Τίνος είναι το διαδίκτυο; Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 18 December 2018 05:05


Κάθε μέρα που περνάει οι λαοί πατάνε και λιγότερο στη γη και μπαίνουν στα σύννεφα πρωτόγνωρων καταστάσεων για το είδος μας. Φταίει το ιντερνετ αλλά επιτέλους τίνος είναι αυτό το ίντερνετ.

Του θεού, της παγκοσμιοποίησης, του κεφαλαίου; Και τι θα γίνει αν ο ιδιοκτήτης του ίντερνετ αποφασίσει να το αποσύρει για να διάστημα η να το βάλει λουκέτο επειδή έτσι γουστάρει. Θα υπάρχει το ίδιο ίντερνετ σε 5 χρονια, η θα υπάρχουν 2η 3 η και περισσότερες κατηγορίες διαδικτύου; Θα δημιουργηθούν ιντερνετικές ποινές και ιντερνετικές φυλακές;

Θα έχουν όλοι ελεύθερη πρόσβαση στην ιδιωτική επικοινωνία η μήπως θα υπάρξουν κατηγορίες ανθρώπων που θα μπορούν να επικοινωνούν με τα κινητά μόνο αν παραχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε αρχές. Θα έχουν το δικαίωμα αυτές  οι αρχές να ζητήσουν από τους πολίτες παραχώρησης των δικαιωμάτων τους.

Τα πάντα κυλάνε, όλα είναι στη διαφάνεια, άρα πάμε σε προσωπικά δεδομένα υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή σε προσωπικά δεδομένα με αιτία. Σήμερα οι χρήστες των κινητών ανέρχονται σε πολλά δις και το 90% έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.Επομένως αυτοί οι ιδιοκτήτες του Ίντερνετ κυβερνάνε αυτόν τον κόσμο και αποτελεί χάσιμο χρόνο η αναζήτηση των αφεντικών του πλανήτη.

Η Μεγ. Βρετανία άντεξε στις επιδρομές των γερμανικών βομβαρδιστικών όμως αν δεχόταν σήμερα ιντερνετικό αποκλεισμό για ένα μήνα θα παραδιδόταν άνευ όρων στον εχθρό. Το ίδιο και κάθε κράτος του πλανήτη, ακόμα και τα πλέον απομονωμένα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την επικοινωνία.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι επιστρέφουμε στο μεσαίωνα και στο παρελθόν σε ότι έχει σχέση με συμπεριφορές και αντιλήψεις.Λογική αυτή η εξέλιξη αφού το διαδίκτυο λειτουργεί και σαν μεταφορικό όχημα με κατεύθυνση το παρελθόν. Στο μεσαίωνα υπήρχαν τα ξόρκια , τα μάγια και στο πρόσφατο παρελθόν τα ξεματιάσματα.

Οι άνθρωποι απομονώνονται επειδή δεν έχουν ανάγκη την επικοινωνία , δεν θέλουν να μάθουν τα βρίσκουν όλα έτοιμα και ανέξοδα.

Τα κινητά τα αγοράζουμε ελεύθερα αλλά για πόσο ακόμα; Μάλλον μέχρι να μπουν τα δις των ανθρώπων στα δίχτυα του μεγάλου ψαρά. Και όταν κριθεί απαραίτητο , πολύ σύντομα ίσως, θα μάθουμε όλοι τους νέους κανόνες του παιχνιδιού.

Μέσα από αυτές της διαδικασίες θα καταργηθούν και οι κοινωνικές τάξεις, επειδή η προτεραιότητα και η ανάγκη θα είναι ίδια για όλους πλούσιους και φτωχούς, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο ελάχιστοι θα μπορούν να αντέξουν. Σε ότι αφορά τους πολέμους και τους βομβαρδισμούς πολλές χώρες που εμπλέκονται σε πόλεμο θα προτιμάνε τις αεροπορικές επιδρομές από έναν ιντερνετικό αποκλεισμό, υπό μορφή πολιορκίας που θα είναι ανέξοδος για τον επιτιθέμενο και με βαρύτατο κόστος στον πολιορκούμενο. Όλα λοιπόν θα γίνονται ειρηνικά και ιντερνετικά.

Στον εγχώριο μικρόκοσμο μας ψάχνουμε να σώσουμε τη μεσαία τάξη , λες και είναι διατηρητέο και εθνικό κεκτημένο. Μα αν η μεσαία τάξη θέλει να παραμείνει στη θέση της δεν αποδέχεται τον πόλεμο των τάξεων από θέση αμύνης αλλά και από θέση επίθεσης προς τις  κατώτερες στις περισσότερες περιπτώσεις τάξεις. Η μήπως η μεσαία τάξη επιτίθεται στην ανώτερη τάξη και δεν το πήραμε είδηση;

Μήπως έχουμε λαθέψει απέναντι στο ρόλο του διαδικτύου και νομίζουμε ότι δημιουργήθηκε μόνο για να πουλάνε οι ιδιοκτήτες του  κινητά και να δημιουργούν  κοινωνικά δίκτυα; Φυσικά κανένας μας δεν καταλαβαίνει γιατί να έχει ιδιοκτήτες το διαδίκτυο. Δεν μιλάμε όμως ούτε για το οξυγόνο, ούτε το νερό, ούτε για τροφή.  Άρα μπορεί να έχει ιδιοκτήτη χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε τις μελλοντικές του απαιτήσεις και τις προθέσεις του.

ΥΓ. Το ότι σε μια δεκαετία μπορεί και λιγότερο θα έχουν καταργηθεί οι κάλπες και θα ψηφίζουμε επώνυμα και ιντερνετικά με το κινητό τηλέφωνο το έχουμε αντιληφθεί;. H αυτό θα αποτελεί ένα αντιδημοκρατικό μέσο και πρέπει να επαναστατήσουμε για να καταστρέψουμε την εξουσία του  διαδικτύου; Και αν είναι αντιδημοκρατική η ψηφοφορία μέσου του κινητού γιατί είναι δημοκρατικές όλες οι άλλες λειτουργίες του τα sms, το facebook , το viber , τα βίντεο, οι φωτογραφίες, οι δημοσκοπήσεις ,οι τραπεζικές συναλλαγές και τόσα άλλα;