Καλομοίρα vs αερίων και ελαίων PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 24 May 2008 12:44

Πρώτο φαβορί των μπουκμέικερ στο πολιτικοοικονομικό  τραγούδι είναι η ομάδα της Ρωσίας, δεύτερο φαβορί η Ουκρανία και τρίτο φαβορί η Ελλάδα. Μια εξ Αμερικής τραγουδίστρια που αναδείχτηκε από το τηλεοπτικό κανάλι antenna εκπροσωπεί την χώρα μας σε μια διαδικασία που έχει πάρει όπως αναμενόταν εθνικές διαστάσεις. Η Καλομοίρα μάχεται εναντίον της Ρωσίας με την οποία η Ελλάδα πρόσφατα συνήψε συμφωνία για αγορά αερίων και εναντίον της Ουκρανίας με την οποία η κυβέρνηση είχε συνάψει συμφωνία αγορά ελαίων μέσω επιχειρηματικών συμφερόντων. Η Καλομοίρα τρέχει στον 19ο διάδρομο που θεωρείται ικανοποιητικός και αν καταφέρει να κερδίσει θα ενισχύσει και τις επιρροές του αμερικανικού παράγοντα στην Έλλάδα. Στις εταιρείες του διαδικτύου η Ρωσία παιζει κοντά στο 3,50, η Ουκρανία στο 4.50 και η Ελλάδα κοντά στο 7,50. Παίζονται πολλά ποσά στην κατάληψη θέσης στην τετράδα απο την ελληνοαμερικάνα τραγουδίστρια. Οι προπονητές τραγουδιών διαπιστώνουν υπερβολικό νάζι στις δοκιμές, που παραπέμπει στο νιαου-νιάου ρε γατούλα, στοιχείο που αγγίζει την ελληνική κοινη γνώμη αλλά προτείνουν να ανεβάσει το στοιχείο της αγριότητας στην τελική ευθεία.
Ο διαγωνισμός της eurovision τελεί υπό την αιγίδα των Σουηδών και πριν από δύο χρόνια κέρδισε μια ελληνοσουηδέζα γεγονος που ανέβασε στα ύψη την δημοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Πριν τρία χρόνια ατυχος στάθηκε ο Ρουβάς που είχε πλούσιο χορηγό και ο οποίος πόνταρε 100.000 ευρώ στη νίκη του στα πέριξ της έπαυλης του γραφεία στοιχημάτων του Λονδίνου.
Ενδιαφέρουσα είναι και η αναμέτρηση Λυών-Παρί που γίνεται στο Παρίσι. Οι ακροδεξιοί αφού έριξαν στη δεύτερη κατηγορία τους παιδεραστές και τους αιμομίκτες της Λάνς θέλουν να πάρουν το κύπελλο και να το αφιερώσουν στη σύζυγο του Γάλλου προέδρου. Η Κάρλα Μπρούνι , φαν της Λάτσιο από κούνια , σύμφωνα με πληροφορίες ανεβοκατεβάζει κομμουνιστή τον Σαρκοζί και το ζευγάρι δεν περνάει ήσυχες στιγμές λόγω πολιτικών διαφορών. Ο αριστερός, κατά την καρλίνα  , Σαρκοζί θα ήθελε να σηκώσει την κούπα η Παρί για να σωθεί από την κρεβατομουρμούρα αλλά υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.Σε έναν τελικό κύπέλλου όμως το στοιχείο της έκπληξης πάντα έχει σημαντικό μερίδιο.

Last Updated on Saturday, 24 May 2008 13:15
 
Μικρός έγινε ο κόσμος PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 23 May 2008 18:26

Στη δεύτερη φάση εισέρχονται οι διαδικασίες ενός επιχειρηματικού ντιλ το οποίο αρχικά θα δημιουργήσει συναίνεση και συνένωση ΟΠΑΠ-Ιντραλότ. Στη συνέχεια ο όμιλος που θα δημιουργηθεί θα περάσει άμεσα η έμμεσα στα χέρια των αμερικανών μετόχων των δύο εταιρειών. Οι πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα του ΟΤΕ και του φυσικού αερίου προκαλούν  επίσπευση των διαδικασιών με όχημα τις αμερικανικές επενδυτικές εταιρείες που  ενεργούν  με εντολές της Ουάσιγκτον. Το αρχικό σχέδιο εκτιμάται ότι εκπονήθηκε προ τετραετίας και τέθηκε σε ενεργοποίηση στο τέλος του περσινου Ιουλίου όταν το ελληνικό δημόσιο έδωσε με ανάθεση το έργο του ΟΠΑΠ στην Ιντραλότ. Με εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης οι δύο αντίπαλοι της Ιντραλότ οι αμερικανικές gtech και scientific αποσύρθηκαν χωρίς τυμπανοκρουσίες. Στη συνέχεια ασκήθηκαν πιέσεις προς την κυβέρνηση για το θέμα των κονδυλίων του ΟΠΑΠ που κατέληξαν στην αλλαγή ιδιοκτησίας της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η οποία θα γινόταν πράξη ακόμα και αν δεν υπήρχε το θέμα Ζαχόπουλου. Η εφημερίδα είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο υπέρ της Ιντραλότ στον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ με σειρά δημοσιευμάτων. Κατα πληροφορίες όλα τα κονδύλια και οι αναλυτικές χορηγίες του ΟΠΑΠ της τελευταίας επταετίας προς τα ελληνικά ΜΜΕ βρίσκονται στα χέρια των αμερικανών και έχουν περάσει από πλήρη επεξεργασία. Στις αρχές Φθινοπώρου ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τις αναλυτικές χορηγίες με αίτημα στη Βουλή αλλά η κυβέρνηση πανικόβλητη το αρνήθηκε για να μην εκθέσει τα Μέσα Ενημέρωσης και επιφανή μέλη της ΕΣΗΕΑ.

Οι διαδικασίες εκπονήθηκαν από την ρεμπουπλικανική ομάδα εξουσίας των ΗΠΑ αλλά φαίνεται ότι το ντιλ έχει έγκριθεί για παγκόσμιους στρατηγικούς λόγους και από την δημοκρατική πλευρά.Πέρσι ο υπουργός οικονομίας κ. Αλογοσκούφης πέρασε διάταξη στη Γενικη Συνέλευση των μετόχων σύμφωνα με την οποία θα διορίζουν την διοίκηση της εταιρείας οι μέτοχοι. Στον ΟΠΑΠ τα αμερικανικά κεφάλαια κατέχουν το 16% επισήμως αλλά μπορεί αυτό το ποσοστό να είναι και μεγαλύτερο. Άγνωστό είναι το ποσοστό που κατέχουν τα αμερικανικά κεφάλαια στην Ιντραλότ. Το σίγουρο είναι ότι οι δουλειές που πήρε η Ιντραλότ στις ΗΠΑ ανταγωνιζόμενη την επίσης αμερικανική gtech έδωσαν ώθηση στην ελληνική εταιρεία σε πολύ δύσκολες στιγμές.

Οι αναλυτές της Ουάσιγκτον βλεπουν τα σχέδια τους να ολοκληρώνονται καθώς είναι αυτοί που ζήτησαν την εισβολή του αμερικανικού παράγοντα στον χώρο της παγκόσμιας αγοράς στοιχημάτων. Σήμερα οι μεγαλύτερες δυνάμεις στον παγκόσμιο χώρο των τυχερών παιχνιδιών έχουν σχέση με αμερικανικά κέντρα αποφάσεων. Οι άξονες που έχουν δημιουργηθεί είναι gtech - Ιταλία, scientific-Σκανδιναβία και Τέξας- Ελλαδα (ΟΠΑΠ -Ιντραλότ) Οι τρεις αμερικανικές αφετηρίες λειτουργούν ανταγωνιστικά μεταξύ τους αλλά  δεν έχουν δικαίωμα στην αλληλοεξόντωση.
Η D-Day στον χώρο του παγκόσμιου τζόγου προαναγγέλθηκε πριν από 4 χρόνια από Τα Παιχνίδια της Τύχης και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τα παραπάνω αποτελούν εκτιμήσεις του valuebet και αποτελούν καθαρό προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και προσέγγισης των γεγονότων αλλά και δημόσιων δηλώσεων των ενδιαφερόμενων. Τα όσα ακούγονται δεξιά και αριστέρα περί εθνικού μονοπωλίου τα εντάσσουμε στον χώρο της αστειότητας και της γραφικότητας και καλό θα ήταν επιτέλους σε αυτή τη χώρα να σεβαστούμε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι η όποια λάμψη τους είναι ανακλητέα γιατί ποτέ δεν υπήρξαν αυτόφωτοι.
Αν  διαφωνούν δεν έχουν παρά να πραγματοποιήσουν επίδειξη δύναμης. Το πεδίο είναι ελεύθερο. Σαν πρώτο δείγμα για το τι θα ακολουθήσει θα αναφερθούμε  για τα ηθικά και ανήθικα παγκόσμια κεφάλαια Ενας διαχωρισμός που προαναγγέλθηκε πριν από τρία χρόνια από ένα περιοδικό που δεν κυκλοφορεί σήμερα σε άρθρο με τίτλο "Καπιταλισμός εναντίον Καπιταλισμού".Μικρός  έγινε ο κόσμος αλλά κάποιοι αφελείς δεν το κατάλαβαν ακόμα.

Last Updated on Saturday, 24 May 2008 13:20
 
Σε τι κόσμο ζούμε PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Thursday, 22 May 2008 18:45
 Οι αγώνες Χαϊδαρίου-Καστοριάς και Πανσερραϊκού -Θρασύβουλου είναι οι μόνοι που μπήκαν στο ελληνικό μονοπώλιο από το πρόγραμμα της Β' Εθνικής. Και κατά σύμπτωση ανήκουν και οι τέσσερις σε φιλοοπαπικούς και φιλοκρατικούς και φιλοκυβερνητικούς κύκλους σύμφωνα με όσα ακούγονται στην πιάτσα. Ο Πανσερραϊκός και ο Θρασύβουλος ανεβαίνουν στην πρώτη κατηγορία, ο δεύτερος στη θέση της Χαλκηδόνας που υποβιβάστηκε. Η υπόθεση φαίνεται να αφορά τα Δυτικά προάστια και τους ομφάλιους λώρους με το κόμμα, τους κουμπάρους και τους συμπεθέρους.
Η συνέχεια των ήπιων απόψεων του Ευτύχιου Χοϊτσερίδη στα σχόλια.
 
Η θέση του valuebet για την σύμβαση των πρακτόρων PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 20 May 2008 18:33
Κερδίζουν η χάνουν οι πράκτορες με την σύμβαση που θα υπογράψουν με τον ΟΠΑΠ; Και ποια είναι τα κέρδη τους και η χασούρα τους αν δεχτούμε ότι έγινε παζάρι; Το valuebet βάζει το χέρι στην καρδιά και λέει τα πράγματα με το όνομα τους όπως έχουμε αντιληφθεί όλη την υπόθεση. Κάποια σημεία των δικών μας εκτιμήσεων δεν θα αρέσουν ούτε στους πράκτορες , ούτε στον ΟΠΑΠ αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει μια ρεαλιστική προσέγγιση η οποία σέβεται το δίκαιο και την αλήθεια.

Ξεκινάμε με την εκτίμηση ότι η σύμβαση γίνεται μεταξύ γνωστών και ημετέρων. Δεν υπάρχει αντίλογος και αυτό φαίνεται από μακριά. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει είναι για το μονοπώλιο η όλη διαδικασία. Τα αποτελέσματα με μια πρώτη ματιά έχουν οφέλη για τους πράκτορες. Αυτά τα οφέλη όμως είναι πρόσκαιρα και μηδαμινά. Ο μέσος πράκτορας θεωρεί ότι η διατήρηση των μέτρων στη χορηγία αδειών αποτελεί κέρδος. Εμείς αυτό το θεωρούμε οικονομική αδικία που δεν είναι και νόμιμη συνταγματικά. Είναι οικονομική αδικία επειδή πρώτο διαμορφώνει στάτους κβο στον χάρτη των πρακτορείων και ταυτόχρονα απαγορεύει επενδύσεις από τρίτους η και τους ίδιους τους πράκτορες σε μεγαλύτερες αίθουσες.

Ολόκληρη η ενδιαφέρουσα ανάλυση του valuebet για τα επίμαχα σημεία της σύμβασης δημοσιεύεται στη σελίδα των πρακτόρων
 
Φέτα και κρασάκι κάτω από την αχλαδιά PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 19 May 2008 18:02

Σε επίπεδο χαβαλέ η συνάντηση του υπουργού οικονομικών και του ευρωπαϊκού επιτρόπου κ. Τσαρλς Μακρίβι δεν έφερε καμιά είδιση σε ότι αφορά το μονοπώλιο. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού έχει διαπιστωθεί ότι ο κ. Τσαρλς Μακρίβι ήταν ο επιθυμητός αντιπαλος για το ελληνοαμερικανικό μονοπώλιο επί σειρά ετών.Το πρόβλημα για τον κ. Μακρίβι είναι ότι είναι καπιταλιστής. Και σαν καπιταλιστής θα έπρεπε να τα βάλει με τους μετόχους του ΟΠΑΠ που ειναι πολύ σκληροί καπιταλιστές όπως τα αμερικάνικα κεφάλαια. Δεν είχε το σθένος ο ευρωπαϊκός επίτροπος να τα βάλει μαζί μας είναι η πληροφορία που έχει το valuebet εδω και αρκετούς μήνες. Και η δήλωση αυτή αποδίδεται σε κύκλους των αμερικανών μετόχων της ΟΠΑΠ ΑΕ. Είναι λοιπόν λογικό να αναρωτηθεί κανείς πως θα ανοίξει η αγορά αφού ο ΟΠΑΠ έχει μαζί του τον επίτροπο, την Ρηγίλλης και το Μαξίμου, τον Περισσό, την άκρα δεξιά και το ΠΑΣΟΚ που ελέγχει τους 300 μονίμους υπαλλήλους της εταιρείας. Και τα παραπάνω λύνουν τις απορίες γιατί ο κ. Μακρίβι ενώ γνώριζε δεν εθεσε θέμα εγκληματικότητας στην Κομισιόν από το ελληνομερικάνικο μονοπώλιο με τις αποδεδειγμένες υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος.

Εξελίξεις δεν αναμένονται στο θέμα του μονοπωλίου αφού οι αμερικανοί μέτοχοι έχουν επιβάλει τις απόψεις τους από Περισσό μέχρι του Μαξίμου. Και οι πληροφορίες λένε ότι αυτό που συζητήθηκε στα σοβαρά ανάμεσα στον κ. Μακρίβι και τον κ. Αλογοσκούφη ήταν το πότε θα δώσει άδεια η κυβέρνηση στους αμερικανούς μετόχους να βάλουν στα πρακτορεία φρουτάκια. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να η κυβέρνηση να επιτρέψει την λειτουργία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ψυχαγωγικού περιεχομένου στην Ελλάδα. Στο σχετικό άρθρο θα περάσει μια παράγραφος που θα λέει ότι επιτρέπονται και τα τυχερά παιχνίδια υπό όρους που φυσικά θα εκπληρώνει μόνο ο ΟΠΑΠ και οι αμερικάνοι μετοχοί του.

Αυτό το σχετικό άρθρο θα συνταχθεί από τους ίδιους κύκλους που συνέταξαν το αρθρο περί στοιχημάτων και ξεπλύματος χρήματος που φαίνεται ότι ελέγχουν απόλυτα σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα και ειδικά τα δύο μεγαλύτερα. Αυτοί οι κύκλοι φαίνεται να λειτουργούν πάντα κοντά η δίπλα στις κορυφές των θεσμών, σε ανώτατο επιπεδο  και έχουν υπεροκομματική ιδιότητα.Αυτά τα χρήσιμα και για όσους ρωτάνε ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο.Σας ενημερώνουμε όμως ότι πρόκειται για κύκλους που η δράση τους έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες καταστροφές στην μεταπολεμική Ελλάδα και ανανεώνονται διαρκώς με τα ίδια αντεθνικά συστατικά.
Αυτα είχε να πει το valuebet μεταξύ τύρου και αχλάδου για τα γεγονότα. Εμείς από αυτή την ιστοσελίδα κάνουμε τον χαβαλέ μας και για  πιο σοβαρή και έγκυρη ενημέρωση να απευθύνεστε στα κανάλια και την ΕΣΗΕΑ.

ΥΓ Αν χάσει η Καλομοίρα θα γίνει της κακομοίρας Μίστερ Μακρίβι για αυτό κάντε κάτι να τονωθεί η εθνική υπερηφάνεια. Τόσα δίνουμε να μην πάρουμε και κάτι; Και αν καθίσει και το παρολί Καλομοίρα Χ Νικοπολίδης στο γιούρο εμείς σαν χώρα κ. Μακρίβι έχουμε πολλά να δώσουμε. Δείτε το και σαν αντισταθμιστικά οφελη. Άντε βίβα, χικ...

 
<< Start < Prev 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 Next > End >>

Page 441 of 452