Στο μαντρί της άγνοιας η ΟΠΑΠ ΑΕ PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 10 June 2008 17:35


Σε καθυστέρηση μπαίνει η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων των πρακτόρων και για μια ακόμα φορά η ΟΠΑΠ ΑΕ μπαίνει στο μαντρί των σκοταδιστών και των ανικάνων στελεχών της. Οι πληροφορίες θέλουν τις συμβάσεις να πηγαίνουν μετά τον Αύγουστο για λόγους που έχουν να κάνουν με διάφορα εμπόδια τα οποία προκύπτουν μέσα από την δράση και την αντίδραση των εμπλεκομένων. Διαπιστώνεται πάντως ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ κρέμεται και από τις διαφωνίες η τις κόντρες των συνδικαλιστών πρακτόρων και αυτό ξεπερνάει τα όρια της αστειότητας αν λάβουμε υπόψη ότι το συνδικαλιστικό  κίνημα των πρακτόρων έχει μηδενική αίσθηση της αγοράς. Δεν θέλουμε να ανοίξουμε κουβέντα για του λόγου το αληθές και ίσως στο μέλλον πούμε μερικά ωραία πραγματάκια για το πόσο γνωρίζουν οι πράκτορες το αντικείμενο.

Να πάμε όμως στις εξελίξεις. Πέρσι τον Οκτώβριο αμέσως μετά τις εκλογές δόθηκε εντολή για άνοιγμα της αγοράς με κατεπείγουσα διαδικασία. Η εντολή δόθηκε μετά τις πληροφορίες για σκάνδαλα με τις χορηγίες και σύγκρουση με την Κομισιόν. Ο Χατζηεμμανουήλ πήρε την εντολή να  ετοιμάσει την εταιρεία για την ανοιχτή αγορά. Η απόφαση της κυβέρνησης είχε παρθεί σε στενό κύκλο αλλά διέρρευσε και μπήκαν στο παιχνίδι διάφορα συμφέροντα. Τότε ο Χατζηεμμανουήλ κατάπιε την καραμέλα ότι έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει δίκτυο. Επειδή ήταν άσχετος με το θέμα αποδέχτηκε τις συμβουλές της προηγούμενης διοίκησης και ειδικών και συνέδεσε την απελευθέρωση με την κατοχύρωση δικτύου. Ενδιάμεσα προσπάθησε να εφοδιαστεί με την αναδιάρθρωση και να συνεργαστεί με εταιρεία  που θα του έδινε προϊόντα με τα οποία θα κρατούσε το δίκτυο του ακόμα και αν η αγορά άνοιγε.

Η πολιτική  δειλία που διακρίνει όλους τους εξουσιαστές όμως τον υποχρέωσε να κάνει απίστευτα πράγματα. Όπως η απάρνηση του διαδικτύου και η σύνδεση της κατοχύρωσης δικτύου με την απελευθέρωση. Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι ανοίγει την αγορά ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στον ΟΠΑΠ και να δρομολογήσει αυτή τις εξελίξεις σύρεται τώρα από την συμφωνία με τους πράκτορες και τα συμφέροντα που ίσως εκπροσωπούν. Το θα μάθετε να κολυμπάτε που είπε ο Καραμανλής όταν έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ  φαίνεται να είναι μια πολύ βαριά κουβέντα για τον ανιψιό του και για τους συμβούλους που έχει σήμερα που δεν έχουν τα κότσια να την διατυπώσουν σε κανένα θέμα. Με αποτέλεσμα από την παραγωγή η ελληνική κοινωνία να περνάει στην επαιτεία για όσους μπορούν να καταλάβουν πως ένας πολιτικός διαμορφώνει την κουλτούρα και τις αντιλήψεις της κοινής γνώμης. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές για αυτή την εξέλιξη αλλά δεν γίνονται δεκτές.

Ανόητα λοιπόν η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει το άνοιγμα της αγοράς και ανόητα ο ΟΠΑΠ χάνει τον χρόνο με τους πράκτορες. Η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να δεχτεί τον ανταγωνισμό και να καλέσει το δίκτυο της για συνεργασία. Ως προς τους μετόχους της θα πρέπει να προτείνει νέες δραστηριότητες όπως κυνοδρομίες, ιπποδρομίες και διαδίκτυο για να καλύψει τις όποιες απώλειες από το άνοιγμα της αγοράς. Και επειδή δεν είναι όλα μόνο στοίχημα και ΚΙΝΟ η εταιρεία θα έπρεπε ήδη να κάνει σχέδια για άνοδο των τζίρων στα αμοιβαία μέσω ακόμα και εισαγωγής παιχνιδιών όπως το
euromillion. Με απλά λόγια ο ΟΠΑΠ έχει ατού για να λειτουργήσει στην ελεύθερη αγορά αλλά έχει μπει στο μαντρί που του δημιουργεί η άγνοια του και οι εμμονές του.

ΥΓ. Πριν δύο χρόνια είχαμε στείλει ένα μήνυμα στην τότε ηγεσία του ΟΠΑΠ όταν κυνηγούσε το διαδίκτυο και τα Μέσα ενημέρωσης που εξέφραζαν την ανοιχτή αγορά. Η φράση με την οποία είχαμε τελειώσει το μήνυμα ήταν ή εξής: Θα σας χτυπήσουμε με το ανίκητο όπλο της άγνοιας. Σήμερα 20 μήνες μετά, δώσαμε ένα μικρό δείγμα αυτής της άγνοιας.

 
H Οδύσσεια αγωνία PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 09 June 2008 21:37
Πριν από οκτώ χρόνια η κατά άλλους πριν από οκτώ περιστροφές της γης γύρω από τον ήλιο της γειτονιάς μας Τα Παιχνίδια της Τύχης ξεκίνησαν τις προαναγγελίες για τις εξελίξεις στο ενεργειακό πρόβλημα  του πλανήτη. Από τότε έγιναν στο περιοδικό πάνω από 30 αναφορές στην ανάγκη αλλαγής στην ενέργεια που θα ανέβαζε την ανθρωπότητα σε ανώτερο από το σημερινό σκαλοπάτι της εξέλιξης. Από τις αρχικές εκτιμήσεις μπορείτε να δείτε ότι περιμέναμε τις εξελίξεις πιο έντονες αφού στην πρώτη αναφορά που έγινε προ δίδυμων πύργων μιλήσαμε για 200 δολάρια σε μια πενταετία. Αν και η ανθρωπότητα είναι σήμερα εντός της κρίσης  ακόμα να δώσουν οι μάζες την σωστή εντολή στις εξουσίες τους. Γεγονός που σημαίνει ότι η ανθρωπότητα κινδυνεύει να φτάσει στην Οδύσσεια αγωνία:  Ολοκληρωτισμός η Καταστροφή. Στην πρώτη περίπτωση ας ελπίσουμε ότι το νέο αφεντικό θα κουμαντάρει το σκάφος έχοντας πείσει με σαφή τρόπο τις μάζες για το δίκαιο των χειρισμών του.
Τα Παιχνίδια της Τύχης, τεύχος 21 , Οκτώβριος 2000 , σελίδα 25
Στα 200 δολάρια το βαρέλι θα πάει το πετρέλαιο την επόμενη πενταετία. Οι αμερικάνοι αποφάσισαν να το βάλουν στο περιθώριο και πολύ σωστά κάνουν αφού η ατμόσφαιρα της γης δεν αντέχει άλλο. Να ετοιμάζεστε λοιπόν για ηλιακή , αιολική και ηλεκτρική ενέργεια. Ο μαύρος χρυσός που υπάρχει άφθονος αντικαθίσταται και τον λόγο έχει η υψηλή τεχνολογία.
Τα Παιχνίδια της Τύχης, τεύχος 32, Οκτώβριος 2001, σελίδα 23
Καταστροφή για την ανθρωπότητα ο Μαύρος Χρυσός. Τα πετρέλαιο πρέπει να αντικατασταθεί με άλλες μορφές ενέργειας διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να δώσει μεγάλα οικονομικά και οικολογικά χτυπήματα στον πλανήτη.
Τα Παιχνίδια της Τύχης , τεύχος 33, Νοέμβριος 2001 , σελίδα 23
Σε λίγα χρόνια θα τα δείτε όλα και θα τρίβετε τα μάτια σας. Κολοσσοί θα γνωρίσουν την φτώχεια και νέες δυνάμεις θα έρθουν στο προσκήνιο. Πρέπει να καούν τα τεφτέρια των τοκογλύφων της ανθρωπότητας να αποκτήσει νόημα το αληθινό κεφάλαιο η κινητήρια δύναμη της ανθρωπότητας στον υλικό τομέα. Πως θα γίνουν όλα αυτά ρωτάει ο αναγνώστης. Πρώτα θα πάει το πετρέλαιο στα 100 και βάλε δολάρια και μετά να πέσει στο 1 δολάριο. Αυτή είναι η απάντηση και θα τη δείτε προσεχώς. Τέλος οι βενζίνες και οι άλλες αηδίες. Στο τέλος της δεκαετίας δεν θα κυκλοφορεί κανένα σαράβαλο με τα σημερινά καύσιμα. Όλα με ηλιακή , ηλεκτρική η πυρηνική. Μέχρι και το φως της συννεφιάς θα μαζεύουν οι ταμιευτήρες των ΙΧ.

Last Updated on Friday, 10 June 2011 15:09
 
Πακέτα στη φαβορί δυάδα PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Sunday, 08 June 2008 13:38
Πολλά πακέτα πέφτουν σε όλες τις αγορές στη φαβορί δυάδα του σημερινού προγράμματος. Τα φαβορί Κροατία και Γερμανία παίζονται με υψηλά ποσά και πιέζουν τα ταμεία των μπουκμέικερ. Πολλά παρολί που ξεκίνησαν χθες από την Πορτογαλία πέφτουν σήμερα στα δύο αυτά φαβορί και κυρίως στην Γερμανία. Στα υπόλοιπα ματς του προγράμματος υπάρχουν πιέσεις στις νίκες Σπορτινγκ Χιχόν, Χερέθ, Κάντιθ στη Β' Ισπανίας πιέζεται το διπλό της Μάλαγα ενώ αντίθετα δεν πιέζεται το διπλό της Σοσιεδάδ. Έντονη πτώση  έχουμε και στον άσσο της Εϊμπάρ.
 
Με πόδια και με χέρια PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 07 June 2008 22:39
Με τα πόδια να σκοράρουν και τα χέρια να κόβουν τις μπαλιές των αντιπάλων ξεκίνησε το euro 2008 . Δύο πέναλτι υπέρ της Ελβετίας δεν σφυρίχτηκαν από την πιο καταστροφική για το άθλημα του ποδοσφαίρου σφυρίχτρα της Ευρώπης ενώ ένα εμφανές πέναλτι δεν δόθηκε στην Τουρκία. Η Πορτογαλία ήταν σαφώς ανώτερη και πήρε μια δίκαιη νίκη όμως αν ο διαιτητής έδινε το πέναλτι στους Τούρκους τα πράγματα θα άλλαζαν.

Χτύπημα του μαύρου παρακράτους

Εντυπωσιάζει τα φασισταριό της κρατικής τηλεόρασης και το προσφερόμενο επίπεδο μεταδόσεων είναι τριτοκοσμικό και κωμικό μέχρι γελοιότητας. Τα παράσιτα της ελληνικής κοινωνίας που κατέλαβαν σε καθεστώς συντριπτικής αργομισθίας θέσεις στην κρατική τηλεόραση, αυτό το σκοτεινό κατασκεύσμα παραπληροφόρησης πέρασαν  κάθε όριο. Και σήμερα μας γύρισαν στην εποχή του 1967 αφού έδιναν εικόνα των αγώνων χωρίς χρονόμετρο. Και να σκεφτεις ότι οι φασίστες της κρατικής τηλεόρασης πληρώνονται με χρήματα που κλέβει το κράτος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και από πολίτες που δεν έχουν να φάνε. Ντροπή σας παράσιτα.
Last Updated on Saturday, 07 June 2008 22:56
 
Φήμες για άνοιγμα της αγοράς PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 07 June 2008 20:42
Με παροχή οξυγόνου σε μια κοινωνία που ασφυκτιά μέσα στο ψέμα και την αδικία λειτουργεί η φημολογία ότι η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο ανοίγει η αγορά στοιχημάτων στη χώρα μας. Σε αυτή την ευνοϊκή εξέλιξη η Ελλάδα θα καταφέρει να αναπτύξει μια ισχυρή βιομηχανία στην παγκόσμια αγορά παροχής υπηρεσιών και παράλληλα θα επέλθει εκλογίκευση, κοινωνικά, στην εσωτερική αγορά του τζόγου με το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο. Η σημερινή κατάσταση  έχει εγκλωβίσει μεγάλο αριθμό ισχύος της χώρας με αποτέλεσμα την εσωστρέφεια και την αλληλοσπάραξη.
Η κερδοσκοπία, και το ημερήσιο συμφέρον αποτελούν πλεόν τις απόλυτες προτεραιότητες μιας κατατρομαγμένης κοινωνίες που υποχρεώνεται να επιβιώνει σε κλίμα ενοχής. Η παραγωγικότητα πλέον έχει υποκατασταθεί από την επαιτεία και τον συμψηφισμό εξέλιξη που τροφοδοτεί τις πιο άσχημες προβλέψεις για το μέλλον της χώρας σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που θα τρέξει σε άλλους ρυθμούς μετά τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Ο χώρος των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα μπορεί να δείξει τον δρόμο προς τις λύσεις επειδή πυρήνας του είναι η κίνηση των πιθανοτήτων που δημιουργούν την πραγματικότητα και το μέλλον.Το άνοιγμα  της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών θα δώσει στη χώρα την ευκαιρία να εγκαταλείψει την μοιρολατρεία και να αρνηθεί επιτέλους το δόγμα της αμετάκλητης εύνοιας που πρέπει να απολαμβάνει η μοναδικότητα μας έναντι των άλλων αφού αυτό το δόγμα ερμηνευόμενο μαθηματικά δίνει άθροισμα το μηδέν.

Ελπίζουμε  οι φήμες να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και επιτέλους ο χώρος θα αποκτήσει το περιεχόμενο και την δυναμικότητα που του αξίζει και θα αναδειχτεί η παρεμβατική του ικανότητα στην διαμόρφωση  μιας ρεαλιστικής αντίληψης της ζωής.
 
<< Start < Prev 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Next > End >>

Page 436 of 452