Οι λαοί αργούν αλλά μαθαίνουν.. Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 23 June 2017 01:57


Πρόσφατα ακούστηκε δημοσίως ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με το PSI  δηλαδή αγγλικό δίκαιο και τις έμπρακτες ασφάλειες έσωσε την Ελλάδα. Αν ισχύει αυτό έχει γίνει μια μεγάλη αδικία. Δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει PSI αν δεν είχε προηγηθεί μνημόνιο, δηλαδή δάνειο , αλλά κυκλοφόρησε ευρέως σαν μνημόνιο. Αβυσσος η ψυχή του περίγυρου.

Το μνημόνιο όμως το έκανε ο Παπανδρέου για να μη χρεοκοπήσει, δηλαδή να μη σκάσει στα χέρια του η βόμβα. Ο περίγυρος όμως και πάλι δεν κάνει σωστή διατύπωση. Ο Γιώργος μας έβαλε στα μνημόνια είναι το σλόγκαν αντί του σωστού ο Γιώργος μας έβαλε στα δάνεια για να πληρωθούν τα προηγούμενα δάνεια. Φυσικά ο σοφός περίγυρος έχει έτοιμη απάντηση. Να μας άφηνε να χρεοκοπήσουμε να ησυχάσουμε.Πως λέμε, αυτός έφυγε στον άλλο κόσμο και ησύχασε κάπως έτσι.

Από την άλλη ελάχιστοι η σχεδόν κανένας δεν ζηλεύει τους "κατοίκους" ενός νεκροταφείου αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο σοφός λαός το δηλώνει απερίφραστα, να τελειώναμε να ησυχάσουμε. Τώρα το πως γίνεται μια χώρα με παύση πληρωμών και αληθινή χρεοκοπία  να ησυχάζει δεν έχει και τόση σημασία.

Σε εκείνη την περίφημη χρεοκοπία του Τρικούπη με το δυστυχώς πτωχεύσαμε πάντως δεν ησυχάσαμε. Οι Τούρκοι μας πήραν φαλάγγι έφτασαν μέχρι τη Λαμία και ευτυχώς που βρέθηκαν κάποια εκατομμύρια λίρες απο ευρωπαϊκό έρανο , τα πήρε ο στρατός τους και τα έδωσε στον Σουλτάνο. Και εμεις πληρώναμε μέχρι το 1970 φόρο μονοπωλίου στα σπίρτα, το οινόπνευμα και τις τράπουλες, αγγλικό δίκαιο γαρ. Δεν ησυχάζεις όταν χρεοκοπείς , στην πράξη, τότε αρχίζουν τα όργανα και παίζουν στο διαπασών.

Τελικά η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αφού έκανε το PSI έπεσε στις 29 Δεκεμβρίου  γιατί δεν εξέλεξε πρόεδρο τον Δήμα, ενώ αν έβαζε αριστερό θα εξέλεγε πρόεδρο. Και αυτή ήταν η μόνη κυβέρνηση που δεν ήθελε την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά ο περίγυρος το διαπιστώνει σήμερα που ο δήθεν αντιευρωπαϊστής Τσίπρας αποδεικνύεται μεγάλος φιλοευρωπαϊστής από ένστικτο η πληροφορία δεν έχει σημασία μπορεί και τα δύο.

Για την ιστορία και μόνο μια εβδομάδα μετά την αποτυχία εκλογής του Δήμα χτυπιέται , αρχές Γενάρη του 2015, το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι και ανοίγει ο κύκλος των επιθέσεων στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο χωρίς φυσικά να υπάρχει άμεση η έμμεση σχέση της επίθεσης  με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Το γεγονός απλώς αναφέρεται για να υπάρχει μια χρονική σύνδεση των  εντός με τα εκτός..

ΥΓ Τώρα που έπιασαν και οι ζέστες να ρωτήσουμε αν  η Συρία και η γύρω περιοχή χωρίς τα ποτάμια θα είχε καμιά αξία για Χριστιανούς και Μουσουλμάνους; Τελικά όλοι οι λαοί ανεξάρτητως θρησκεύματος και πίστης αργούν να καταλάβουν τις επιθυμίες των Θεών τους  όμως το τέλος των καταστάσεων τους βρίσκει πάντα σοφότερους.

Last Updated on Friday, 23 June 2017 02:30