ΑΠΑΙΣΙΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 09 August 2016 02:29

Αθήνα 9 Αυγούστου 2016

ΑΙΣΙΟΣ
Επιτέλους ρε απαίσιε σε βρήκα, νόμιζα πως βγήκες στη σύνταξη και πήγες στο χωριό.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εγώ ξέρω πολλούς που βγήκαν στη σύνταξη αλλά δεν πάνε στα χωριά τους. Όταν δούλευαν τους ακουγες από το πρωί μέχρι το βράδυ να το λένε αλλά δεν το τήρησαν.

ΑΙΣΙΟΣ Πως βλέπεις την κυβέρνηση , θα μας στείλει στο μεσαίωνα;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν νομίζω να διαθέτει τόσο υψηλή τεχνολογία. Μόνο σε κάτι αμερικάνικα έργα επιστημονικής φαντασίας συμβαίνουν αυτά. Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση η μεταφορά στο χρόνο.

ΑΙΣΙΟΣ Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Θα πεινάσουμε, θα διαλυθούμε. Πάει η ελλαδίτσα μας.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Τι μαλακίες ακούω, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν το έχεις ακούσει ποτέ αυτό;

ΑΙΣΙΟΣ Μην αποφευγεις την ερώτηση. Πως τον βλέπεις τον Τσίπρα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν μου λέει κάτι αυτό το όνομα, τι δουλειά κάνει;

ΑΙΣΙΟΣ Είσαι προκλητικός αλλά θα απαντήσω , είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και γιατί τον λες Τσίπρα , πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Αλέξης και έχει το ίδιο όνομα με τον Μέγα Αλέξανδρο αλλά εσείς οι δεξιοί και οι έχοντες τον αποκαλείται Τσίπρα για να τον μειώσετε. Σας έχω καταλάβει.

ΑΙΣΙΟΣ Αυτό σε πείραξε ρε απαίσιε, η ουσία δεν σε ενδιαφέρει;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Είναι ουσιαστικό το θέμα. Τον Παπανδρέου τον έλεγαν όλοι Ανδρέα, τον γιο του Γιώργο, τον Μητσοτάκη Ψηλό.

ΑΙΣΙΟΣ Τι θες να πεις;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ O Αλεξης είναι λίγο Ανδρέας, πολύ  Ψηλός και μια δόση   Γιώργος 

ΑΙΣΙΟΣ Εννοείς ότι είναι μητσοτακικός,μη το φωνάζεις θα σε βάλουν στο τρελάδικο.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ποτέ δεν μπορείτε να καταλάβετε τη μπαχαλίστικη λογική εσείς οι λογικοί, οι έχοντες και οι άνετοι.Δεν πρέπει να είσαι προβλέψιμος. Όλοι έλεγαν ότι  θέλει να γίνει Ανδρέας και αυτός έστριψε και έγινε πολύ Ψηλός με ολίγη από Γιώργος. Κάπου εκεί ψάξε να βρεις τα χαμένα λεφτά σου και τα αιφνιδιασμένα μυαλά σου. 

ΑΙΣΙΟΣ Αδυνατώ να σε παρακολουθήσω εννοείς ότι οι μητσοτακικοί θα στηρίξουν τον Τσίπρα και οι Κυριάκος τι παριστάνει;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Επειδή την έχει πάρει είδηση τη δουλειά, μελετάει νυχθημερόν. Μια διαβάζει τον Ανδρέα, μια τον Καραμανλή, μια τον Σαμαρά, μέχρι και τα άπαντα του Αβερωφ διάβασε κρυφά από όλους.

ΑΙΣΙΟΣ Εσένα ποιος του λέει όλα αυτά.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ο Ψηλός μου τα λέει να είναι καλά, πάντα αυτό το παιδί έβλεπε μπροστά.

ΑΙΣΙΟΣ Πλησιάζει τα 100 ο Ψηλός, ακόμα παιδί τον αποκαλείς.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Έγω όλους αυτούς τους βλέπω σαν παιδιά μου, ξέρεις κατά βάθος είμαι πολύ ανθρωπιστής.

ΑΙΣΙΟΣ Και ο Ψηλός γιατί καρφώνει τον Κυριάκο σε έναν απαίσιο σαν εσένα;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ο Ψηλός ήταν είναι και θα είναι ρεαλιστής. Και μόνο οι ρεαλιστές μπορούν να βλέπουν μακρυά.Εχει καταλάβει τον ελιγμό του Αλέξη και ξέρει ότι μόνο αυτός ο ελιγμός μπορεί να κρατήσει όρθια τη χώρα.

ΑΙΣΙΟΣ Για πόσο καιρό;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Απο ένα μήνα , ως ένα χρόνο ίσως και για δύο χρόνια. Μιλάμε για 730 μερούλες , αυτή είναι και η δική μου εκτίμηση. Εχουμε μπροστά μας γύρω 17.500 ώρες να φτιάξουμε το μέλλον. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αλέξη για αυτο το χρόνο που κερδίζει η χώρα. Τίποτα λιγότερο η περισσότερο δεν μας δίνει αυτό το παιδί, χρόνο μας δίνει που είναι το ανώτερο δώρο που θα μπορούσε να δώσει ένας πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό σήμερα.

ΑΙΣΙΟΣ Συμφωνείς δηλαδή ότι είναι αεριτζής, ότι πουλάει αέρα κοπανιστό.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Αν ρωτήσεις έναν επιστήμονα ρε πλούσιε θα σου έλεγε ότι χωρίς αέρα δεν μπορείς να ζήσεις ούτε 2 λεπτά ενώ χωρίς τα δις ευρώ μπορείς να ζήσεις χρόνια.Μην υποτιμάς το οξυγόνο επειδή το θεωρείς δεδομένο.

ΑΙΣΙΟΣ Τόσο άσχημα είναι τα πράγματα και αν είναι έτσι μόνο ο Αλέξης σου μπορεί να δώσει αέρα;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ξέρεις ότι δεν έχω φίλους και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέσεις με πολιτικά και κόμματα. Με ρώτησες και απάντησα. Δεν έχει να κάνει με συμφέρον, συμπάθεια, η γνωριμία. Εχει να κάνει με την ψυχρή αλήθεια.

ΑΙΣΙΟΣ Μπορεί ο Ψηλός να ρίξει τον Κυριάκο για τον Αλέξη;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και τον εαυτό του θα έριχνε για τον Αλέξη. Το έκανε πρόβα μια φορά στον καθρέπτη.

ΑΙΣΙΟΣ Είναι τόσο υστερόβουλος,τον θέλει για να στρώσει το κλίμα;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Είναι λογικός και υπεύθυνος. Βλέπεις στην πολιτική δεν φτάνει να είσαι έντιμος, ηθικός, έξυπνος. Αν δεν βλέπεις μακρυά και δεν είσαι υπεύθυνος ολα τα άλλα είναι άχρηστα.

ΑΙΣΙΟΣ Πάντως και εσύ ρε απαίσιε όλο κωλοτούμπες μου είσαι και για αυτό εξαφανίστηκες , δήθεν βγήκες στη σύνταξη και τα σχετικά. Αβαντάρεις τον Ψηλό που ήταν του μεγάλου κεφαλαίου, της άρχουσας τάξης και όλα τα σχετικά.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μα απότι ξέρω το ΚΚΕ δεν κυβέρνησε ποτέ αυτή τη χώρα, όλες οι κυβερνήσεις ήταν καπιταλιστικές και αντικομμουνιστικές.Μια αναλαμπή είχαμε τότε με τον Φλωράκη που κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Ψηλό αλλά και αυτή ήταν για λόγους εθνικού και παγκοσμίου συμφέροντος.

ΑΙΣΙΟΣ Δεν την ξέρεις καλά την ιστορία. Τον Ιούνιο του  1989 η συγκυβέρνηση Μητσοτάκη-Φλωράκη-Κύρκου  είχε στόχο την παραπομπή Παπανδρέου.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Κάτι θυμάμαι και εγώ. Τότε δεν ήταν που δεν έβγαλαν αποτέλεσμα ούτε οι εκλογές του Οκτωβρίου και ο Ψηλός αποκαλούσε τον Παπανδρέου "Ανδρέα μου " και ο Παπανδρέου τον Ψηλό τον έλεγε "Κώστα Μου".Και έκαναν μια οικουμενική οι δύο τους μαζί με τον Συνασπισμό.

ΑΙΣΙΟΣ Και τι σχέση έχει αυτό με τους λόγους εθνικού και παγκοσμίου συμφέροντος.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Αν θυμάμαι καλά στις 9 Νοεμβρίου έπεσε το τείχος του Βερολίνου. Εντελώς συμπτωματικά είπαν οι επιστήμονες επειδή το είχε φάει η υγρασία. Και επειδή ο Γκορμπατσόφ δεν είχε όρεξη να το χτισει από την αρχή είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνει κόλαση ο πλανήτης για ένα παλιοτείχος.

ΑΙΣΙΟΣ Και τι μας αφορούσε εμάς το τείχος;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ξέχασες τι ακολούθησε στα Βαλκάνια την τριετία 1990-1993 , τι έγινε και τι δεν έγινε. Αν θες να "έχεις" αλλά και να "είσαι" να πάψεις να διαβάζεις την ιστορία σαν μυθιστόρημα η  σαν παραμύθι. Τι έπαθες;

ΑΙΣΙΟΣ Με έπιασε μια ημικρανία.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εγώ φταίω σε ανέβασα ψηλά και εκεί δεν έχει πολύ αέρα ,πρέπει να έρθουμε στα πεζά να μιλήσουμε για κανένα δανεικό να έρθεις στα ίσα σου.

ΑΙΣΙΟΣ Τι τα θες τα λεφτά;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Τα τυπικά, τα καθημερινά τα αναλώσιμα.

ΑΙΣΙΟΣ Μήπως τα θες για να τρέχεις στις θάλασσες;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Βλάκας είσαι , ξέρεις καμιά θάλασσα με κερματοδέκτη  που πρέπει να τον ταϊσεις για να κάνεις μπάνιο.  Μάλλον  μπέρδεψες τις θάλασσες με τις τράπεζες;

Last Updated on Tuesday, 09 August 2016 02:56