Ούτε απάτη, ούτε παράνομο στοίχημα PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Sunday, 17 July 2016 00:42

Εκπληκτική η είδηση. Συνελήφθη σε πρακτορείο, της επαρχίας ένας παίκτης την ώρα που κατέθετε δελτία τζόκερ στον ΟΠΑΠ τα οποία είχαν παίξει πελάτες μέσω ιντερνετ. Ο παίκτης ενώ πλήρωνε στον ΟΠΑΠ 0.50 τη στήλη εισέπρατε από τους πελάτες 0.75 τη στήλη η και ένα 1 ευρώ.
Το φαινόμενο δεν ειναι ελληνικό. Εδώ και χρόνια εταιρείες του ιντερνετ παίζουν το ρόλο διαμεσολαβητή σε πελάτες που θέλουν να πάιξουν σε λοταρία άλλης χώρας έναντι αμοιβής που ξεπερνάει πολλές φορές και το 100% επί της επίσημης τιμής της στήλης. Η κοστολόγηση γίνεται σε γνώση των πελατών που τους ενδιαφέρει κυρίως η φερεγγυότητα της εταιρείας, δηλαδή αποδείξεις κατάθεσης των δελτίων σε πρακτορείο της χώρας ενώ πολλές φορές παίζουν χωρίς τις αποδείξεις εμπιστευόμενες την εταιρεία που δέχτηκε τη διαμεσολαβηση.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει αδίκημα απάτης , ούτε παραβίαση του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών αφού δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομη εταιρεία η ΟΠΑΠ ΑΕ που δέχτηκε τα δελτία. Η μόνη πλευρά που μπορεί να διερευνηθεί είναι η φορολογική ,αν δηλαδη τα έσοδα απο τη δραστηριότητα δηλωνόταν σε εφορία εντός η εκτός Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι εκτός από το παίκτη συνελήφθησαν για συνεργεία και οι δύο πράκτορες επειδή τους κατέθετε τα δελτία και είχε στο χώρο του πρακτορείου έναν υπολογιστή μέσα απο τον οποίο αντέγραφε στα δελτία του τζοκερ τους αριθμούς που επαιζαν οι πελάτες τους.
ΥΓ Στη σχετική είδηση αναγράφεται ότι οι πελάτες χρεωνόταν με 50 η 100% προμήθεια. Αν δηλαδή δεν τους χρέωνε  προμήθεια θα ήταν και πάλι  παράνομος; Η μήπως θα μας πούνε ότι έπρεπε να εξαπατήσει τους πελάτες του και να μην καταθέσει τα δελτία στον ΟΠΑΠ; Αφού δεν ξέρουν γιατί δεν ρωτάνε να μάθουν..

Last Updated on Sunday, 17 July 2016 01:04