Σε άλλες εποχές Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 14 September 2018 00:45


Σε άλλες εποχές ο  φωτορεπόρτερ που θα έπαιρνε σε βίντεο την κατάρρευση στην παραλία του Ναυαγίου, θα γινόταν πλούσιος. Αυτές οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα  πληρωνόταν ακριβά στην προϊντερνετική εποχή από τα μέσα ενημέρωσης ηλεκτρονικά και έντυπα. Τα πόσα πήραν όσοι ανέβασαν τα βιντεάκια στο διαδίκτυο είναι άγνωστο. Οι ίδιες οι επιχειρήσεις του διαδικτύου όμως πουλώντας το μοναδικό τρομοθέαμα έβγαλαν πολλά λεφτά από την πυραμίδα των κλικ.

Κάτι ανάλογο που έγινε και με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι αλλά και τις   τρομοκρατικές επιθέσεις σε μεγαλουπόλεις της Δύσης και στον πόλεμο της Συρίας. Στο παρελθόν τρομοκρατία υπήρχε μόνο σε εμπλεκόμενες με το θρησκευτικό φανατισμό χώρες της Ασίας και της Αφρικής όμως σταδιακά η απήχηση στο παγκόσμιο κοινό μειώθηκε και τα βιντεάκια του τρόμου δεν έφερναν τα αναμενόμενα κλικ. Ο κάθε χρήστης του Ιντερνετ που διαθέτει ένα τηλέφωνο νέας τεχνολογίας είναι και ένας φωτορεπόρτερ που θα πουλήσει για ψίχουλα ανεκτίμητης αξίας σκηνές. Δυστυχώς ο ανταγωνισμός στα λάικ και στον εντυπωσιασμό αποτελεί το μεγάλο όπλο των μηχανισμών πληροφόρησης που το διαχειρίζονται σε βάρος των ανθρώπινων κοινωνιών.

ΥΓ Ευτυχώς  στην παραλία της Ζακύνθου με το ναυαγισμένο τσιγαράδικο δεν υπήρξαν θύματα. Αν γινόταν το κακό θα έφταιγε η εκάστοτε κυβέρνηση που δεν πήρε μέτρα και δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων. Οι οποίοι μιλούσαν για απλά , λογικά και ανέξοδα μέτρα.Δηλαδή προστατευτικές περιφράξεις που θα κρατούσαν σε απόσταση ασφαλείας τους επισκέπτες και τους "παραλίες"  από τους βράχους. Θα πείτε ότι αν έμπαιναν αυτά τα προστατευτικά θα χαλούσε το τοπίο και θα μειωνόταν ο χώρος της παραλίας και τότε ποιος θα άκουγε τους ντόπιους φορείς και τους επαγγελματίες. Κάποτε όμως θα πρέπει  να επιλέξουμε ανάμεσα στο σωστό και το λάθος γιατί έχει χαθεί εντελώς η μπάλα.