ΑΠΑΙΣΙΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 05 December 2018 04:25

Αθήνα 5 Δεκεμβρίου

ΑΠΑΙΣΙΟΣ σβογκ, μπιβτ, αμτα, κεφτεν, μπουντ, αμαντε σβιστ μπρετ, σβογκεν, νορτμ σλαβεν, μακεντ.

ΑΙΣΙΟΣ Τι είναι αυτά που λες κορακίστικα;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εκπαιδεύομαι στη μπίζνα του μέλλοντος, Θα μάθω τη μακεδονική γλώσσα και θα ανοίξω φροντιστήρια να κονομήσω. Θα την κάνω και πανεπιστήμιο.

ΑΙΣΙΟΣ Τι σόι γλώσσα είναι αυτή , δεν κατάλαβα τίποτα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Πάντα ήμουνα ανεπίδεκτος μαθήσεως,δυσκολεύομαι. Αφού στα εγγλέζικα εδώ και 3 χρόνια του Brexit το διαβάζω σε "βρεξούτ". Ευτυχώς ένας καλός άνθρωπος καθηγητής αγγλικών μου έκανε εντατικά φροντιστήρια και έμαθα να το διαβάζω σωστά.

ΑΙΣΙΟΣ Τελικά αυτοί οι Σκοπιανοί είναι μεγάλοι απειλή.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μόλις το διάβασα ίδρωσα από το άγχος. Εκανα 5 χρόνια να μάθω 5 προτάσεις στα αγγλικά και άλλα 5 χρόνια 3 προτάσεις στα γαλλικά.


ΑΙΣΙΟΣ Γερμανικά  δεν έμαθες

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν χρειάζεται επικοινωνώ με τα μάτια όπως ο Αλέξανδρος με την αρχηγό των Αγγέλων  

ΑΙΣΙΟΣ Τον Μέγα Αλέξανδρο και τις νεράιδες εννοείς.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Σου κάνει για αρχηγός των νεράιδων η Μέρκελ: Για τον Τσίπρα και την Μέρκελ μιλάω ρε φαντασμένε πλούσιε, Για το φτωχόπαιδο και την βασίλισσα του βορρά. Πραγματικός φύλακας άγγελος της Ελλάδας αυτή η πλούσια κοπέλα. 

ΑΙΣΙΟΣ Ε όχι και κοπέλα πέρασε τα 60.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μη τσιμπάς σε ηλικίες , ρόλο παίζουν οι μονάδες μέτρησης. Πριν χιλιάδες χρόνια μας έλεγαν ότι ένας κύριος έζησε 950 και κάτι  χρόνια αλλά τότε μετρούσαν τους μήνες σε  χρόνια μόλις είχε πατήσει τα 80 και εμείς μάθαμε ότι έζησε 960 χρόνια.

ΑΙΣΙΟΣ Και εσύ πως το ξέρεις αυτό.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Έτυχε να γνωρίζω τη μάνα του  και μου είπε το μυστικό.Ρε Πλούσιε εσύ πίστεψες ότι στην αρχαιότητα ζούσαν οι άνθρωποι 900 χρόνια, δηλαδή 10.800 μήνες, η 49920 εβδομάδες, η 346.750 μέρες, η 8.322.000 ώρες , η 499.320.00 λεπτά η ..

ΑΙΣΙΟΣ Σταμάτα δεν μπορώ να τα υπολογίσω. Τι βλακείες είναι αυτές δεν τις αντέχω.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Αυτή είναι η μακεδονική αριθμητική ρε άσχετε.Ευτυχώς που δεν την έδωσε και αυτή ο Αλέξης στους εχθρούς

ΑΙΣΙΟΣ Είναι δύσκολα τα μακεδονικά;;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Πανεύκολα, έχουν μόνο 18 γράμματα μάλλον θα μας κατακτήσουν με τη γλώσσα. Μέχρι και οι εξωγήινοι έδειξαν ενδιαφέρον. Προβλέπω ότι και στα διαστημόπλοια θα μιλάνε τα μακεδονικά.

ΑΙΣΙΟΣ Λες να μας κατακτήσουν με την γλώσσα που τους χάρισε ο Αλέξης.  

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν την χάρισε ρε βλάκα. Εκανε ντιλ, ανταλλαγή πως να στο πω.

ΑΙΣΙΟΣ Τι θα τους δώσει;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Τη Θεσσαλονίκη μόλις εμείς μάθουμε μακεδονικά και αυτοί μάθουν τα ελληνικά.Δίκαιος ο Αλέξης δεν μπορεί να πεις.

ΑΙΣΙΟΣ Θα γίνουμε εμείς Μακεδόνες και αυτοί Έλληνες;

ΑΠΑΙΣΙΟΣΑκριβώς , θα μου πεις ότι έτσι θα ανακατευτεί η τράπουλα και τα ξένα κράτη δεν θα ξέρουν τι να αναγνωρίσουν. Αν γίνουν αυτοί Έλληνες δεν θα έχουν ανάγκη ούτε το ΝΑΤΟ ούτε την Αμερική, ούτε την Ευρώπη.

ΑΙΣΙΟΣ Είσαι βλάκας η Ελλάδα τους έχει ανάγκη.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μετά την ανταλλαγή γλωσσών δεν θα τους έχει, θα είμαστε οι μακεδόνες που δεν χρωστάμε σε κανέναν. Το μόνο που φοβάμαι είναι πως θα τα βγάλουν πέρα με τις δοτικές , τα πνεύματα, τις υποτείνουσες,τις  δασείες τις βαρείες , τις περισπωμένες , πως θα ερμηνεύσουν πχ  το συμπρούπεμπον.Αλήθεια γιατί τα έλεγαν πνεύματα;

ΑΙΣΙΟΣ Τι είναι αυτό  το συμπρούπεμπον  μου θυμίζει διάστημα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Αυτή είναι η μοναδική αρχαία λέξη που έμαθα επειδή στην αρχή θυμίζει σύμπαν. Σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι  έβγαιναν έξω από την πόλη και υποδεχόταν άλλους ανθρώπους που ερχόταν στην πόλη. Μη με ρωτάς ποιοι υποδεχόταν ποιους μόνο τη μετάφραση ξέρω.

ΑΙΣΙΟΣ Υπάρχουν πολλές τέτοιες λέξεις με τόση ανάλυση;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ψιλά πράγματα , ίσα με 1 εκατομμύριο.

ΑΙΣΙΟΣ Και πως θα τα βγάλουν πέρα οι καημένοι οι Σκοπιανοί, θέλουν 1000 χρόνια να μάθουν αυτή τη γλώσσα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες.

ΑΙΣΙΟΣ Μου φαίνεται ότι από την ιστορία πήγες στην μυθολογία.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Πάντα τα μπέρδευα αυτά τα δύο. Κάποτε ήμουν σίγουρος ότι η ιστορία προϋπήρξε της μυθολογίας  αλλά με αυτό το διαδίκτυο και το φέισμπουκ μπερδεύομαι

ΑΙΣΙΟΣ Τι σχέση έχει ο Ζάεφ με αυτά.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Πρέπει να έχει διαβάσει Όμηρο , αν δει τα σκούρα θα αρχίσει μα μιλάει για τους απόγονους του Οδυσσέα, και θα αρχίσει να απαγγέλει τραγουδάκια από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια.

ΑΙΣΙΟΣ Στίχους έγραψε ο Όμηρος, που τα είδες τα τραγούδια;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Το ίδιο είναι , οι στίχοι γίνονται τραγούδια, δεν ξέρεις από Χατζιδάκη, Θοδωράκη, Ζαμπέτα, Τσιτσάνη, Σαββόπουλο, Σεφερλή.

ΑΙΣΙΟΣ Τα ανακάτεψες όλα , τι σχέση έχουν όλοι αυτοί;;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Κορυφαίες προσωπικότητες , όλοι τους βοήθησαν και βοηθάνε αυτόν τον τόπο.

ΑΙΣΙΟΣ Εντάξει οι πρώτοι, τον Σαββόπουλο και τον Σεφερλή γιατί τους έβαλες στην ίδια κατηγορία, παλάβωσες. Δεν έμαθες ότι ο Σαββόπουλος έβαλε στριπτίζ στο πρόγραμμα του και ο Σεφερλής είναι σκουπιδιάρης, το είπε και η Ακρίτα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εγώ την Έλενα την θυμάμαι από κοριτσόπουλο, το ίδιο στιλ είχε, είναι ο χαρακτήρας της. Ξέρω τι σκέφτεται και πως αντιλαμβάνεται το χιούμορ. Δεν αντέχει το χοντρό χιούμορ, αλλά το λεπτό, έχει ιδιοτροπίες, είναι ρε πλούσιε θέμα χαρακτήρα, δεν μπορεί να αλλάξει.

ΑΙΣΙΟΣ Το αποκλείεις να έχει εμπάθεια με τον Σεφερλή.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μόνο αν γελούσε έστω και νευρικά όταν έβλεπε πριν 25 χρόνια τον Μπένι Χιλ, τότε εγώ δεν είχα γεννηθεί και δεν μπορούσα  να την παρακολουθώ , να ρωτήσει τον εαυτό της.

ΑΙΣΙΟΣ Πάλι τρελίτσα πουλάς, και ο Διονύσιος ο μέγας;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Πάντα είναι μπροστά αυτός ο άνθρωπος, Έστειλε το μήνυμα της μεταπορνό εποχής.

ΑΙΣΙΟΣ Από την Καλομοίρα στο στριπτίζ αυτό είναι υποβιβασμός.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Προαγωγή είναι τότε δεν είχαμε μπει στη μεταπορνό εποχή.

ΑΙΣΙΟΣ Τι είναι αυτό ρε απαίσιε όλο άγνωστες και περίεργες λέξεις μας τσαμπουνάς. Ξέρεις τι σκέφτεται και ο Σαββόπουλος.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Σιγά το δύσκολο. Κάνε έναν συνδυασμό, ηλικία-ιντερνετ-έρωτας-πορνό-χαρακτήρας-βιώματα-αντίληψη και έλυσες την εξίσωση του μεταπορνό.

ΑΙΣΙΟΣ Δεν το κάνεις ψιλά.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Θα στο κάνω. Εγώ θα ζητιανεύω κέρματα και εσύ πάντα θα ζητιανεύεις ιδέες και πνεύματα. Η μεταπορνό εποχή είναι ο έρωτας ανάμεσα σε έναν 70χρονο και μια 20χρονη.

ΑΙΣΙΟΣ Αυτό ρε μοιάζει με ισλάμ, ινδία κλπ.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Γιατί ρε ο Μπερλουσκόνι που τον ερωτευόταν όλες οι 20χρονες ήταν ισλαμιστής; Αλλά έτσι είναι η προπαγάνδα της Δύσης.

ΑΙΣΙΟΣ Ήταν πάμπλουτος και πρωθυπουργός.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και οι πρωθυπουργοί και οι πάμπλουτοι άνθρωποι με αδυναμίες είναι ρε καθυστερημένε. Μου έγινες και ρατσιστής τώρα. Για να σε βοηθήσω  μπες στη συχνότητα που βρίσκεται η σχέση της ανθρώπινης εξέλιξης   με το κριτήριο ενοχής.

ΑΙΣΙΟΣ Μάλλον σου αρέσουν τα μωρά πονηρέ, λες ότι σε συμφέρει

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Υπάρχουν  η αλήθεια, το ψέμα, το καμουφλάζ  και ο σκοπός.

ΑΙΣΙΟΣ Τετραγωνίζεις συνέχεια τον κύκλο σε έχω καταλάβει.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Πιο σωστό είναι να πεις ότι στρογγυλεύω τα τετράγωνα όμως  λες  ότι σου έμαθαν, αυτό παπαγαλίζεις.

ΑΙΣΙΟΣ Και εσύ που τα έμαθες , αυτά πήγες σε κανένα σχολείο.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν το χρειάστηκα, έφτιαξα με τη φαντασία μου ένα δικό μου παράλληλο σύμπαν και πήγα στο καλύτερο πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις και φροντιστήρια.Και πήρα και όσες υποτροφίες ήθελα.

ΑΙΣΙΟΣ Και πως έμαθες ρε τρελέ για το παρελθόν και το μέλλον ταυτόχρονα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν το έβαλα στη γη το έφτιαξα  πολύ ψηλά εκεί που δεν υπάρχει χρόνος και χώρος. Για κορόιδο με πέρασες.

ΑΙΣΙΟΣ Ξέρω ότι θες να με τρελάνεις αλλά με προβλημάτισε το στρογγύλεμα των τετραγώνων επειδή μπορεί να έχει νοήματα. Που το έμαθες;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ένας παππούς που στα νιάτα του ήταν παπατζής μου το έμαθε και μου το ανέλυσε. Τα πεζοδρόμια βλέπεις είναι από τετράγωνα που με το χρόνο οι γωνίες τους στρογγυλεύουν. Πρέπει να το διδάσκουν και στα χάρβαντ κάτι τέτοια αλλά για τους μαθητές τους προέχει ο τρόπος επιβίωσης.

ΑΙΣΙΟΣ Από κάπου τα αντέγραψες όλα αυτά που λες τόση ώρα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Από πουθενά ,τα λέω επειδή συμπαθώ την αλήθεια και τους καλλιτέχνες. Τσατίστηκα που έπιασαν τον Ριχάρδο και κατηγόρησαν τον Σεφερλή.

ΑΙΣΙΟΣ Δεν ακούνε καλά τα αυτιά μου , εντάξει ο Σεφερλής  μπορεί να είναι η αδυναμία σου, ο Ριχάρδος ήταν αδίστακτος,αγόραζε τα χρυσαφικά μισοτιμής.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Θα σου πω δύο ιστορίες που μπορεί να είναι αληθινές  μπορεί να και ψεύτικες. Ένας φτωχός είχε άρρωστη τη γυναίκα του και ήταν σε απόγνωση, ποιος θα κοιτούσε τα τρία μικρά του παιδιά, το μεγαλύτερο δεν πήγαινε νήπιο και ήταν ολομόναχος στον κόσμο. Μόνη του περιουσία μια βέρα.Έπρεπε να πάρει φάρμακα δεν είχε χρόνο. Πήγε βράδυ στο σπίτι του Ριχάρδου της εποχής  με τη χρυσή βέρα που έκανε 3.000 δραχμές και εκείνος του έδωσε τα μισά, 1500 δραχμές. Ο φτωχός δίστασε επειδή ήξερε την αξία της όμως δέχτηκε, πήρε τα φάρμακα και έσωσε τη γυναίκα του.Την άλλη μέρα πήγε και άναψε ένα κερί στην εκκλησία ζητώντας από τον θεό να έχει καλά τον τοκογλύφο τον Ριχάρδο. Τι έχεις να πεις;

ΑΙΣΙΟΣ Και γιατί δεν του έδωσε 3000 αλλά τα μισά αφού ήταν καλός άνθρωπος;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Αλλά αν εσύ ήσουν ο θεός και  ο φτωχός δεν δεχόταν την συναλλαγή ποιον από τους δύο θα έστελνες στο εδώλιο. Τον φτωχό η τον Ριχάρδο;

ΑΙΣΙΟΣ Όπως το θέτεις τον φτωχό αλλά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις σαν αυτή. Ποια είναι η άλλη ιστορία.  

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Η ίδια είναι με άλλο σκοπό. Ο φτωχός να ήθελε τα λεφτά για να χωρίσει τη γυναίκα του. Σε αυτή την περίπτωση ο Ριχάρδος έπρεπε να του δώσει τα διπλά, δηλαδή 6 χιλιάρικα  και αν δεν τα έδινε ο θεός θα τον έστελνε φυλακή χωρίς δίκη. Κατάλαβες τι σημαίνει στρογγύλεμα των τετραγώνων;

ΑΙΣΙΟΣ Κάντο πιο ψιλά, από αυτά τα κόκκινα κέρματα τα  κομμουνιστικά για να το καταλάβω καλύτερα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Τα τετράγωνα των πεζοδρομίων είναι οι νόμοι, που με το πέρασμα του χρόνου πρέπει να στρογγυλεύουν, μέχρι να αντικατασταθούν από νέα τετράγωνα που με τη σειρά τους πρέπει και αυτά να αντικατασταθούν όταν κυλήσει ο χρόνος. Αυτό το στρογγύλεμα  είναι απαραίτητο επειδή συμβαδίζει απόλυτα με την ανανέωση του είδους μας ρε πλούσιε. Αν δεν το κατάλαβες και τώρα θα στο κάνω σε δραχμούλες  που φυσικά δεν θα έχουν καμιά σχέση με τα αθηναϊκά δεκάδραχμα. 


Last Updated on Tuesday, 11 December 2018 04:56