Η θέση μας PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 15 June 2018 02:31

Ο πληθυσμός των Σκοπίων χρωστάει τα πάντα στον Κίρο Γκλιγκόροφ και στην ελληνική κυβέρνηση με την οποία διαπραγματεύτηκε την κληρονομιά του ονόματος της ¨Δημοκρατίας της Μακεδονίας" από τον Τίτο. Το ίδιο χρέος έχει και το αλβανικό κράτος.

Στην περίπτωση που απουσίαζε αυτό το όνομα η περιοχή θα έπαιρνε φωτιά ανάλογη η και μεγαλύτερη της Βοσνίας. Η επίκληση του ιστορικού ονόματος σκέπασε αλλά και ένωσε τους πληθυσμούς της εποχής και οι ενέργειες και οι θέσεις των δύο πρωταγωνιστών της εποχής εκείνης, Μητσοτάκη-Σαμαρά είχαν απώτερο σκοπό την υπεράσπιση της ειρήνης στην περιοχή σε μια περίοδο έντονης πολιτικής αστάθειας στο εσωτερικό.

Κανένας από τους δύο δεν ήθελε να χαρίσει το όνομα στο κράτος των Σκοπίων,ούτε να δημιουργήσει μακεδονικό έθνος εκτός συνόρων.Προείχε όμως το συμφέρον της χώρας και η μη επέκταση της φωτιάς στα νοτια Βαλκάνια με μοναδικό κράτος στην ΕΟΚ την Ελλάδα.

Όλα αυτά σε ένα τάιμινγκ που ο υπερδανεισμός και η γιγάντωση του κρατισμού μεχρι τα όρια της θεοποίησης έφεραν  τη χώρα στο χείλος  της οικονομικής κατάρρευσης.

Ο πόλεμος δεν έγινε , οι πληθυσμοί της περιοχής μπήκαν στην αναμονή και τα ακραία στοιχεία διαφορετικών εθνοτήτων υποχρεώθηκαν σε μετριοπαθείς τόνους. Και αυτό συνέβη επειδή "η Μακεδονία" δεν μπορούσε να φανατίσει ούτε το αλβανικό στοιχείο που υπερίσχυε, ούτε τους σλαβικούς πληθυσμούς.

Δεν μπορούν να κριθούν σήμερα οι τότε θέσεις ούτε του Μητσοτάκη , ούτε του Σαμαρά περιξ του ονόματος παρά μόνο ως προς το  αποτέλεσμα. Και σε αυτό πέτυχαν το ιδανικό για την πατρίδα τους κάτι που ισχυει και για τον Κίρο Γκλιγκόροφ για τη δική του πατρίδα.

Τα της επόμενης μέρας , δηλαδή η μεγάλη κόντρα Μητσοτάκη-Σαμαρά είναι δική τους υπόθεση, υπήρχαν προσωπικές και πολιτικές φιλοδοξίες.  Μπορεί ο νεαρός πολιτικός να είχε δίκιο σε πολλά πράγματα τα οποία  ο μεγαλύτερος και περισσότερο ρεαλιστής δεν μπορούσε να αποδεχτεί η να ομολογησει .Και αυτό επειδή γνώριζε η υποψιαζόταν περισσότερα και αυτό φάνηκε με το ρόλο του Γρυλλάκη , την πτώση της κυβέρνησης μετά τον  "έκτο όρο" προς τις ΗΠΑ , τη συνάντηση της Βουλιαγμένης, το ταξίδι στο Πάλε και την αιφνίδια εμπλοκή του αμερικανού παράγοντα με μια σύλληψη υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας.

Σε κάθε περίπτωση υπήρχε έντονο το στοιχείο του προσωπικού ανταγωνισμού που ζημίωσε τη χώρα όπως την ζημίωσε ο προσωπικός ανταγωνισμός Κ. Μητσοτάκη-Α. Παπανδρέου και πήρε τέλος όταν υπό την σκιά  της απειλής πάνω απο τη χώρα, το μέταλλο και των δύο λειτούργησε θετικά. Το πρώτα σώνουμε τη χώρα,άρα και τους ψηφοφόρους μας και μετά λύνουμε τις όποιες διαφορές μας αποτελεί το μεγιστο χρέος και τη μέγιστη υποχρέωση ενός πολιτικού σε περιοδο μεγάλης κρίσης.

Στην εποχή του διαδικτύου και της υπερπληροφόρησης οι λαοί ξεχνάνε και παρασύρονται εύκολα. Πέρασαν 30 σχεδόν χρόνια από την πτώση του τείχους που άλλαξε τα πάντα σε ολο τον πλανήτη. Απαραίτητος και χρήσιμος ο Κομμουνισμός την εποχή των τσάρων αλλά λίγο πριν το 2000 δεν είχε να προσφέρει τίποτα παρά να αφαιρέσει.

Η πτώση του τείχους συνοδεύτηκε από πολύ πόνο και αίμα. Δεν συνέβη τίποτα όμως στο μικρό κράτος των Σκοπίων ούτε στη γύρω περιοχή επειδή η ιστορία και η οικουμενικότητα της Μακεδονίας λειτούργησε καταλυτικά και για όσο χρειαζόταν στους ντόπιους πληθυσμούς.

Το σήμερα απέχει σχεδόν 30 χρόνια από το 1990 που ισοδυναμούν με 100 χρόνια στη αντίληψη του χρόνου στη ροή των τριών προηγούμενων αιώνων. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πληθυσμοί της περιοχής πρέπει να ξεχάσουν τη συμβολή του ονόματος στην διατήρηση της ειρήνης.

Ούτε όμως έχουν το δικαίωμα,να το οικοιοποιηθούν άλλωστε δεν το χρειάζονται στη σημερινή εποχή. Αν ο ήλιος βγει απο τη Δύση τότε μόνο θα μπορεί να αμφισβητηθεί  από τον οποιονδήποτε η ελληνικότητα της Μακεδονίας.

 
ΑΠΑΙΣΙΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 12 June 2018 02:05

Αθήνα 12 Ιουνίου

ΑΙΣΙΟΣ
Τι διαβάζεις εκεί πάλι κανένα επαναστατικό μανιφέστο, η μήπως τα μυστικά της επιτυχίας στην επαιτεία.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και τα δύο είναι χρήσιμα βιβλία στις εποχές που ζούμε, διαβάζω ένα παραμύθι. Βαρέθηκα τις επαναστάσεις


ΑΙΣΙΟΣ Ετσι είστε εσείς οι αποτυχημένοι , μόλις δείτε τα δύσκολα το ρίχνετε στις φαντασιώσεις.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μπα είναι συγκινητικό, αφού κρατάω και ένα μαντηλάκι για να σκουπίζω τα μάτια μου.

ΑΙΣΙΟΣ Με πρίγκηπες και νεράιδες;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μιλαει για μια παρέα ατρόμητων που μπηκαν σε ενα άγριο δάσος για να πολεμήσουν τους κακούς. Όμως μόλις έπεσε το σκοτάδι οι περισσοτεροι φοβηθηκαν εστριψαν αλλος δεξια και αλλος αριστερα και εμεινε μόνος του ο μικρότερος μαζί με ένα μυστήριο  πουλί στον ώμο μέσα στο άγριο δάσος απέναντι στους κακούς.

ΑΙΣΙΟΣ Τι πουλί ήταν αυτό.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν το ξεκαθαρίζει. Γράφει ότι τη μέρα  έμοιαζε με γεράκι και το βράδυ με περιστέρι. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το σημείο , έχω μπερδευτεί.

ΑΙΣΙΟΣ Και πως το λένε αυτό το ατρόμητο παλικάρι πονηρέ.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ούτε και αυτό το γράφει ξεκάθαρα, αναφέρει ότι είχε σχέση με ένα άγριο και περήφανο άλογο και ότι το όνομα του δασκάλου του άρχιζε από το πρώτο γράμμα του αλφάβητου.

ΑΙΣΙΟΣ Μήπως το όνομα του αλόγου άρχιζε από Βήτα;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ούτε αυτό  ξεκαθαρίζει αλλά γράφει ότι είχε μεγάλο κεφάλι.

ΑΙΣΙΟΣ Θες να πεις ότι διαβάζεις ένα παραμύθι για τον Τσίπρα που ξεκίνησε μαζί με πολλούς άλλους και έμεινε μόνος του με ένα γεράκι που το βράδυ γίνεται περιστέρι. Σε ποιον τα πουλάς αυτά;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ένα απλό παραμύθι είναι δεν μπορεί το γεράκι να γίνεται περιστέρι τα βράδια και το πρωί να μετατρέπεται σε αρπακτικό.

ΑΙΣΙΟΣ Είσαι πραγματικός απαίσιος.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εχεις καμιά απόδειξη και το λες αυτό. Και γιατί να είναι ο Τσίπρας, τόσοι πολιτικοί υπάρχουν, έχεις βρόμικο μυαλό, δεν φταίω εγώ. Αντί να αναρωτηθείς γιατί η αστυνομία εισέβαλε στα γραφεία του Ρουβίκωνα και πέταξε φέιγ βολάν για τον Κουφοντίνα ασχολείσαι μαζί μου.

ΑΙΣΙΟΣ Είσαι μεγάλος προβοκάτορας , ο Ρουβίκωνας έκανε έφοδο στο Υπουργείο Προστασίας και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο Κουφοντίνας.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Σοβαρά μιλάς, η αστυνομια πρέπει να ζητησει να αφεθεί ελεύθερος δεν γίνεται να ασχολείται με τις άδειες του και πότε θα γυρίσει πίσω.

ΑΙΣΙΟΣ Μα είναι τρομοκράτης.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εγω ξέρω ότι ήταν και τώρα δεν ειναι και αυτό αποδεικνυεται από το γεγονός ότι έχει πάρει και άδεια.  Γιατί να ξαναρχίσει επανάσταση;

ΑΙΣΙΟΣ Του ζητάνε να μετανοιώσει.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και αν όχι τι θα κάνουν θα τον περάσουν από δίκη όπως τον Γαλιλαίο.

ΑΙΣΙΟΣ Δίνει  το κακό παράδειγμα. Πρέπει να μετανοήσει.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν ξέρεις ΄ότι ο μεγαλύτερος δικαστής των επαναστατών είναι  ο εαυτός τους. Εκεί θα απολογηθουν και από τον εαυτό τους θα ζητήσουν συγνώμη. Υπάρχουν επαναστάτες που επιδιώξαν ισορροπίες με θετική δράση μετά τον εσωτερικό απολογισμο. Τι νόημα έχουν ολα αυτά. Εχει τελειώσει αυτή η ιστορία και δεν έχει νόημα να μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Αλλά έτσι είστε εσείς οι συντηρητικοί εξουσιαστές. 

ΑΙΣΙΟΣ Θες να πεις ότι οι προοδευτικοί εξουσιαστές είναι καλύτεροι;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Η συντήρηση δεν είχε ποτέ ούτε θα έχει αγωνιστικό μέταλλο, επειδή είναι συντήρηση. Αν δεν έχεις αγωνιστικό μέταλλο τα παρατάς εύκολα, ειναι ψυχοσυνθετικό το πράγμα, το γράφει και στο παραμυθι που διάβαζα.

ΑΙΣΙΟΣ Αυτό είναι δική σας προβοκάτσια.


ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και μένα έτσι μου φάνηκε αλλά γράφει και σωστά πράγματα. Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό με το γεράκι και το περιστέρι. Ίσως αν ήταν ένα συντηρητικό παραμύθι να μιλούσε για μια κότα που μόλις ξημέρωνε θα γινόταν γαλοπούλα. Απο την   άλλη μπορεί να είναι συμβολισμός. Το γεράκι του πολέμου και το περιστέρι της ειρήνης. Με έπιασε πονοκέφαλος με όλα αυτά.

ΑΙΣΙΟΣ Και γιατί το παραμύθι υπονοεί τον Βουκεφάλα και τον Αριστοτέλη.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εχω μια εξήγηση για αυτό. Αν συμφωνήσουν στο όνομα Νέα Μακεδονία θα γίνει χαμός. Θα πρέπει όλοι στη Θεσσαλονίκη και την Παλαιά Μακεδονία να κυκλοφορούν με περικεφαλαίες και άλογα σαν τον Βουκεφάλα. Πως αλλιώς θα ξεχωρίζουν οι νεομακεδόνες των Σκοπίων  από την ιστορική Μακεδονία. Από την άλλη οι Σκοπιανοί δεν θα έχουν δικαίωμα σε αυτά τα σύμβολα επειδή θα λέγονται στο αφηρημένο νεομακεδόνες όμως έτσι θα μπουν στο Νάτο-πούντο  και τα σχετικά. Μπάχαλο σου λέω.

ΑΙΣΙΟΣ Δεν διαβάζεις παραμύθι αλλά ένα σενάριο πονηρέ και το παρουσιάζεις σαν παραμύθι. Η αριστερά τελείωσε αμετάκλητα σε αυτή τη χώρα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Το ακούω συχνά και από πολλούς αλλά έχω την εντύπωση ότι μόλις τώρα ξεκινάει.

ΑΙΣΙΟΣ Η κυβέρνηση δεν έχει μέλλον.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Το άλλαξες τώρα, πριν είπες ότι η αριστερά δεν έχει μέλλον.

ΑΙΣΙΟΣ Στα δύσκολα αρχίζετε τις απειλές.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Με παρεξήγησες όπως πάντα. Η αυθεντική αριστερά όταν πιέζεται έχει αντισώματα αντίδρασης και δεν υποχωρεί, αντίθετα τρέφεται από την ένταση. Η χώρα πιέζεται και μόνο προοδευτικές και ανατρεπτικές αντιλήψεις μπορεί να την σώσουν. Πλούσιε δεν φτάνουν τα λεφτά σας ούτε οι φόροι σας. Για αυτό το λόγο τα ποτάμια δεν μπορεί να γυρίσουν πίσω.

ΑΙΣΙΟΣ Πάντα θα κατηγορείς τα πλούτη.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν τα κατηγορώ χωρίς λόγο. Αποτελείτε  πρότυπο ενοχής για τον λαό εδώ και δεκαετίες. Σας επικαλείται  για να μειώσει τις δικές του ενοχές. Μερικές φορές μου δίνεται η εντύπωση ότι  υπάρχετε μόνο για αληθινά, μισο-αληθινά η ανύπαρκτα   σκάνδαλα και όχι για τους φόρους  και τις επενδύσεις σας.

Last Updated on Tuesday, 12 June 2018 02:32
 
Τους λαούς τους καταστρέφει το παρελθόν PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 08 June 2018 01:38


Πριν δύο χιλιετίες οι  σοφοί του θρησκευτικού καθεστώτος πήραν την απόφαση του για την Σταύρωση. Και αυτοί οι σοφοί γέροντες "διέταξαν" το πλήθος  να ψηφίσει σε βάρος του Χριστού επειδή προσπάθησε να ανατρέψει το παρελθόν. Μετά από 20 η 30 χρόνια , δεν έχει σημασία το πότε ακριβώς ένας Ρωμαίος αυτοκράτορας  ο Βεσπασιανός ζήτησε να  προσκυνήσουν αυτόν σαν  βασιλιά των Ιουδαίων.


Οι σοφοί γέροντες του θρησκευτικού καθεστώτος αρνήθηκαν και το αποτέλεσμα ήταν 150.000 νεκροί από τον θυμό του αυτοκράτορα.Το παρελθόν στην περίπτωση του Ενός θριάμβευσε όμως αυτό πληρώθηκε με το αίμα των παιδιών του λίγα χρόνια αργότερα όταν διατυπώθηκε το ίδιο αίτημα και μπήκαν τα θεμέλια του τείχους των δακρύων το οποίο ολοκληρώθηκε 300 χρόνια μετά όταν ένας άλλος Ρωμαίος αυτοκράτορας ζήτησε να τον ανακηρύξουν σε θεό και πήρε αρνητική απάντηση.

Τρεις αιώνες μετά, τότε όλες οι αλλαγές ήθελαν πολλαπλάσιο χρόνο σε σχέση με τη βιομηχανική εποχή  γεννήθηκε και  ο ισλαμισμός όμως  αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 

Το παρελθόν κατέστρεψε και καταστρέφει   τα κράτη του Ισλάμ, το παρελθόν δημιούργησε τη χιτλερική νεολαία μετά την ήττα της Γερμανίας στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο.Το παρελθόν καταστρέφει τα νοσταλγικά κομμουνιστικά καθεστώτα και η ιστορία μας δίνει αμέτρητες ανάλογες περιπτώσεις.

Η σημερινή Ελλάδα αδυνατεί να βγει από την κρίση επειδή δεν εκδημοκρατίστηκε μετά την δικτατορία και επειδή δεν έγινε κάθαρση μετά την χρεοκοπία.Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την οικογενειοκρατία δημιουργούν πρωτοφανή αδιέξοδα και η ευθύνη δεν μπορεί να βαρύνει τα όποια πολιτικά πρόσωπα.

Η επιρροή του κάθε χρώματος παρελθόντος, χουντικού, πασοκικού και κομμουνιστικού είναι εμφανής στον δημόσιο βίο και στο διαδίκτυο το οποίο δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια εμπορική βαβέλ που παράγει και μεταδίδει ψυχώσεις. Αντί να παίρνουμε τα διδάγματα του παρελθόντος, επιχειρούμε να μεταφερθούμε σε αυτό επιλογή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε παραφροσύνη επειδή παραβιάζονται οι θεμελιώδεις φυσικοί κανόνες.

Το χειρότερο από όλα είναι ο εγκλωβισμός νέων ανθρώπων σε αυτό το παρελθόν και με έντονα συμπτώματα μακιαβελισμού και εφαρμογές κανόνων της ζούγκλας. Με συμπτώματα και ηλίθιου χαφιεδισμού στην εποχή που δεν υπάρχουν ούτε  απόρρητα, ούτε προσωπικά δεδομένα , ούτε καν αυτοδύναμα  κράτη. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα , ούτε η Γερμανία έχουν αυτονομία και αν τολμήσουν να το παίξουν παγκόσμια κυριαρχία θα καταλάβουν πολύ γρήγορα ότι δεν εξουσιάζουν  ούτε καν τους ίδιους τους λαούς τους.

Αν η Ελλάδα συνεχίζει να πορεύεται με την πυξίδα του αρρωστημένου πολύχρωμου, και εμφυλιακού παρελθόντος πολύ γρήγορα θα περάσει τα ποτάμια και τις κόκκινες γραμμές και τότε θα επιστρέψει σε χρόνο μηδέν στο ίδιο το παρελθόν. Ας ελπίσουμε ότι το μέλλον θα πάρει έγκαιρα τον έλεγχο στα χέρια του.

 
Τα εντός και εκτός τζόγου PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 06 June 2018 02:22

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΖΟΓΟΥ
Σχόλια που αφορούν το χώρο των τυχερών παιχνιδιών και όχι μόνο
Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

*Η Ρεάλ σήκωσε το τρίτο σερί Τσάμπιονς Λιγκ, η Ατλέτικο σήκωσε το Γιουρόπα ενώ και η ευρωλίγκα πήγε στη Μαδρίτη. Ετσι και το σηκώσει και η Ισπανία στη Ρωσία θα εξαπλωθεί ένα κύμα ισπανοφοβίας στην υφήλιο. Τώρα μπορεί να μην  το σηκώσει και να το χάσει από τον Μέσι στον τελικό. Θα έχει μεγάλη φάση , Αργεντινή-Ισπανία στον τελικό το σηκώνει η Αργεντινή και άντε να δούμε τι θα δούμε του χρόνου στην Πριμέρα. Υπάρχει και η Αγγλία που έχει το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα στον κόσμο επειδή κανένας δεν ξέρει από πριν ποιός θα το πάρει, κάτι σαν το ΚΙΝΟ η τη ρουλέτα που δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα με σιγουριά.

*Πάντως η Λίβερπουλ αδικήθηκε από την εξέλιξη του τελικού. Χωρίς Σαλάχ από νωρίς και με τον άπειρο Κάριου να παίζει και ζαλισμένος από ένα τράκο. Δεν την ήθελαν οι συμπτώσεις τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Και τα μπούκια πλήρωσαν ακριβά τον άσσο της Ρεάλ από 2.30 ως 2.40 αλλά και τα over 2.5 και 3.5. Ρέντα η βασίλισσα, την είχε και με τη Μπάγερν , την είχε και με τη Γιουβέντους σε μικρότερο βαθμό.

*Στο κλαμπ των σεναριογράφων πάντως επικρατεί οργασμός για την παραίτηση Ζιντάν αλλά και του Χιμένεθ της ΑΕΚ που πήρε το πρωτάθλημα επειδή ο Τσίπρας εξέφρασε την ευχή να το πάρει ο ΠΑΟΚ. Αν δήλωνε ότι θα το σηκώσει η ΑΕΚ φυσικά θα το σήκωνε η Θεσσαλονίκη λόγω των γνωστών αντανακλαστικών του ποδοσφαιρικού κατεστημένου.  Οι σεναριογράφοι πάντως δεν τελειώνουν ποτέ, είναι βλέπετε στην ανθρώπινη φύση η φαντασία και το σενάριο. Πριν 30 χρόνια έλεγαν ότι οι Βαρδινογιάννηδες ήταν Ολυμπιακοί και ας ανακατεύτηκαν με τον Παναθηναϊκό. Τώρα λένε ότι ο Κόκκαλης μπορεί να αγόρασε  τον Ολυμπιακό  όμως ήταν απο μικρός αεκτζής και για αυτό τα βρήκε με τον Μελισσανίδη και πήραν το πρωτάθλημα κόντρα στον γαύρο  Μαρινάκη.

*Σενάρια γράφονται και για το επερχόμενο Μουντιάλ. Πρόσφατα ο Κίσινγκερ δήλωσε πως ο άνθρωπος δεν είναι έτοιμος για την τεχνητή νοημοσύνη. Προφανώς οι αναλυτές του που θα είναι νεώτεροι τουλάχιστον κατά 60 χρόνια θα του είπαν και το προφανές. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι κατώτερη του είδους μας επειδή μπορεί να υπολογίζει όμως δεν διαθέτει ούτε φαντασία ούτε συναισθήματα που αλληλοτροφοδούνται με την φαντασία.Να δώσουν συναισθήματα στις μηχανές τους αν θέλουν να δει προκοπή η τεχνητή νοημοσύνη τους.

*Και ένα παράδειγμα για τα παραπάνω. Αναβλήθηκε το Ισραήλ-Αργεντινή επειδή ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής έκανε την εξής δήλωση:"Ο Μέσι είναι σύμβολο της ειρήνης και της αγάπης, του ζητούμε να μην συμμετέχει στην αναγνώριση των εγκλημάτων της ισραηλινής κατοχής. Μια αθλητική αναμέτρηση μπορεί να γίνει πολιτικό εργαλείο. Η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει πολιτική σημασία, γι' αυτό και το ματς διεξάγεται στην Ιερουσαλήμ.Εάν αγωνιστεί θα κάψουμε φανέλες και φωτογραφίες του".

*Όπως βλέπετε δεν υπάρχει τρομοκρατική απειλή αλλά ο αγώνας  με αυτές τις συνθήκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προσβάλει ένα σύμβολο ειρήνης και αγάπης των Παλαιστινίων. Ας βάλει ο Κίσινγκερ τους αναλυτές του να κάνουν συνειρμούς ανάμεσα στον επαναστάτη Μαραντόνα και τον ειρηνιστή Μέσι και να βγάλουν το πόρισμα για το ρόλο και τη διαχρονικότητα  των επιρροών στον μεταβλητό χρόνο. Φυσικά το ζητούμενο δεν είναι η κυριαρχία  στιγμών και εξάρσεων επειδή μια τέτοια κυριαρχία δεν μπορεί να αποτελεί ποτέ ευχή του ανθρώπινου είδους και του κάθε θεού. Σε έναν κόσμο γεμάτο βία , εντάσεις και επαναστάσεις ακόμα και αυτοί οι δαίμονες θα πάθαιναν κατάθλιψη από τη ρουτίνα και την πλήξη.

*Το γεγονός που χώρισε στα δύο τον κόσμο των σεναριογράφων είναι ο αποκλεισμός των ΗΠΑ από το Μουντιάλ της Ρωσίας.Συμφωνα με το πρώτο σενάριο φταίει η επέμβαση των Ρώσων στην εκλογή του Τραμπ το πως δεν το μάθαμε. Το δεύτερο σενάριο αναφέρεται στο θέμα της Ιερουσαλήμ. Ως προς το ερώτημα για το ποιος κυβερνάει αυτόν τον κόσμο η απάντηση δείχνει  απλή. Τον κυβερνάει η ανθρώπινη φαντασία που είναι υποχρεωμένη να αμύνεται και να επιτίθεται ταυτόχρονα στα ίδια τα δημιουργήματα της.Για αυτόν τον λόγο Μίστερ Χένρι κορυφαίο ανάγνωσμα της ανθρώπινης ιστορίας ανακηρύχθηκε η Οδύσσεια του Ομήρου, εκείνη η θρυλική  πραγματική ιστορία την οποία το πέρασμα των αιώνων την μετέτρεψε σε παραμύθι.

Last Updated on Wednesday, 06 June 2018 02:37
 
Οριακές διαφορές PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 12 May 2018 14:08


Η απόλυτη τριπλή παραλλαγή το σετ των αποδόσεων στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Η ΑΕΚ ανέβηκε από το 2.30 στο 2.50, η ισοπαλία υποχωρεί και στο 2.80 ενώ η νίκη του ΠΑΟΚ κυμαίνεται από 2.85 ως 2.95. Στα τέρματα το under υποχωρεί στο 1.45, το over φλερτάρει με το 2.90 ενώ το over 3.5 ξεπερνάει και το 5.00. Στην κατάκτηση η ΑΕΚ παίζει στο 1.75 και το 1.80 και ο ΠΑΟΚ στα επίπεδα του 1.90.

Όλα δείχνουν ότι αγωνιστικά ο τελικός θα κριθεί στις λεπτομέρειες ενώ  τα όσα θα συμβούν σήμερα εντός και εκτός γηπέδου μπορεί να δρομολογήσουν διάφορες καταστασεις για το  ελληνικό ποδόσφαιρο και τους άμεσα η έμμεσα εντός και εκτός εμπλεκόμενους  αλλά και τους αποκαλούμενους μηχανισμούς "ενημέρωσης".Και αυτό επειδή το πραγματικό δίκαιο  είναι απρόβλεπτο,  δεν διαπραγματεύεται  ούτε και απονέμεται  εν θερμώ.

Last Updated on Saturday, 12 May 2018 14:13
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 11 of 439