Σχόλια


Από τα Παιχνίδια της Τύχης,στα Παιχνίδια της Φαντασίας Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 08 February 2019 04:09


Δύο οι ταινίες που  συνδύαζαν το σεξ με τα γέλια με την ίδια πρωταγωνίστρια ίσως τη σοφότερη από τα ιερά τέρατα του Χόλυγουντ,την Κιμ Μπάσινγκερ.Και είναι σοφότερη γιατί έφτιαξε μια φάρμα με ζώα , κότες, περιστέρια πάπιες, χήνες κάτι σαν καρτούν και ζει εκεί. Διαβάστε καλά τους δύο ρόλους της, την πρώτη στις 67 μέρες , θέλει μια διαιρεσούλα, με μικρό ερωτηματικό στο τέλος.

Στη 2η παριστάνει τη χαζοχαρούμενη εξωγήινη. Συμπαθητική κοπελίτσα η Κιμ όπως και εκείνη η πονηρόφατσα συμβία του σοφού που είπε μαλάκα  έναν χαζό κωπηλάτη. Καρλίτα  το όνομα της διάσημη , πανέμορφη αλλά και τι σαγηνευτικό.Βλέμμα και αυτή,σαν κατάσκοπος της Αρκούδας που αν το διαβάσει θα γελάσει αινιγματικά σαν την εικόνα του password.

Εντάξει επί προσωπικού δεν μας πέφτει λόγος, δώστε βάση στην ερμηνεία. Για να καταλάβετε πόσο χαζά είναι τα αμερικανάκια στους πολέμους αλλά και τους ρόλο που μπορεί να παίξει μια γέφυρα σε μια σύγκρουση. Βέβαια ο Χόκινγκ μίλησε για χωροχρόνους αλλά πάντα οι λαοί θα διεκδικούν το αλάθητο της ιστορίας , ούτε τι σημαίνει δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τόση επιμονή στη μάχη της γέφυρας του ποταμού Κβάι, που έγινε αμέσως μετά το λιώσιμο των Παγετώνων.

Ποτέ δεν θα αναρωτηθούν γιατί σκοτώθηκαν τόσοι και τόσοι μαλάκες σε εκείνη τη γέφυρα. Δεν αλλάζει όμως ποτέ αυτός ο κόσμος το λέει και το τραγούδι. Και το τραγούδι στηρίζεται στη γνώση, στο νεκρό παρελθόν , στα παραπονεμένα λόγια ,στην ξενιτειά στη μεταβλητή,ενοχή και σε ένα μεγάλο ποσοστό σε δίκαιες, άδικες  παραπλανημένες τύψεις και προσδοκίες.

Όλα αυτά σαν πρόλογος από έντονο εκνευρισμό. Προτείνουμε σκέτη ισοπαλία ανάμεσα σε ένα Περιστέρι και εναν Δικέφαλο και ήρθε το κοράκι από το πουθενά και μας χάλασε το πάρτι. Ποιος θα το περίμενε ότι το είχαμε δεμένο από παντού, δηλαδή τριπλή με πρόταση στην ισοπαλία και στο 2-3 γκολ και χάλασε.

Ξέρεις τι είναι να χάνεις με τριπλή παραλλαγή ο ορισμός του μαλάκα. Από την άλλη αν κάνεις σκοτωμό κινδυνεύεις να γίνεις άσσο στο μανίκι της εξουσίας που λέει ο λόγος. και αν γίνεις έξυπνος  θα κάθεσαι μια ζωή μπροστά σε ένα μπουφέ για το τι θα διαλέξεις.

Ο κόσμος δεν αλλάζει
Το τραγούδι όμως που φωνάζει ότι δεν αλλάζει ο κόσμος στηρίζεται στην ιστορία, Για να αλλάξει πρέπει να αλλάξει η ιστορία που γράφεται πάντα από συμβατές και κυρίως λογικές επιθυμίες όπως λένε και τα λαμόγια, οι κλέφτες και οι απατεώνες. Και αν αποδείξεις στο λαό ότι 1 και 1 δεν κάνουν δύο θα πάθει κατάθλιψη βαριάς μορφής. Το αντίστροφο το ξέρουν λίγοι και εκλεκτοί. Η δόξα και η επιτυχία είναι δηλητήρια που πρέπει να καταναλώνονται αργά-αργά μέχρι να φτάσεις στην  κορυφή έλεγαν οι πρόγονοι μας.

Όμως και αυτοί ήταν λαμόγια επειδή μπορεί να το έκλεψαν από τις πυραμίδες που τελικά κανένας δεν ρώτησε να μάθει γιατί δεν τις έκαναν ανάποδα, με την κορυφή προς τα κάτω. Η εξήγηση υπάρχει. Ήταν  φασιστες η φεουδάρχες η μπορεί να έδωσαν τεχνογνωσία τα Ούφο.

Η σοφή ελληνική δικαιοσύνη

Υπήρχε μια ασυμφωνία χαρακτήρων τότε το 2011 με το κίνημα του Ραν Ταν Πλαν αλλά σίγουρα υπάρχει και μια ομολογία. Για όλα έφταιγε η δικαιοσύνη. μας έλεγαν αλλά δεν ήταν αποδεκτή.

Σήμερα πρέπει να αποδεχτούμε το σφάλμα,το είπε  και ένας άγγελος, η Ζωϊτσα, αφού είναι αποδεδειγμένο και μαθηματικά ότι τα σφάλματα της κορυφής μιας  πυραμίδας είναι μεταγενέστερα από τα σφάλματα της βάσης. Αν θέλουν την απόδειξη να  γυρίσουν την πυραμίδα ανάποδα.

Στο δια ταύτα

Εντάξει τα χάσαμε με τριπλή παραλλαγή ξημέρωμα των γενεθλίων Ιούλιου Βερν , καλά να είμαστε να έχουμε να χάνουμε  έλεγαν τις νύχτες σε κάποια μισοσκότεινα τζογαδόρικα στέκια. Αλλά και αυτή η δικαιοσύνη. Είδατε το πέναλτι που έδωσε ο δικαστής σήμερα στον Δικέφαλο Αετό;

Αν τον είχε μπροστά του αυτός με το πούρο, τι συνήθεια και αυτή , θα τραβούσε πιστόλι, αληθινό η ψεύτικο δεν έχει σημασία, πιστόλι να είναι και ότι να είναι. Και από τα τζάμπο να τα αγόραζε πάλι σφαίρες θα πετούσε , ποτέ δεν θα  έβγαζε νερό. Σαν να  παίζει η Μελίνα στο "ντροπαλό" "Πάντα το Σάββατο.". Βλέπετε  το Πάντα είναι ζωάκι που δεν θέλει να το βλέπει όπως και το Πάντα  σοφό περιστέρι ούτε άνθρωπος όταν ερωτοτροπεί..Λες και φοβάται μη το καρφώσουν στους θεούς του. Τέλος πάντως άλλη είναι η ουσία και όχι  μια ανούσια συνουσία και  τα ντουμάνια στα βαπόρια της Περσίας. που προκαλούν στραβομάρα και στο ίσωμα.Και εκεί θέλεις δεν θέλεις μπορείς δεν μπορείς γίνεσαι καλόγερος, σε Βουνοκορφή η Φάρο δεν έχει και τόση σημασία.

Επαναφορά στο πέναλτι. Προσέξτε καλά τη φάση. Και γυρίστε πίσω στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2, διακοπή στο τέλος σε αγώνα κυπέλλου γιατί δεν δόθηκε πέναλτι στο 80 η 88  και κάτι στον ΠΑΟΚ και ενώ ήταν 1-2 μπροστά ο Ολυμπιακός.

Και ας  είχε και ρεβάνς. Και δύο  μέτρα έξω από τη περιοχή να ήταν ας το έδινε που λέει ο λόγος. Στη ρεβάνς και ο γαύρος με 2-2 στην Τούμπα, ακόμα και με ήττα στο 2-3 θα το γύριζε αφού τότε το ανέκδοτο,έλεγε ότι χάνει μόλις περάσει από τα τα δύο Βουνά που σκοτώνονται μέρα νύχτα αλλά οι λαοί αυτό δεν το πιστεύουν γιατί είναι μυθολογία ενώ όλη του την ιστορία που συμφέρει η ικανοποιεί τις φαντασιώσεις του, τις πιστεύει γιατί την έβλεπε ον λάιν στο κινητό του και την έχει αποθηκεύσει με όλες τις λεπτομέρειες.

Ο διαιτητής του 1-2, δεν ενδιαφέρει το όνομα, και είναι απλό επειδή δεν υπάρχουν κοράκια πορτοκαλί , άσπρα και πράσινα. Και ο διαιτητής είναι άνθρωπος σωστός και με ανάγκες αλλά δεν έχει την προνοητικότητα για το τι πρέπει να κάνει για να μην εξαγριώσει μια εγκλωβισμένη Αρκούδα. Είδατε αυτή η παλιοζωή πόσο εύκολα ξεπερνάει την κάθε φαντασία και το κάθε σενάριο;

Οι Γιουτούμπες, το Γιουτούμπα και οι Κωλοτούμπες
Και ο ΠΑΟΚ είναι εγκλωβισμένος και ένα χρόνο πριν είχε μηδενιστεί με τον Ολυμπιακό πριν τον αγώνα για ένα ρολό ταμειακής μηχανής  σε εποχές που η μάζα τις ξέχασε σε χρόνο ρεκόρ, περίπου μέσα σε  199, 5 εβδομάδες.

Το πέναλτι ήταν πεντακάθαρο , εντάξει δεν το έδωσε όπως Πάντα η ανώτερη ελληνική ενημέρωση, μίλησε για κάφρους, για πιθήκους, για πεινασμένους , για Βούλγαρους, πότε για ΠΓΔΜίτες

Τόσα κινητά τόση τεχνολογία και τόσα  SMS με Περιστέρια, Αρκούδες ,την Αθηνά  , αυτή την Πολεμοχαρή θεά  που φορούσε περικεφαλαία ακόμα δεν τα ερμηνεύσαμε σωστά. Ανοίξτε το Γιουτούμπα δείτε τα δύο βίντεο των δύο αγώνων και όταν γυρίσετε από το αχανές σύμπαν  ίσως θα αντιληφθείτε  τι σημαίνει Παράδεισος,Σταύρωση, Ανάσταση, Κόλαση και τι σημαίνει Εκκλησία και κυρίως Επιλεκτική Μνήμη.Με  την καλή έννοιά της λέξης όλα αυτά.  

Γιατί όποιος κοιτάζει ψηλά ψάχνει θεούς και όχι επειδή έχει αυχενικό. Πάντως τα Ούφο είναι πιο συμπαθητικά από τους Θεούς επειδή η Κιμ ήταν μια σεξογήινη ενώ οι θεοί μάλλον έχουν γένια , και γενιάδες και είναι όλοι περασμένης ηλικίας, αυτό δεν λέει και ο λαός;

Και ας πούμε ότι έχει δίκιο , γιατί δεν τους κάνει τις σωστές ερωτήσεις για να μάθει να παίζει αλογάκια στοιχήματα μπας και τη βγάλει οικονομικά. Η να τους ζητήσει να μοιράσουν από 5 εκατομμύρια ευρώπουλα στον καθένα  για να ξεκινήσει μια παγκόσμια απεργία διαρκείας που θα σπάσει μόνο όταν λιώσουν τα απεργοσπαστικά παγόβουνα. Ήδη ξεκίνησαν τις προδoτικές κινήσεις εναντίον της ανθρωπότητας, το γράφει και το παγκόσμιο η το τοπικό Ίντερνετ,αυτό δεν έχει καμιά σημασία.

Εκει μπορούμε να βρούμε και πόσο απέχει η γη από το φεγγάρι, για τον χωρό της Σαλώμης, για τον άλλον που καθάρισε όλα τα νήπια και του ξέφυγε μόνο Ένα επειδή ένας Άγγελός το έμαθε από το Μαντείο των Δελφών ,έκανε επέμβαση και το έσωσε .

Φυσικά η ανθρωπότητα δεν χρειάζεται το Ίντερνετ για να μάθει τα της Σία της Εποχής. Επειδή είναι σίγουρη ότι το Ένα που ξέφυγε και έγινε Θεός θα συμφωνούσε με όλα αυτά και θα τα αποδεχόταν επειδή ο Θεός είναι πάντα Παντογνώστης. Χρειάζεται ένα διπλό πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΥΓ Με την ησυχία σας  και στην υγεία σας,πάντα τα παραπάνω ένεκα της ημέρας που λόγω.. Ιούλιου τα συναισθήματα είναι αντικρουόμενα επειδή τα καφριά η κάπως έτσι ήταν πολλά. Τουλάχιστον αυτό θεωρείται σύγχρονο και ανθρώπινο και δεν παραπέμπει στον ανθρωποπίθηκο των  Σπηλαίων που μπήκε σε άλλη διάσταση και μπέρδεψε  τους άμετρους στίχους με τα μετρητά όχι ότι χαλάει το κέφι αυτή η αναφορά.  Ισοφάρισε και η νυχτερίδα μέσα στα άγρια μαύρα μεσάνυχτα, πως  να το καταλάβεις μέσα σε τόση πίσσα και πούπουλα.

ΥΓ 2. Λόγω επιλεκτικής μνήμης  ξεχάστηκε ένα βασανιστικό  αιώνιο ερώτημα. Ποιος κυβερνάει αυτό τον πλανήτη; Μα οι λαοί που είναι δισεκατομμύρια και όχι οι κορυφαίες εξουσίες. Στον αντίλογο η λογική λέει ότι μπορούμε να περπατάμε με τα χέρια  η μπορούμε να σταθούμε κάτω από μια ανάποδη πυραμίδα και θα πίνουμε ανέμελα το καφεδάκι μας ντουμανιάζοντας τα μονοπάτια από τα οποία περνάνε τα καραβάνια της ερήμου. Βλέπετε τα μονοπάτια είναι απαραίτητα και στα ταξίδια στις επίπεδες και αχανείς ερήμους. Εκεί που οι σοφέρ γνωρίζουν απέξω και ανακατωτά που υπάρχει νερό χωρίς να τους το  ψιθυρίσει στο αυτί ο ουρανός.


Last Updated on Friday, 08 February 2019 04:54
 
Τα επτά σημάδια Print E-mail
Written by valuebet   
Sunday, 03 February 2019 03:47


Τότε που ούρλιαζε ο Μπίλι
Το 1968 ένα χρόνο μετά τη χούντα των συνταγματαρχών η ΑΕΚ κερδίζει την αντιστασιακή Σλάβια Πράγας στο κατάμεστο της εποχής ΟΑΚΑ. Ο αγώνας εκτιμήθηκε σαν δώρο προς την αντικομμουνιστική και αντισοβιετική στρατιωτική κυβέρνηση του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου. Σαν καμουφλάζ θεωρήθηκε το γεγονός ότι σχεδόν αμέσως η ΦΙΜΠΑ απαγόρευσε  τους αγώνες μπάσκετ  σε ανοιχτά γήπεδα, ο αγώνας έγινε παρουσία 70.000 θεατών που στράβωναν και απειλούσαν τους Τσεχοσλοβάκους. Και ότι ο Μπίλι  δήθεν ούρλιαζε στο μικρόφωνο, "κόβουν τις φλέβες και γράφουν στα δέντρα ΑΕΚ.".

Χωρίς βαζελίνη το ακτινολογικό

Το 1970 ο Παναθηναϊκός φτάνει στον τελικό του Γουέμπλεϊ μετά από παρέμβαση του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου προς την αντικομμουνιστική και αντισοβιετική κυβέρνηση του Βελιγραδίου. Η ένδοξη ομάδα των Αθηνών χάνει στο Βελιγράδι με 1-4 αλλά κερδίζει στην Αθήνα με 3-0. Σαν καμουφλάζ χρησιμοποιείται το γεγονός ότι ο Οικονομόπουλος έσκισε στο φρύδι του στην έξοδο του Γκούντισον Πάρκ και έπαθε διάσειση από την κλωτσιά κάποιου Κένταλ, αλλά η μανιβέλα του ακτινολόγου δεν είχε βαζελίνη και δεν είδε τη διάσειση. Και ότι δήθεν αυτός ήταν ο λόγος που ο ήρωας του Λίβερπουλ έπιανε αέρα στο μαρακανά η κάπως έτσι. Στον επαναληπτικό φυσικά επαιξε για καμουφλάζ ο Κωνσταντίνου.

Με μαύρες κουκούλες
Το 1985 ο μονοπωλιακός Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός φτάνει στους 4 του κυπέλλου πρωταθλητριών. Ο κομμουνιστικός Πειραιάς επιτίθεται δριμύτατα στον καθεστωτικό αθηναϊκό σύλλογο με αναφορές σε δημόσιες ευρωπαϊκές σχέσεις με κουκουλοφόρους και μαύρες κουκούλες.

Δεν ήταν το χέρι αλλά το θέλημα θεού
Το 1987 η Ελλάδα κατακτάει το ευρωμπάσκετ με  βολές ενός μπετατζή. Ο λαός ξεσπάει και  αγανακτισμένος από τον πόλεμο των τάξεων κατεβαίνει στο συντριβάνι, μάλλον του Ζαππείου. Ηταν βλέπετε θέλημα θεού.

Ο προδότης της μπανάνας
Δύο περίπου χρόνια πριν ο Ανδρέας Παπανδρέου προδίδει την Κρήτη που του έδινε τα υψηλότερα ποσοστά σε ψήφους από όλη την Ελλάδα και στις αναγγελίες των αποτελεσμάτων οι πασόκοι ξεσπούσαν σε κραυγές  στα  εξηντάρια και τα εβδομηντάρια.Ο αρχιπροδότης απελευθερώνει την εισαγωγή μπανάνας για τα μωρά και τους αρρώστους,500 δραχμές το κιλό , έξω από τα νοσοκομεία η οποία  προερχόταν 100% από την Κρήτη. Ο μηνιαίος μισθός εκείνη την εποχή ήταν γύρω στις 30.000, δηλαδή 60 κιλά μπανάνες.

Ο σκοτεινός φούρναρης

Το 2000 ξεκινάει το Πάμε Στοίχημα στην Ελλάδα και σε σκοτεινό  φούρνο των ανατολικών προαστίων ξεφορτώνουν δεκάδες τόνους με αλεύρι. Στο υπόγειο του φούρνου δύο γυναίκες ,η μια με μαύρα και η άλλη με σκούπα ζυμώνουν ψωμί και μέσα στη ζύμη κάθε τόσο πετάνε δελτία του Πάμε Στοίχημα. Τα δελτία αυτά τα μεσάνυχτα της παραμονής των αγώνων  πετάνε στον ουρανό και την άλλη μέρα δίνουν κέρδη εκατομμυρίων στον πρώτο διδάξαντα φούρναρη. Μετά όμως έρχονται νεώτεροι αρτοποιοί με σύγχρονα μηχανήματα που ρίχνουν στο δρόμο  τις δύο, άστεγες πλέον, κυρίες  πετάνε τα ζυμωμένα δελτία ψηλότερα στον ουρανό και παίρνουν αυτοί τα εκατομμύρια. Ακόμα και σήμερα όμως πολύς κόσμος  πιστεύει ότι ο φούρναρης κέρδιζε τότε επειδή ήξερε να παίζει καλύτερο στοίχημα.

Το καλό και το κακό γεράκι
Την 4η Ιουλίου  2004 η Ελλάδα κατακτάει το Γιούρο στην Πορτογαλία  και ο λαός ξεσπάει για μια ακόμα φορά αγανακτισμένος από τους  πρώην ξεφτίλες, αποθεώνοντας περισσότερο από όλους τον φιλογερμανό προπονητή της Εθνικής Ελλάδας που πήρε την κούπα με ένα ασκέρι κατσαπλιάδων. Ήταν  όμως και θαύμα, ήταν  όπως  πάντα και θέλημα θεού. Λίγα χρόνια αργότερα το προδοτικό  κίνημα των αμφισβητιών κυκλοφορεί την πρώτη  επιστημονική εξήγηση. Δεν ήταν ο θεός αλλά το έστησε το κακό  Γεράκι λόγω επετείου. Λίγο μετά έρχεται και δεύτερη φήμη. Μας το έδωσαν επειδή θα κάναμε την Ολυμπιάδα.Τρίτη εξήγηση , πήρε η Πόρτο το σεντόνι επειδή θα έκανε Γιούρο .Τέταρτη και μακρύτερη εξήγηση δώρο  από το καλό Γεράκι στον Καραμανλή το οποίο του έδωσε και τη Γιουροβίζιον μέσω της φιλοαμερικανικής Στοκχόλμης.

ΥΓ. Τα επτά αυτά σημάδια δείχνουν τον σωστό τρόπο για να διαβάζει κάποιος την ιστορία. Υπάρχουν πολλά, περισσότερα και νεώτερα σημάδια αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι απαραίτητα στην ουσία της υπόθεσης.

Last Updated on Sunday, 03 February 2019 04:25
 
Μάθημα για τα ζώα Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 02 February 2019 03:58

Τα ζώα δεν έχουν λογική, ούτε φαντασία  και για αυτό αποτελούν την καλύτερη πρώτη ύλη ανάγνωσης. Να τα αγαπάμε λοιπόν αλλά πολύ περισσότερο πρέπει να τα εκτιμάμε και να τα σεβόμαστε.

Το Γεράκι είναι πάντα ορμητικό,αλλά λόγω ταχύτητας μπορεί να την πάθει και να πέσει σε τοίχο κυνηγώντας ένα  αθώο Περιστέρι που θα κάνει ελιγμούς στα στενά, το Πρόβατο μας δίνει τα πάντα, ο Λύκος είναι πανούργος όμως αυτό που αξίζει κάθε θαυμασμό είναι η Αρκούδα .Όχι  μόνο επειδή επιβιώνει στα άγρια Βουνά αλλά επειδή είναι και η περισσότερο έξυπνη. Όμως είναι και το ζώο που  βασανίστηκε άγρια μεταπολεμικά τότε δηλαδή που οι όψιμοι  θαυμαστές της ήταν τα αφεντικά της και την έσερναν με το χαλκά στη μύτη στα πανηγύρια.Και φυσικά δεν είναι μόνο πανέξυπνη αλλά και η πιο επικίνδυνη. Είναι αυτή που της αξίζει πολύ καλύτερη τύχη από κάθε μορφής αιχμαλωσία.

 
Η βρόχα και η μαυρομύτα Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 11 January 2019 03:55

Ικανοποιητική σε ένα βαθμό η επίδοση των ταμείων του valuebet στο μεσοβδόμαδο κουπόνι όμως τσ πράγματα θα μπορούσε να πήγαιναν καλύτερα στα συστήματα.

Στο πρόγραμμα της Πέμπτης η διαφορά χάθηκε στο διπλό του Παναθηναϊκού, έχασε στη Λαμία με 1-0 αν και φέτος είναι πολύ καλύτερος  από την περσινή περίοδο. Στο ίδιο trixie πέρασε το διπλό της Σεβίλλης στο 2.70 αλλά και το 1Χ της Λεβάντε στο 3.00, κέρδισε 2-1 την Μπαρτσελόνα.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου
3 αγώνες, Κωδικός 2-3,
στήλες 4,μονάδες 20
Επιστροφή 40 μονάδες

Μπιλμπάο-Σεβίλλη 2 2.70
Λαμία-Παναθηναϊκός 2 2.50
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 3.00
Το σωστό και το λάθος
Η πρόταση στη νίκη των πρασίνων ήταν σωστή με βάση την απόδοση ,ανέβηκε και στο 2.50 όμως δεν υπολογίσαμε την πολύ κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ούτε και την ανικανότητα του Παναθηναϊκού να απαντήσει στο σκορ χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες.

Δεν υποστηρίζουμε ότι δεν ήθελε να ισοφαρίσει όμως στα ποδόσφαιρο υπάρχει ένα τεκμήριο αθωότητας που δεν μπορεί να ξεπεράσει  κόκκινες γραμμές.Φυσικά το σημείο δεν παίχτηκε μόνο λόγω απόδοσης επειδή αν αποδεχτούμε αυτό τότε καταργούμε και την πρόβλεψη. Το στοίχημα είναι συνδυασμός απόδοσης και πρόβλεψης και όταν αυτά αποσυνδέονται τότε αρχίζει το μικρό η μεγάλο λάθος.

Οι κορυφές της πυραμίδας
Πάντως είναι  γνωστό ότι η κοινή αντίληψη έχει σημείο αναφοράς τις κορυφές , δηλαδή την Μπαρτσελόνα  η τις Ρεάλ, Γιουβέντους,Παρί Σεν Ζερμέν Μπάγερν και τόσα άλλα βαριά χαρτιά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.  Μετατρέπει δηλαδή σε ανίκητο καθεστώς τον ισχυρό, και επικαλείται αυτόν τον καθεστωτισμό ανάλογα με την περίσταση.
Στην ίδια φυσικά συχνότητα κινείται και η κοινή λογική στην αντίληψη περί πολιτικού, η οικονομικού καθεστωτισμού ακόμα και σε δημοκρατικά καθεστώτα που οι εξουσίες αναδεικνύονται με ψηφοφορία. 

Στο σημείο αυτό υπάρχει μια λεπτομέρεια που σπάνια αναδεικνύεται.Τα οποιαδήποτε καθεστώτα στηρίζονται, όπως και οι οικονομίες, στο σχήμα της πυραμίδας. Τα καθεστώτα είναι πολύμορφα αλλά δεν είναι αόρατα, έχουν πάντα κορυφή και  κανένα δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με την ισχύ και τη δύναμη αυτής της κορυφής.

Θα συνεργαστεί μαζί τους και θα καταπιέσει η θα εξοντώσει ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο γείτονας, ο ενεργός η ο  άνεργος,είτε σε γνώση του , είτε εν αγνοία του. Μπορεί να το κάνει επειδή έχει ανάγκη, μπορεί να έχει πρόβλημα, μπορεί για το ψωμί του, μπορεί και για το παντεσπάνι του. Και οι μαυραγορίτες της κατοχής μπορεί να ήταν οικογενειάρχες που λέει ο λόγος.

Δεν έχουν λοιπόν καμιά σημασία οι λόγοι, αυτής της άμεσης η έμμεσης συνεργασίας. Σημασία έχει η θα έχει το τελικό αποτέλεσμα,όπως δηλαδή το λένε συχνά και οι άνθρωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως συνέβη και σήμερα με την ήττα του Παναθηναϊκού.Η μαυρομύτα έγραψε, όλα τα υπόλοιπα έχουν μικρότερη  η και μηδαμινή σημασία.

Πιθανή δυάδα
Το διπλό της Μπενφίκα που αντιμετωπίζει την ευάλωτη αμυντικά Σάντα Κλάρα και ο άσσος της Λυών που έπεσε θύμα έκπληξης στο Λιγκ Καπ είναι τα μεγάλα φαβορί του προγράμματος της Παρασκευής.
Στάσιμη στο 1.85 με μικρή ανοδική τάση η πρωτοπόρος Λιντς και έγιναν κινήσεις υπέρ της Βαγιεκάνο που  βρίσκεται κάτω από τη διαχωριστική γραμμή και υποδέχεται την Θέλτα που παίζει ανοιχτά στις εξόδους της και είναι αρκετά ασταθής. Πιέστηκε στο 2.80 η ισοπαλία στην καθοριστική αναμέτρηση της Κάντιθ με την Γρανάδα και είναι στάσιμη στο 1.90 η Γκιμαράες που υποδέχεται τη φορμαρισμένη Μορεϊρένσε.
Στα ταμεία και τα συστήματα ανέβηκαν οι προτάσεις για το σημερινό πρόγραμμα. Η επόμενη ενημέρωση θα γίνει αργά το βράδυ με το πρόγραμμα του Σαββάτου.Last Updated on Friday, 11 January 2019 04:11
 
Η θέση μας Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 15 December 2018 06:01


Πρέπει να το πιάσουμε ανάποδα το θέμα. Μέχρι το 1980 δεν υπήρχε μεσαία τάξη στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να δημιουργείται από τον Καραμανλή που αύξησε τον αριθμό τις αμοιβές και το όνομα των υπαλλήλων του κράτους που τότε αποτελούσαν το καθεστώς. Οι 150.000 "κρατικοί υπάλληλοι" του 1975 έγιναν "δημόσιοι υπάλληλοι," και αυξήθηκαν μέχρι το 1981 σε 400.000 με διπλασιασμό μισθών και άλλων προνομίων. Ως γνωστό μέχρι το 1975 ο εργάτης στο γιαπί έπαιρνε το τριπλό μεροκάματο από τους κρατικούς που είχαν μισθό 3000, το γνωστό τρεις και εξήντα στους γέροντες και εντελώς άγνωστο στους μεσήλικες και τους νεώτερους.

Από το 1981 μέχρι το 1985 ο αριθμός των δημοσίων πλέον υπαλλήλων αυξήθηκε στις 800.000 από τον Ανδρέα Παπανδρέου και με μεγαλύτερα προνόμια και μισθούς. Έτσι γεννήθηκε στην Ελλάδα η μεσαία  τάξη. Η οικονομική άνεση των δημοσίων υπαλλήλων τροφοδότησε άνοδο των εισοδημάτων σε όλα τα επαγγέλματα, με τον ίδιο τρόπο που σήμερα οι συνταξιούχοι συνεισφέρουν η ενισχύουν στις επιχειρήσεις εστίασης και όχι μόνο.

Δικαιολογημένη η επιλογή του Καραμανλή εκείνη την περίοδο. Οι υπάλληλοι από κρατικοί έπρεπε να μετονομασθούν σε δημόσιους στα πλαίσια της εθνικής συμφιλίωσης και όποιος δεν το πιάνει να ανοίξει τα πολιτικά λεξικά. Έπρεπε να δημιουργηθεί το συντομότερο δυνατό η μεσαία τάξη , δηλαδή η αστική τάξη στα ευρωπαϊκά πρότυπα της εποχής. Μετά από 4 χρόνια ακολούθησε η είσοδος στην ΕΟΚ , τον Μάιο του 1979, με τον Καραμανλή να μην εξαντλεί την τετραετία, αποσύρθηκε στην προεδρία και τον διαδέχτηκε προσωπικός του φίλος Γιώργος Ράλλης. Με παρέμβαση του Εθνάρχη επειδή  δεν ήθελε να ρισκάρει τα πρώτα βήματα στην ΕΟΚ και την πόλωση ενόψει  Ανδρέα Παπανδρέου.

Δικαιολογημένη και η αύξηση εκ μέρους του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ των δημοσίων υπαλλήλων , τους πήρε 400.000 και τους ανέβασε στις 800.000 σε μια επταετία. Δεν έπρεπε να υστερούν οι ψηφοφόροι του έναντι της δεξιάς, τότε έτσι την αποκαλούσαν και όχι χωρίς ελαφρυντικά, συσχετισμοί με ΕΡΕ , κλπ.

Το θέμα είναι η μεσαία τάξη και αν πρέπει να υπάρχει σε αυτή τη χώρα γιατί το θίγουν συχνά πολιτικοί και ψηφοφόροι. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει. Αλλά αν συνεχίσει να υπάρχει η χώρα μπορεί να καταστραφεί. Δεν υπάρχει καμιά αντίφαση στα παραπάνω και την απάντηση την δίνει η απλή λογική και η απλή αριθμητική.

Από τη στιγμή που η μεσαία τάξη δημιουργήθηκε για ένα συγκεκριμένο σκοπό  διάρκειας 10 ως 15 χρόνων παρέμεινε η ίδια και γιγαντώθηκε υπερβολικά μετά 40 και 45 χρόνια. Την υπερασπίζονται ακόμα και στη χρεοκοπία του 2011 ακόμα και σήμερα το 2018. Μπορεί να υπερασπιστούμε τη μεσαία τάξη με τη σημερινή της μορφή φτιαγμένη από υλικά για άλλο σκοπό;

Υπάρχει και η απλή συλλογιστική. Αν δεν κατέστρεψε τη χώρα η μεσαία τάξη με τη στήριξη της στους πολιτικούς της μεταπολίτευσης ποιος την κατέστρεψε , η κατώτερη τάξη, οι προλετάριοι που έγιναν μεσαία τάξη σε συντριπτικό ποσοστό από το 1980, οι επιχειρηματίες που πλούτισαν από την παροχή υπηρεσιών από την οικονομική άνεση της μεσαίας τάξης; Η μήπως τα ΜΜΕ που έγραφαν αυτά που ήθελε η μεσαία τάξη, δηλαδή οι αναγνώστες τους. Πως μπορεί να επικαλεστούμε απαραίτητη την μεσαία τάξη , αυτή που φτιάχτηκε με υλικά του 1980 στη σημερινή εποχή της ταχύτητας.Ούτε αυτό δεν λαμβάνουν υπόψη οι υπερασπιστές της;

Απαραίτητη η μεσαία τάξη αλλά αν την υπερασπιζόμαστε συνθηματικά αόριστα και με γενικολογίες τότε πέφτουμε στην παγίδα του λαϊκισμού που θα οδηγήσει σε φεουδαρχικά μοντέλα. Για να μην πέσει  λάδι στη φωτιά δεν θα αποδεχτούμε σαν απόλυτο τον ισχυρισμό ότι πρέπει να καταστραφεί η μεσαία τάξη επειδή  αποτελεί το ανάχωμα του καθεστώτος και επειδή τότε μόνο θα ανέβει ο λαός στην εξουσία γιατί σε μια  τέτοια εξέλιξη θα πούμε   ..καλημέρα στο χάος.

Η υπόθεση της μεσαίας τάξης αποτελεί ένα πέρασμα ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη, και οι ακραίες θέσεις ή απόψεις σε υλικά του παρελθόντος παραπλανούν και βάζουν σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας. Πρώτα πρέπει να βρούμε το νέο σκοπό , ένα νέο όραμα , αλλά και τα απαραίτητα, για την εποχή της ταχύτητας, υλικά.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 40