Τα μυστικά του trading PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 28 April 2008 17:51

Στο τρίτο από τα δέκα κεφάλαια για το επαγγγελματικό παιχνίδι θα αναλύσουμε το trading. Μην κάνετε το λάθος να ταυτίζετε το trading με τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ που κάνουν trading. Αυτό δεν είναι trading με βάση τις τάσεις της αγοράς αλλά μια προκαθορισμένη διαδικασία που προκύπτει από τις διαφορές τιμών και έχει στόχο την προμήθεια του 8% είτε ολόκληρη , είτε και τη μισή. Το ελληνικό trading δεν αποτελεί τίποτα άλλο από δώρο του ΟΠΑΠ και στο παρελθόν της Ιντραλότ για πολλούς και διάφορους λόγους προς συγκεκριμένα πρόσωπα.
Το αληθινό trading χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι τοποθέτηση χρημάτων σε σημείο το οποίο ο παίκτης εκτιμάει ότι στην πορεία η τιμή του θα πέσει. Παίζει για παράδειγμα 1000 ευρώ σε ένα σημείο του 2.00 το οποίο αν πέσει στο 1.85 θα ανεβάσει την διπλή Χ2 στο 2.10 και ο παίκτης έχει κάνει τη διαφορά του χωρίς να ρισκάρει σε κανένα σημείο παίζοντας το ανάλογο ποσό στο Χ2. Το trading μπορεί να γίνει σε όλες τις εταιρείες του διαδικτύου αρκεί η αγορά των σημείων να είναι σε όσο το δυνατόν υψηλότερη τιμή.
Το trading γίνεται και μέσω των live στοιχημάτων για να υποστηριχθει ένα αρχικό ποντάρισμα. Πολλοί παίκτες παίζουν ένα σημείο του 1.50 για παράδειγμα με 1000 ευρώ. Στη συνέχεια και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα κάνουν κάλυψη. Στην περίπτωση που το φαβορί προηγηθεί ανεβαίνει στα ύψη η διπλή του Χ2 και γίνεται κάλυψη είτε για να εξασφαλιστει ένα μικρότερο κέρδος του 1,50 πχ 1.30 η 1.25 σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα είτε γίνεται μερική κάλυψη ώστε με τον άσσο να πάρει ο παίκτης 1,35 απόδοση και αν γίνει κοντρα να μην χάσει κανένα μέρος του αρχικού κεφαλαίου των 1000 ευρώ.
To trading στα live δεν αφορά μόνο τα σημεία νικητή αλλά και τα under - over. Αν ένας παικτης για παράδειγμα βλέπει ένα υψηλό σκορ πχ να σημειωθούν 5 γκολ και άνω σε έναν αγώνα που το over έχει 1.60 μπορεί να κερδίσει πολλά χρήματα, ποντάροντας διαρκώς στην αλλαγή των χάντικαπ κάθε φορά που σημειώνεται τέρμα. Αρχικά παίζει στο over 2,5 , μετα στο over 3,5 και στο τέλος στο over 4,5. Ορισμένοι αγώνες στήνονται σε υψηλά σκορ για αυτόν τον λόγο και όπως καταλαβαίνετε οι μυημένοι κερδίζουν πολλά χρήματα παιζοντας στην εξέλιξη το over.  Μόλις θα γίνει το over 2.5 ο παίκτης αν το επιθυμεί μπορεί να εξασφαλιστεί ακόμα και αν δεν σημειωθεί τέταρτο γκολ παίζοντας στο over 3,5 μόνο το κέρδος από το over 2,5.
Αυτα για το trading σε γενικες γραμμές όμως θα πούμε και περισσότερα στο μέλλον σε ειδικό κεφάλαιο. Στο επόμενο κεφάλαιο του επαγγελματικού παιχνιδιού θα αναλύσουμε την πίεση  της ψυχολογίας των συνόλων πάνω στα άτομα σε ότι αφορά την διαμόρφωση των τάσεων.

Last Updated on Monday, 28 April 2008 19:20
 
Ενημέρωση δεν φυτρώνει σε αυτή τη χώρα PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 26 April 2008 16:32
 Πάσχα έχουμε και ζηλεύω αυτούς που έφυγαν στην ύπαιθρο και άλλαξαν παραστάσεις. Ζηλεύω όμως και αυτούς που έμειναν αφού και η άδεια Αθήνα αποτελεί αλλαγή παράστασης. Αφού τους ζηλεύω όλους αυτοί που έφυγαν και αυτοί που έμειναν είναι ισόπαλοι. Κερδίζουν στα σημεία αυτοί που έμειναν αφού άλλαξαν παραστάσεις χωρίς να ξοδευτούν. Ήσυχη η μεγάλη πόλη όσο μπορεί να το πει κανείς. Η Αθήνα με 1 εκατομμύριο ξένους δεν ερημώνει. Ποιος Πακιστανός και ποιος Φιλιππινέζος θα πάει στο χωριό του για τριήμερο. Πάνε αυτά που ξέραμε.
Έκανα μια ανακάλυψη αυτές τις μέρες. Ότι ο Καραμανλής δεν δίνει χρήμα στα ΜΜΕ τα οποία τον πολεμάνε 12 χρόνια. Αρα ο Καραμανλής μας λέει ότι δεν κυβερνάνε τα ΜΜΕ αλλά ο ίδιος αφού αυτός είναι ανώτερη εξουσία από τα ΜΜΕ. Δεν ξέρω αν τον βολεύει αυτή η δήλωση τον πρωθυπουργό είτε είναι αληθινή ,είτε μισοαληθινή ,είτε ανακριβής. Πάντως για να πούμε την ψυχρή αλήθεια ο Καραμανλής δεν τα είπε σωστά. Και αυτό επειδή τα ΜΜΕ όλους τους χτυπάνε. Όταν κυβερνούσε ο Σημίτης τον έκαναν στόχο τα ΜΜΕ αλλά ταυτόχρονα χτυπούσαν και τον Καραμανλή για να κρατήσουν τον Σημίτη στην εξουσία επειδή τους βόλευε. Τώρα που κυβερνάει ο Καραμανλής τον χτυπάνε αλλά και ταυτόχρονα απαξιώνουν τον Παπανδρέου για να κρατήσουν τον Καραμανλή. Με την συνταγή της Αλέκας μαγειρεύουν το φαγητό τα ΜΜΕ. Χτυπάει τη δεξιά αλλά και ταυτόχρονα λέει μακριά από τον Παπανδρέου. Αυτό επιβάλει η πολιτική της σωστής προπαγάνδας.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
 
Θυσία με περιεχόμενο PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 26 April 2008 14:24
Η θυσία του Θεανθρώπου δεν μπορεί να αποτελεί δώρο προς την Δημιουργία και την Υπέρτατη Δύναμη για να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας. Ένας θεός που συγχωρεί με το αίμα δεν είναι θεός αφού θα είναι μια δύναμη που τρέφεται. Καμιά όμως δύναμη που τρέφεται δεν μπορεί να είναι ανώτατη αφού πριν δημιουργήσει τον κόσμο δεν θα είχε τροφή. Αν δεχτούμε ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο για να τραφεί από τις θυσίες του διαπράττουμε πολύ μεγάλη ασέβεια αφού του καταλογίζουμε αδυναμία και εξάρτηση από τον άνθρωπο.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
Το δίκαιο δεν διαπραγματεύεται PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Thursday, 24 April 2008 23:29
 
Σε συνέντευξη του στον Κόσμο του Επενδυτή ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ υπερασπίζεται μέσα από σειρά θέσεων το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ αλλά στην προσπάθεια του αυτή υποπίπτει σε σοβαρά λάθη. Σε ένα σημείο της συνέντευξης προσδίδει εθνικό ρόλο στην ιδιωτική δραστηριότητα. Καμία ιδιωτική δραστηριότητα δεν μπορεί να διαθέτει στις δημοκρατίες εθνικό ρόλο κατοχυρωμένο από τους θεσμούς αφού η όποια ιδιωτική δραστηριότητα πριν την έναρξη της είχε αδειοδοτηθεί μέσα από τις προβλεπόμενες από το σύνταγμα διαδικασίες. Το μονοπώλιο της ΟΠΑΠ δεν έχει κριθεί σαν νόμιμο από την ελληνική δικαιοσύνη συνεπώς ο κ. Χατζηεμμανουήλ δεν μπορεί να επικαλεστεί κανέναν εθνικό ρόλο. Σε καμιά περίπτωση το Σύνταγμα μιας δημοκρατίας δεν μπορεί να αποδώσει εθνικό ρόλο σε ιδιωτική δραστηριότητα αφού αν το κάνει θα διαχωρίσει σε μαύρα και άσπρα πρόβατα πολίτες , εργαζόμενους και επιχειρηματικότητα. Εθνικό ρόλο διεκδικούν μόνο αμιγείς επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας υπό ορισμένες προϋποθέσεις και εφόσον φυσικά αυτές οι επιχειρήσεις δίνουν έμπρακτες αποδείξεις περί του εθνικού τους ρόλου.

Ο ΟΠΑΠ όπως και χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις λειτουργούν με αυτονόητο τρόπο κάτω από εθνικό μανδύα και επομένως το επιχείρημα περί της παραχώρησης δρόμων με διόδια το προσπερνάμε χωρίς στάση.
Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Χατζηεμμανουήλ διερωτάται γιατί τον κυνηγάει η Κομισιόν. Πρέπει να αντιληφθεί ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ότι για την Κομισιόν δεν υπάρχει ΟΠΑΠ. Δεν μπορεί να είναι συνομιλητής της Ένωσης μια κερδοσκοπική και ληστρική ιδιωτική εταιρεία η οποία συνεργάζεται με ευθύ τρόπο με την παρανομία για να ξεπλένει μαύρο χρήμα. Θα αποτελούσε κατάντημα για την Ευρώπη να έχει συνομιλητή τον κάθε ΟΠΑΠ και να διαπραγματεύεται μαζί του. Και κατά τη γνώμη μας ο ΟΠΑΠ διατηρεί το μονοπώλιο λόγω του Τσαρλς Μακρίβι ο οποίος είναι εξαιρετικά ανεπαρκής και ακατάλληλος για επίτροπος εσωτερικού εμπορίου.

Η Κομισιόν έχει απέναντι της το ελληνικό κράτος με το οποίο υπέγραψε μια Συνθήκη. Και στο θέμα των στοιχημάτων η Κομισιόν διαπιστώνει ότι απέναντι της έχει μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται την μονοπωλιακή κερδοσκοπία. Φυσικά και υπάρχει λύση στο θέμα των πιέσεων και δεν είναι άλλη από το να φύγει η Ελλάδα από την Ενωμένη Ευρώπη. Μάλλον και αυτό το χαρτί θα ρίξουν στα τραπέζι κάποιοι για να υπερασπιστούν το μονοπώλιο. Η Συνθήκη λοιπόν που έχει υπογράψει η Ελλάδα ξεκαθαρίζει τα πράγματα στον τομέα των ελεύθερων υπηρεσιών.

Σε ένα άλλο σημείο ο κ. Χατζηεμμανουήλ υποστηρίζει ότι πολεμάνε τον ΟΠΑΠ πειρατές από την εσωτερική αγορά που κρύβονται πίσω από ταμπέλες ξένων εταιρειών. Δηλαδή αν δεν υπήρχαν οι ντόπιοι εκπρόσωποι θα ήταν νόμιμες οι ξένες εταιρείες;Και ποιος νόμος δεν επιτρέπει σε ελληνικά συμφέροντα να εκπροσωπούν ξένες εταιρείες; Ούτε σε αυτό το επιχείρημα θα κάνουμε στάση.


O κ. Χατζηεμμανουήλ ενώ υποστηρίζει με σαφήνεια ότι ο ΟΠΑΠ ειναι ιδιωτική εταιρεία δείχνει να αγνοεί επιλεκτικά γιατί ποτέ μέχρι σήμερα η ΟΠΑΠ δεν προχώρησε σε αγωγές κατά των υποτιθέμενων πειρατών; Γιατί όλες οι κινήσεις έγιναν μέσω της Δικαιοσύνης για παράβαση του νόμου και αγνοήθηκε το θέμα της διεκδίκησης αποζημιώσεων. Μήπως γιατί δεν προκύπτει βλάβη από τις ξένες εταιρείες , η μήπως στον ΟΠΑΠ γνωρίζουν τι θα πάθουν αν διαπιστωθεί κατάχρηση από την Επιτροπή του Ανταγωνισμού. Μήπως κάποιοι τους περιμένουν στην γωνία να κάνουν μια τέτοια κίνηση; Αλλά πώς όμως είναι δυνατόν να μιλάει ο ΟΠΑΠ επί επτά χρόνια για μονοπώλιο και δεν κάνει μια αγωγή σε εταιρεία δνα ιεκδικήσει αποζημιώση. Φοβάται για παράδειγμα ότι η ξένη εταιρεία θα καταθέσει στο δικαστήριο ότι δεν κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω απατεωνίστικων και εικονικών βεβαιώσεων κερδών όπως κάνει ο ΟΠΑΠ; Αν τώρα ο κ. Χατζηεμμανουήλ αποδίδει εθνικό ρόλο στην ιδιωτική του εταιρεία επειδή τροφοδοτεί όλη την διαφθορά της χώρας με απαλλακτικές μαϊμού βεβαιώσεις και το άνοιγμα της αγοράς θα κόψει αυτό χούι από τη ρίζα αυτό είναι σίγουρα μια άλλη υπόθεση που δεν αρνούμαστε να την συζητήσουμε. Σίγουρα σε ένα κράτος που ομολογεί ότι είναι διεφθαρμένο ο ΟΠΑΠ δικαιούται με την αξία του να υποστηρίζει ότι το υπηρετεί. Δεν αρνούμαστε την εθνική προσφορά του ΟΠΑΠ στην εθνική διαφθορά..Προς θεού, θα ήταν μεγάλη αδικία εκ μέρους μας.

Υπάρχει και ένα άλλο σημείο της συνέντευξης Χατζηεμμανουήλ που το προσπερνάμε και αυτό χωρίς στάση. Υποστηρίζει ότι το μαγαζί του πληρώνει φόρους. Και γιατί δεν νομιμοποιεί τους ξένους για να εισπράττει φόρους; Ούτε τους κυνηγάει το εθνικό μονοπώλιο για αποζημίωση , ούτε θα επιτρέψει ως ιερή αγελάδα να πληρώνουν φόρους.

Ως προς την επισήμανση ότι ο ΟΠΑΠ μπορεί να έχει θέση σε έναν εθνικό σχεδιασμό. Θα πούμε ότι δεν έχει καμιά απολύτως θέση αφού είναι κερδοσκοπική εταιρεία. Η Πολιτεία οφείλει να φτιάξει νέο νόμο χωρίς να συνομιλεί με καζινάρχες και μπουκμέικερ. Αυτοί όλοι είναι ανύπαρκτοι σε εθνικό κριτήριο και μόνο λαμογίστικα θα ενεργήσουν. Η Πολιτεία πρέπει να κοιτάξει το δημόσιο συμφέρον μέσα από την τήρηση του Συντάγματος και της προστασίας των πολιτών. Κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων και της κοινωνίας ακόμα και όταν επιστρέφει την μία από τις δέκα δραχμές που εισπράττει. Και δεν μπορεί να έχουν οι κερδοσκόποι μέτοχοι σε εθνικούς σχεδιασμούς. Τους πολιτικούς για μόστρα τους έχουμε; Κάθε χρόνο ο ΟΠΑΠ αφαιρεί από την κοινωνία μόνο στα στοιχήματα και το παράνομο ΚΙΝΟ 500 δισ δραχμές , ήτοι ένα τρισ σε μια διετία. Ούτε το 10% αυτών των χρημάτων δεν αφορούν έργα για το κοινωνικό σύνολο ενώ θα έπρεπε το 100% των εσόδων να πάνε σε έργα κοινής ωφελείας για να μπορεί η Κομισιόν και η Ελληνική δικαιοσύνη να προσδώσουν εθνικό χαρακτήρα στην εταιρεία.

Για το τέλος φυλάξαμε κάποιες ερωτήσεις αν μπορεί να απαντηθούν ποτέ από το μονοπώλιο.

Πόσες τηλεοράσεις μεταδίδουν το Rapido ένα λαχείο τύπο ΚΙΝΟ στην Γαλλία μέσα σε κάθε πρακτορείο. Μπορεί κάποιος να παίξει και να κάθεται η μόνο όρθιος μπορεί να παρακολουθεί την κλήρωση;

Γιατί δεν αναγράφονται πίσω από τα δελτία του ΚΙΝΟ και οι πιθανότητες του παίκτη όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες πίσω από τα προκαθορισμένα λαχεία και πίσω από τα ξυστά λαχεία;

Γιατί έγραφε το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε για το ΚΙΝΟ ότι πρέπει να παίζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός των πρακτορείων. Μήπως αυτοί που το συνέταξαν έπιναν ουζάκια την ώρα της σύνταξης και μπήκε αυτή η άχρηστη παράγραφος λόγω ντίρλας;

Πόσα έσοδα έχει ο ΟΠΑΠ της Γερμανίας από τα στοιχήματα και σκληρά παιχνίδια τύπου ΚΙΝΟ και πόσα ο ΟΠΑΠ Ελλάδας; Ξέρει κανείς στον ΟΠΑΠ τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα σε ένα σκληρό τυχερό παιχνίδι και σε ένα αμοιβαίo σε μια κοινωνία;

Πόσες είναι οι καταδικαστικές αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων για πολίτες που έπαιζαν στο διαδίκτυο; Γνωρίζει κανείς ότι αν καταδικαστεί Έλληνας πολίτης για συμμετοχή στα στοιχήματα διαδικτύου θα αποτελεί παράβαση και η επίσκεψη στον ιστοχώρο αφού θα αποτελεί διαφήμιση προς τον παράνομο ,κατά τον ΟΠΑΠ, ανταγωνισμό;

Ο ΟΠΑΠ επικαλείται τα συμφέροντα των 5,500 πρακτόρων. Να δώσουν στη δημοσιότητα κλίμακες κατανομής τζίρου για να δούμε πόσα πρακτορεία θα θιγούν και σε ποιόν βαθμό. Και ας μας πούνε γιατί θα θιγούν τα πρακτορεία αφού αν ανοίξει η αγορά ο ΟΠΑΠ θα υποχρεωθεί να τα δίνει όλα μονά;

Aυτά τα λίγα για όλα όσα διαβάσαμε και ακούμε κάθε τόσο από τους υπηρέτες των μετόχων της ΟΠΑΠ. ΑΕ. Να μας συγχωρεί ο κ. Χατζηεμμανουήλ αλλά ο προκάτοχος του είχε δηλώσει στις 29 Μαϊου 2004 στην εφημερίδα ΑΠΟΨΗ ότι “η ΟΠΑΠ ΑΕ εξυπηρετεί μόνο τους μετόχους της.” Ο κάθε πρόεδρος της εταιρείας ενεργεί και δηλώνει για λογαριασμό κερδοσκοπικών συμφερόντων που ως γνωστό έχουν πάντα αντίθετη θέση με τα συμφέροντα της κοινωνίας. Να ξέρουμε γιατί μιλάμε και μετά να κάνουμε τον σωστό διάλογο. Σε κάθε περίπτωση να κατανοήσουμε ότι το δίκαιο δεν διαπραγματεύεται. Απλά επιβάλλεται πριν την καταστροφή η μετά. Η απέναντι πλευρά μόνο στο τάιμινγκ έχει λόγο.
Π.Α.
 
Του Κωστάλα η φωνή PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Thursday, 24 April 2008 12:56

Το ατάιριαστο στην χορευτική πανδαισία  που προσέφερε η τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ στο ποδοσφαιρικό κοινό ήταν η μετάδοση. Καθαρά  ποδοσφαιρικό το περιεχόμενο και η χροιά της φωνής αλλά όπως δεν γίνεται ο Σπυρόπουλος και ο Σωτηρακόπουλος να μεταδίδουν μπαλέτα μπολσόι και καλλιτεχνικό πατινάζ δεν γίνεται να μην μεταδίδει το Μπαρτσελόνα -Μάντσεστερ ο Αλέξης Κωστάλας. Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος στο χθεσινό θέαμα που τυπικά αφορούσε ποδόσφαιρο αλλά στην ουσία δεν ήταν τίποτα άλλο από παράαταση καλλιτεχνικού πατινάζ σε χόρτο.
Μέχρι και το στο πέναλτι ο Ρονάλντο κάνει διπλή πιρουέτα με γλυκό σπάσιμο μέσης προς τα αριστερά από την οποία μετατοπίζεται το κέντρο βάρος του λακτίσματος προς τα δέξια και ο ξάστερος ουρανός δέχεται την μαγική πάσα με τον ίδιο τρόπο που την δέχτηκε και το καλοκάιρι στου 2004 από τον ίδιο ποδοσφαιριστή στον τελικό Πορτογαλίας -Ελλάδας. Μεγάλη απώλεια η φωνή του Αλέξη Κωστάλα στη μαγική βαρδιά της Βαρκελώνης. Κάντε φλερτ στα γήπεδα έλεγε ο Μπέκαμ όταν φορούσε την φανέλα της Μαντσεστερ πριν χρόνια.Λέτε να φταίει αυτο; Να έγινε το ποδόσφαιρο άθλημα για το γυναικείο φύλο; Εδω που τα λεμε αν έπαιζαν χθες οι ουραγίνες της Β' Νορβηγίας ο Αλέξης Κωστάλας θα έκοβε την μετάδοση αρνούμενος να σπικάρει βάναυσο άθλημα. Θα πείτε είναι και το άλλο. Απο τη μύτη τον σέρνει τον Κυρ Αλέκο  Φέργκιουσον η κυρά του. Και είναι πιθανό με τα χρόνια να του επιβάλει και την στιλ της ομάδας. Να του δειχνει τον Γκατούζο στο βίντεο και να του λέει ότι αν παίζει σαν αυτόν ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ ο κυρ Αλέκος θα πάρει πόδι.
Θέμα τακτικής , εντάξει το καταλαβαίνουμε αλλά τι σόι τακτική είναι αυτή να μην κάνει ξέσπασμα ούτε για 20 δευτερόλεπτα μια από τις δύο ομάδες να κυνηγήσει το γκολ δεν το καταλαβαίνουμε. Πάντως αυτή η έντονη θηλυπρέπεια που βγάζει το σύγχρονο βρετανικό φουτμπολ δεν είναι και ότι καλύτερο. Δεν έχουμε ρατσιστική διάθεση προς το γυναικεό φύλο αλλά  η αγορα του αθλήματος  είναι 99% αντρική. Δεν θα εξαγριωθούν οι λαοί αν το ποδόσφαιρο παιζεται και με αντρικούς όρους αλλά οι βρετανοί δεν εννοοούν να το καταλάβουν, ενεκα της θηλυκής σκέψης που καταδυναστεύει την κουλτούρα τους από τη στιγμή της ύπαρξης τους σαν έθνος.

Last Updated on Thursday, 24 April 2008 16:01
 
<< Start < Prev 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 Next > End >>

Page 450 of 458