Τα γνωστά και άγνωστα παιχνίδια της τύχης Print E-mail
Written by valuebet   
Thursday, 12 April 2018 22:46


Στις 16 Ιουνίου 2006 η Ιταλία αντιμετωπίζει στη φάση "16" του Μουντιάλ της Γερμανίας την αουτσάιντερ Αυστραλία. Η νίκη της Σκουάντρα Ατζούρα πληρώνει 1.50 όμως η εικόνα της δεν είναι ικανοποιητική. Στο 50΄ αποβάλλεται από τον Ισπανό διαιτητή Λουϊζ Μεντίνα ο Ματεράτσι και τα πράγματα δυσκολεύουν.

Ο Φραντσέσκο Τότι παίζει από την αρχή αλλά δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Στο 90΄ τα σύννεφα ενός αναπάντεχου αποκλεισμού πυκνώνουν και  το πινακάκι των καθυστερήσεων δείχνει μόλις 180 δευτερόλεπτα έξτρα χρόνο. Τα τρία λεπτά τελειώνουν αλλά ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά.  Η Ιταλία πιέζει γιατί με 10 παίκτες η παράταση απέναντι στους Αυστραλούς που υπερτερούσαν σε φυσική κατάσταση θα ήταν μια σκληρή δοκιμασία.

Στο 95΄, δύο λεπτά μετά τη λήξη των καθυστερήσεων ένας επιθετικός της Ιταλίας ρίχνει μπροστά τη μπάλα και πέφτει στο πόδι του αμυντικού. Το καθαρό θέατρο σφυρίζεται πέναλτι και ο Κάπταιν Τότι λυτρώνει την Ιταλία. Η πρόκριση αυτή έδωσε την ευκαιρία στην Ιταλία να πάει στον τελικό και να κερδίσει στα πέναλτι την Γαλλία του Ζιντάν που αποβλήθηκε για την περιβόητη κουτουλιά στον εριστικό  Ματεράτσι.

Ο Λουίτζι Μπουφόν κράτησε όρθια την Ιταλία στον τελικό με 2-3 σωτήριες αποκρούσεις αλλά πήρε την ευκαιρία από ένα διαιτητητικό λάθος ,σαφώς  μεγαλύτερο από αυτό του "Σ. Μπερναμπέου".

ΥΓ. Η κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου ήρθε σε μια χρονιά που η Γιουβέντους είχε υποβιβαστεί για το σκάνδαλο Μότσι και το αυστηρό πέναλτι της Μαδρίτης αποδίδεται στα γνωστά  και άγνωστα παιχνίδια της τύχης.


Last Updated on Friday, 13 April 2018 01:29