Τεχνολογία vs Μοναδικότητας Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 26 December 2016 22:50

Πολύπλοκη η σημερινή εποχή. Ασύμβατη με το στάτους του είδους. Τα συστήματα μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δημιουργούν την μεγάλη φούσκα στα ανθρώπινα συναισθήματα. Προς τα πάνω και προς τα κάτω. Πολλές οι αφετηρίες , ψεύτικες η αληθινές , διαχέονται και προκαλούν την υπεροχή η την υστέρηση δημιουργώντας τελικά την ψευδαίσθηση της ασημαντότητας.

Ο κακός μπάτσος  έρχεται και προσγειώνει τους "αδικημένους" με τις κακές ειδήσεις. Οι οποίες με τη σειρά τους βάζουν σε ανησυχία τους ευνοημένους και πάλι από την αρχή όμως ολοένα και περισσότερο οι πάντες νοιώθουν ότι υστερούν απέναντι στο χάος λες και θα μπορούσε ποτέ ένας χαοτικός αριθμός να μειονεκτεί της  μονάδας!

Τα πάντα αφορούν την ψυχολογία των μαζών, εκεί παίζεται όλο παιχνίδι, σε αυτό το μέτωπο γίνονται οι μεγάλες μάχες. Χαοτικός ο βομβαρδισμός με μηνύματα που διαχειρίζονται αδυναμίες και συναισθήματα Ο καθένας μας είναι δέκτης και αναμεταδότης ταυτόχρονα.

Μέσα από μια διαρκή κίνηση αδυνατούμε να ξαποστάσουμε και να αναλογιστούμε τι μας έχει μείνει από τον τεράστιο όγκο των πληροφοριών, των ειδήσεων , των σχολίων και των καταστάσεων που διαβάσαμε και αναμεταδώσαμε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Καλύτερα όμως να μην ξαποστάσουμε και να μην αναλογιστούμε γιατί θα διαπιστώσουμε ότι δεν μας έμεινε τίποτα. Λογική εξέλιξη , αφού πρόκειται για ακατανόητη και χαοτική διαδικασία που μέσα της κρύβει έναν μηχανισμό καταστροφής της μνήμης. Άρα και αυτής  της κατανόησης με συνέπεια τον εκμηδενισμό της προσωπικότητας μέσα από την ολοένα και περισσότερο μειωμένη αντίληψη της εκάστοτε πραγματικότητας

Από εμπορικής πλευράς όλα βαίνουν καλώς όμως τρέχουμε προς το παρελθόν. Στο τέλος θα αναπολούμε αυτό το παρελθόν επειδή απλώς τότε ζούσαμε τις ζωές μας , ενώ σήμερα είμαστε συνδεδεμένοι on line με τις ζωές των άλλων και οι άλλοι με τη δική μας ζωή. Συνοπτικά η τεχνολογία έχει θέσει σε αμφισβήτηση τη μοναδικότητα μας , δηλαδή την ίδια την αξία του δώρου της ζωής.

Το ποτάμι της τεχνολογίας δεν γυρίζει πίσω όμως όλη αυτή η διαδικασία έχει ημερομηνία λήξης σε ότι αφορά το σημερινό της ρόλο. Το ανθρώπινο είδος θα αντιδράσει και θα βρει τρόπο να υπερασπιστεί τη μοναδικότητα των μελών του, αυτή τη μοναδικότητα που ισοδυναμεί σε αξία με την ίδια τους την ύπαρξη.
Π.Α.

Last Updated on Monday, 26 December 2016 23:23