Σενάρια κλιμάκωσης PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Thursday, 19 June 2008 21:29

Το  όνομα της ελληνικής δημοκρατίας επικαλείται ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ για να εξαπολύσει τις επιθέσεις του κατά της Κομισιόν και της Morgan Stanley. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κάνει αναφορά για επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας με αυτά που λέει και ανάπτυξη σεναρίων τα οποία έχουν στόχο να πλήξουν την ακεραιότητα της ελληνικής δημοκρατίας. Το επικίνδυνο θεσμικά παιχνίδι που έχει αρχίσει να παίζει ο κ. Χατζηεμμανουήλ πρέπει να το εγκαταλείψει πρωτίστως επειδή η ελληνική δημοκρατία συνταγματικά υπάρχει για να ενεργεί εν ονόματι του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί κανένας να βάλει το πολίτευμα πάνω από τον ελληνικό λαό αφού το πολίτευμα υπηρετει τον λαό σύμφωνα με τα άρθρα του συντάγματος.

Απο ποιά αφετηρία μιλάει ο κ. Χατζηεμμανουήλ για νομιμότητα του μονοπωλίου; Εχει στα χέρια του κάποια δικαστική απόφαση που να ορίζει ότι το μονοπώλιο είναι νόμιμο; Υπάρχει μια υπουργική απόφαση. Ε και τι έγινε , δεν είναι μια υπουργική αποφαση ένα μπακαλόχαρτο μπροστά στο σύνταγμα και τους νόμους; Το ελληνικό δημόσιο παραχώρησε το μονοπώλιο επί 20 χρόνια στον ΟΠΑΠ λέει η υπουργική απόφαση. Ε και τι έγινε ,στον ΟΠΑΠ το παραχώρησε όχι σε μετόχους. Eχει δικαίωμα ένας υπουργός να παραχωρεί μονοπώλιο σε ιδιώτες κερδοσκόπους με βάση το Σύνταγμα; Επομένως κατα το γράμμα του νόμου η μετοχοποίηση ήταν παράνομη αν δεχτούμε ότι συνοδεύτηκε από το πριμ του μονοπωλίου. 

Αυτή ήταν συνωμοσία σε βάρος της  δημοκρατίας και του δημόσιου συμφέροντος και όχι τα όσα συμβαίνουν σήμερα.Αν ο κ. Χατζηεμμανουήλ διαφωνεί με όλα αυτά τότε υπερασπίζεται ένα περίεργο δόγμα. Αυτό που λέει μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Σε μια δημοκρατία όμως δεν υπάρχει ευνοημένος η αδικημένος εξ ορισμού η από την οποία δράση. Το ουδέν λάθος αναγνωρίζεται αφορά χούντες και μεσαιωνικά βασίλεια.

Αυτα ως προς την έναρξη αφού νομικά είναι παράνομη η μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ και παράνομη η εκχώρηση του μονοπωλίου.΄Αν μιλήσουμε εν ονόματι του ελληνικού λαού μόνο ένα παράθυρο υπήρχε για την μετοχοποίηση και την παραχώρηση του μονοπωλίου. Αυτό της ύπαρξης μόναδικής μετοχής που θα την είχε το ελληνικό δημόσιο. Και παλι θα ήταν σε νομική αμφιβολία η μετατροπή του ΟΠΑΠ σε ανώνυμη εταιρεία που τελικά έγινε με προεδρικό διάταγμα κατά υπερβαση.

Να πάμε και πιο κάτω αφού είμαστε στο νομικό κομμάτι της υπόθεσης. Η δίκη της Λάρισας που αφορά ξέπλυμμα χρήματος με βάση τα παιχνίδια και το δίκτυο του ΟΠΑΠ είναι αρκετή για να αφαιρέσει το μονοπώλιο από την εταιρεία. Όπως είναι αρκετή η διαφημιστική δαπάνη και οι σχέσεις εξάρτησης των ΜΜΕ από τα ταμεία του ΟΠΑΠ. Η ανώνυμη έχει επιβλαβή δράση στο κοινωνικό σύνολο και έχει δώσει αποδέξεις. Επομένως ακόμα και αν μιλούσαμε για νόμιμο μονοπώλιο θα έπρεπε να αφαιρεθεί απο το ελληνικό δημόσιο.

Να πάμε τώρα στο σενάριο της κλομάκωσης σύμφωνα με πληροφορίες και τις δικές μας εκτιμήσεις. Ο ΟΠΑΠ κάνει περιοριστική πολιτική σύμφωνα με τα όσα απάντησε στην ευρωπαϊκή επιτροπή. Οι τζίροι πέφτουν. Ο ΟΠΑΠ βάζει τους πράκτορες να εξεγερθούν ότι ο ανταγωνισμός τους τρώει το ψωμί. Ο ΟΠΑΠ επιτίθεται κατά του διαδικτύου για να προστατέψει το εισόδημα του δικτύου. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΠΠ θα βγαίνουν στα παράθυρα των καναλιών που χρηματοδοτεί ο ΟΠΑΠ και θα ζητάνε την κάτάργηση των εταιρειών, θα ζητάνε κατέβασμα όλων των ιστοσελίδων του ϊντερνετ και ότι μέτρο μπορεί να παρθεί. Σήμερα ένας τέτοιος ξεσηκωμός δεν έχει αποτέλεσμα επειδή δεν προκύπτει μείωση τζίρων αλλά με την περιοριστική πολιτική του ΟΠΑΠ θα δοθεί η ευκαιρία για μια τέτοια εξέλιξη. Θα πει κανείς ότι οι πράκτορες έχουν και άλλα παιχνίδια δεν ζούνε μόνο από το στοίχημα αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις ο λαϊκισμός δίνει και παίρνει. Φυσικά η συμφωνία ΟΠΑΠ-ΠΟΕΠΠ απαγορεύει στον κλάδο να ζητήσει άνοδο των τζίρων μέσω προσφοράς μονών αγώνων με καλές τιμές για να πάρετε μια γεύση για το πως λειτουργεί το συνδικαλιστικό κίνημα των πρακτόρων.

Τα σενάρια της κλιμάκωσης λοιπόν είναι υπαρκτά αλλά θα ήταν πολύ φρόνιμο να εγκαταλειφθούν γιατί θα κάνουν κακό και στον ΟΠΑΠ και στο δίκτυο πωλήσεων. Θα ήταν ότι χειρότερο για τους πράκτορες να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Στο κάτω κάτω δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ορίζουν με χουντικού τύπου απαγορεύσεις την τύχη των πελατών τους και να τους υποχρεώνουν να χάνουν τα λεφτά τους στις τριάδες και στις υψηλές γκανιότες των μονοπωλιακών κουπονιών.Οι πράκτορες θα κερδίσουν μόνο αν δεχτούν τον εσωτερικό και εξωτερκό ανταγωνισμό και υποχρεώσουν την εταιρεία να προσφέρει καλύτερα προϊόντα.

 
Μια πρώτη γεύση από Ομπάμα PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 18 June 2008 19:37

Τελειώνει η εξουσία της οικογένειας Μπους και ο Ευτύχιος είχε μια χρήσιμη συνομιλία με ένα φιλαράκι που σκαμπάζει από τέτοια. Δεν με αιφνιδίασε έντονα όταν είπε ότι η οικογένεια Μπους ήταν μεγάλο δώρο για την Ελλάδα και εγγύηση για την ακεραιότητα της χώρας. Θυμάμαι τον γερόμπους όταν είπε το 1991 ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι ιερά. Ο γιος ήταν υποχρεωμένος να το καταπιεί και να μην ενδώσει σε πιέσεις περί άρσης των συνόρων. Δεν είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον κάποιος θα πει μια τέτοια κουβέντα σε μια εποχή που το εξουσιαστικό τοπίο αλλάζει ραγδαία. Όμως πιστεύω στον Ομπάμα έστω και αν θα ασκήσει ψυχρή εξουσία , χωρίς διαχωρισμούς απ’ ότι μου λένε οι πληροφορίες. Ο Μπους έκανε πολέμους αλλά ήταν και άτυχος αφού έφαγε την μεγαλύτερη κόντρα από το ισλαμικό στοιχείο στην ιστορία της υπερδύναμης. Η σύγκρουση είχε παράλογα στοιχεία και από τις δύο πλευρές και έκανε ζημιά και στα δύο στρατόπεδα. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν. Ο Ομπάμα είναι δίκαιος αλλά  σκληρός και ψυχρός.
Η συνέχεια στα σχόλια

Last Updated on Wednesday, 18 June 2008 19:41
 
Στροφή προς την Ανατολή PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 18 June 2008 17:49
Στον ΟΔΙΕ οι μηχανισμοί της κρατικής προπαγάνδας ανακάλυψαν ότι για όλα φταίνε οι τηλεοπτικές μεταδοσεις και όχι η κρατική μηχανή που σαμποτάρει για να πουλήσει στο τζάμπα το μαγαζί.Στον ΟΠΑΠ ανακάλυψαν πρακτορεία περίεργα και λιμνάζοντα πρακτορεία που πρέπει να κλείσουν. Η Ιντραλότ μόλις ο Χατζηεμμανουήλ είπε ότι δεν ξέρει τι να κάνει τα αδιάθετα τον πιέζει να μπει στην αγορά Τουρκίας που μέσα σε ένα βράδυ οι στρατηγοί μπορεί να τα γυρίσουν όλα τούμπα.

Ο σύμβουλος του Καραμανλή το σκέφτεται και παράλληλα είναι έτοιμος να τα σπάσει με την Δύση και να ανοίξει παρτίδες με τους εξ ανατολών επίδοξους κατακτητές. Και όλα αυτά την ώρα που τον πελάτη τον Έλληνα-πολίτη τον έχουν γράψει στα αρχέια τους ενώ τον κουβαλητή πράκτορα τον έχουν φορτώσει σαν τον γάιδαρο του Χότζα που είναι ασορτί με την ανατολίτικη στροφή. Κατα τα άλλα στην Ελλάδα το ΜΜΕ τσιρίζουν ότι για ολα φταίει η ελεύθερη αγορά και ο ανταγωνισμός. Αγνοούν όμως ότι αυτή τη χώρα την κυβερνάνε οι συμμαχίες των κερδοσκόπων με το κράτος.Αλλά ποιό ΜΜΕ ειναι αυτό που δεν ελέγχεται από κερδοσκόπους και τραπεζίτες;

Η προς ανατολή στροφή βολεύει  κυρίως λύκους , αλεπούδες και τους κερδοσκόπους. Όσο για τους Οθωμανούς γείτονες τό γεγονός ότι παραδίδουν εν λευκώ σε κερδοσκόπους την εθνική τους λοταρία έναντι ποσοστου  20% σημαίνει ότι βάζουν νάρκες στα θεμέλια της τουρκικής κοινωνίας και όταν αυτές σκάσουν, ένοχοι θα είναι οι κερδοσκόποι που απλώς κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά ποιός θα εξηγήσει στην οργισμένη μάζα τις λεπτομέρειες.Η οποία θα βαδίσει οργισμένη στη μοίρα που βάδισε η γερμανικη μάζα πριν από 60 χρόνια. Κάπως έτσι θα γραφτεί η ιστορία και η χώρα που ζούμε θα είναι μόνη της στη μεγάλη δοκιμασία.
Last Updated on Wednesday, 18 June 2008 18:22
 
O βαμπιρισμός ως εθνικό σπορ PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 16 June 2008 21:03
Το ότι η ελληνική κοινωνία τρέφεται με μνήμες το έχουν διαπιστώσει όλοι σε ολόκληρο το φάσμα του δημόσιου βίου. Οι μνήμες όμως στον αθλητισμό δεν έχουν καμιά θέση επειδή ο κίνδυνος να εκτεθεί κάποιος που τις υποστηρίζει είναι μεγάλος. Για τον κοινό νου η απόδοση τιμών είναι χρέος ιερό. Όταν όμως η απόδοση τιμών στο παρελθόν χτυπάει το μέλλον τότε δεν έχουμε να κάνουμε με απόδοση τιμών αλλά με βαμπιρισμό ο οποίος τρέφεται από το περιθώριο των νέων παιδιών και των νέων δυνάμεων
.
θα ακούσουμε πολλά για την εθνική Ελλάδας αυτές τις μέρες. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει με την Ισπανία έχουμε μπροστά μας το τέλος εποχής. Και για τον προπονητή και για την διοίκηση και για πολλούς ποδοσφαιριστές. Ορισμένοι από τους οποίους φράζουν με άτιμο τρόπο τον δρόμο προς το μέλλον και την ελπίδα. Η επιτυχία στα γήπεδα της Πορτογαλίας θα αξιολογηθεί σαν μια φούσκα από την ίδια την ιστορία. Ήδη η πορεία της εθνικής από την 4η Ιουλίου 2004 είναι γεμάτη από χτυπητές αποτυχίες. Στο θέαμα έχουμε οπισθοχώρηση και αυτό είναι γελοία εξέλιξη. Γιατί να μην εγκαταλείψει το καταστροφικό παιχνίδι ο κατώτερος που σε ένα κλικ του φλας έγινε ανώτερος με τον ίδιο τρόπο που κάποιος πιάνει το Λόττο αλλά ποτέ δεν είναι καλύτερος από τις πιθανότητες; Τι έχει να κερδίσει η εθνική παίζοντας εκείνο το ποδόσφαιρο. Το οποίο οι βέβηλοι της κριτικής παραβλέπουν να ομολογήσουν ότι πήρε αξία λόγω της παρουσίας του Βασίλη Τσάρτα του οποίου το μισό πόδι ζύγιζε περισσότερο από 20 πόδια της υπόλοιπης ελληνικής ενδεκάδας. Το πιο πιθανό είναι ο Ρεχάγκελ να γνώριζε ότι δεν είχε ελπίδες μετά την τραγωδία στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Τελειώνουμε με το θέμα της συμπεριφοράς της μάζας που αποτελεί τον καθρέπτη της άρρωστης παρακρατικής και κρατικής δημοσιογραφίας. Η μάζα σύρθηκε σε έναν άκρατο πανηγυρισμό που δεν τιμούσε την ομάδα και την χώρα. Οι τόνοι διατηρήθηκαν έντονα πανηγυρικοί όμως ποτέ δεν υπάρχουν επιτεύγματα μέσα από πανηγύρια. Και στο κάτω , κάτω και τι κάναμε; Κερδίσαμε δύο φορές την Πορτογαλία που ήταν φυτό στους δύο αγώνες με την εθνική μας. Τα υπόλοιπα ματς του 2004 δεν ήταν σοβαρά κριτήρια για όσους ξέρουν και βλέπουν. Ας αφήσουμε τους πανηγυρισμούς και τους βαμπιρισμούς αν θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή από θέση ανωτερότητας και όχι σαν τους κατσαπλιάδες που βρήκαν το κοτέτσι ανοιχτό και άρπαξαν την κότα με το χρυσό αυγό.

Δεν χρειάζεται ούτε κατέβασμα του κεφαλιού, ούτε απογοήτευση ,ούτε θυμός. Στη ζωή ποτέ δεν κερδίζεις χωρίς να χάσεις κάτι  και ποτέ δεν χάνεις χωρίς να ανοίγει η πόρτα για να κερδίσεις κάτι άλλο. Χάσαμε για τα όποια λάθη αλλά έχουμε τη δυνατότητα να μηδενίσουνε τα βάρη πάνω από τις πλάτες και να ξεκινήσουμε με στόχο να γίνουμε καλύτεροι. Και αν την πρώτη κούπα την κλέψαμε την δεύτερη να την κερδίσουμε γιατί θα είμαστε οι καλύτεροι.


 
Διώξεις κατά μεγαλοπράκτορα PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Sunday, 15 June 2008 12:50
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο στο σπίτι μεγαλοπράκτορα στοιχημάτων για διακίνηση στοιχημάτων σε συνεργάσια με εταιρείες του εξωτερικού. Ο  μεγαλοπράκτορας, σύμφωνα πάντα με τις αρχές έκανε μηνιαίο τζίρο ισάξιο η και μεγαλύτερο από 200 πρακτορεία του ΟΠΑΠ τα οποία λειτουργούν παρανόμως σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο και την ελληνική νομοθεσία.Ωστόσο οι ελληνικές αρχές με σκοπό να υπερασπίσουν το παράνομο μονοπώλιο του ΟΠΑΠ άσκησαν δίωξη κατά το πράκτορα επειδή δεν διέθετε άδεια από το ελληνικό κράτος.
Η διώξη που ασκέιται κατά του πράκτορα είναι παράνομη επειδή αυτός δεν μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας από το ελληνικό κράτος. Το οποίο παρανόμως με βάση το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει παραχωρήσει μονοπώλιο σε μια ανώνυμη κερδοσκοπική εταιρεία. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις κατά του πράκτορα αποδεικύνουν ότι η ελληνική δημοκρατία υπολειτουργεί και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά.
Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να αποκαταστήσουν τον πράκτορα και να στείλουν το μήνυμα στο κράτος ότι όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στην απασχόληση και στις εμπορικές δραστηριότητες . Να στείλουν το μήνυμα ότι το  κράτος οφειλει να δίνει τις σχετικές άδειες στα πλαίσια της ελευθερης αγοράς, να εισπράττει φόρους, να αυξάνει την νόμιμη απασχόληση και να υπηρετεί το οικονομικό δίκαιο όπως το επιβάλει ρητά το Σύνταγμα.
Last Updated on Sunday, 15 June 2008 13:05
 
<< Start < Prev 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Next > End >>

Page 437 of 455