Τους λαούς τους καταστρέφει το παρελθόν Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 08 June 2018 01:38


Πριν δύο χιλιετίες οι  σοφοί του θρησκευτικού καθεστώτος πήραν την απόφαση του για την Σταύρωση. Και αυτοί οι σοφοί γέροντες "διέταξαν" το πλήθος  να ψηφίσει σε βάρος του Χριστού επειδή προσπάθησε να ανατρέψει το παρελθόν. Μετά από 20 η 30 χρόνια , δεν έχει σημασία το πότε ακριβώς ένας Ρωμαίος αυτοκράτορας  ο Βεσπασιανός ζήτησε να  προσκυνήσουν αυτόν σαν  βασιλιά των Ιουδαίων.


Οι σοφοί γέροντες του θρησκευτικού καθεστώτος αρνήθηκαν και το αποτέλεσμα ήταν 150.000 νεκροί από τον θυμό του αυτοκράτορα.Το παρελθόν στην περίπτωση του Ενός θριάμβευσε όμως αυτό πληρώθηκε με το αίμα των παιδιών του λίγα χρόνια αργότερα όταν διατυπώθηκε το ίδιο αίτημα και μπήκαν τα θεμέλια του τείχους των δακρύων το οποίο ολοκληρώθηκε 300 χρόνια μετά όταν ένας άλλος Ρωμαίος αυτοκράτορας ζήτησε να τον ανακηρύξουν σε θεό και πήρε αρνητική απάντηση.

Τρεις αιώνες μετά, τότε όλες οι αλλαγές ήθελαν πολλαπλάσιο χρόνο σε σχέση με τη βιομηχανική εποχή  γεννήθηκε και  ο ισλαμισμός όμως  αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 

Το παρελθόν κατέστρεψε και καταστρέφει   τα κράτη του Ισλάμ, το παρελθόν δημιούργησε τη χιτλερική νεολαία μετά την ήττα της Γερμανίας στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο.Το παρελθόν καταστρέφει τα νοσταλγικά κομμουνιστικά καθεστώτα και η ιστορία μας δίνει αμέτρητες ανάλογες περιπτώσεις.

Η σημερινή Ελλάδα αδυνατεί να βγει από την κρίση επειδή δεν εκδημοκρατίστηκε μετά την δικτατορία και επειδή δεν έγινε κάθαρση μετά την χρεοκοπία.Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την οικογενειοκρατία δημιουργούν πρωτοφανή αδιέξοδα και η ευθύνη δεν μπορεί να βαρύνει τα όποια πολιτικά πρόσωπα.

Η επιρροή του κάθε χρώματος παρελθόντος, χουντικού, πασοκικού και κομμουνιστικού είναι εμφανής στον δημόσιο βίο και στο διαδίκτυο το οποίο δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια εμπορική βαβέλ που παράγει και μεταδίδει ψυχώσεις. Αντί να παίρνουμε τα διδάγματα του παρελθόντος, επιχειρούμε να μεταφερθούμε σε αυτό επιλογή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε παραφροσύνη επειδή παραβιάζονται οι θεμελιώδεις φυσικοί κανόνες.

Το χειρότερο από όλα είναι ο εγκλωβισμός νέων ανθρώπων σε αυτό το παρελθόν και με έντονα συμπτώματα μακιαβελισμού και εφαρμογές κανόνων της ζούγκλας. Με συμπτώματα και ηλίθιου χαφιεδισμού στην εποχή που δεν υπάρχουν ούτε  απόρρητα, ούτε προσωπικά δεδομένα , ούτε καν αυτοδύναμα  κράτη. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα , ούτε η Γερμανία έχουν αυτονομία και αν τολμήσουν να το παίξουν παγκόσμια κυριαρχία θα καταλάβουν πολύ γρήγορα ότι δεν εξουσιάζουν  ούτε καν τους ίδιους τους λαούς τους.

Αν η Ελλάδα συνεχίζει να πορεύεται με την πυξίδα του αρρωστημένου πολύχρωμου, και εμφυλιακού παρελθόντος πολύ γρήγορα θα περάσει τα ποτάμια και τις κόκκινες γραμμές και τότε θα επιστρέψει σε χρόνο μηδέν στο ίδιο το παρελθόν. Ας ελπίσουμε ότι το μέλλον θα πάρει έγκαιρα τον έλεγχο στα χέρια του.