Οι θεοί δεν τζογάρουν Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 18 August 2017 03:11


Μοίρα του καθενός πρέπει να είναι ο χαρακτήρας του. Στις τρομοκρατικές επιθέσεις τα θύματα δεν πληρώνουν τα λάθη του χαρακτήρα τους αλλά αποτελούν προϊόν συμπτώσεων. Έντονα τα τζογαδόρικα στοιχεία από τις επιθέσεις ισλαμιστών πολιτών  στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

Βαδίζεις αμέριμνος και αν σου κάτσει διαλύεσαι από τη βόμβα η παρασύρεσαι από ένα φορτηγό. Θεωρητικά αν υπάρχει κέντρο για αυτές τις επιθέσεις αυτό μπορεί να είναι μόνο ένας παγκόσμιος διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών  αυξημένου εθισμού που έχει στόχο να αναδείξει τον αστάθμητο παράγοντα ανώτερο απο την ίδια την ύπαρξη.

Οι επιπτώσεις από αυτές τις επιθέσεις δεν είναι άμεσα αντιληπτές αλλά σε βάθος χρόνου αυξάνουν την μοιρολατρία στις ανθρώπινες κοινωνίες μειώνοντας την ικανότητα σκέψης. Δεν έχουμε να κάνουμε με θρησκευτικές διαφορές, ο Αλλάχ υπήρχε και πριν το Ιντερνετ και τα κινητά  και οι άπιστοι υπάρχουν χιλιάδες χρόνια. Ούτε έχουμε να κάνουμε με τρομοκρατία που έχει σκοπό να ανατρέψει ένα στάτους.

Εχουμε να κάνουμε με αποθέωση του τυχαίου, με επίθεση στο αυτεξούσιο της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Η μοιρολατρία υποβιβάζει το είδος μας στο επίπεδο των ζώων άρα δεν θα αποτελεί δημιούργημα θεών αλλά ενα τυχαίο , ανάμεσα σε τόσα αλλά,είδος.

Η ζωή ομως δεν είναι τζόγος που κερδίζεις και χάνεις τα πάντα σε ένα δευτερόλεπτο.Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο , αν μετατρέψουμε τις ανθρώπινες κοινωνίες και την καθημερινότητα σε λοταρίες τότε θα θυμώσουν  οι πραγματικοί θεοί και έχουν πολλούς τρόπους να επιβάλουν τον δικό τους νόμο στα άπληστα ανθρωπάκια που τζογάρουν με τις τύχες των "πιστών" και "άπιστων" λαών. Οι θεοί δεν τζογάρουν ποτέ και όσοι τζογάρισαν πάνω τους το πλήρωσαν ακριβά ακόμα και στις περιπτώσεις που βγήκαν πρόσκαιρα κερδισμένοι.

Last Updated on Friday, 18 August 2017 03:22