Τα επτά σημάδια Print E-mail
Written by valuebet   
Sunday, 03 February 2019 02:47


Τότε που ούρλιαζε ο Μπίλι
Το 1968 ένα χρόνο μετά τη χούντα των συνταγματαρχών η ΑΕΚ κερδίζει την αντιστασιακή Σλάβια Πράγας στο κατάμεστο της εποχής ΟΑΚΑ. Ο αγώνας εκτιμήθηκε σαν δώρο προς την αντικομμουνιστική και αντισοβιετική στρατιωτική κυβέρνηση του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου. Σαν καμουφλάζ θεωρήθηκε το γεγονός ότι σχεδόν αμέσως η ΦΙΜΠΑ απαγόρευσε  τους αγώνες μπάσκετ  σε ανοιχτά γήπεδα, ο αγώνας έγινε παρουσία 70.000 θεατών που στράβωναν και απειλούσαν τους Τσεχοσλοβάκους. Και ότι ο Μπίλι  δήθεν ούρλιαζε στο μικρόφωνο, "κόβουν τις φλέβες και γράφουν στα δέντρα ΑΕΚ.".

Χωρίς βαζελίνη το ακτινολογικό

Το 1970 ο Παναθηναϊκός φτάνει στον τελικό του Γουέμπλεϊ μετά από παρέμβαση του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου προς την αντικομμουνιστική και αντισοβιετική κυβέρνηση του Βελιγραδίου. Η ένδοξη ομάδα των Αθηνών χάνει στο Βελιγράδι με 1-4 αλλά κερδίζει στην Αθήνα με 3-0. Σαν καμουφλάζ χρησιμοποιείται το γεγονός ότι ο Οικονομόπουλος έσκισε στο φρύδι του στην έξοδο του Γκούντισον Πάρκ και έπαθε διάσειση από την κλωτσιά κάποιου Κένταλ, αλλά η μανιβέλα του ακτινολόγου δεν είχε βαζελίνη και δεν είδε τη διάσειση. Και ότι δήθεν αυτός ήταν ο λόγος που ο ήρωας του Λίβερπουλ έπιανε αέρα στο μαρακανά η κάπως έτσι. Στον επαναληπτικό φυσικά επαιξε για καμουφλάζ ο Κωνσταντίνου.

Με μαύρες κουκούλες
Το 1985 ο μονοπωλιακός Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός φτάνει στους 4 του κυπέλλου πρωταθλητριών. Ο κομμουνιστικός Πειραιάς επιτίθεται δριμύτατα στον καθεστωτικό αθηναϊκό σύλλογο με αναφορές σε δημόσιες ευρωπαϊκές σχέσεις με κουκουλοφόρους και μαύρες κουκούλες.

Δεν ήταν το χέρι αλλά το θέλημα θεού
Το 1987 η Ελλάδα κατακτάει το ευρωμπάσκετ με  βολές ενός μπετατζή. Ο λαός ξεσπάει και  αγανακτισμένος από τον πόλεμο των τάξεων κατεβαίνει στο συντριβάνι, μάλλον του Ζαππείου. Ηταν βλέπετε θέλημα θεού.

Ο προδότης της μπανάνας
Δύο περίπου χρόνια πριν ο Ανδρέας Παπανδρέου προδίδει την Κρήτη που του έδινε τα υψηλότερα ποσοστά σε ψήφους από όλη την Ελλάδα και στις αναγγελίες των αποτελεσμάτων οι πασόκοι ξεσπούσαν σε κραυγές  στα  εξηντάρια και τα εβδομηντάρια.Ο αρχιπροδότης απελευθερώνει την εισαγωγή μπανάνας για τα μωρά και τους αρρώστους,500 δραχμές το κιλό , έξω από τα νοσοκομεία η οποία  προερχόταν 100% από την Κρήτη. Ο μηνιαίος μισθός εκείνη την εποχή ήταν γύρω στις 30.000, δηλαδή 60 κιλά μπανάνες.

Ο σκοτεινός φούρναρης

Το 2000 ξεκινάει το Πάμε Στοίχημα στην Ελλάδα και σε σκοτεινό  φούρνο των ανατολικών προαστίων ξεφορτώνουν δεκάδες τόνους με αλεύρι. Στο υπόγειο του φούρνου δύο γυναίκες ,η μια με μαύρα και η άλλη με σκούπα ζυμώνουν ψωμί και μέσα στη ζύμη κάθε τόσο πετάνε δελτία του Πάμε Στοίχημα. Τα δελτία αυτά τα μεσάνυχτα της παραμονής των αγώνων  πετάνε στον ουρανό και την άλλη μέρα δίνουν κέρδη εκατομμυρίων στον πρώτο διδάξαντα φούρναρη. Μετά όμως έρχονται νεώτεροι αρτοποιοί με σύγχρονα μηχανήματα που ρίχνουν στο δρόμο  τις δύο, άστεγες πλέον, κυρίες  πετάνε τα ζυμωμένα δελτία ψηλότερα στον ουρανό και παίρνουν αυτοί τα εκατομμύρια. Ακόμα και σήμερα όμως πολύς κόσμος  πιστεύει ότι ο φούρναρης κέρδιζε τότε επειδή ήξερε να παίζει καλύτερο στοίχημα.

Το καλό και το κακό γεράκι
Την 4η Ιουλίου  2004 η Ελλάδα κατακτάει το Γιούρο στην Πορτογαλία  και ο λαός ξεσπάει για μια ακόμα φορά αγανακτισμένος από τους  πρώην ξεφτίλες, αποθεώνοντας περισσότερο από όλους τον φιλογερμανό προπονητή της Εθνικής Ελλάδας που πήρε την κούπα με ένα ασκέρι κατσαπλιάδων. Ήταν  όμως και θαύμα, ήταν  όπως  πάντα και θέλημα θεού. Λίγα χρόνια αργότερα το προδοτικό  κίνημα των αμφισβητιών κυκλοφορεί την πρώτη  επιστημονική εξήγηση. Δεν ήταν ο θεός αλλά το έστησε το κακό  Γεράκι λόγω επετείου. Λίγο μετά έρχεται και δεύτερη φήμη. Μας το έδωσαν επειδή θα κάναμε την Ολυμπιάδα.Τρίτη εξήγηση , πήρε η Πόρτο το σεντόνι επειδή θα έκανε Γιούρο .Τέταρτη και μακρύτερη εξήγηση δώρο  από το καλό Γεράκι στον Καραμανλή το οποίο του έδωσε και τη Γιουροβίζιον μέσω της φιλοαμερικανικής Στοκχόλμης.

ΥΓ. Τα επτά αυτά σημάδια δείχνουν τον σωστό τρόπο για να διαβάζει κάποιος την ιστορία. Υπάρχουν πολλά, περισσότερα και νεώτερα σημάδια αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι απαραίτητα στην ουσία της υπόθεσης.

Last Updated on Sunday, 03 February 2019 03:25