ΑΠΑΙΣΙΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 10 March 2018 01:50

Αθήνα 10 Μαρτίου

ΑΙΣΙΟΣ Βλέπεις σινεμά , ένα τέρας πήρε το Όσκαρ επειδή αγαπήθηκε από μια φτωχή καθαρίστρια.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Τι ξαναγύρισαν  την Παναγία των Παρισίων και τον Κουασιμόδο, επιτρέπεται αυτό;

ΑΙΣΙΟΣ Τι ανοίγω το στόμα μου είσαι σε άλλες εποχές, είσαι στο παρελθόν.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και ποιός δεν είναι σήμερα στο παρελθόν, όλοι αναπολούν τις καλές στιγμές.¨Οταν ζεις για να αναπολείς δεν έχεις μέλλον πλούσιε. Κάποτε το παρελθόν το αναπολούσαν οι πάνω από τα 70, μετά το όριο έπεσε στα  60, μετά άρχισαν να το αναπολούν οι 50άρηδες, και σήμερα το αναπολούν και οι 30άρηδες. Όπως πάνε τα πράγματα θα το αναπολούν και τα νήπια που έμαθαν να μπαίνουν στο ίντερνετ και τα έχει πιάσει νοσταλγία βλέποντας τις σέλφις από την εποχή που μπουσουλούσαν.

ΑΙΣΙΟΣ Δεν το είχα δει έτσι παμπόνηρε, για όλα έχεις αντίλογο. Για πες μου για τον φίλο σου τον Τσίπρα πότε θα πέσει. Ο Μάνος είπε ότι παίρνει φάρμακο Νοvartis και για αυτό δεν ντρέπεται με αυτά που κάνει.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Η σχετικότητα της ντροπής δίνει την απάντηση. Πάντως εγώ θα προτιμούσα να ντρέπομαι σαν κυβερνήτης από το να έχω αποσυρθεί και να  λέω στην κυβέρνηση ότι πρέπει να ντρέπεται.

ΑΙΣΙΟΣ Ο Μάνος έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό.Γιατί  δίνεις ελαφρυντικά στον Τσίπρα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν έριξα τη σπόντα για το Μάνο , αλλά για τη δεξιά και το πασοκ που την εκαναν. Εγώ δεν είμαι ψηφοφόρος , ούτε δικαστής. Ο ελληνικός λαός ψήφισε τον Τσίπρα γιατί είναι νέος και επειδή οι άλλοι έκαναν πίσω. Μην ξεχνάς ότι  το 2010 ήταν ένα κόμμα του 3% το οποίο σε περίοδο κρίσης έγινε εξουσία σε 5 χρόνια. Να μην την έπαιρνε αφού κέρδισε τις εκλογές, να καταργούσατε τη δημοκρατία σας;

ΑΙΣΙΟΣ Επρεπε να μην αναλάβει,όλοι το λένε.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Με αυτό που λες βρίζεις τον ελληνικό λαό για την επιλογή του. Καλά δεν ξέρεις ότι πρώτα γίνεται ψηφοφορία μέσω της κάλπης και μετά βγαίνει η κυβέρνηση, αμφισβητείς τη νομιμότητα της εκλογής, μήπως είναι και δικτάτορας;

ΑΙΣΙΟΣ Δεν έπρεπε να αναλάβει, να μη δεχόταν την εξουσία.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δηλαδή να έκανε πίσω την ώρα που κανένας δεν ήθελε την κυβέρνηση;

ΑΙΣΙΟΣ Η ελληνική οικονομία έχασε 200 δις σε μια μέρα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Αν χάνονται τόσα λεφτά σε μια μέρα ,κάποιοι τα κερδίζουν. Να ψηφίσουμε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, έχουν και τον Στουρνάρα μαζί τους  και να τα πάρουμε αμέσως  πίσω. Που είναι το πρόβλημα;Τέτοια λέτε στο πόπολο που μου έμαθε και το ιντερνετ και έχει ξεσαλώσει.

ΑΙΣΙΟΣ Μα το είπε ένας μεγάλος ξένος ειδικός.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν είπε όμως ποιοί κέρδισαν αυτά τα λεφτά για να τους τα χρεώσουμε.  Και οι ξένοι οίκοι έλεγαν το 2008 ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι οι ισχυρότερες στην Ευρώπη και το 2009 έγινε χρεοκοπία και πήγαμε σε μνημόνια.Ότι σας συμφέρει λέτε , αλλά να πάρετε την εξουσία δεν τολμάτε. Γέμισε κουτσομπόλες οι πολιτική , αλλά από ευθύνη μηδέν.

ΑΙΣΙΟΣ Τι μας το παίζεις ότι μπαίνεις στο μυαλό του Τσίπρα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν ασχολούμαι ποτέ με πολιτικούς. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί ο ελληνικός λαός έκανε κυβέρνηση ένα κόμμα του 3% μέσα σε 5 χρόνια. Αν θυμάμαι καλά το 1974 το ΠΑΣΟΚ πήρε 14%, το 1977 πήρε 27% και το 1981 πήρε 48%. Τι παραπάνω είχε ο Τσίπρας και ανέβηκε σαν πύραυλος στην εξουσία. Μήπως αυτή η άνοδος είναι πλασματική, μήπως φάνηκε ότι ανέβηκε επειδή χαμήλωσαν απότομα όλοι οι άλλοι;

ΑΙΣΙΟΣ Να πούμε κάτι άλλο , τι δώρα έκανες στη γιορτή της Γυναίκας.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Είχα γεμίσει δύο τσάντες αλλά μόλις διάβασα ότι ο Φρόιντ δήλωσε πως  για 30 χρόνια έψαχνε να βρει τι θέλουν οι γυναίκες και δεν το βρήκε , τις γύρισα πίσω μισοτιμής.

ΑΙΣΙΟΣ Βαρέθηκα τα υπαρξιακά σου γιατί σε ενόχλησε αυτό;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Αφού δεν το βρήκε σημαίνει οτι ήταν χαζός.

ΑΙΣΙΟΣ Εσύ ξέρεις;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Για να το βρεις  ξεκινάς από την ανάποδη. Οι γυναίκες έχουν λιγοτερη δύναμη. Αρα πρέπει να υπερισχύουν σε άλλα θέματα στον αιώνιο ανταγωνισμό. Θέλουν εξουσία με τα δικά τους μέσα.

ΑΙΣΙΟΣ Και αν δεν την πάρουν;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Τότε καταφεύγουν στην σκλαβιά. Αρα η απάντηση για το τι θέλουν οι γυναίκες κινείται ανάμεσα στην εξουσία και τη σκλαβιά.

ΑΙΣΙΟΣ Ανάμεσα σε αυτά τα δύο ρε έξυπνε βρίσκεται το χάος.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ακριβώς έτσι είναι , όμως αν τα ενώσεις από τα άκρα η εξουσία σκλαβώνεται από τη δυνάμη της  και η σκλαβιά επιβάλλεται με την παρουσία της στον εξουσιαστή.

ΑΙΣΙΟΣ Όλα ανάποδα τα βλέπεις ανάποδε άνθρωπε, χρησιμοποιείς πλάγιους τρόπους για να με πείσεις. Να δω τι θα πεις για τη συνάντηση του Τράμπ με τον Κιμ.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Τι θα βγούνε ραντεβουδάκι, δεν το πιστεύω.

ΑΙΣΙΟΣ Αφού έμαθες ότι θα γίνει συνάντηση μην κάνεις τον ανήξερο.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Φυσικά και το έμαθα , θα ανταλλάξουν μυστικά όπλα.

ΑΙΣΙΟΣ Πυρηνικά, βιολογικά, χαθήκαμε.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Που τρέχει ο λογισμός σου. Από ένα μυστικό χάπι θα ανταλλάξουν.

ΑΙΣΙΟΣ Για να γίνουν αιώνιοι;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Με έχει πιάσει ανία με τη μανία σου με την αιωνιότητα. Για ανθρώπινα προβλήματα θα ανταλλάξουν χάπια. Ο Κιμ θα του δώσει ένα θαυματουργό βορειοκορεάτικο χάπι για τη φαλάκρα, βγάζει 5000 τρίχες  σε μια μέρα  και ο Ντόναλντ θα του δώσει ένα θαυματουργό χάπι για να χάσει βάρος 30 κιλά σε μια μέρα.

ΑΙΣΙΟΣ Πάντα απαντάς με γελοιότητες.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Σοβαρολογώ αν δεν κάνουν την ανταλλαγή την έβαψαν.Σε επαναφέρω στον Φρόιντ που δεν βρήκε  το ασθενές φύλλο επειδή αυτό κινείται ακατάπαυστα στο χαοτικό πεδίο που χωρίζει τους πόλους της εξουσίας και της σκλαβιάς.

ΑΙΣΙΟΣ Τι θες να πεις;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Το  σενάριο λέει πως η Μελάνια ζήτησε από τον Τραμπ να γίνει αυτή πρόεδρος, διαφορετικά θα αυτομολήσει στην Βόρεια Κορέα και θα παντρευτεί τον Κιμ και ας έχουν διαφορά ηλικίας, όπως δηλαδή  ο Μακρόν με την Μπριτζ Μπαρντό στο περίπου. Όσο για τη Γιο Γιονγκ δήλωσε στον αδελφό της ότι αν δεν πάρει την εξουσία θα αυτομολήσει στις ΗΠΑ και θα παντρευτεί τον Τραμπ και θα γίνει πλανητάρχησα.

ΑΙΣΙΟΣ Τι ήπιες πάλι σήμερα;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Αν θυμάμαι καλά 5 ποτήρια νερό , έναν εσπρέσο και έναν φίλτρου, αντί να με ευχαριστείς λες οτι είμαι παλαβός. Σου έδωσα δύο απαντήσεις, μια για την απορία του Φρόιντ και την άλλη για τη στενή σχέση εξουσίας και σκλαβιάς.