ΑΠΑΙΣΙΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 12 June 2018 02:05

Αθήνα 12 Ιουνίου

ΑΙΣΙΟΣ
Τι διαβάζεις εκεί πάλι κανένα επαναστατικό μανιφέστο, η μήπως τα μυστικά της επιτυχίας στην επαιτεία.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και τα δύο είναι χρήσιμα βιβλία στις εποχές που ζούμε, διαβάζω ένα παραμύθι. Βαρέθηκα τις επαναστάσεις


ΑΙΣΙΟΣ Ετσι είστε εσείς οι αποτυχημένοι , μόλις δείτε τα δύσκολα το ρίχνετε στις φαντασιώσεις.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μπα είναι συγκινητικό, αφού κρατάω και ένα μαντηλάκι για να σκουπίζω τα μάτια μου.

ΑΙΣΙΟΣ Με πρίγκηπες και νεράιδες;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μιλαει για μια παρέα ατρόμητων που μπηκαν σε ενα άγριο δάσος για να πολεμήσουν τους κακούς. Όμως μόλις έπεσε το σκοτάδι οι περισσοτεροι φοβηθηκαν εστριψαν αλλος δεξια και αλλος αριστερα και εμεινε μόνος του ο μικρότερος μαζί με ένα μυστήριο  πουλί στον ώμο μέσα στο άγριο δάσος απέναντι στους κακούς.

ΑΙΣΙΟΣ Τι πουλί ήταν αυτό.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν το ξεκαθαρίζει. Γράφει ότι τη μέρα  έμοιαζε με γεράκι και το βράδυ με περιστέρι. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το σημείο , έχω μπερδευτεί.

ΑΙΣΙΟΣ Και πως το λένε αυτό το ατρόμητο παλικάρι πονηρέ.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ούτε και αυτό το γράφει ξεκάθαρα, αναφέρει ότι είχε σχέση με ένα άγριο και περήφανο άλογο και ότι το όνομα του δασκάλου του άρχιζε από το πρώτο γράμμα του αλφάβητου.

ΑΙΣΙΟΣ Μήπως το όνομα του αλόγου άρχιζε από Βήτα;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ούτε αυτό  ξεκαθαρίζει αλλά γράφει ότι είχε μεγάλο κεφάλι.

ΑΙΣΙΟΣ Θες να πεις ότι διαβάζεις ένα παραμύθι για τον Τσίπρα που ξεκίνησε μαζί με πολλούς άλλους και έμεινε μόνος του με ένα γεράκι που το βράδυ γίνεται περιστέρι. Σε ποιον τα πουλάς αυτά;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ένα απλό παραμύθι είναι δεν μπορεί το γεράκι να γίνεται περιστέρι τα βράδια και το πρωί να μετατρέπεται σε αρπακτικό.

ΑΙΣΙΟΣ Είσαι πραγματικός απαίσιος.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εχεις καμιά απόδειξη και το λες αυτό. Και γιατί να είναι ο Τσίπρας, τόσοι πολιτικοί υπάρχουν, έχεις βρόμικο μυαλό, δεν φταίω εγώ. Αντί να αναρωτηθείς γιατί η αστυνομία εισέβαλε στα γραφεία του Ρουβίκωνα και πέταξε φέιγ βολάν για τον Κουφοντίνα ασχολείσαι μαζί μου.

ΑΙΣΙΟΣ Είσαι μεγάλος προβοκάτορας , ο Ρουβίκωνας έκανε έφοδο στο Υπουργείο Προστασίας και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο Κουφοντίνας.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Σοβαρά μιλάς, η αστυνομια πρέπει να ζητησει να αφεθεί ελεύθερος δεν γίνεται να ασχολείται με τις άδειες του και πότε θα γυρίσει πίσω.

ΑΙΣΙΟΣ Μα είναι τρομοκράτης.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εγω ξέρω ότι ήταν και τώρα δεν ειναι και αυτό αποδεικνυεται από το γεγονός ότι έχει πάρει και άδεια.  Γιατί να ξαναρχίσει επανάσταση;

ΑΙΣΙΟΣ Του ζητάνε να μετανοιώσει.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και αν όχι τι θα κάνουν θα τον περάσουν από δίκη όπως τον Γαλιλαίο.

ΑΙΣΙΟΣ Δίνει  το κακό παράδειγμα. Πρέπει να μετανοήσει.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν ξέρεις ΄ότι ο μεγαλύτερος δικαστής των επαναστατών είναι  ο εαυτός τους. Εκεί θα απολογηθουν και από τον εαυτό τους θα ζητήσουν συγνώμη. Υπάρχουν επαναστάτες που επιδιώξαν ισορροπίες με θετική δράση μετά τον εσωτερικό απολογισμο. Τι νόημα έχουν ολα αυτά. Εχει τελειώσει αυτή η ιστορία και δεν έχει νόημα να μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Αλλά έτσι είστε εσείς οι συντηρητικοί εξουσιαστές. 

ΑΙΣΙΟΣ Θες να πεις ότι οι προοδευτικοί εξουσιαστές είναι καλύτεροι;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Η συντήρηση δεν είχε ποτέ ούτε θα έχει αγωνιστικό μέταλλο, επειδή είναι συντήρηση. Αν δεν έχεις αγωνιστικό μέταλλο τα παρατάς εύκολα, ειναι ψυχοσυνθετικό το πράγμα, το γράφει και στο παραμυθι που διάβαζα.

ΑΙΣΙΟΣ Αυτό είναι δική σας προβοκάτσια.


ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και μένα έτσι μου φάνηκε αλλά γράφει και σωστά πράγματα. Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό με το γεράκι και το περιστέρι. Ίσως αν ήταν ένα συντηρητικό παραμύθι να μιλούσε για μια κότα που μόλις ξημέρωνε θα γινόταν γαλοπούλα. Απο την   άλλη μπορεί να είναι συμβολισμός. Το γεράκι του πολέμου και το περιστέρι της ειρήνης. Με έπιασε πονοκέφαλος με όλα αυτά.

ΑΙΣΙΟΣ Και γιατί το παραμύθι υπονοεί τον Βουκεφάλα και τον Αριστοτέλη.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εχω μια εξήγηση για αυτό. Αν συμφωνήσουν στο όνομα Νέα Μακεδονία θα γίνει χαμός. Θα πρέπει όλοι στη Θεσσαλονίκη και την Παλαιά Μακεδονία να κυκλοφορούν με περικεφαλαίες και άλογα σαν τον Βουκεφάλα. Πως αλλιώς θα ξεχωρίζουν οι νεομακεδόνες των Σκοπίων  από την ιστορική Μακεδονία. Από την άλλη οι Σκοπιανοί δεν θα έχουν δικαίωμα σε αυτά τα σύμβολα επειδή θα λέγονται στο αφηρημένο νεομακεδόνες όμως έτσι θα μπουν στο Νάτο-πούντο  και τα σχετικά. Μπάχαλο σου λέω.

ΑΙΣΙΟΣ Δεν διαβάζεις παραμύθι αλλά ένα σενάριο πονηρέ και το παρουσιάζεις σαν παραμύθι. Η αριστερά τελείωσε αμετάκλητα σε αυτή τη χώρα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Το ακούω συχνά και από πολλούς αλλά έχω την εντύπωση ότι μόλις τώρα ξεκινάει.

ΑΙΣΙΟΣ Η κυβέρνηση δεν έχει μέλλον.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Το άλλαξες τώρα, πριν είπες ότι η αριστερά δεν έχει μέλλον.

ΑΙΣΙΟΣ Στα δύσκολα αρχίζετε τις απειλές.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Με παρεξήγησες όπως πάντα. Η αυθεντική αριστερά όταν πιέζεται έχει αντισώματα αντίδρασης και δεν υποχωρεί, αντίθετα τρέφεται από την ένταση. Η χώρα πιέζεται και μόνο προοδευτικές και ανατρεπτικές αντιλήψεις μπορεί να την σώσουν. Πλούσιε δεν φτάνουν τα λεφτά σας ούτε οι φόροι σας. Για αυτό το λόγο τα ποτάμια δεν μπορεί να γυρίσουν πίσω.

ΑΙΣΙΟΣ Πάντα θα κατηγορείς τα πλούτη.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν τα κατηγορώ χωρίς λόγο. Αποτελείτε  πρότυπο ενοχής για τον λαό εδώ και δεκαετίες. Σας επικαλείται  για να μειώσει τις δικές του ενοχές. Μερικές φορές μου δίνεται η εντύπωση ότι  υπάρχετε μόνο για αληθινά, μισο-αληθινά η ανύπαρκτα   σκάνδαλα και όχι για τους φόρους  και τις επενδύσεις σας.

Last Updated on Tuesday, 12 June 2018 02:32