ΑΠΑΙΣΙΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Sunday, 08 April 2018 22:23

Αθήνα 8 Απριλίου

ΑΙΣΙΟΣ
Γιατί είσαι κατσουφιασμένος Πάσχα έχουμε.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Νοιώθω χάλια , τέλειωσε η νηστεία , καλά την έβγαλα 40 μέρες.

ΑΙΣΙΟΣ Ψεύτη αφού δεν νηστεύεις, τι σχέση έχεις με τη θρησκεία;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ναι αλλά με εβλεπαν να τρώω , κουλούρι , ελιές και χαλβά όλη μέρα και με περνούσαν για θρήσκο. Τώρα δεν έχω άλλοθι, πρέπει να τρώω απόλα και θέλουν πολλά λεφτά.

ΑΙΣΙΟΣ Να πας να δουλέψεις επιτέλους.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Πρέπει να γίνω νόμιμος, , να σέβομαι το ωράριο, να πληρώνω φόρους και να έχω δικαιώματα. Θα πάθω κρίση ταυτότητας.

ΑΙΣΙΟΣ 'Ετσι θα πάει μπροστά η χώρα, τέλος οι οι ασύμβατες συμπεριφορές To κίνημα δεν πληρώνω έχει ημερομήνια λήξης.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ναι αλλά στηρίζει την κυβέρνηση, δημιουργεί ενοχές  που σε συνδυασμό με τους φόβους κατευνάζει τον λαό.

ΑΙΣΙΟΣ Για ανέλυσε το, δεν μπορώ να το καταλάβω.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν βλέπεις ότι στο μετρό οι μπάρες είναι ακόμα ανοιχτές. Οι έχοντας εισιτήριο το τσεκάρουν, οι άλλοι που περνάνε χωρίς να τσεκάρουν υπόκεινται εσωτερικά σε δημόσια κριτική και νοιώθουν ένοχοι.Με ένα τζάμπα εισιτήριο την ημέρα πειθαρχείς.

ΑΙΣΙΟΣ Δώσε ρε αστείε 30 ευρω το μήνα να διώξεις την ενοχή.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μη νομίζεις ότι δεν το σκέφτηκα, αλλά προτιμώ να νοιώθω ένοχος  παρά να είμαι ο  μαλάκας που πληρώνει και βλέπει τους άλλους να περνάνε στο τζάμπα.

ΑΙΣΙΟΣ Δεν γίνεται να ξεφεύγεις πάντα με αυτά τα περίεργα που λες. Θα κλείσουν οριστικά οι μπάρες πονηρέ πολύ σύντομα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Αν δεν πάει το εισιτήριο με βάση τη φορολογία δεν βγαίνει άκρη ρε χαζέ. Δεν γίνεται να πληρώνει 60 λεπτά ενας βολεμενος η πλούσιος 65χρονος σαν εσένα και 1.40 ο νέος που δεν έχει λεφτά. ¨Εξάλλου όταν ο Πάγκαλος είπε ότι μαζί τα φάγαμε εννοούσε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν ολόκληρο εισιτήριο.

ΑΙΣΙΟΣ Να έκανες οικονομία στη ζωή σου και να είχες λεφτά

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ας τις μαλακισμένες τις νομιμότητες , δεν θα με κάνετε εμένα στα 60 εφαψία ζιγκολό, η ανώμαλο.

ΑΙΣΙΟΣ Τρελάθηκες τι εννοείς;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Αν τις κλείσουν τις μπάρες θα μπαίνω μαζί με τους άλλους. Θα διαλέγω κυρίως κάποιας ηλικίας κυρίες , από 65 ως 80 που δεν θα παρεξηγηθούν αν κολλήσω πίσω τους αφού θα θυμηθούνε και τα νιάτα τους. Θα τις τσεκάρω για να έχω και μερικές μόνιμες. Και αν το κάνουν και άλλοι το σύστημα μπορεί να αυξηθούν και τα έσοδα από τα εισιτήρια.

ΑΙΣΙΟΣΔεν μπορώ να πιστέψω αυτά που ακούω.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Για να μην αισθάνεται ένοχος ο λαός πρέπει το κόμιστρο να εξαρτάται από τη φορολογική δήλωσε. Αποφάσισα και διέταξα.

ΑΙΣΙΟΣ Αυτό το  χαρτί που κρατάς στα χέρια σου τι είναι,κάποιο απολυτήριο από κάποιο ειδικό ίδρυμα που παράγει το δικο σου μεταλλαγμένο είδος.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Άσε τις σφήνες , μια απλή απόδειξη είναι , την πήρα από τα τζάμπο, αξίας μόλις 5 ευρώ.

ΑΙΣΙΟΣ Τι αγόρασες, τρενάκι , αυτοκινητάκι.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Τι με πέρασες, μωρό, αγόρασα ένα πιστόλι που πετάει νερό και κάνει μπαμ-μπαμ,  Το είχαν 5 ευρώ και με τη ζώνη πλήρωσα 8 ευρώ. Δεν είναι να κυκλοφορείς άοπλος αυτή την εποχή αλλά μου είπαν να κρατάω πάντα την απόδειξη για τυχόν ελέγχους.

ΑΙΣΙΟΣ Θες να πεις ότι θα το φοράς στη ζώνη σου όπως το φορούσε ο Σαββίδης.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν είμαι και σίγουρος αν ήταν ψεύτικο του Ιβάν. Εγώ θα το έχω για εκφοβισμό, αν βλέπω τα σκούρα θα ανοίγω το μπουφάν και θα γίνεται χαμός. Ετσι και με ελέγξουν θα τους δείχνω την απόδειξη και θα καθαρίζω, δεν είδες τι έγινε σε εκείνο το γήπεδο , επαιξε σε όλο τον πλανήτη το πιστόλι στη ζώνη.

ΑΙΣΙΟΣ Του Σαββίδη ήταν αληθινό ρε ηλίθιε.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ωχ αυτό δεν το σκέφτηκα, βγήκαν και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής;

ΑΙΣΙΟΣ Δεν ξέρω που το πας με τις πονηριές σου, τι θα γίνει με το μέλλον της χώρας.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Το μέλλον φεύγει η έφυγε  στα ξένα η δεν ασχολείται. Εδώ έμεινε το παρελθόν μαζί με τους καθεστωτικούς. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζεις.

ΑΙΣΙΟΣ Ο κόσμος είναι μέσα στην απάθεια και στην αδράνεια. Και έλεγαν ότι ο έλληνας είναι επαναστάτης.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Σίγουρα είναι επαναστάτης αλλά βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο. Η κυβέρνηση είναι πολύ πονηρή χτυπάει τους επαναστάτες με αόρατα όπλα.

ΑΙΣΙΟΣ Πες μου ένα παράδειγμα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Στο είπα στην αρχή ενισχύει τα κινήματα "δεν πληρώνω" και ο λαός αντί να βγει στους δρόμους και να πάει κόντρα πειθαρχεί.

ΑΙΣΙΟΣ Με τι κίνημα να βγει στους δρόμους;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Με το αντίθετο της κυβέρνησης,με το κίνημα που θα έχει σύνθημα το "Πληρώνω".Θα πέσει αμέσως ο Τσίπρας αν βγει τέτοια κίνημα, δεν το αντέχει η ψυχοσύνθεση του να πάρει λεφτά από τον λαό.Τώρα με αυτά τα "δεν πληρώνω" και τις αντιδράσεις  στους πλειστηριασμούς δεν έχει  υπαρξιακό πρόβλημα.

ΑΙΣΙΟΣ Το μεγάλο πρόβλημα είναι το ελληνοτουρκικό, δεν είδες με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που ο Ερντογάν κρατάει στο τουρκικό έδαφος.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Το ξέρω, αλλά από τότε που έγινε η σύλληψη , τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκαν, έχασε λίγο ο Καμμένος που είναι πιο αυθόρμητος άνθρωπος και είναι υπουργός Αμύνης , αλλά αυτό είναι παράπλευρη και τυπική απώλεια.  

ΑΙΣΙΟΣ Τι θες να πεις ότι ο Ερντογάν στηρίζει Τσίπρα με αυτά που κάνει;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δεν είπα αυτό αλλά είναι λογικό η ένταση να σκεπάζει διάφορα προβλήματα στο εσωτερικό.

ΑΙΣΙΟΣ Μα είναι τόσο τυχερός ο Τσίπρας, να του καλύπτει τα προβλήματα ο Ερντογάν;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μη βιάζεσαι,δεν αναφέρθηκα στα εσωτερικά προβλήματα της Ελλάδας αλλά στα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας, εκεί έχουν μεγαλύτερους μπελάδες, πραξικοπήματα, γκιουλενιστές, επιθέσεις στην Συρία, Κουρδιστάν.

ΑΙΣΙΟΣ Και εμείς έχουμε προβλήματα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Σαν αυτα με τις μπάρες του μετρού και τα uber ταξί; Α ξέχασα το No vs No;

ΑΙΣΙΟΣ Τι ειναι αυτό πάλι;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Νοvartis εναντίον Noor 1.

ΑΙΣΙΟΣ Τι υποννοείς. ότι ο Μαρινάκης έκανε τη Νοvartis και το Noor 1 είναι η απάντηση από το αντίπαλο στρατόπεδο.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Που και που λέω μερικές μαλακίες για να χαλαρώσω την ατμόσφαιρα.

Last Updated on Monday, 09 April 2018 02:34
 
Καλή Ανάσταση ,Χρόνια Πολλά PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 07 April 2018 17:09

Το valuebet σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά

 
Ένας υπέροχος άνθρωπος PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 06 April 2018 15:17


"Κώστα ξεπέρασες και τον Σημίτη σε χρόνο θητείας. Ο Καραμανλής που σε κατηγόρησε δεν μπορεί και μάλλον δεν θέλει να βρει αντικαταστάτη σου".Γέλασε αλλά γνώριζα πολύ καλά  ότι ήταν στεναχωρημένος από την κριτική που του ασκήθηκε από το αντίπαλο στρατόπεδο στη διάρκεια της θητείας του.

Ο θάνατος του Κώστα Καλλίρη  μου προκάλεσε σοκ. Σπάνιος και υπέροχος  άνθρωπος . Αν και υπηρετούσε την εξουσία και είχε υψηλές θέσεις δεν αρκέστηκε στα κεκτημένα ,δεν ήθελε να επιβληθεί. Πρώτα ήθελε να μάθει. Ακουγε με προσοχή και κατανοούσε τις διαφορετικές απόψεις με στόχο τις συνεργασίες. Επίμονος αλλά όχι εμμονικός.

Ήθελε να αφήσει έργο στο χώρο των ελληνικών ιπποδρομιών. Είχε βάλει τον πήχη ψηλά αλλά ήταν και ευαίσθητος και ειλικρινής. Ακόμα και όταν δεχόταν άδικες επιθέσεις από παράγοντες του χώρου τις κατάπινε και προσπαθούσε να δώσει απαντήσεις με επιχειρήματα. Συνεργαστήκαμε επί 8 χρόνια, όταν  είχα την επιμέλεια της ιπποδρομιακής στήλης στην "Αθλητική Ηχώ." Αυτό που έβαζε πάνω από όλα ήταν να πετύχει στο έργο του και να ανεβάσει το ιπποδρομιακό άθλημα. Υπήρξαν ατέλειες και καθυστερήσεις στην κατασκευή του Μαρκόπουλου αλλά έπρεπε να ισορροπήσει ανάμεσα στην χρονική πίεση και στην αναδειξη των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στην περιοχή.

Είχε μεγάλο όραμα αλλά οι πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν να το υλοποιήσει. "Πρόεδρε μόλις τελειώσει ο μητροπολιτικός ιππόδρομος πρέπει  να κατασκευστούν 2-3 περιφερειακοί χαμηλού κόστους για να ενισχυθεί  το έμψυχο υλικό, να υπάρξει αποκέντρωση και να αυξηθεί  η απασχόληση"του είπα σε μια συνάντηση μας το 2003.

Συμφώνησε και πρόσθεσε ότι το κράτος έκανε μια μεγάλη επένδυση και την οποία πρέπει να υποστηρίξει και να αξιοποιήσει. Είχε σχέδια αλλά συνάντησε πολλά εμπόδια και προσέκρουσε στις αναχρονιστικές αντιλήψεις πολλών παραγόντων του χώρου. Μετά την παραίτηση του όλα σταμάτησαν. Η νέα κυβέρνηση άργησε υπερβολικά να βάλει ηγεσία, και η επένδυση εγκαταλείφθηκε στη μοίρα της.

Η διάδοχη κατάσταση είχε και άλλοθι. Έπρεπε να μην μεταφερθεί στο Μαρκόπουλο, να παραμείνει στο Φάληρο. Λες και μπορούσε να πάρει ένας γερανός τον ιππόδρομο και να τον μεταφέρει στις παλιές εγκαταστάσεις. Αλλά αγνοούσαν ότι και ο παλιός και σε ερειπιώδη κατάσταση ιππόδρομος του 1930  δεν έκανε εισιτήρια, μόλις 300 η 400 ανα ιπποδρομιακή το 2003 και ότι το 95% του τζίρου γινόταν από τα πρακτορεία.

Το πρόβλημα ήταν οι κακές νοοτροπίες και η απουσία αλόγων αλλά και η συνεργασία με την αρχομανή Φίλιππο Ένωση. Απορούσε συχνά και αναρωτιόταν "μα καλά τους άρεσε εκείνο το σάπιο οικοδόμημα με τους εργαζόμενους να δουλεύουν κάτω από άθλιες και  δυσβάστακτες συνθήκες χειμώνα- καλοκαίρι;"

Ο Κώστας τα ήξερε τα προβλήματα στο νέο ιππόδρομο , τον ρώτησα μια φορά για την άμμο. Δεν μπορούμε να βάλουμε "παντός καιρού" θέλει πολύ νερό και θα ανέβει ψηλά το κόστος. "Παντός καιρού" έχει στα βόρεια κράτη. Για όλα είχε απαντήσεις και πολύ συχνά λειτουργούσε σαν αλεξικέραυνο.

Οταν παραιτήθηκε σταδιακά άρχισα να απομακρύνομαι από το χώρο. Συναντηθήκαμε μια φορά το 2007 , ήθελε να βοηθήσει το χώρο , ήταν το όραμα του και γνώριζε ότι μπορούσε να αναπτύξει το ιπποδρομιακό άθλημα. Ήταν επίμονος και περισσότερο ρομαντικός από μένα, όταν έφυγα είχα αποφασίσει ότι θα γύριζα μόνο με τους δικούς μου κανόνες. Αντίθετα ο Κώστας  πίστευε ότι  η συνεργασία υγιών δυνάμεων θα  έριχνε κάτω τα μεγάλα εμπόδια.Εγω δεν πίστευα ότι μπορούσαν να ξεπεραστούν οι επικρατούσες αντιλήψεις. Εκείνος ήταν περισσότερο αισιόδοξος, είχε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του.

Παρακολούθησα την βραδιά των δημοτικών εκλογών στον υπολογιστή. Μόλις εξελέγη του έστειλα ένα συγχαρητήριο μήνυμα."Μπράβο Κώστα  αιφνιδίασες και μένα". Είχε καταφέρει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών του Ζωγράφου και κάνει την εκλογική έκπληξη. . Τελικά είχε δίκιο , ήταν ικανός να τα καταφέρει με όπλα την ειλικρίνεια και την υπευθυνότητα.

Γνώριζε ότι δεν είχα κομματική ταυτότητα."Μη με παρεξηγήσεις, του είπα όταν γνωριστήκαμε , "αλλά δεν έχω μπει ποτέ σε παραβάν , τις  κάλπες  και τα εκλογικά κέντρα τα έχω δει μόνο στις εφημερίδες και στην τηλεόραση". Αιφνιδιάστηκε και ζήτησε να μάθει τους λόγους. "Θα σου φανεί παράξενο αλλά θεώρησα ότι έτσι θα είμαι ελεύθερος και θα ενίσχυα την δύναμη  της κριτικής μου απέναντι στην εξουσία". Διαφώνησε αλλά σεβάστηκε την απόφαση μου.

Με εμπιστεύτηκε και τον εμπιστεύτηκα και είχαμε μια καλή και καθαρή συνεργασία στη διάρκεια της θητείας του στον ΟΔΙΕ. Χαθήκαμε τα τελευταία 8 χρόνια λόγω επαγγελματικών ασχολιών,εκείνος παρέμεινε κοντά στις ιπποδρομίες και σίγουρα είχε στεναχωρηθεί από τις εξελίξεις.

Στο άκουσμα της μεγάλης φυγής του αρχικά συγκλονίστηκα.Στη συνέχεια όμως είπα στον εαυτό μου αυτό που είχα χρέος να πω. "Ετσι είναι η ζωή και πρέπει να νοιώθεις τυχερός που γνώρισες και συνεργάστηκες με έναν υπέροχο άνθρωπο".
Π.Α.

 
"Κοινωνική δικτύωση" vs ανθρωπότητας PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 23 March 2018 03:26


Μέχρι και 7.00 πλήρωνε η νίκη του Τράμπ την βραδιά των εκλογών ενώ η Χίλαρι Κλίντον έπεσε και στο 1.20. Το Brexit ήταν μεγάλο αουτσάιντερ μέχρι τα μεσάνυχτα στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων σε τιμές που άγγιζαν το 9.00. Σήμερα μαθαίνουμε ότι για όλα φταίει η επέμβαση της τεχνολογίας και συγκεκριμένα του facebook καθώς δόθηκε "εντολή" μέσω των διαγνωσμένων προφίλ εκατομμυρίως  χρηστών του facebook να ψηφίσουν τον Τράμπ και υπέρ του Brexit.

Για να ισχύει αυτό πρέπει οι περισσότεροι που έχουν λογαριασμό στο facebook να μην  έχουν κρίση να έχουν χάσει την δυνατότητα σκέψης και να την έχουν παραδώσει σε πομπούς τεχνητής νοημοσύνης και σε λογισμικά που ελέγχουν   και διαμορφώνουν τις επιθυμίες τους.

Οι χρήστες της κοινωνικής δικτύωσης όμως είναι αυτοί που κατευθύνουν τα πάντα στο χώρο του διαδικτύου και όταν υπάρχει ένδειξη ότι έχουν μετατραπεί σε πιόνια από διάφορα συμφέροντα τότε ανοίγουν πολλά θέματα με πρώτο αυτό των κρατικών δικαιωμάτων.

Για τους περισσότερους τόσο  το Brexit οσο  και η άνοδος του Τράμπ έβαλαν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια. Αυτό μπορεί να έγινε για να κερδίσουν τα συμφέροντα χρήματα από τα στοιχήματα  και επιρροή στα κέντρα αποφάσεων με τη συνδρομή των μελών του facebook.

Κατά πάσα πιθανότητα το Brexit και η εκλογή του Τράμπ  αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Και να ακολουθήσουν και άλλες επεμβάσεις , μέχρι και μεθόδευση τρομοκρατικών πράξεων από έξυπνα λογισμικά που ενεργοποίησαν συγκεκριμένους στόχους.

Δεν είνα τυχαίο φαίνεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο Σόρος δήλωσε πως το Facebook και η Google έχουν ημερομηνία λήξης. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του Μπιλ Γκέιτς για τα πλοκάμια του χταποδιού δηλαδή της Apple, της Google, του Facebook, της Amazon που κινούνται πέρα από κάθε έλεγχο. Προ ημερών ο Εντουαρντ Σνόουντεν που έχει καταφύγει στη Ρωσία αποκάλεσε κομψά το facebook εταιρεία παρακολουθήσεων που πουλάει τα στοιχεία των χρηστών της σε διάφορα συμφέροντα.

Και όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει βαρύ κατηγορητήριο και για τρομοκρατικές πράξεις που έγιναν για ποικίλους λόγους η από δράστες που κατευθύνθηκαν με λογισμικά προπαγάνδας πάνω σε συγκεκριμένους στόχους, όπως  στο Μάντσεστερ και στο Λας Βέγκας. Για πολλούς αυτές οι δύο επιθέσεις προκάλεσαν την αρχή του ξηλώματος στο  πουλόβερ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σίγουρα αναμένονται αντίμετρα, τα like περνάνε στην ιστορία και οι τεχνολογικοί κολοσσοί μπαίνουν υπό κρατικό έλεγχο. Θα παραμείνει ανθρώπινο δικαίωμα η πρόβαση στο διαδίκτυο όμως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλα θα είναι διαφορετικά.

Οσο για το facebook αποδεικνύεται  ότι αποτελεί παγκόσμια απειλή και τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όταν αποκαλυφθεί στην πραγματική του διάσταση το μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησε στους λαούς της γης η ανεξέλεγκτη λειτουργία του και στο πόσο κακό έκανε στην παγκόσμια νεολαία.

 
Ανοιχτές ρεβάνς PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Thursday, 15 March 2018 03:00


Αυξημένο το αγωνιστικό και παικτικό ενδιαφερον στις σημερινές ρεβάνς του Γιουρόπα Λιγκ. Με εξαίρεση την Λυών που άνοιξε σε χαμηλή τιμή οι άλλες επτά  συναντήσεις είναι αρκετά αμφίρροπες και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.
Πάντως τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων και οι προτεραιότητες δίνουν προβάδισμα σε ορισμένες ομάδες που προσφέρονται σε αρκετά ικανοποιητικές τιμές.

Στον επαναληπτικό  ανάμεσα στην Αρσεναλ και την Μίλαν το 2-0 της αγγλικής ομάδας δεν αφήνει πολλά περιθώρια πρόκρισης στους φιλοξενούμενους που ελπίζουν πλέον και στην 4η θέση στο Καμπιονάτο.Στο Σάλτσμπουργκ-Ντόρτμουντ το εκτός έδρας 2-1 των Αυστριακών δεν αποτελεί σκορ πρόκρισης όσο και αν η φετινή Ντόρτμουντ δεν είναι τόσο δυνατή και στο πρωτάθλημα πιέζεται για θέση στην τετράδα.

Στο συνδρομητικό τμήμα ανέβηκαν οι εκτιμήσεις του valuebet για τις οκτώ  ρεβάνς και ενημερώθηκαν τα ταμεία και τα συστήματα.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 434