Φορολογικές αλλαγές στην ιταλική αγορά τυχερών παιχνιδιών PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 06 January 2016 18:48

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στην φορολογία των εταιρειών αθλητικού στοιχήματος και γενικότερα των τυχερών παιχνιδιών στην Ιταλία, καθώς η Επιτροπή Προϋπολογισμού της χώρας έδωσε την έγκριση της στις προτεινόμενες τροπολογίες στο φορολογικό νομοσχέδιο. Μέχρι σήμερα οι εταιρίες στην Ιταλία πλήρωναν φόρο 2%-5% επί του τζίρου, ο οποίος συνδέονταν άμεσα με το είδος του στοιχήματος που έπαιζαν οι παίχτες.

Με τις νέες ρυθμίσεις, οι διαδικτυακές εταιρίες θα φορολογούνται με 22% επί των καθαρών κερδών από το αθλητικό στοίχημα, ενώ τα επίγεια καταστήματα θα φορολογούνται με 18% επί των καθαρών κερδών. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, όπως το πόκερ, τα διαδικτυακά καζίνο και το μπίνγκο, η φορολογία θα είναι 20%, ενώ στις παιχνιδομηχανές (VLTs), η φορολογία ανέρχεται στο 17,5%.

Πλέον, το μόνο που χρειάζεται είναι η έγκριση των τροπολογιών από την Βουλή των Αντιπροσώπων. Εάν η Βουλή δώσει την συγκατάθεση της, τότε το νέο φορολογικό σύστημα θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2016 για τα περισσότερα παιχνίδια, όχι όμως και για τους παρόχους μπίνγκο, που θα πρέπει να περιμένουν ακόμη ένα ημερολογιακό έτος.

Πάντως, φαίνεται πως οριστικά το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί προς το τέλος του έτους, καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν μερικές αλλαγές ακόμη, πριν γίνει οριστικά νόμος του κράτους. Παράλληλα, στην Ιταλία υπάρχουν έντονες πιέσεις για αλλαγές και στην νομοθεσία για τις διαφημίσεις των εταιριών. Σε πρώτη φάση αναμένεται να απαγορευθούν οι διαφημίσεις μεταξύ 19:00 και 22:00, ένας περιορισμός όμως που δεν θα ισχύει για διαφημίσεις που θα γίνονται κατά την διάρκεια αθλητικών εκπομπών.
Πηγή foxbet.gr