"Κοινωνική δικτύωση" vs ανθρωπότητας Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 23 March 2018 03:26


Μέχρι και 7.00 πλήρωνε η νίκη του Τράμπ την βραδιά των εκλογών ενώ η Χίλαρι Κλίντον έπεσε και στο 1.20. Το Brexit ήταν μεγάλο αουτσάιντερ μέχρι τα μεσάνυχτα στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων σε τιμές που άγγιζαν το 9.00. Σήμερα μαθαίνουμε ότι για όλα φταίει η επέμβαση της τεχνολογίας και συγκεκριμένα του facebook καθώς δόθηκε "εντολή" μέσω των διαγνωσμένων προφίλ εκατομμυρίως  χρηστών του facebook να ψηφίσουν τον Τράμπ και υπέρ του Brexit.

Για να ισχύει αυτό πρέπει οι περισσότεροι που έχουν λογαριασμό στο facebook να μην  έχουν κρίση να έχουν χάσει την δυνατότητα σκέψης και να την έχουν παραδώσει σε πομπούς τεχνητής νοημοσύνης και σε λογισμικά που ελέγχουν   και διαμορφώνουν τις επιθυμίες τους.

Οι χρήστες της κοινωνικής δικτύωσης όμως είναι αυτοί που κατευθύνουν τα πάντα στο χώρο του διαδικτύου και όταν υπάρχει ένδειξη ότι έχουν μετατραπεί σε πιόνια από διάφορα συμφέροντα τότε ανοίγουν πολλά θέματα με πρώτο αυτό των κρατικών δικαιωμάτων.

Για τους περισσότερους τόσο  το Brexit οσο  και η άνοδος του Τράμπ έβαλαν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια. Αυτό μπορεί να έγινε για να κερδίσουν τα συμφέροντα χρήματα από τα στοιχήματα  και επιρροή στα κέντρα αποφάσεων με τη συνδρομή των μελών του facebook.

Κατά πάσα πιθανότητα το Brexit και η εκλογή του Τράμπ  αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Και να ακολουθήσουν και άλλες επεμβάσεις , μέχρι και μεθόδευση τρομοκρατικών πράξεων από έξυπνα λογισμικά που ενεργοποίησαν συγκεκριμένους στόχους.

Δεν είνα τυχαίο φαίνεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο Σόρος δήλωσε πως το Facebook και η Google έχουν ημερομηνία λήξης. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του Μπιλ Γκέιτς για τα πλοκάμια του χταποδιού δηλαδή της Apple, της Google, του Facebook, της Amazon που κινούνται πέρα από κάθε έλεγχο. Προ ημερών ο Εντουαρντ Σνόουντεν που έχει καταφύγει στη Ρωσία αποκάλεσε κομψά το facebook εταιρεία παρακολουθήσεων που πουλάει τα στοιχεία των χρηστών της σε διάφορα συμφέροντα.

Και όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει βαρύ κατηγορητήριο και για τρομοκρατικές πράξεις που έγιναν για ποικίλους λόγους η από δράστες που κατευθύνθηκαν με λογισμικά προπαγάνδας πάνω σε συγκεκριμένους στόχους, όπως  στο Μάντσεστερ και στο Λας Βέγκας. Για πολλούς αυτές οι δύο επιθέσεις προκάλεσαν την αρχή του ξηλώματος στο  πουλόβερ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σίγουρα αναμένονται αντίμετρα, τα like περνάνε στην ιστορία και οι τεχνολογικοί κολοσσοί μπαίνουν υπό κρατικό έλεγχο. Θα παραμείνει ανθρώπινο δικαίωμα η πρόβαση στο διαδίκτυο όμως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλα θα είναι διαφορετικά.

Οσο για το facebook αποδεικνύεται  ότι αποτελεί παγκόσμια απειλή και τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όταν αποκαλυφθεί στην πραγματική του διάσταση το μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησε στους λαούς της γης η ανεξέλεγκτη λειτουργία του και στο πόσο κακό έκανε στην παγκόσμια νεολαία.