Τα εντός και εκτός τζόγου Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 25 July 2018 02:27

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΖΟΓΟΥ
Σχόλια που αφορούν τον χώρο των τυχερών παιχνιδιών και όχι μόνο

Τετάρτη 25 Ιουλίου

*Αυτή η ιταλική στάνη αυτό το τυρί βγάζει. Από την Γιουβέντους του Μότσι στην Γιουβέντους που παίρνει τον Ρονάλντο στα 33 και ίσως πάρει και τον Μέσι το επόμενο καλοκαίρι, πρώτα η πατρίς που λέει ο λόγος. Η μεταγραφή χαρακτηρίστηκε επιθετική κίνηση αλλά το βασικό συστατικό είναι η άμυνα μέσα από την οργάνωση και την επίθεση.

*Πρόκειται για τη  μια πλευρά που αφορά τη βιτρίνα της στάνης. Η είδηση ότι αφαιρέθηκαν 5 βαθμοί απο την Πάρμα επειδη διαπιστώθηκε δωροδοκία στην τελευταία αγωνιστική, 2-0 στη Σπέτσια , το διπλό έπεσε και στο 1.45 δεν μπορεί να θεωρηθεί μεμονωμένο γεγονός. Η Πάρμα ισοβάθμησε με την Φροζινόνε και υπερίσχυσε στην ισοβαθμία. Η οποία Φροζινόνε την ίδια ώρα εκείνο το βράδυ της 18ης Μαιου έσπασε εντός , 2-2 με την Φότζια με απόδοση άσσου στο 1.25. Αν κέρδιζε θα ανέβαινε απευθειας ανεξάρτητα από το τι θα έκανε η Πάρμα. Τελικά τα καταφέρνει στα μπαράζ πηρε την  άνοδο σε βάρος της  Παλέρμο με εκτός έδρας ηττα 1-2 και νίκη εντος με 2-0. Μπορεί να μιλάμε για συμπτώσεις αλλά μπορεί και όχι. Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει.

*Δεν υπάρχουν λόγια που να περιγράψουν την τραγωδία με την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική. Χωρίς καμιά αξία τα αυτοκίνητα και τα σπίτια έστω και αν αποτελούν κόπους μιας ζωής. Γιατί ένα σπίτι έχει αξία μόνο αν υπάρχει ζωή μέσα του.Οι εξηγήσεις είναι πολλές. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι έδρασε ανθρώπινο χέρι, είτε από αμέλεια, είτε από εγκληματίες πάσης φύσεως. Και αν τους πιάσουμε και τους κρεμάσουμε θα φέρουμε κανέναν νεκρό στη ζωή; Η μήπως η εκδίκηση θα αποτρέψει στο μέλλον παρόμοιες ενέργειες; Τους αξίζει βέβαια μια σκληρή τιμωρία όμως είναι λάθος να εστιάζουμε εκεί την προσοχή μας. Αυτό  που προέχει είναι η ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους που υπάρχουν από τους τόπους διαμονής και τις συμπεριφορές τους.

*Διατυπώθηκαν  και κατηγορητήρια περί αθεϊας της εξουσίας. Είμαστε σίγουροι ότι δεν ήταν άθεες οι προηγούμενες εξουσίες; Και αυτοί που κάηκαν ήταν άθεοι η μήπως θα κληρονομήσουν τον παράδεισο; Αν ισχύει αυτό τότε αντί να κλαίμε να πανηγυρίζουμε.

*Η εκτίμηση του κινδύνου αποτελεί τη μόνη άμυνα απέναντι σε κάθε πυρομανή , προβοκάτορα η εγκληματία. Αλίμονο αν 2-3 εχθροί είναι σε θέση να τινάξουν μια χώρα στον αέρα επειδή έβαλαν φωτιά με 9 μποφόρ. Και η χώρα κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα από τον θρήνο και όχι από τις περιουσίες που χάθηκαν. Σιγα μη κιοτεψουμε απεναντι σε 5-10 δις όταν έχουμε ταϊσει τόσους πεινασμένους  λαούς και τόσους τραπεζίτες με αμέτρητα δις.

*Στα περί θεών και ο πιο πιστός και θεοσεβούμενος άνθρωπος αν πέσει από έναν ουρανοξύστη δεν θα γλιτώσει. Στους 100 οδηγούς που τρέχουν με 150 χιλιόμετρα την ώρα θα την πάθει ο ένας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι 99 ήταν θεοσεβούμενοι. Θα την πάθει επειδή το λένε οι πιθανότητες. Δεν τον προσδιορίζουν ,και δεν τον αναφέρουν ,  απλώς ο ένας παραβάτης από τους 100 θα πάθει τη ζημιά. Οι πιθανότητες δεν είναι θεός όμως είναι η λογική και η λογική έχει άμεση σχέση με τον θεό.

*Την ώρα του θρήνου δεν υπάρχουν λόγια και αντίλογοι.Πρέπει,επιβαλλεται να θρηνήσουμε γιατί αλλιώς δεν θα είχε αξία η ζωή. Η ύπαρξη είναι το μοναδικό μας στίγμα σε ένα χαοτικό σύμπαν και πρέπει να της δίνουμε περιεχόμενο. Οφείλουμε να επιβιώνουμε , αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στον θεό για όσους τον πιστεύουν η στη φύση που μας δημιούργησε.

*Το μέγεθος της τραγωδίας θα ήταν μικρότερο αν υπήρχε έγκαιρη εκτίμηση του κινδύνου. Η φωτιά δεν ήρθε από τον ουρανό σε μερικά λεπτά. Φάνηκε από μακρυά, υπήρχαν καπνοί, φλόγες σε απόσταση χιλιομέτρων. Δικαιολογημένη η προσπάθεια να σωθούν αυτοκίνητα και περιουσίες όμως προέχει η προστασία της ύπαρξης. Και σε περιπτώσεις σαν αυτές δεν περιμένεις από κανέναν να σε σώσει, από καμιά πυροσβεστική και αρχή. Φεύγεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ζούμε βεβαία σε μια εποχή που η χώρα είναι σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση και κάθε απώλεια περιουσίας είναι περισσότερο οδυνηρή σε σχέση με το καλύτερο παρελθόν. Όμως και πάλι η αυτοπροστασία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ιερό καθήκον και προέχει.

*Πολλά τα αίτια της τραγωδίας , οι υποδομές είναι ελάχιστες, τίποτα δεν δουλεύει στα καλά και είναι αδύνατον να δουλέψει όταν η φωτιά μπει στην αυλή.Δεν τηρήθηκε σε αυτή την περίπτωση το "σώζων εαυτόν σωθήτω" επειδή δεν εκτιμήθηκε η σοβαρότητα του κινδύνου.Και όταν οι φλόγες πλησίασαν επικίνδυνα ο πανικός που επικράτησε επιδείνωσε τα πράγματα. Σε ένα καράβι που κινδυνεύει αυτοί που θα φορούν τα σωσίβια τους πριν εκπέμψει το sos σίγουρα θα έχουν περισσότερες πιθανότητες από όσους θα τα ψάχνουν την ώρα που το καράβι βάζει νερά.Κανένα λοιπόν θύμα δεν γνώριζε τη μοίρα του όμως το μέγεθος της τραγωδίας παραπέμπει σε αιφνιδιασμό λόγω υποτίμησης του κινδύνου.


*Σίγουρα η λογική και το δίκαιο δεν είναι εύκολο να αποσαφηνιστούν στο πολύπλοκο σήμερα , ούτε και στο απλούστερο παρελθόν. Θα βάλουμε όμως σαν θεμέλιο τους την ανθρώπινη ύπαρξη το δικαίωμα στη ζωή και πάνω εκεί θα χτίσουμε τις λεπτομέρειες.

*Σύμφωνα με αυτή τη λογική πρέπει να προσδιορίζονται οι εχθροί , οι φίλοι και οι ουδέτεροι της σημερινής Ελλάδας.Τα κράτη που χτυπάνε την Ευρώπη είναι λογικό να θέλουν τη διάλυση της Ελλάδας επειδή έτσι θα πλήξουν τον εχθρό τους και κυρίως τη Γερμανία με την οποία έχουν προηγούμενα και επειδή με τη διάλυση της Ευρώπης υπηρετούν τους λαούς τους. Για αυτόν τον λόγο αναφέρονται υποτιμητικά για τη χώρα μας σε κάθε ευκαιρία , μέχρι και για Ελληνίδες φοιτήτριες που πουλάνε το κορμί τους για μια τυρόπιτα έγραψαν διεθνή και "έγκυρα" ΜΜΕ πριν τρία χρόνια για να πλήξουν τον ελληνισμό.

*Ζούμε σε πολύπλοκες εποχές , με υψηλή τεχνολογία, χαοτική υπερπληροφόρηση και πολύπλοκα συμφέροντα. Όμως ούτε το ίντερνετ , ούτε η πληροφόρηση , ούτε τα κινητά μπορούν να δώσουν λύσεις όταν απουσιάζει η λογική. Και σε περιπτώσεις που χανόμαστε ας ανατρέχουμε στον άνθρωπο των σπηλαίων , σε εκείνον τον πρωτόγονο πρόγονο μας που επιβίωσε γυμνός μέσα στους πάγους με μοναδικό εφόδιο τη λογική. Για τον Άνθρωπο που  και αυτός ο  θεός θα ένοιωσε μόνο υπερηφάνεια. Στον άνθρωπο που χρωστάμε τα πάντα  γιατί αν δεν επιβίωνε δεν θα υπήρχε ο σημερινός κόσμος.


Last Updated on Wednesday, 25 July 2018 03:29