Αλλάζει ο χάρτης των πρακτορείων Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 31 March 2008 22:54

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να παραμείνουν στη σημερινή τους μορφή τα 5,500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στον ΟΠΑΠ αλλά και στην Ιντραλότ εκτιμούν ότι το σημερινό δίκτυο είναι προβληματικό και αναποτελεσματικό γεγονός που εγκλωβίζει τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά στοιχημάτων αλλά και των τυχερών παιχνιδιών ευρύτερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός των πρακτορείων είναι μεγάλος για ένα δίκτυο πρακτορείων στοιχήματος και ιπποδρομιών και μικρός για ένα δίκτυο πωλήσεων των λοταριών.
Για τις λοταρίες οι προτάσεις προς τον ΟΠΑΠ μιλάνε για χορήγηση 1500-2000 νέων αδειών σε σούπερ μάρκετ , σε σταθμούς και λιμάνια και αεροδρόμια , και σε σημεία που υπάρχει αυξημένη προσέλευση όπως σταθμούς μετρό και ΗΣΑΠ. Τα πρακτορεία αυτά θα είναι σαν περίπτερα η λίγο μεγαλύτερα και θα απασχολούν δύο υπαλλήλους που με εργασιακή σχέση ιδιωτικού τομέα έναν σε κάθε βάρδια η και τρεις όταν λειτουργούν πάνω από 12 ώρες.
 Τα νέα πρακτορεία θα συνεισφέρουν στην απασχόληση καθώς θα δημιουργήσουν 3 ως 4.000 νέες θέσεις εργασίας. Όσο για τα προϊόντα που θα διαθέτουν αυτά τα πρακτορεία θα είναι όλες οι λοταρίες και τα αμοιβαία παιχνίδια , ΠΡΟ-ΠΟ ακόμα και στοίχημα η ΚΙΝΟ αλλά δεν θα διαθέτουν ούτε τηλεοράσεις με τις κληρώσεις , ούτε χώρο για καθήμενους. Εκτιμάται ότι τα πρακτορεία αυτά θα διπλασιάσουν τις πωλήσεις των λοταριών που σήμερα παραπαίουν.
Και ενώ τα πράγματα είναι απλά στο νέο ελαφρό δίκτυο πωλήσεων είναι πολύπλοκα στο υπάρχον δίκτυο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Οι άδειες είναι πολλές για δίκτυο πωλήσεων σκληρών παιχνιδιών όπως το ΚΙΝΟ, το στοίχημα και τις προκαθορισμένες ιπποδρομίες και κυνοδρομίες που θα πέσουν στο τραπέζι σύντομα. Επομένως το υπάρχον δίκτυο αναμένεται να διασπαστεί στα πλήρη πρακτορεία πιθανώς με κριτήριο την χωρητικότητα και τους τζίρους. Τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τα σημερινά παιχνίδια χωρίς να αποκλείεται να γίνουν και εκκαθαρίσεις με άλλα κριτήρια που σήμερα είναι άγνωστα.
Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχει το valuebet για τις εξελίξεις στο δίκτυο των πρακτορείων. Ο κλάδος βρίσκεται σήμερα σε διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΑΠ για το θέμα των συμβάσεων και όταν αυτές υπογραφούν αναμένεται να δρομολογηθούν οι εξελίξεις που προαναφέρθηκαν με ανοιχτό το θέμα και των πρακτορείων στα γήπεδα υπό την μορφή sports club τα οποία μάλλον θα λειτουργήσουν όταν ανοίξει η αγορά από ιδιώτες.