ΑΠΑΙΣΙΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 10 October 2016 00:33


Αθήνα 10 Οκτωβρίου

ΑΙΣΙΟΣ Τι θα σε ανησυχούσε απαίσιε περισσότερο από όλα. Σε ρωτάω γιατί εγώ ανησυχώ με όλα,

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Θα ανησυχούσα αν έβλεπα τα πρόβατα και τα σκυλιά να παίρνουν μάτι τσόντες και να τον παίζουν. 

ΑΙΣΙΟΣ Πάλι αδέκαρος είσαι και τό έριξες στα ληγμένα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και όμως ρε πλούσιε το ανθρώπινο είδος θα είχε ξοφλήσει αν τα ζώα είχαν φαντασία. Και το πρώτο δείγμα της ανθρώπινης φαντασίας είναι η μαλακία. Αν δεις σκύλο να παίρνει μάτι και να τον παίζει τότε να ξέρεις ότι έφτασε το τέλος της ανθρωπότητας.Θα οδηγούν τα κουνέλια καράβια,οι κατσίκες θα πετάνε αεροπλάνα και οι πίθηκοι θα μας γαζώνουν με τα πολυβόλα. 

ΑΙΣΙΟΣ Αυτό αργεί τίποτα άλλο δεν σε ανησυχεί;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Τα κλασσικά. Αν θα ανέβει η δεξιά πάνω να ρίξει τη χαριστική βολή, αν χρεοκοπήσουμε και κλείσουν τα σούπερ μάρκετ και οι τράπεζες που τώρα είναι ανοιχτά και  έχει ο κόσμος ψωμάκι, αν θα έρθει η δραχμή και με ένα μεροκάματο θα αγοράζεις μια μπαγιάτικη φραντζόλα.

ΑΙΣΙΟΣ Πάλι 5η φάλαγγα του Αλέξη το παίζεις, κυνδυνολόγε. Θα πέσει πάει και τελείωσε, ερχόμαστε.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και που να πάτε, άντε μέχρι τη Μαλακάσα, δεν είστε για πιο μακριά.

ΑΙΣΙΟΣ Που είχες χαθεί πάλι σε καμιά σπηλιά , η στους υπονόμους.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Τα σιχαίνομαι τα σκοτάδια, εγώ είμαι άνθρωπος του φωτός κάτι έπαθα και μάλλον πήγα σε άλλη διάσταση για αυτό χάθηκα.

ΑΙΣΙΟΣ Δεν κατάλαβα τίποτα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Να ξύπνησα ένα πρωί και βρήκα ένα κατοστάρικο στο δρόμο.Το πήρα το κοίταξα μήπως  ήταν μαϊμού και όπως το έψαχνα άρχισα να ζαλίζομαι. Πέρασε λίγη ώρα και όταν συνήλθα έβλεπα πράγματα που δεν θα έπρεπε.

ΑΙΣΙΟΣ . Είχες βρεθεί σε άλλο πλανήτη;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Όχι ρε πλούσιε, εδώ στην Αθήνα ξύπνησα. Αλλά είδα τους ανθρώπους να κρατάνε κινητά παντού, στα τρένα, στα λεωφορεία και στις καφετέριες έπιναν 5-6  καφέδες την ημέρα και παρακολουθούσαν τα κινητά τους.

ΑΙΣΙΟΣ .Τι πιο φυσιολογικό αυτό κάνουν οι άνθρωποι σήμερα, πίνουν καφέ και παρακολουθούν τα κινητά τους που  έγιναν υπολογιστές συνδεδεμένοι  όλη μέρα στο ίντερνετ. 

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Αδύνατο σου λέω να ήμουνα στη γη. Μάλλον είχα μεταφερθεί στο δίδυμο σύμπαν.

ΑΙΣΙΟΣ . Δεν το λένε δίδυμο, παράλληλο το λένε.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Γιατί ήσουνα εκεί όταν το βάφτισαν, δίδυμο είναι το σωστό.

ΑΙΣΙΟΣ Πως το ξέρεις;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Πολύ απλά αν το πούμε δίδυμο, μπορεί να  υπάρχει και ένα τρίδυμο η και ένα τετράδυμο μέσα στο χάος. Υπάρχει δηλαδή μια λογική αρίθμηση, για να τα ξεχωρίζουμε. Το παράλληλο είναι απροσδιόριστο και χαοτικό. 

ΑΙΣΙΟΣ Άσε τις φαντασιώσεις, μόνο ένα παράλληλο σύμπαν υπάρχει, εδώ το ψάχνουμε τόσα χρόνια και έρχεσαι να θολώσεις τα νερά με τρίδυμα και τετράδυμα και πάει λέγοντας, μόνο για   μπάχαλο είσαι. Τελικά τι είδες στο δίδυμο σύμπαν που σε παραξένεψε.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ειδα γριές με κινητά νέας τεχνολογίας να διαβάζουν επαναστατικά  και ανατρεπτικά κείμενα που τα έγραψαν βρέφη και πιτσιρίκια.

ΑΙΣΙΟΣ Και εδώ μπορεί να συμβαίνει αυτό.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δηλαδή αν βγάλω ένα επαναστατικό blog που θα το λέω ο "παππούς" θα με διαβάζουν οι έφηβοι και η πιτσιρικαρία. Τι πνευματικές ανωμαλίες είναι αυτές;

ΑΙΣΙΟΣ Πουθενά δεν είχες πάει κάπου εδώ στην Αθήνα βρέθηκες και πέτυχες μια παρέα από γριές που διάβαζαν ανατρεπτικά κείμενα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εννοείς ότι οι νέοι έφυγαν και οι ηλικιωμένοι κάνουν επανάσταση. Και επιμένεις ότι δεν μπήκα σε άλλη διάσταση.

ΑΙΣΙΟΣ Μάλλον ζαλίστικες επειδή βρήκες το κατοστάρικο και έπεσες σε ημικωματώδη κατάσταση με έντονες παραισθήσεις και παραμορφωτικές οπτικές αντιλήψεις. Τι άλλο είδες;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Βρήκα έναν άστεγο πιο κάτω που δεν εκανε επανάσταση αλλά ούτε είχε κινητό. Τον ρώτησα πως αισθάνεται και μου είπε περίφημα επειδή ο άστεγος της δεύτερης γωνίας ήταν πολύ χειρότερα.

ΑΙΣΙΟΣ Ηταν αλήθεια αυτό;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Πήγα στη δεύτερη γωνία ήταν  ξυπόλητος αλλά και μου είπε  ότι ήταν ευχαριστημένος που μπορούσε  να ζητιανέψει γιατί στην τρίτη γωνία υπήρχε άστεγος με μεγαλύτερο πρόβλημα.

ΑΙΣΙΟΣ Τι είχε αυτός;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δράμα. Ηταν αστεγος αλλά υπερήφανος και δεν μπορούσε να ζητιανέψει και λιμοκτονούσε. Αλλά και αυτός μου είπε ότι στην τέταρτη γωνία τα πράγματα ήταν χειρότερα.

ΑΙΣΙΟΣ Αλήθεια έλεγε;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ο καημένος της τέταρτης γωνίας ηταν βαριά άρρωστος, σχεδόν ετοιμοθάνατος  και δεν είχε φάρμακα αλλά ήλπιζε ότι θα καταφέρει αν και πονούσε μέρα και νύχτα.Μου είπε όμως ότι ακόμα χειρότερα ήταν ο άστεγος της 5ης γωνίας.

ΑΙΣΙΟΣ Τι χειρότερο είχε πάθει;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Αυτός ο τύπος είχε ένα σπίτι γεμάτο ευρώ  και έτρεμε μην έρθει η δραχμή. Έκανε συνέχεια απόπειρες αυτοκτονίας αλλά τον έσωναν οι άλλοι τέσσερις άστεγοι. Δεν άφηνε ήσυχη τη γειτονιά των αστέγων. Μία έπαίρνε δύο κουτιά χάπια, την άλλη μέρα κρεμιόταν , ανέβαινε στα μπαλκόνια , πήγαινε να πέσει στο μετρό  , του πήραν τις σφαίρες από την καραμπίνα, έκοβε φλέβες, σκέτο πανδαιμόνιο.

ΑΙΣΙΟΣ Και καλά αφού είχε σπίτι γιατί ήταν άστεγος:

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εκεί στο δίδυμο σύμπαν η εφορία έχει μετρητές χρημάτων και μπαίνει στα σπίτια, τα βρίσκει και τα κατάσχει παρουσία του ιδιοκτήτη. Το παράτησε για να σώσει τα λεφτά που είχε κρύψει. Πραγματικό δράμα.

ΑΙΣΙΟΣ Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά. Μάλλον με δουλεύεις.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Καλώς σου θυμίζουν οι δίδυμοι κόσμοι δεν είναι ίδιοι, έχουν όμως πολλά κοινά σημεία αφού γεννήθηκαν την ίδια ώρα.

ΑΙΣΙΟΣ Δεν μου είπες πως ξαναγύρισες, μήπως έχασες το κατοστάρικο και προσγειώθηκες στη γη.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Διάβασα κάποια εφημερίδα τοίχου που έγραφε ότι πρέπει να γίνει αποχουντοποίηση και κάθαρση για να επανέλθει το δίδυμο σύμπαν στην ομαλότητα και έπαθα ένα είδος σοκ.

ΑΙΣΙΟΣ Τι λες τώρα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Σκέφτηκα ότι για να χρειάζεται κάθαρση και αποχουντοποίηση το δίδυμο σύμπαν θα μας τα φέρουν και εδώ και έτρεξα να αναλάβω δράση. 

ΑΙΣΙΟΣ Σε αυτόν τον τόπο ονειροπαρμένε απαίσιε έγινε και αποχουντοποίηση και κάθαρση. Οι χουντικοί πήγαν φυλακή και πριν από λίγο καιρό έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Είμαστε κομπλέ.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Θες να πεις ότι θα χρεοκοπήσουμε παρότι έχουμε δημοκρατική οικονομία.

ΑΙΣΙΟΣ Πέρασαν αυτά που ξέρατε, πάμε στα φρέσκα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αποχουντοποίησης ούτε λόγος κάθαρσης.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μα εσύ δεν είπες ΄ότι πρέπει  οι ηλικιωμένοι να διαβάζουν επαναστατικά κείμενα που τα γράφουν βρέφη πιτσιρίκια.Αυτός δεν είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος και για κάθαρση και για αποχουντοποίηση;

Last Updated on Monday, 10 October 2016 01:28