Τέσσερα μυστήρια PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 22 March 2008 19:59


Κινήσεις γίνονται πίσω από το δέντρο που βλέπουν όλοι με επίκεντρο την ελληνική αγορά στοιχημάτων. Πίσω από αυτό το δέντρο υπάρχει ένα σκοτεινό δάσος εξελίξεων στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι κάνουν ντιλ , παίρνουν  θέσεις, χτίζουν κάστρα και γενικά ετοιμάζονται για την παγκόσμια αγορά των στοιχημάτων. Θα μπορούσε αυτές οι εξελίξεις να διαδραματιστούν στο φως της ημέρας  και εντός συνόρων αλλά η εξουσία και το πολιτικό σύστημα δίνουν όλο το βάρος στην διατήρηση του μονοπωλίου. Κυρίως ρίχνουν το βάρος στην προστασία της διαδικασίας ξεπλύματος χρήματος που δείχνει τον σφοδρό  και μακροχρόνιο έρωτα που έχει το εγχώριο πολιτικό σύστημα με την παρανομία , τον υπόκοσμο και την παραοικονομία. Ας ρίξουμε μια ματιά σε τέσσερα μυστήρια άσχετα η σχετικά μαζί τους κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει από τώρα.
Η απόφαση της Λάρισας

Θα ρίξει στο τραπέζι των πιέσεων ο βρετανός επίτροπος εσωτερικού εμπορίου Τσαρλς Μακρίβι την απόφαση του δικαστηρίου της Λάρισας σύμφωνα με την οποία υπήρχε κατά συρροή και κατά σύστημα ξέπλυμα χρήματος με εργαλείο το ελεγχόμενο από την κυβέρνηση μονοπώλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ ; Οι πληροφορίες λένε ότι ο Μακρίβι γνωρίζει εδώ και χρόνια την διαδικασία ξεπλύματος χρήματος αλλά σιώπησε με συστηματικό τρόπο. Γιατί άραγε; Μήπως πρέπει να αλλάξει ο επιτροπος;
To
γερμανικό «επτά»
Στα γερμανικά το επτά λέγεται
Zed και ήδη έκανε την εμφάνιση της μια ιντερνετική εταιρεία που θυμίζει θύρα 7. Τα χρώματα της ποια άλλα από αυτά του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ το μαύρο και το κόκκινο. Μάλλον θα περιμένουμε και σλόγκαν στο πρωτοσέλιδο της όπως το «άσσος στο καμίνι του Καραϊσκάκη». Η προέλευση του ονόματος γυρίζει το δάχτυλο προς την Γερμανία σε ότι αφορά το επιχειρηματικό όνομα. Αμφιβολίες για την ελληνική καταγωγή και ανάμιξη δεν υπάρχει. Ίσως θα πέσει φως αν παίζει δυνατά και το ΣΕΦ με την πορτοκαλί μπάλα. Κάποιοι αναλυτές μιλάνε για δύο ενδεχόμενα που συγκλίνουν στο ερυθρόλευκο χρώμα. Το ένα ενδεχόμενο αφορά επιχείρηση με σχέση την πορτοκαλί μπάλα και το άλλο την ποδοσφαιρική.
Περαιτέρω ανάλυσης χρήζει η περίπτωση της ποδοσφαιρικής μπάλας αφού αφορά την Ιντραλότ. Η οποία Ιντραλότ έχει χάσει τεράστιο έδαφος στον ιντερνετικό τζόγο λόγω των κρατικών μονοπωλίων που έχει για πελάτες. Το έδαφος που έχασε η Ιντραλότ αφορά και τον τομέα της τεχνογνωσίας στη διαχείριση ιντενετικού στοιχήματος αλλά και στην απόκτηση πελατολογίου που θα απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά μέσω διαδικτύου. Σε κάθε ένα από τα δύο ενδεχόμενα εκτιμάται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικοί στοιχήματος από την παράνομη , νόμιμη και ημιπαράνομη ελληνική αγορά στοιχημάτων με συνεργασίες που αφορούν σεσημασμένους όχι απαραίτητα με την κακή έννοια «παρταόλες».
Πάντως το ρεπορτάζ για το γερμανικό εφτάρι κάνει κλικ στους διαθέτοντες μνήμη σε αυτό που έγραψε το
valuebet πριν από ένα μήνα ότι ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ουσιαστικά αφαίρεσε το δικαίωμα της ιντερντετικής επιχειρηματικότητας σε δήλωση του ακόμα και αν αυτή αφορά τις ξένες αγορές. Μια δήλωση που σίγουρα δεν την πληροφορήθηκε ο Μπιλ Γκέιτς όταν σε συνέντευξη του είπε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη από την παγκόσμια αγορά τζόγου μέσω διαδικτύου. Που να φαντασθεί ο ιδιοκτήτης της Microsoft ότι μη ελληνικά συμφέροντα θα μπορούσαν να επιβάλουν απαγόρευση στην ιντερνετική επιχειρηματικότητα εντός των ελληνικών συνόρων με πρόσχημα το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ ο οποίος ούτε καν είναι στο ιντερνετ και έχει σύμβουλο την Ιντραλότ που επίσης έχει μηδενική παρουσία στο διαδίκτυο. Μιλάμε για χώρα  μπανανία του μεσαίωνα ούτε καν για μπανανία του  2008.
Για την Ιντραλότ θα πούμε δικαίως στοιχηματικά είναι ουραγός στις ανοιχτές αγορές. Αυτά συμβαίνουν όταν  οι καθαρίστριες και οι θυρωροί παίρνουν περισσότερα από τις δυνάμεις της μάχης και της παραγωγής. Κάτι περίπου που συμβαίνει και με το ελληνικό δημόσιο.
Θύμισε εγκέλαδο
Μια φήμη που απλώθηκε στα σοκάκια γύρω από την Σοφοκλέους προκάλεσε άνοδο της τιμής του μονοπωλίου κατά 7% περίπου την μεγαλύτερη στην ιστορία της μετοχής τα τελευταία χρόνια αφού η κίνηση του δείκτη θύμισε εγκέλαδο που χτύπησε ξαφνικά και μετά η εστία έμεινε αδρανής. Ποια ήταν η φήμη; Ότι  συζήτηση της προσφυγής τριών μπουκμέικερ κατά του ελληνικού μονοπωλίου είχε πάρει αναβολή για ένα χρόνο και αυτό αποτελούσε μεγάλο κέρδος για την μετοχή. Η άνοδος του 7% σημειώθηκε σε μια μέρα χωρίς ΜΜΕ και γενικό σκοτάδι και η όλη διαδικασία από τους ειδικούς επί του
trading χαρακτηρίσθηκε σαν επιχείρηση Άνω Λιόσια σχετίζοντας την με την χωματερή και τα σκουπίδια που είχαν βρομίσει όλη την Αθήνα.
Υπάρχει όμως και συνέχεια με ένα ερώτημα. Μήπως αν συζητηθεί η υπόθεση δοθεί πάλι αναβολή και κάνει πάλι ρεκόρ ανόδου η μετοχή. Δεν είναι και δύσκολο εδώ που τα λέμε για να πάρουν μερικοί τα δώρα τους και μερίδια από τα
trading. Πάντως οι ειδικοί εκτιμούν ότι η φήμη είχε εστία το τόξο Λονδίνο-Λευκωσίας που ανήκει στα χαρτογραφημένα τόξα παπαγαλισμού. Άλλωστε αυτός ο άξονας ήταν ο ρυθμιστής των εξελίξεων στην χρηματιστηριακή φούσκα της Σοφοκλέους.
Κουβάς αλά Μιλανέζα
Μυστήριο το γεγονός να δίνει η
lottomatica 1.37 στον άσσο της Μίλαν επί της Σαμπντόρια και στον ΟΠΑΠ να δίνουν 35% υψηλότερη τιμή και να ρουφάνε χρήμα με απληστία στο 1.50. Το ιδανικό ερώτημα συμπληρώθηκε  από την σύμπτωση ότι η Μίλαν έχανε πολύ νωρίς με 2-0 από την Σαμπντόρια και σχεδόν αμέσως έφαγε δύο γκολ και η Φιορεντίνα από την Νάπολι. Σήμερα η Μίλαν κέρδισε εκτός την Τορίνο αφού και με ισοπαλία μάλλον θα είχε πρόβλημα να προλάβει την Φιορεντίνα. Λεπτομέρεια με σημασία: H Μίλαν και η Φιορεντίνα ήταν δύο βασικές κατηγορούμενες ομάδες στο σκάνδαλο Μότσι. Όσο για το τυχαίο περιστατικό ίσως μετά από 50 χρόνια να μάθουμε ότι  ο άξονας Λονδίνου-Λευκωσίας είχε σχέση και με την ενημέρωση του Κηφισού  και έτσι δόθηκε το 1.50. Τι άλλο θα διαβάσουν τα μάτια σας.
Περισσότερα μυστήρια προσεχώς

 
ΟΠΑΠ:Κέρδη 40 εκατ. ευρώ σε 5 μέρες! PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 21 March 2008 22:11

Το τεράστιο ποσό των 7 δις δραχμών έχασαν οι Έλληνες παίκτες στο κερδοσκοπικό κρατικό μονοπώλιο σε 5 μέρες  και συγκεκριμένα από την Παρασκευή μέχρι την Τετάρτη. Ο ΟΠΑΠ στις πέντε αυτές μέρες κέρδισε 21 εκατ. ευρώ αφού σε συνολικό τζίρο 52 εκατ. ευρώ είχε πληρωμές 31 εκατομμύρια. Τα κέρδη του μονοπωλίου αφορούν μόνο το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ενώ εκτιμάται ότι στο ίδιο πενθήμερο αφαιρέθηκαν από τα μικρομεσαία εισοδήματα αλλά 20 τουλάχιστον εκατ. ευρώ από το ΚΙΝΟ.
Τα παραπάνω νούμερα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ενώ είναι ακατανόητοι οι λόγοι να μην ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα τα ποσά που παίζονται στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ , στο ΚΙΝΟ και τα άλλα προκαθορισμένα αριθμολαχεία καθώς και τα ποσά των επιστροφών αφού η ΟΠΑΠ ΑΕ αποτελεί εταιρεία που ελέγχεται από το κράτος και λειτουργεί σε μονοπωλιακή βάση.
Η απόκρυψη των στοιχείων μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο σε εταιρείες που λειτουργούν σε ελεύθερη αγορά και η Δικαιοσύνη αλλά και η μάλλον εξαρτημένη Επιτροπή Ανταγωνισμού σιωπούν απέναντι σε αυτή την  αδιαφάνεια. Η δημοσίευση των επιδόσεων του ΟΠΑΠ σε εβδομαδιαία βάση η ανά κουπόνι λειτουργεί υπέρ της ενημέρωσης των παικτών και υπέρ του συνειδητοποιημένου κινδύνου συμμετοχής  στα παιχνίδια του μονοπωλίου που ελέγχεται κυρίως από ξένα κεφάλαια.

 
Θυσίες χωρίς ελπίδα PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 21 March 2008 21:17
Μια τεράστια νίκη πέτυχε σε βάρος των εργαζομένων της χώρας η κυβέρνηση των οποίων εκλάπη ο χρόνος εργασίας σε ισοπεδωτική βάση , με ένα νομοσχέδιο που μοιάζει με ατομική βόμβα η οποία πέφτει σε μια πόλη με αποστολή να τιμωρήσει μερικούς κακούς.
Το χτύπημα που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι θα αποτυπωθεί στα επόμενα χρόνια όταν θα διαπιστωθεί ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ήταν μια μπλόφα που είχε στόχο να αποκτηθεί χρόνος από το σύστημα εξουσίας και ο οποίος έληξε. Η χώρα βυθίζεται μέρα με τη μέρα στην ανυπαρξία και στην απελπισία αφού η διακυβέρνηση που έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός είναι η πλέον άδικη στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους. Και η σημερινή εξουσία είναι η μοναδική που δίνει τα πάντα στους ισχυρούς και τους έχοντες συνθλίβοντας με περιφρονητικό τρόπο τους αδύναμους και τις δυνάμεις της παραγωγής.
Ακόμα και αυτό το βαφτισμένο κοινωνικό κράτος  έχει στόχο να υπερασπίσει τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις και να δημιουργήσει νέα γκέτο στην ελληνική κοινωνία τα οποία είναι ήδη ορατά. Όλες οι επιλογές της σημερινής διακυβέρνησης είχαν στόχο να υπηρετήσουν την πλουτοκρατία και την κοινωνική ελίτ μέσα από πυρά που εξαπολύθηκαν κατά των μισθωτών , της εργατικής τάξης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Τα ελληνικά και ξένα καρτέλ μαζί με τους τοκογλύφους χορεύουν ανενόχλητα πάνω στο οικονομικό κουφάρι της χώρας και οι πολίτες καλούνται από την εξουσία να μεταβληθούν σε ύαινες για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Πρόκειται για εθνική τραγωδία η έκταση της οποίας θα πάρει απίστευτες διαστάσεις όταν θα αναδειχτεί το μέγεθος του προβλήματος. Η καταπάτηση του οικονομικού δικαίου αποτελεί πλέον τον μονόδρομο μέσα από τον οποία μπορούν να επιβιώσουν οι πολίτες με αποτέλεσμα η διαφθορά, η εγκληματικότητα και η παρανομία να εκτοξευθούν σε ανεξέλεγκτα επίπεδα στα επόμενα χρόνια.
Μια εθνική κομμουνιστική πολιτική αποτελεί πλέον το μοναδικό αντίδοτο που μπορεί να εξασφαλίσει αξιοπρέπεια στους πολίτες της χώρας και να αποκαταστήσει τις αδικίες που προέρχονται από τα φρικτά και κατά συρροή οικονομικά εγκλήματα της πλουτοκρατίας και της άρχουσας τάξης σε βάρος των δυνάμεων της παραγωγής και των  εργαζομένων. Όσοι διαφωνούν με την λύση ενός εθνικού κομμουνιστικού συστήματος ας κάνουν λίγη υπομονή και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα συμφωνήσουν μαζί μας.

 
Μυρμήγκια και Κινόβια PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 18 March 2008 16:15

Εξοντώνονται καθημερινά στα 5,500 χιλιάδες Κινόβια του αυτοαποκαλούμενου εθνικού μονοπωλίου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού η μέση σταθμισμένη γκανιότα στο ΚΙΝΟ είναι 40% και στη  ρουλέτα που έχει εξοντώσει εκατομμύρια ανθρώπους η γκανιότα είναι 2.8%. Και φυσικά μπροστά στον κουλοχέρη του μονοπωλίου ωχριούν τα φρουτάκια που αφόρισαν πριν χρόνια οι υπερασπιστές της νομιμότητας.
Με όραμα την ζάχαρη που υπάρχει στην άλλη πλευρά της πολυσύχναστης λεωφόρου χιλιάδες μυρμήγκια καθημερινά εφορμούν χωρίς να συνειδητοποιούν κινδύνους προσωπικούς και κοινωνικούς. Και παρότι ένα μόνο φτάνει στη ζάχαρη την άλλη μέρα χιλιάδες μυρμήγκια εφορμούν για το όραμα. Γίναμε όλοι λοιπόν μια ευτυχεσμένη χώρα.
Από πιθανότητες τι να πούμε. Μόλις 1 στις 72 στο τριάρι για απόδοση 25,00 και 1 στις 333 στο τεσσάρι για απόδοση 100,00. Τα -1 δεν έχουν καμιά σημασία αφού απλώς παρατείνουν την παραμονή στην άσφαλτο. Κατά τα άλλα χάθηκαν 2 τρις δραχμές στο ΚΙΝΟ και στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ αλλά δεν μας λέει κανένας πόσες νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν με αυτά τα λεφτά σε ΟΠΑΠ και Ιντραλότ και πόσα επένδυσαν οι μέτοχοι στην Ελλάδα. Κατά τα άλλα μιλάμε για εθνικό μονοπώλιο, ιερά και όσια. Όπου φτωχοί και οι μοίρα τους και σίγουρα δεν έχουμε κανένα δικαίωμα διαμαρτυρίας για το Σκουπιδιστάν που ζούμε αφού εμείς το δημιουργήσαμε.

 
Ανήθικες ομολογίες PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Sunday, 16 March 2008 14:49

 

 Κλειδωμένος παραμένει ο αγώνας Θρασύβουλος-Αιγάλεω εδώ και δεκάδες ώρες στο κουπόνι του κράτους χωρίς να γνωρίζει κανένας τους λόγους για τους οποίους δεν προσφέρεται για στοίχημα ο αγώνας και αν αυτός ο αποκλεισμός έγινε επειδή χτυπήθηκε ένα σημείο  με υψηλά ποσά από  τους κύκλους των μυημένων. Ανεξάρτητα από το τι συνέβη ο αποκλεισμός του αγώνα ακόμα και αν αποτελεί προληπτικό αντιτρομοκρατικό μέτρο κατά της τζογαδόρικης τρομοκρατίας που πολιορκεί το κρατικό ταμείο , είναι ένα γεγονός που μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει. Δεν έχουμε δει εδώ και χρόνια στους κρατικούς μπουκμέικερ της Ευρώπης να φράζει αγώνας αφού για να συμβεί αυτό πρέπει να τεκμηριωθεί το αδίκημα του στησίματος.
Έχει λοιπόν αποδείξεις ο ΟΠΑΠ ότι στήθηκε ο αγώνας και αν όχι γιατί τον έφραξε; Και αν το κράτος μπορεί να φράζει αγώνες πρωταθλημάτων στα οποία χορηγός είναι το ίδιο τι κάνουν τα ΜΜΕ τα οποία υποτίθεται ότι ενημερώνουν την κοινή γνώμη και δεν αποτελούν όργανα σκοταδισμού και συγκάλυψης ανήθικων καταστάσεων.

Και ένα ερώτημα. Πριν από 20 μέρες ο βρετανός oddsmaker του ΟΠΑΠ  έκανε ένα «λάθος» και έδωσε 2,50 την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Τότεναμ την ώρα που ήταν στην betfair στο 1.80 και στους άλλους μπουκμέικερ 1,70. Το λάθος τιμήθηκε δεόντως με 500.000 ευρώ για λόγους trading αφού η Άρσεναλ ήταν 5 βαθμούς μπροστά.

Το ερώτημα που προέκυψε  είναι γιατί από εκείνο το λάθος και μετά η Αρσεναλ έχει 4 σερί ισοπαλίες με τις Μπέρμιγχαμ, Άστον Βίλα, Γουίγκαν και Μίντλεσμπρο; Έχουν άραγε  δίκιο αυτοί που υποστηρίζουν μετά μανίας ότι μόνο αν βγει ο ήλιος από τη δύση θα γίνει τίμιο πρωτάθλημα στη Μεγ. Βρετανία;

Last Updated on Monday, 17 March 2008 22:47
 
<< Start < Prev 461 462 463 464 465 466 Next > End >>

Page 465 of 466