H μέγιστη τιμή για έναν υπάλληλο PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 04 June 2008 23:02

Από φιλοπρακτορικό, φιλοοπαπικό, φιλοποεπικό, φιλοϊντραλοτικό και φιλοκρατικό σάιτ δέχτηκα την κατηγορία ότι υποστηρίζω τα συμφέροντα της Σέντρικ και ότι θέλω την ζημιά των πρακτόρων οι οποίοι στήριξαν στο παρελθόν και Τα Παιχνίδια της Τύχης. Δηλώνω πρώτα από κάθε τι ότι αποδέχομαι τον τιμητικό χαρακτηρισμό του υπαλληλου της Σέντρικ  και νοιώθω τιμή που δεν είμαι εργαλείο των δυνάμεων του άδικου και καταστροφικού μονοπωλίου. 

Ξεκινάω με το αν με στήριξαν οι πράκτορες. Υπάρχουν 100 πράκτορες που ευημερούν αλλά είναι τέσσερις και πλέον χιλιάδες οι πράκτορες που έχουν οικονομικό πρόβλημα. Επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι ο κλάδος ευημερεί. Στήριξαν το περιοδικό 100 – 150 πράκτορες αλλά οι υπόλοιποι δεν το έκαναν. Το αντίθετα μας πολέμησαν επειδή μιλούσαμε για οικονομικό δίκαιο, για ελεύθερη αγορά πρακτορείων, για εκσυγχρονισμό και κατηγορούσαμε το άδικο μονοπώλιο. Ευχαριστούμε αυτούς που στήριξαν Τα Παιχνίδια της Τύχης αλλά ο πόλεμος που δέχτηκε το περιοδικό από τα συστήματα διανομής ,τον ΟΠΑΠ , την Ιντραλότ και την ΠΟΕΠΠ ήταν πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα να κλείσει.

Στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας χαρακτηρίζομαι υπάλληλος της Σέντρικ. Και αυτό αποτελεί μέγιστη  τιμή για μένα επειδή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι στηρίζω την ελεύθερη αγορά, άρα υπηρετώ τον παίκτη καθώς στην ελεύθερη αγορά ο πελάτης έχει επιλογές. Διαπιστώνω με θλίψη ότι τα πρόβατα του ΟΠΑΠ δηλαδή οι πράκτορες βλέπουν με την σειρά τους σαν πρόβατα την πελατεία τους και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την βιωσιμότητα των πρακτορείων.

Οι πράκτορες δεν ζημιώνουν όμως απαραίτητα επειδή εγώ χτυπάω το μονοπώλιο και ζητάω να δώσει ίδια κουπόνια με αυτά του εξωτερικού. Τα οποία κουπόνια θα ανέβαζαν στα ύψη τον τζίρο των πρακτορείων και θα έθιγαν τα συμφέροντα της Σέντρικ. Στην περίπτωση που ο ΟΠΑΠ προσφέρει σωστά κουπόνια θα ωφεληθούν οι πράκτορες επομένως  αυτοί που αποδέχονται το τριτοκοσμικό , ιντραλοτικό ,μονοπωλιακό κουπόνι κάνουν ζημιά στον κλάδο. Και η ζημιά θα είναι τόσο μεγάλη που σύντομα ο ΟΠΑΠ θα βάλει στο χέρι όλα τα πρακτορεία.

Επειδή κάποιοι κάνουν πως τα ξέρουν όλα και μιλάνε για λογαριασμό των πρακτόρων τους προτείνουμε να κάνουν μια σύγκριση  στην διασπορά των τζίρων το δίμηνο Απριλίου –Μαϊου με την διασπορά που θα γίνει στο
euro τον Ιούνιο που θα είναι όλα μονά. Και εκεί θα δούνε οι πράκτορες αν εγώ θέλω το κακό τους η το καλό τους.  Βέβαια αν ο ΟΠΑΠ δώσει όλα μονά θα μειωθεί η κερδοφορία των αμερικανών και άλλων μετόχων του αλλά εμένα αυτό δεν με αφορά. Εγώ υπηρετώ τον πελάτη και μόνο , δεν είμαι μέτοχος μια εταιρείας. Και ούτε θα συνεχίσω να είμαι  υπάλληλος της Σέντρικ αν η εταιρεία βάλει τριάδες σε μονοπώλιο και ο ΟΠΑΠ βάλει μονά σε ανοιχτή αγορά.

Ως προς τα δικαστήρια γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν έχω καμιά τύχη μπροστά στον ΟΠΑΠ στα πρόβατα του και τα σκυλάκια του. Προκαθορισμένη η ελληνική δικαιοσύνη σαν το στοίχημα και το ΚΙΝΟ. Γιατί αν λειτουργούσε το δίκαιο σε αυτή τη χώρα δεν θα χτυπούσε την πόρτα της επίμονα η εξαθλίωση. Δεν με αγγίζει και δεν με αφορά η ελληνική δικαιοσύνη την βγάζω εκτός  υπολογισμών απλώς ξέρω ότι ο κάθε φορά ισχυρότερος επιβάλει την γνώμη του. Εδώ έβαλαν τον ΟΠΑΠ στο χρηματιστήριο και του έδωσαν το μονοπώλιο με αντισυνταγματικό  προεδρικό διάταγμα τι άλλο να πούμε επί του θέματος.

Όραμα μου ήταν  θετικό στίγμα των τυχερών παιχνιδιών στην παγκόσμια κοινωνία. Το όραμα χάθηκε επειδή στην Ελλάδα οι αξίες δεν δίνουν φασολάδα ενώ αντίθετα  η ταφή των αξιών μοιράζει φιλέτα. Θα συνεχίσω όμως τον δικό μου δρόμο λογοδοτώντας μόνο στη συνείδηση μου. Αντέδρασα στην απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου στην υπόθεση Πλακάνικα στο σκέλος που επιτρέπει στα κράτη να είναι μπουκμέικερ και λεσχιάρχες. Θεώρησα εκείνη την απόφαση ηλίθια και ανήθικη που στρεφόταν σε βάρος των λαών της Ευρώπης.   Αρνούμαι την παρουσία του ΚΙΝΟ στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ με τη σημερινή μορφή και επιμένω ότι πρόκειται για εθνικό έγκλημα. Το παιχνίδι έχει καταστρέψει 150.000 οικογένειες στη χώρα και πρέπει να αλλάξουν οι όροι διεξαγωγής. Αρνούμαι την μετατροπή των πρακτορείων σε μικρά καζίνο με την έναρξη του αμαρτωλού  Βιντεολόττο. Δεν αξίζει τέτοιο οδυνηρό τέλος ο κλάδος γιατί η οργισμένη κοινωνία στο τέλος θα στραφεί εναντίον του δικτύου πωλήσεων σκληρού τζόγου. Επιμένω να διατηρηθεί ο κλάδος σαν το εθνικό δίκτυο πωλήσεων τυχερών παιχνιδιών και οι όποιες διαπραγματεύσεις να γίνουν σε πλαίσιο ανοιχτής αγοράς ώστε να αποκτήσουν αξία τα πρακτορεία. Αν και ο κλάδος δεν στήριξε τα Παιχνίδια της Τύχης ούτε και την ιστοσελίδα θα επιμείνουμε ότι αποτελεί πράξη αδικίας το περιεχόμενο της σύμβασης καθώς πρόκειται για σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους που πήραν και παίρνουν πολύ λιγότερα από όσα προσφέρουν.

Όλα λοιπόν  είναι θέμα συνείδησης , εγώ δίνω λόγο μόνο στον εαυτό μου και έχω πυξίδα το δίκαιο και την προστασία της κοινωνίας. Δεν υποστηρίζω ότι υπάρχουν εταιρείες που θέλουν να χάνουν η αποτελούν φιλανθρωπικά ιδρύματα. Υποστηρίζω όμως ότι ο ΟΠΑΠ και μετά τις συμβάσεις μαζί με δίκτυο πωλήσεων του θα δράνε σε βάρος της κοινωνίας λειτουργώντας σε μονοπωλιακή και αντιλαϊκή βάση. Το δηλώνω από τώρα για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις ότι εγώ δεν αποδέχομαι συμψηφισμούς και εκβιασμούς. Και αν καταφέρουν με τους δικαστές και με τα λεφτά τους να με πετάξουν εκτός χώρου θα φυτεύω μαρούλια και ντομάτες στο χωριό μου. Έχω αποφασίσει ποια θα είναι  εναλλακτική λύση. Θα χαρίσω στους εγκληματίες της κοινωνίας  ολόκληρο τον θρίαμβο τους αλλά να ξέρουν ότι το δίκαιο δεν ξεχνάει να στείλει τον λογαριασμό. Μπορεί να αργεί μερικές φορές αλλά δεν ξεχνάει  ποτέ. Για όσους μπορούν να το καταλάβουν σήμερα η χώρα πήρε στα χέρια της τον λογαριασμό για τις αδικίες του παρελθόντος. Αδικίες που έπνιξαν το μέλλον της , την προοπτική της ,την  δύναμική της και την βούλιαξαν  στην απόγνωση ,στην άρνηση και στην εξαθλίωση.
Π.Α  

Last Updated on Tuesday, 22 June 2010 22:27
 
420 ευρώ κέρδη τον Μαϊο! PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 03 June 2008 22:28
Το ιλιγγιώδες ποσό των 420 ευρώ κέρδισε είχε πράκτορας του ΟΠΑΠ τον μήνα Μάιο ο οποίος είναι στα 2000 πρώτα πρακτορεία της εταιρείας σε τζίρους. Το κέρδος αυτό προέκυψε μετά την αφαίρεση του ενοικίου, το μηνιάτικο του υπαλλήλου ύψους 700 ευρώ , την αφαίρεση όλων των υπολοίπων λειτουργικών εξόδων και την αφαίρεση 340 ευρώ σε πιστώσεις πελατών. Το έγκλημα που διαπράτεται επί του συνόλου του κλάδου από τον ΟΠΑΠ βάζει νάρκες στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Και αυτό επειδή δεν έχει ληφθεί υπόψη η οικονομική κατάσταση του κάθε πράκτορα, τα ποσά των πριμοδοτήσεων στους τζίρους μέσω των πιστώσεων, η αρχική επένδυση, η και η δημιουργία της πελατείας με προσωπικές προσπάθειες. Δεν έχουν προηγηθεί μελέτες για το πραγματικό ποσό αμοιβής και κριτήριο της βάναυσης οικονομικής κακοποίησης των πρακτόρων από τις συμβάσεις αποτελεί για τον ΟΠΑΠ μια ομάδα 100 πρακτόρων που ευημερεί. Να προσθέσουμε ότι σε ιδιόκτητο πρακτορείο του κέντρου της Αθήνας τα καθαρά κέρδη δεν ξεπερνάνε τα 2000 ευρώ σε μηνιαία βάση ενώ μόνο με το  ενοίκιο θα απέδιδε στον κάτοχο του ποσό άνω των 10.000 ευρώ τον μήνα με πληρωμένη την εφορία.
Ένας τεράστιος αριθμός πρακτόρων αποκομίζει ψίχουλα μπροστά στα λεφτά που κουβαλάει στον ΟΠΑΠ αλλά δυστυχώς η ανελέητη προς κάθε άνυπεράσπιστο πολίτη κυβέρνηση μεθοδεύει την πλήρη εξόντωση του κλάδου και απειλεί με λουκετα πρακτορεία σε καθεστώς κλειστής αγοράς.  Μόνο οίκτο για τον κυνισμό των δημόσιων προσώπων και τον κυνισμό των ΜΜΕ που αβαντάρουν την εξαφάνιση του κλάδου έναντι παχυλής αμοιβής μπορούμε να εκφράσουμε. Αλλά να μη νομίζουν ότι η αδικία θα περάσει έτσι.Θα έρθει η ώρα που οι φιλομονοπωλιακές και οι φιλοκαρτέλ δυνάμεις θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους σε αυτή τη χώρα.
Για το σημερινό κουπόνι οι πραγματικά αστείοι κρατικοί δεν προσέφεραν ούτε δυάδες σε ένα πρόγραμμα ρουλέτα και έτσι στερούν μια σχετική κίνηση στα πρακτορεία τους.. Νομίζουμε ότι έχουν χασει οριστικά κάθε επαφή με την πραγματικότητα και κάθε αίσθηση του μέτρου. Γνωρίζουμε το αιώνιο μίσος των στελεχών του ΟΠΑΠ κατά των πρακτόρων αλλά δεν περιμέναμε ότι θα πάρει αυτή την ένταση  και ότι θα είχαν και συμμάχους εντός του κλάδου. Ντροπή.
 
Το πνεύμα δυνατό, η σάρκα δεν μπορεί PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 03 June 2008 16:58


Αν είναι να κυβερνήσω με την διαπλοκή μη σώσω και κυβερνήσω ποτέ είπε ο Καραμανλής λίγο πριν ανέβει στην εξουσία. Τη θυμάται καλά αυτή τη φράση ο Ευτύχιος και σήμερα την παραδίδει στην κρίση του καθενός. Δεν έχω λόγους να αμφιβάλω ότι πρωθυπουργός εννοούσε αυτό που έλεγε αλλά ελάχιστη σημασία έχουν οι αγαθές προθέσεις μπροστά στην πραγματικότητα. Ο Καραμανλής ήθελε στο πνεύμα να κυβερνήσει χωρίς την διαπλοκή αλλά η σάρκα της παράταξης του αποδείχτηκε αδύναμη. Είπε λοιπόν την μεγάλη κουβέντα και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ήταν πρωθυπουργός αν δεν είχε συμβιβαστεί. Γιατί όμως συμβιβάστηκε; Μα για το καλό της παράταξης. Να μην έρθουν τα πράσινα ανθρωπάκια στην εξουσία. Σωστό ακούγεται αλλά σε τι μπορεί να διαφέρουν τα πράσινα ανθρωπάκια από τα γαλάζια η τα κόκκινα ανθρωπάκια εκτός από το χρώμα; Αυτά σαν μαι γενική εκτίμηση. Και τώρα πάμε στα ονομαστικά της υπόθεσης.
Η συνέχεια στα σχόλια

 
Μαξίμου vs πρακτόρων PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 02 June 2008 20:39
 
Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε σήμερα σε οικονομική ιστοσελίδα που περνάει γραμμή ΠΟΕΠΠ και ΟΠΑΠ και στην οποία μεγάλος χορηγός είναι η intralot.

"Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της διοίκησης του Οργανισμού βρίσκονται περίπου 450 – 500 ανενεργά πρακτορεία και άλλα 1.500 πρακτορεία που η λειτουργία τους κρίνεται οικονομικά ασύμφορη ή έχουν οφειλές δεκάδων, ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προς τον ΟΠΑΠ. Επίσης, στο μικροσκόπιο της διοίκησης βρίσκονται και άλλα που ανήκουν σε πρόσωπα τα οποία δεν πληρούν ή παραβιάζουν τους προβλεπόμενους όρους λειτουργίας"

Όπως θα παρατηρήσετε υπάρχει μια σύγκρουση στο ποιος θα αφαιρέσει της άδειες. Είναι ο ΟΠΑΠ αυτός που θα δρομολογήσει τις διαδικασίες η ισχύει η περιοριστική πολιτική που ανακοίνωσε τη κυβέρνηση στις Βρυξέλλες στα θέματα του τζόγου για να διατηρήσει τα αμαρτωλό μονοπώλιο; Ας αποφασίσουν λοιπόν τι και γιατί θα συμβεί και μετά να γράφουν προς τα πρόβατα αυτά που γράφουν.

Στην ουσία της υπόθεσης όλα δείχνουν ότι ο κλάδος των πρακτόρων δέχτηκε πισώπλατη μαχαιριά από τους μετόχους του ΟΠΑΠ που συνεργάστηκαν με την Ιντραλότ και χωρίς να αντιδράσουν οι συνδικαλιστές πράκτορες αν υποτεθεί ότι υπάρχει σήμερα συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο.

Ο κλάδος δεν κέρδισε απολύτως το παραμικρό και τα έδωσε όλα κατεβάζοντας τα παντελόνια στη βούληση των μετόχων. Ας δούμε ένα- ένα τα επίμαχα σημεία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ  "ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ "
 
Εκτός μάχης 2500 πράκτορες και έχει συνέχεια PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 31 May 2008 19:03
Τραγικές διαστάσεις προσλαμβάνει η ψήφιση των αντιπροσώπων της ΠΟΕΠΠ της σύμβασης με την υπό αμερικανική επιρροή ΟΠΑΠ ΑΕ.Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 96 υπέρ , 4 κατά και 4 λευκά. Το ερώτημα  είναι από ποιόν πήραν εντολή να ψηφίσουν οι αντιπρόσωποι και τι. Ως γνωστό κανένας πράκτορας δεν είχε το πλήρες κείμενο της σύμβασης και επομένως η ψήφος δεν είναι νόμιμη και ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το ελληνοαμερικανικό μονοπώλιο σαν κεκτημένο.

Τα προβλήματα από το περιεχόμενο της σύμβασης δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη νομιμότητα της ψηφοφορίας. Το περιεχόμενο που είδε το φως της δημοσιότητας έχει αντισυνταγματικά στοιχέια και αποκλειεται να μείνει όρθιο σε όποια προσφυγή. Γίνεται ακόμα και αναφορά σε αλλαγή της προμήθειας ενώ θα έπρεπε αυτές οι αλλαγές να ήταν ήδη γνωστές πριν την υπογραφή. Το κείμενο που έστειλε ο ΟΠΑΠ στην Κομισιόν μιλάει για μείωση του δικτύου στις 3000 άδειες με άγνωστα τα κριτήρια ενώ στην τελευταία τηλεδιάσκεψη ο κ. Χατζηεμμανουήλ απάντησε σε αναλυτή ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει δικά της πρακτορεία. Έκπληξη προκαλεί και το πόσο έυκολα οι πράκτορες συμφώνησαν να μην βάλει ο ΟΠΑΠ τα παιχνίδια στο διαδίκτυο. Αυτό ουσιαστικά ανοίγει τα χέρια στην κυβέρνηση να δώσει άδεια σε άλλη εταιρεια πιθανώς την Ιντραλότ που το έχει σε πρώτη προτεραιότητα. Το λογικό ήταν οι πράκτορες να ζητήσουν το Ίντερνετ και να πάρουν προμήθειες από τους τζίρους και κανείς δεν περίμενε αυτή την άρνηση του κλάδου στο διαδίκτυο. Να σημειωθεί ότι σε έρευνες οι τζίροι των πρακτορείων του εξωτερικού δεν επηρεάζονται παρα μόνο σε 10 η 15% σε σχέση με το σύνολο. Η ατμόσφαιρα ενός πρακτορείου δεν υποκαθίσταται από ένα τηλέφωνο η εναν υπολογιστή αρκέι βεβαιως το προϊον να είναι σωστό και το πρακτορεία να παρέχει ενημερωτικές υπηρεσίες στον πελάτη.Όπως εφημερίδες , έντυπα, ηλεκτρονική πληροφόρηση ακόμα και προτάσεις η ομαδικά δελτία.

Σε ότι αφορά την ΟΠΑΠ ΑΕ στην απαντητική της επιστολή διαμαρτύρεται επειδή η Κομισιόν ταυτίζει το κράτος με τον ΟΠΑΠ. Ξεχνάνε ότι η  ΟΠΑΠ ΑΕ σε συνεργασία αστυνομίας, δικαστικών αρχών ,το υπουργείο Δικαιοσύνης προέβη σε διώξεις κατά Ελλήνων πολιτών και ελληνικών ΜΜΕ υπέρ του μονοπωλίου.΄Αγνοεί ο κ. Χατζηεμμανουήλ ότι η ελληνική δημοκρατία προέβη σε συλλήψεις εργαζομένων που μοίραζαν διαφημιστικά φυλλάδια ταυτιζόμενη με την δράση και λειτουργία της ΟΠΑΠ ΑΕ. Σωστά η Κομισόν ταυτίζει τον ΟΠΑΠ με την ελληνική δημοκρατία που είναι τόσο φτηνή που εξαπατάει τους πολίτες της μέσα από τα κουπόνια απάτη και το ΚΙΝΟ και σε λίγο καιρό θα εξαπατήσει και το 40% τους δικτύου της.Η ελληνική δημοκρατία είναι τόσο φτηνη αφού εδω και χρόνια βομβαρδίζει με διαφημίσεις τους πολίτες να παίξουν σε καθεστώς μονοπωλίου και να χάσουν τα χρήματα τους. Η ελληνικη δημοκρατία μέσω του υπουργείου οικονομικών ξέπλυνε και ξεπλένει μαύρο χρήμα της κρατικής μηχανής , κομματικών και ημετέρων και συνεργάζεται σε εγκλήματα κατά του κοινωνικού συνόλου με τον ΟΠΑΠ την διοίκηση του οποίου διόριζε και διορίζει.

Η μήπως ο κ. Χατζηεμμανουήλ θα επιδειξει εκέινο το μπακαλόχαρτο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που λέει ότι ο ΟΠΑΠ δεν έχει δημόσιο χαρακτήρα, διατύπωση που μπορεί να αποδειχθεί της πλάκας αν αποφανθεί το αντίθετο ο Άρειος Πάγος. Και ο κ. Χατζηεμμανουήλ πρέπει να γνωρίζει ότι μέχρι και σήμερα ο Άρειος Πάγος θα πετάξει στο καλάθιο των αχρήστων την διατύπωση του Ελεγκτικου Συνεδρίου αφού μια εταιρεία δημοσίου συμφέροντος ορίζεται μόνο όταν την διοίκηση ασκεί δημόσιος φορέας  όπως συμβαίνει με το υπουργείο οικονομικών. Η ΟΠΑΠ ΑΕ είναι εταιρεία δημοσίου συμφέροντος ως προς το γράμμα του νόμου και όλες οι αποφασεις που έχουν παρθεί εμπίπτουν στον έλεγχο των δημοσιών επιχειρήσεων. Ως προς το αν μια δημόσια επιχείρηση πρέπει να έχει μονοπώλιο είναι ένα άλλο θέμα και αυτό εξετάζεται από την Κομισιόν.
Μόνο με συνταγματικό πραξικόπημα θα χαρακτηρισθεί ο ΟΠΑΠ ιδιωτική εταιρεία και αυτό ανοίγει τους ασκούς του αιόλου για τα κατα συρροή οικονομικά εγκλήματα του μονοπωλίου σε βάρος της κοινωνίας και του ελληνικού κράτους.
Last Updated on Saturday, 31 May 2008 19:58
 
<< Start < Prev 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 Next > End >>

Page 441 of 455