς θέσεις εργασίας την ώρα που η ηγεσία του πετάει στο δρόμο 600 συμβασιούχους. Η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει μεγάλη συμμετοχή στην αύξηση της εγκληματικότητας στην χώρα λόγω της εμμονής της στον σκληρό τζόγο. Το valuebet εκτιμάει ότι η σύμβαση του ΟΠΑΠ με τους πράκτορες δεν θα περάσει και θα κηρυχθεί αντισυνταγματική νομικά, ασύμφορη οικονομικά και εθνικά επιζήμια.  

Last Updated ( Friday, 11 July 2008 16:10 )
Written by valuebet   
Monday, 07 July 2008 22:49

Πρωτοφανή αδικία σε βάρος 600 συμβασιούχων διαπράττει η κυβέρνηση που ως γνωστόν ελέγχει απόλυτα την λειτουργία του ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να εκδιωχθούν από την εταιρεία 600 συμβασιούχοι με σκοπό να αυξηθούν τα ήδη τεράστια κέρδη του κρατικού μονοπωλίου και των συνεταίρων  αμερικανών και ντόπιων μετόχων. Οι συμβασιούχοι θα απομακρυνθούν από τον ΟΠΑΠ χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα δικαίωμα αν και δούλεψαν επί σειρά ετών στην εταιρεία με συμβάσεις της μίας μέρας. Πρόκειται για εξέλιξη που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βλέπει τους πολίτες και τους εργαζόμενους σαν μύγες και  μυρμήγκια Προ μηνός η κυβέρνηση έδιωξε με τον ίδιο τρόπο συμβασιούχους από τον ΟΔΙΕ ενώ έχει ετήσια κάνει δωράκια 1,5 εκατ. ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι antenna με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις για να εξαγοράσει υποστήριξη. Την υπόθεση δίωξης των 600 άτυχων συμβασιούχων έχουν αναλάβει νομικά πρόσωπα της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με ετήσιες αμοιβές 300.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του ΟΠΑΠ η εταιρεία μπορεί να κάνει ότι θέλει και δεν έχει σχέση με το δημόσιο και την κυβέρνηση. Και όμως ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το υπουργείο οικονομικών και αυτό διόρισε την σημερινή διοίκηση.  Σε ότι αφορά την ουσία του επιχειρήματος ότι ο ΟΠΑΠ διαφέρει από την κυβέρνηση πρόκειται περί αστείου  αφού αυτό θα μπορούσε να διατυπωθεί μόνο στην περίπτωση που τα 5,500 πρακτορεία πουλούσαν μόνο προϊόντα της ΟΠΑΠ και δεν διέθεταν στον κοινό τις κρατικές ιπποδρομίες και τα κρατικά λαχεία. 
Η απομάκρυνση των 600 συμβασιούχων αποτελεί ένα απεχθές κοινωνικό έγκλημα που θα το συγκαλύψει η πουλημένη ΕΣΗΕΑ και τα ΜΜΕ επειδή χρηματοδοτούνται από τα ταμεία του ΟΠΑΠ για να σιωπούν στην αντικοινωνική δράση της εταιρείας.
Η ΟΠΑΠ ΑΕ διώχνει 600 συμβασιούχους σαν σκουπίδια και χωρίς να τους αναγνωρίσει δικαιώματα όταν μόνο πέρσι  για ένα εξάμηνο έδωσε 65 εκατ. ευρώ αέρα στην Ιντραλότ για παροχή συμβουλών Σήμερα  στα ταμεία του μπουκμέικερ της κυβέρνησης υπάρχει αποθεματικό 450 εκατ ευρώ ενώ πέρσι οι μέτοχοι 500 εκατ. μέρισμα.
Στο μεταξύ συνεχίζεται, με την δικαιοσύνη να σφυρίζει αδιάφορα ,η λειτουργία του ΚΙΝΟ του παιχνιδιού πού πριν την έναρξη του η Ελλάδα είχε την χαμηλότερη εγκληματικότητα στην Ευρώπη και σήμερα διαπράττονται αμέτρητα εγκλήματα , παράνομες και ανήθικες πράξεις εξ αιτίας των 5,500 παράνομων συνταγματικά λεσχών που έχει στήσει ο κυβερνητικός ΟΠΑΠ.Last Updated on Friday, 06 April 2012 17:34