Λαϊκισμός και σκοταδισμός Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 27 June 2018 01:00

Χίλια περίπου χιλιόμετρα μακριά από το Πεκίνο αν ρωτήσεις τους ηλικιωμένους που δουλεύουν στους ορυζώνες τη γνώμη τους για τη χώρα  οι μισοί θα εκφράσουν την ευχή "να είναι καλά ο αυτοκράτορας που τους δίνει σπόρους για το ρύζι  και έτσι  έχουν τροφή". Με απλά λόγια η ενημέρωση δεν έφτασε ποτέ εκεί και δεν πήραν είδηση ούτε την εποχή του Μάο.

Δεν μπορεί να ισχύει φυσικά το ίδιο για την Αργεντινή, όμως είναι προφανές ότι τα μεγάλα ποδοσφαιρικά αστέρια της εθνικής δεν πήραν είδηση ότι έπεσε το Τείχος η δεν θέλουν να το πιστέψουν.

Ο Μαραντόνα ήταν πολύ ανώτερος του Πελέ αλλά πολύ κατώτερος του Μέσι. Αυτός είναι ο νόμος της εξέλιξης και το ξέρει καλά και ο ίδιος ο Ντιέγκο παρά τα προβλήματα του.

Ακατανόητη η εμμονή στον Μαραντονισμό των μεγάλων παικταράδων της Αργεντινής και η αποστροφή τους στον Μέσι επειδή δεν είναι αργεντίνος σύμφωνα με τη δική τους κουλτούρα. Μόνος του στο Μουντιάλ του 2014 με εμμονική επιλογή της ομάδας στο αμυντικό παιχνίδι. Να το πάρει δηλαδή η Αργεντινή αλλά αν ειναι να λάμψει ενας μη Αργεντίνος να μην το πάρει.

Στον σημερινό αγώνα ένας "θαυμαστής" του έκανε τη σέντρα και ένας στόπερ σκόραρε. Με τα παιδικά λάθη ορισμένων αστεριών να προκαλούν αγανάκτηση. Ισως τελικά την τακτική να μην την κάνει ο εκάστοτε προπονητής αλλά μια κλίκα που εχει προηγούμενα με το μεγάλο  αστέρι της ομάδας.

Ο λαϊκισμός του VAR
Λογική η αύξηση των πέναλτι με την χρήση του Var αλλά στη φάση που ζητήθηκε το δεύτερο πέναλτι της Νιγηρίας είδαμε μόνο το ακούσιο χέρι του Μασεράνο.Η ΦΙΦΑ η κάποιος άλλος δεν έδειξε τη συνέχεια της φάσης. Με το χτύπημα της μπάλας στο χέρι του Μασεράνο αυτή στρώθηκε στον Νιγηριανό επιθετικό που αστόχησε για ελάχιστα. Και όμως σε τρεις επαναλήψεις δόθηκε μόνο η επαφή της μπάλας με το χέρι και όχι η συνέχεια.

Θεωρητικά αν μετά το ακούσιο χέρι η μπάλα κατέληγε σε αμυντικό η στον τερματοφύλακα , η αν είχε πορεία προς τα δίχτυα θα ήταν στην κρίση του διαιτητή και μάλλον θα το έδινε, ειδικά στην τρίτη περίπτωση.

Αυτά τα συνοπτικά που δεν αιφνιδιάζουν απλώς είχαμε την αισιοδοξία ότι τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από το Μουντιάλ της Βραζιλίας θα έκαναν πολλούς εμπλεκόμενους σοφότερους και τους "αρρωστημένους" υγιείς.Νέοι άνθρωποι είναι άλλωστε , κάτω από τα 35 όλοι τους για να αυτοπροσδιορίζονται σαν μαραντονικοί η αντιμαραντονικοί.