Η θέση μας Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 17 August 2018 12:33


Περίεργος ο κόσμος ,γεμάτος αιφνιδιασμούς. Σε μια παραλία της Αθήνας μέσα σε ένα τρίωρο η φωτιά σκοτώνει 100 ανθρώπους. Από τα πουθενά , σαν να έδρασε ένας τρελός καμικάζι.

Λίγες μέρες αργότερα καταρρέει στη Γένοβα μια γέφυρα και αυτή από τους πουθενά. Είναι δυνατό να μην έδωσε σημάδια κινδύνου αυτή η μεγάλη κατασκευή;Και όμως κανένας δεν τα πήρε είδηση και δεκάδες ανθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Και εδώ δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης, ούτε κλάσμα  δευτερόλεπτου για όσους ήταν πάνω της και μόλις δύο-τρια δευτερόλεπτα για όσους  βρισκόταν κάτω από την γέφυρα.

Υπάρχουν αιτίες σε όλα αυτά όμως δεν μπορούμε να τις αντιληφθούμε έγκαιρα. Γνωρίζουμε ότι η μια από τα δισεκατομμύρια πεταλούδες που θα πετάξουν στην Ασία θα  προκαλέσει τυφώνα και καταστροφή στην Αμερική, αλλά δεν είμαστε σε θέση να την ονομάσουμε εκ των προτέρων. Και ευτυχώς γιατί αν ο άνθρωπος μπορούσε να καταλάβει ποια είναι η συγκεκριμένη πεταλούδα τότε ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μπορούσε να καταστρέψει η να κυριεύσει ολόκληρο τον πλανήτη σε χρόνο μηδέν.

Κανένας δεν μπορεί να καταστρέψει όλο τον πλανήτη , δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στο ανθρώπινο είδος. Μπορεί όμως να αλλάξει τον κόσμο καταστρέφοντας την ιστορία του. Η ιστορία είναι αυτή που κρατάει αιχμάλωτη την ανθρωπότητα και αν δεν καταστραφεί ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει. Μέχρι πρόσφατα  η αλλαγή αυτή φαινόταν  εφικτή όμως  σήμερα  αποτελεί ουτοπία επειδή η ιστορία τρέφεται ασταμάτητα από την υπερπληροφόρηση και την παραπληροφόρηση.

Ο κόσμος εξαρτάται από το διαδίκτυο όμως αυτό αποτελεί νόμισμα με δύο όψεις ,την καλή και την κακή, την ανθρώπινη και την απάνθρωπη. Αν όμως το διαδίκτυο των δισεκατομμυρίων χρηστών συνεχίζει να  υπερασπίζεται και να ενισχύει την ιστορία τότε για να αλλάξουν η ιστορία και ο κόσμος ,πρέπει να καταστραφεί και για όσο διάστημα χρειαστεί  το διαδίκτυο.Τόσο απλά και ξεκάθαρα είναι τα πράγματα.

Ελπίζουμε ότι τα αντισώματα του είδους μας δεν θα βρεθούν σε θέση αμύνης που θα καθιστά αναγκαία μια τέτοια αντίδραση όμως καλό να  προετοιμαστούμε και για αυτή την εξέλιξη και να μην αιφνιδιαστούμε σε ανεξέλεγκτο βαθμό.