Για όλα φταίει η ψευδοπαντογνωσία Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 07 July 2017 22:41Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την διάδοση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης προκαλεί τεράστιες διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας. Κυρίαρχο συστατικό της νέας πραγματικότητας η άγνοια. Το πιο επικίνδυνο όμως δεν είναι η άγνοια. Περισσότερο ανησυχεί το γεγονός ότι η άγνοια αυτή εκδηλώνεται με τη μορφή της παντογνωσίας. Οι μάζες επειδή έχουν πρόσβαση σε τεράστιο όγκο πληροφοριών στο διαδίκτυο πλήττονται από το σύνδρομο της παντογνωσίας ενώ στην πραγματικότητα είναι σε θέση να αντιληφθούν και να κατανοήσουν πολύ λιγότερες καταστάσεις και γεγονότα σε σχέση με την  προ τεχνολογίας εποχή.

Υπάρχει και η κατηγορία των ηλιθίων που μακαρίζουν τον εαυτό τους επειδή είναι η παριστάνουν τους ηλίθιους. Οι περισσότεροι ηλίθιοι επικαλούνται και τη θεϊκή ρήση "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" λες και την παρακολούθησαν σε βιντεάκι. Αφορούσε μόνο τους διανοητικά προβληματικούς ανθρώπους αυτή η δήλωση η μήπως με αφορμή ένα γεγονός ταυτίστηκε η φυσική τους αδυναμία κατανόησης του κόσμου με την αδυναμία των ικανών αλλά μη σκεπτόμενων συνανθρώπων τους;

Μια κοινωνία προβάτων δεν μπορεί να έχει σχέση με το μέλλον, θα περιοριστεί στο χορταράκι που έχει μπροστά της και θα αδιαφορήσει πλήρως για την επόμενη μέρα. Αυξάνονται όμως και τα γουρούνια επειδή νομίζουν ότι ήρθε η κατάλληλη  εποχή για να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους.

Το συγκεκριμένο είδος ευδοκιμεί σε όλες τις νευραλγικές θέσεις του σάπιου και διεφθαρμένου κράτους που εκτός από σπάταλο αποδέχτηκε τον τίτλο του πτωχού τω πνεύματι. Φυσικά ευδοκιμούν,παράλληλα μαζί με την κρατική μηχανή, και τα ιδιωτικά χοιροστάσια.

Στην εποχή της διαπλοκής η επιχειρηματική ελίτ αγκαλιά με το κράτος ρήμαξαν τον τόπο και τον παρέδωσαν στους τόκους και στα εγγλέζικα δίκαια. Σήμερα που η χώρα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της τα πάσης φύσεως γουρούνια ονειρεύονται την παντοδύναμια τους σε μια κοινωνία προβάτων.Τα γουρούνια όμως είναι ζώα που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τι γίνεται η τι μπορεί να συμβεί  πίσω από την πλάτη τους , είναι και αυτά ανάλωσιμα σαν τα πρόβατα-υπηκόους τους. Και οταν έρθει το κακό θα το παίξουν όλοι μαζί μακάριοι των πνεύματι όπως και έκαναν από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστό ότι η χώρα έπρεπε να δανειστεί η να κάνει παύση πληρωμών.

Το δανειάκι η άν θέλετε μνημόνιο το βιώνουμε σήμερα.Την παύση πληρωμών δεν την βιώσαμε αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα έπρεπε να επιλέξουμε  ανάμεσα στη κουρτίνα 1 που έγραφε κάτι προς ιράκ και την κουρτίνα 2 που έγραφε κάτι σε συρία.Δεν είναι κρίμα τώρα που μάθαμε  και γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα να μπλέξουμε με τις κουρτίνες επειδή απλώς νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα. Απλή λογική χρειάζεται και όχι επίδειξη της γραφικής πλέον ψευδοπαντογνωσίας.
Π.Α.

Last Updated on Friday, 07 July 2017 22:48