Τα πρακτορεία ανήκουν στους πράκτορες PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 24 March 2008 17:59
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠ υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων με την διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ στο θέμα των συμβάσεων. Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της πρότασης του μονοπωλίου δεν έχουν ανακοινωθεί ώστε να καταγραφεί με ευκρίνεια η μεταβολή στις σχέσεις πρακτόρων-εταιρείας. Από μια αποσπασματική αναφορά της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας προκύπτει ότι ο ΟΠΑΠ επιχειρεί μέσα από την υπογραφή των συμβάσεων να αποκτήσει ρόλο ιδιοκτήτη προσδίδοντας αξία στο δικαίωμα χρήσης και όχι στο σημείο πώλησης, γεγονός που παραβιάζει το οικονομικό δίκαιο.  Είναι φυσικό παρά τις διαφορές που έχουμε με τους πράκτορες σαν ιστοσελίδα σε άλλα θέματα να μην αποδεχτούμε την μεταφορά των ιδιοκτησιών 5.500 επαγγελματιών στους μετόχους της ΟΠΑΠ ΑΕ στον οποία σήμερα κάνει κουμάντο το ελληνικό δημόσιο και αύριο μπορεί να κάνει ο κάθε ιδιώτης.
Το
valuebet συμπαρίσταται θερμά στους πράκτορες και στο δίκτυο πωλήσεων και αρνείται να δώσει οποιαδήποτε αξία και ιδιοκτησιακό ρόλο στην κερδοσκοπική ΟΠΑΠ ΑΕ και τους μετόχους της. Αποτελεί πολύτιμο  αγαθό για μια κοινωνία η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα  η οποία πρέπει να αναγνωριστεί και να προστατευθεί από τους θεσμούς στα πλαίσια της ισονομίας και των αρχών της ελεύθερης αγοράς. Κανένα λάθος , η αδίκημα , δεν δικαιολογεί την ισοπέδωση της μεσαίας επιχειρηματικής τάξης της οποίας η απουσία δημιουργεί μόνο οικονομική εξαθλίωση και επιστρέφει τις κοινωνίες στα μεσαιωνικά μοντέλα.  
Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠ όμως κρύβεται και ένα αδιέξοδο. Πως είναι δυνατόν να υποχρεωθεί η ΟΠΑΠ ΑΕ να πουλάει παιχνίδια σε αποκλειστικότητα μέσα από το δίκτυο των πρακτορείων και να μην επεκταθεί στο διαδίκτυο σε συμφωνία με τον κλάδο; Αν συνομολογηθεί αυτή η αποκλειστικότητα τότε ο ΟΠΑΠ δεν νομιμοποιείται να απαγορέψει από τα πρακτορεία την πώληση κρατικών λαχείων και ιπποδρομιακών στοιχημάτων; Δεν βάζει λουκέτο στη διεύθυνση Κρατικών Λαχείων και στον ΟΔΙΕ μια δεσμευτική συμφωνία των δύο πλευρών περί αμοιβαίας αποκλειστικότητας η τουλάχιστον δεν θέτει αυτό το θέμα στο τραπέζι σαν μια σοβαρή πιθανότητα.
Η συμφωνία ΟΠΑΠ –Πρακτόρων δεν πρέπει να παραβιάζει το οικονομικό δίκαιο, αλλά να υπηρετεί τις αξίες της ελεύθερης αγοράς τις οποίες ποδοπατούμε σε πρώτη ευκαιρία σε αυτή τη χώρα επειδή όλοι θέλουμε την ειδική μεταχείριση. Η ασυδοσία όμως από όπου και αν προέρχεται είναι γεγονός ότι ευνοεί πάντα τους ισχυρούς  επομένως αυτοί που θα έπρεπε να υπερασπίζονται την ελεύθερη αγορά και το οικονομικό δίκαιο είναι κυρίως αυτοί που αναζητούν να δείξουν τις ικανότητες τους και να διατηρήσουν την αυτονομία τους.
Πρέπει να αναζητηθεί μια ξεκάθαρη λύση στο πρόβλημα που να κατοχυρώνει το δίκτυο στους δημιουργούς του που είναι οι πράκτορες αλλά και να μην ακυρώνει και το δικαίωμα της ΟΠΑΠ ΑΕ να ανταγωνίζεται και να επιχειρεί. Αν τα δύο μέρη ξεκινήσουν από αυτές τις αφετηρίες θα είναι και τα δύο κερδισμένα. Αν όμως δεν σεβαστούν τα δικαιώματα της άλλης πλευράς στο τέλος θα ηττηθούν και θα κερδίσουν οι εγχώριοι και ξένοι λύκοι και καρχαρίες που πάντα χαίρονται στις αναμπουμπούλες.
 
Τριπλή δημοσιογραφική παραλλαγή PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 24 March 2008 00:46
Δημοσιογραφική τριπλή παραλλαγή αποτελεί το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος σύμφωνα με το οποίο ο ΟΠΑΠ αποζημίωσε με 1,6 εκατ. ευρώ τον νομικό του σύμβουλο που κατείχε αυτή τη θέση από την εποχή του χαλκού και συγκεκριμένα από το 1968.
Το ρεπορτάζ μιλάει για σκάνδαλο από την νέα ηγεσία χωρίς να εισέρχεται στην ουσία του θέματος που δεν είναι άλλη παρά η 40ετής  επίδοση της νομικής υπηρεσίας της εταιρείας. Δεν γίνεται αναφορά για παράδειγμα στο πως λειτουργεί ο ΟΠΑΠ χωρίς δίκτυο πρακτορείων και πόσες δίκες έχει κερδίσει και έχει χάσει η νομική υπηρεσία της εταιρείας στα 40 αυτά χρόνια. Δεν γίνεται αναφορά και στον ρόλο της νομικής υπηρεσίας στην διόγκωση των χρεών των πρακτόρων και σε πολλά άλλα θέματα πολύ σοβαρά για την λειτουργία μιας εταιρείας που ελέγχεται από το δημόσιο.
 Το ρεπορτάζ δεν υπερασπίζεται ούτε κατηγορεί την νομική υπηρεσία αλλά χρεώνει σκάνδαλο επειδή δόθηκε αποζημίωση από σύμβαση που υπογράφτηκε επί Κοσκινά. Έχει στοιχεία η εφημερίδα σύμφωνα με τα οποία
o γαλάζιος νομικός σύμβουλος  έπρεπε να απομακρυνθεί χωρίς αποζημίωση και ποια είναι αυτά; Και άραγε μπορεί να χαρακτηρίζεται γαλάζιος ένας νομικός σύμβουλος που έμεινε αμετακίνητος επί 40 χρόνια στη θέση του μεταξύ των οποίων 20 χρόνια πράσινης διακυβέρνησης. Όταν οι πάντες γνωρίζουν τον κομματισμό που επικρατούσε στον ΟΠΑΠ, δεν θα έπρεπε να αναρωτηθούν στο Πρώτο Θέμα  μήπως το χρωματάκι από γαλάζιο έγινε γαλαζοπρασινοκοκκινάκι  στην πορεία.. Δεν θα ήταν και η μοναδική περίπτωση στα χρονικά , ελπίζουμε να συμφωνούν όλοι σε αυτό.
Μόνο στο ποδόσφαιρο μένουν πιστοί οι Έλληνες στα χρώματα αφού δεν διορίζει ούτε δίνει αβάντες. Αν δρομολογηθεί και φακέλωμα στους γαύρους και στους βάζελους το οποίο θα κάνει μπίζνες και διορισμούς τότε να δούμε αν θα μένει το ποδόσφαιρο χωρίς αναποφάσιστους οι οποίοι στην υπερεσία θα φοράνε πράσινο κασκόλ και στο γήπεδο θα φωνάζουν «έτσι πηδάει ο Πειραιάς». Και το αντίστροφο, δις ,βεβαίως.

 
Τέσσερα μυστήρια PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 22 March 2008 19:59


Κινήσεις γίνονται πίσω από το δέντρο που βλέπουν όλοι με επίκεντρο την ελληνική αγορά στοιχημάτων. Πίσω από αυτό το δέντρο υπάρχει ένα σκοτεινό δάσος εξελίξεων στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι κάνουν ντιλ , παίρνουν  θέσεις, χτίζουν κάστρα και γενικά ετοιμάζονται για την παγκόσμια αγορά των στοιχημάτων. Θα μπορούσε αυτές οι εξελίξεις να διαδραματιστούν στο φως της ημέρας  και εντός συνόρων αλλά η εξουσία και το πολιτικό σύστημα δίνουν όλο το βάρος στην διατήρηση του μονοπωλίου. Κυρίως ρίχνουν το βάρος στην προστασία της διαδικασίας ξεπλύματος χρήματος που δείχνει τον σφοδρό  και μακροχρόνιο έρωτα που έχει το εγχώριο πολιτικό σύστημα με την παρανομία , τον υπόκοσμο και την παραοικονομία. Ας ρίξουμε μια ματιά σε τέσσερα μυστήρια άσχετα η σχετικά μαζί τους κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει από τώρα.
Η απόφαση της Λάρισας

Θα ρίξει στο τραπέζι των πιέσεων ο βρετανός επίτροπος εσωτερικού εμπορίου Τσαρλς Μακρίβι την απόφαση του δικαστηρίου της Λάρισας σύμφωνα με την οποία υπήρχε κατά συρροή και κατά σύστημα ξέπλυμα χρήματος με εργαλείο το ελεγχόμενο από την κυβέρνηση μονοπώλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ ; Οι πληροφορίες λένε ότι ο Μακρίβι γνωρίζει εδώ και χρόνια την διαδικασία ξεπλύματος χρήματος αλλά σιώπησε με συστηματικό τρόπο. Γιατί άραγε; Μήπως πρέπει να αλλάξει ο επιτροπος;
To
γερμανικό «επτά»
Στα γερμανικά το επτά λέγεται
Zed και ήδη έκανε την εμφάνιση της μια ιντερνετική εταιρεία που θυμίζει θύρα 7. Τα χρώματα της ποια άλλα από αυτά του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ το μαύρο και το κόκκινο. Μάλλον θα περιμένουμε και σλόγκαν στο πρωτοσέλιδο της όπως το «άσσος στο καμίνι του Καραϊσκάκη». Η προέλευση του ονόματος γυρίζει το δάχτυλο προς την Γερμανία σε ότι αφορά το επιχειρηματικό όνομα. Αμφιβολίες για την ελληνική καταγωγή και ανάμιξη δεν υπάρχει. Ίσως θα πέσει φως αν παίζει δυνατά και το ΣΕΦ με την πορτοκαλί μπάλα. Κάποιοι αναλυτές μιλάνε για δύο ενδεχόμενα που συγκλίνουν στο ερυθρόλευκο χρώμα. Το ένα ενδεχόμενο αφορά επιχείρηση με σχέση την πορτοκαλί μπάλα και το άλλο την ποδοσφαιρική.
Περαιτέρω ανάλυσης χρήζει η περίπτωση της ποδοσφαιρικής μπάλας αφού αφορά την Ιντραλότ. Η οποία Ιντραλότ έχει χάσει τεράστιο έδαφος στον ιντερνετικό τζόγο λόγω των κρατικών μονοπωλίων που έχει για πελάτες. Το έδαφος που έχασε η Ιντραλότ αφορά και τον τομέα της τεχνογνωσίας στη διαχείριση ιντενετικού στοιχήματος αλλά και στην απόκτηση πελατολογίου που θα απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά μέσω διαδικτύου. Σε κάθε ένα από τα δύο ενδεχόμενα εκτιμάται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικοί στοιχήματος από την παράνομη , νόμιμη και ημιπαράνομη ελληνική αγορά στοιχημάτων με συνεργασίες που αφορούν σεσημασμένους όχι απαραίτητα με την κακή έννοια «παρταόλες».
Πάντως το ρεπορτάζ για το γερμανικό εφτάρι κάνει κλικ στους διαθέτοντες μνήμη σε αυτό που έγραψε το
valuebet πριν από ένα μήνα ότι ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ουσιαστικά αφαίρεσε το δικαίωμα της ιντερντετικής επιχειρηματικότητας σε δήλωση του ακόμα και αν αυτή αφορά τις ξένες αγορές. Μια δήλωση που σίγουρα δεν την πληροφορήθηκε ο Μπιλ Γκέιτς όταν σε συνέντευξη του είπε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη από την παγκόσμια αγορά τζόγου μέσω διαδικτύου. Που να φαντασθεί ο ιδιοκτήτης της Microsoft ότι μη ελληνικά συμφέροντα θα μπορούσαν να επιβάλουν απαγόρευση στην ιντερνετική επιχειρηματικότητα εντός των ελληνικών συνόρων με πρόσχημα το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ ο οποίος ούτε καν είναι στο ιντερνετ και έχει σύμβουλο την Ιντραλότ που επίσης έχει μηδενική παρουσία στο διαδίκτυο. Μιλάμε για χώρα  μπανανία του μεσαίωνα ούτε καν για μπανανία του  2008.
Για την Ιντραλότ θα πούμε δικαίως στοιχηματικά είναι ουραγός στις ανοιχτές αγορές. Αυτά συμβαίνουν όταν  οι καθαρίστριες και οι θυρωροί παίρνουν περισσότερα από τις δυνάμεις της μάχης και της παραγωγής. Κάτι περίπου που συμβαίνει και με το ελληνικό δημόσιο.
Θύμισε εγκέλαδο
Μια φήμη που απλώθηκε στα σοκάκια γύρω από την Σοφοκλέους προκάλεσε άνοδο της τιμής του μονοπωλίου κατά 7% περίπου την μεγαλύτερη στην ιστορία της μετοχής τα τελευταία χρόνια αφού η κίνηση του δείκτη θύμισε εγκέλαδο που χτύπησε ξαφνικά και μετά η εστία έμεινε αδρανής. Ποια ήταν η φήμη; Ότι  συζήτηση της προσφυγής τριών μπουκμέικερ κατά του ελληνικού μονοπωλίου είχε πάρει αναβολή για ένα χρόνο και αυτό αποτελούσε μεγάλο κέρδος για την μετοχή. Η άνοδος του 7% σημειώθηκε σε μια μέρα χωρίς ΜΜΕ και γενικό σκοτάδι και η όλη διαδικασία από τους ειδικούς επί του
trading χαρακτηρίσθηκε σαν επιχείρηση Άνω Λιόσια σχετίζοντας την με την χωματερή και τα σκουπίδια που είχαν βρομίσει όλη την Αθήνα.
Υπάρχει όμως και συνέχεια με ένα ερώτημα. Μήπως αν συζητηθεί η υπόθεση δοθεί πάλι αναβολή και κάνει πάλι ρεκόρ ανόδου η μετοχή. Δεν είναι και δύσκολο εδώ που τα λέμε για να πάρουν μερικοί τα δώρα τους και μερίδια από τα
trading. Πάντως οι ειδικοί εκτιμούν ότι η φήμη είχε εστία το τόξο Λονδίνο-Λευκωσίας που ανήκει στα χαρτογραφημένα τόξα παπαγαλισμού. Άλλωστε αυτός ο άξονας ήταν ο ρυθμιστής των εξελίξεων στην χρηματιστηριακή φούσκα της Σοφοκλέους.
Κουβάς αλά Μιλανέζα
Μυστήριο το γεγονός να δίνει η
lottomatica 1.37 στον άσσο της Μίλαν επί της Σαμπντόρια και στον ΟΠΑΠ να δίνουν 35% υψηλότερη τιμή και να ρουφάνε χρήμα με απληστία στο 1.50. Το ιδανικό ερώτημα συμπληρώθηκε  από την σύμπτωση ότι η Μίλαν έχανε πολύ νωρίς με 2-0 από την Σαμπντόρια και σχεδόν αμέσως έφαγε δύο γκολ και η Φιορεντίνα από την Νάπολι. Σήμερα η Μίλαν κέρδισε εκτός την Τορίνο αφού και με ισοπαλία μάλλον θα είχε πρόβλημα να προλάβει την Φιορεντίνα. Λεπτομέρεια με σημασία: H Μίλαν και η Φιορεντίνα ήταν δύο βασικές κατηγορούμενες ομάδες στο σκάνδαλο Μότσι. Όσο για το τυχαίο περιστατικό ίσως μετά από 50 χρόνια να μάθουμε ότι  ο άξονας Λονδίνου-Λευκωσίας είχε σχέση και με την ενημέρωση του Κηφισού  και έτσι δόθηκε το 1.50. Τι άλλο θα διαβάσουν τα μάτια σας.
Περισσότερα μυστήρια προσεχώς

 
ΟΠΑΠ:Κέρδη 40 εκατ. ευρώ σε 5 μέρες! PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 21 March 2008 22:11

Το τεράστιο ποσό των 7 δις δραχμών έχασαν οι Έλληνες παίκτες στο κερδοσκοπικό κρατικό μονοπώλιο σε 5 μέρες  και συγκεκριμένα από την Παρασκευή μέχρι την Τετάρτη. Ο ΟΠΑΠ στις πέντε αυτές μέρες κέρδισε 21 εκατ. ευρώ αφού σε συνολικό τζίρο 52 εκατ. ευρώ είχε πληρωμές 31 εκατομμύρια. Τα κέρδη του μονοπωλίου αφορούν μόνο το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ενώ εκτιμάται ότι στο ίδιο πενθήμερο αφαιρέθηκαν από τα μικρομεσαία εισοδήματα αλλά 20 τουλάχιστον εκατ. ευρώ από το ΚΙΝΟ.
Τα παραπάνω νούμερα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ενώ είναι ακατανόητοι οι λόγοι να μην ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα τα ποσά που παίζονται στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ , στο ΚΙΝΟ και τα άλλα προκαθορισμένα αριθμολαχεία καθώς και τα ποσά των επιστροφών αφού η ΟΠΑΠ ΑΕ αποτελεί εταιρεία που ελέγχεται από το κράτος και λειτουργεί σε μονοπωλιακή βάση.
Η απόκρυψη των στοιχείων μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο σε εταιρείες που λειτουργούν σε ελεύθερη αγορά και η Δικαιοσύνη αλλά και η μάλλον εξαρτημένη Επιτροπή Ανταγωνισμού σιωπούν απέναντι σε αυτή την  αδιαφάνεια. Η δημοσίευση των επιδόσεων του ΟΠΑΠ σε εβδομαδιαία βάση η ανά κουπόνι λειτουργεί υπέρ της ενημέρωσης των παικτών και υπέρ του συνειδητοποιημένου κινδύνου συμμετοχής  στα παιχνίδια του μονοπωλίου που ελέγχεται κυρίως από ξένα κεφάλαια.

 
Θυσίες χωρίς ελπίδα PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 21 March 2008 21:17
Μια τεράστια νίκη πέτυχε σε βάρος των εργαζομένων της χώρας η κυβέρνηση των οποίων εκλάπη ο χρόνος εργασίας σε ισοπεδωτική βάση , με ένα νομοσχέδιο που μοιάζει με ατομική βόμβα η οποία πέφτει σε μια πόλη με αποστολή να τιμωρήσει μερικούς κακούς.
Το χτύπημα που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι θα αποτυπωθεί στα επόμενα χρόνια όταν θα διαπιστωθεί ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ήταν μια μπλόφα που είχε στόχο να αποκτηθεί χρόνος από το σύστημα εξουσίας και ο οποίος έληξε. Η χώρα βυθίζεται μέρα με τη μέρα στην ανυπαρξία και στην απελπισία αφού η διακυβέρνηση που έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός είναι η πλέον άδικη στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους. Και η σημερινή εξουσία είναι η μοναδική που δίνει τα πάντα στους ισχυρούς και τους έχοντες συνθλίβοντας με περιφρονητικό τρόπο τους αδύναμους και τις δυνάμεις της παραγωγής.
Ακόμα και αυτό το βαφτισμένο κοινωνικό κράτος  έχει στόχο να υπερασπίσει τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις και να δημιουργήσει νέα γκέτο στην ελληνική κοινωνία τα οποία είναι ήδη ορατά. Όλες οι επιλογές της σημερινής διακυβέρνησης είχαν στόχο να υπηρετήσουν την πλουτοκρατία και την κοινωνική ελίτ μέσα από πυρά που εξαπολύθηκαν κατά των μισθωτών , της εργατικής τάξης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Τα ελληνικά και ξένα καρτέλ μαζί με τους τοκογλύφους χορεύουν ανενόχλητα πάνω στο οικονομικό κουφάρι της χώρας και οι πολίτες καλούνται από την εξουσία να μεταβληθούν σε ύαινες για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Πρόκειται για εθνική τραγωδία η έκταση της οποίας θα πάρει απίστευτες διαστάσεις όταν θα αναδειχτεί το μέγεθος του προβλήματος. Η καταπάτηση του οικονομικού δικαίου αποτελεί πλέον τον μονόδρομο μέσα από τον οποία μπορούν να επιβιώσουν οι πολίτες με αποτέλεσμα η διαφθορά, η εγκληματικότητα και η παρανομία να εκτοξευθούν σε ανεξέλεγκτα επίπεδα στα επόμενα χρόνια.
Μια εθνική κομμουνιστική πολιτική αποτελεί πλέον το μοναδικό αντίδοτο που μπορεί να εξασφαλίσει αξιοπρέπεια στους πολίτες της χώρας και να αποκαταστήσει τις αδικίες που προέρχονται από τα φρικτά και κατά συρροή οικονομικά εγκλήματα της πλουτοκρατίας και της άρχουσας τάξης σε βάρος των δυνάμεων της παραγωγής και των  εργαζομένων. Όσοι διαφωνούν με την λύση ενός εθνικού κομμουνιστικού συστήματος ας κάνουν λίγη υπομονή και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα συμφωνήσουν μαζί μας.

 
<< Start < Prev 461 462 463 464 Next > End >>

Page 463 of 464