O βαμπιρισμός ως εθνικό σπορ PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 16 June 2008 20:03
Το ότι η ελληνική κοινωνία τρέφεται με μνήμες το έχουν διαπιστώσει όλοι σε ολόκληρο το φάσμα του δημόσιου βίου. Οι μνήμες όμως στον αθλητισμό δεν έχουν καμιά θέση επειδή ο κίνδυνος να εκτεθεί κάποιος που τις υποστηρίζει είναι μεγάλος. Για τον κοινό νου η απόδοση τιμών είναι χρέος ιερό. Όταν όμως η απόδοση τιμών στο παρελθόν χτυπάει το μέλλον τότε δεν έχουμε να κάνουμε με απόδοση τιμών αλλά με βαμπιρισμό ο οποίος τρέφεται από το περιθώριο των νέων παιδιών και των νέων δυνάμεων
.
θα ακούσουμε πολλά για την εθνική Ελλάδας αυτές τις μέρες. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει με την Ισπανία έχουμε μπροστά μας το τέλος εποχής. Και για τον προπονητή και για την διοίκηση και για πολλούς ποδοσφαιριστές. Ορισμένοι από τους οποίους φράζουν με άτιμο τρόπο τον δρόμο προς το μέλλον και την ελπίδα. Η επιτυχία στα γήπεδα της Πορτογαλίας θα αξιολογηθεί σαν μια φούσκα από την ίδια την ιστορία. Ήδη η πορεία της εθνικής από την 4η Ιουλίου 2004 είναι γεμάτη από χτυπητές αποτυχίες. Στο θέαμα έχουμε οπισθοχώρηση και αυτό είναι γελοία εξέλιξη. Γιατί να μην εγκαταλείψει το καταστροφικό παιχνίδι ο κατώτερος που σε ένα κλικ του φλας έγινε ανώτερος με τον ίδιο τρόπο που κάποιος πιάνει το Λόττο αλλά ποτέ δεν είναι καλύτερος από τις πιθανότητες; Τι έχει να κερδίσει η εθνική παίζοντας εκείνο το ποδόσφαιρο. Το οποίο οι βέβηλοι της κριτικής παραβλέπουν να ομολογήσουν ότι πήρε αξία λόγω της παρουσίας του Βασίλη Τσάρτα του οποίου το μισό πόδι ζύγιζε περισσότερο από 20 πόδια της υπόλοιπης ελληνικής ενδεκάδας. Το πιο πιθανό είναι ο Ρεχάγκελ να γνώριζε ότι δεν είχε ελπίδες μετά την τραγωδία στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Τελειώνουμε με το θέμα της συμπεριφοράς της μάζας που αποτελεί τον καθρέπτη της άρρωστης παρακρατικής και κρατικής δημοσιογραφίας. Η μάζα σύρθηκε σε έναν άκρατο πανηγυρισμό που δεν τιμούσε την ομάδα και την χώρα. Οι τόνοι διατηρήθηκαν έντονα πανηγυρικοί όμως ποτέ δεν υπάρχουν επιτεύγματα μέσα από πανηγύρια. Και στο κάτω , κάτω και τι κάναμε; Κερδίσαμε δύο φορές την Πορτογαλία που ήταν φυτό στους δύο αγώνες με την εθνική μας. Τα υπόλοιπα ματς του 2004 δεν ήταν σοβαρά κριτήρια για όσους ξέρουν και βλέπουν. Ας αφήσουμε τους πανηγυρισμούς και τους βαμπιρισμούς αν θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή από θέση ανωτερότητας και όχι σαν τους κατσαπλιάδες που βρήκαν το κοτέτσι ανοιχτό και άρπαξαν την κότα με το χρυσό αυγό.

Δεν χρειάζεται ούτε κατέβασμα του κεφαλιού, ούτε απογοήτευση ,ούτε θυμός. Στη ζωή ποτέ δεν κερδίζεις χωρίς να χάσεις κάτι  και ποτέ δεν χάνεις χωρίς να ανοίγει η πόρτα για να κερδίσεις κάτι άλλο. Χάσαμε για τα όποια λάθη αλλά έχουμε τη δυνατότητα να μηδενίσουνε τα βάρη πάνω από τις πλάτες και να ξεκινήσουμε με στόχο να γίνουμε καλύτεροι. Και αν την πρώτη κούπα την κλέψαμε την δεύτερη να την κερδίσουμε γιατί θα είμαστε οι καλύτεροι.


 
Διώξεις κατά μεγαλοπράκτορα PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Sunday, 15 June 2008 11:50
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο στο σπίτι μεγαλοπράκτορα στοιχημάτων για διακίνηση στοιχημάτων σε συνεργάσια με εταιρείες του εξωτερικού. Ο  μεγαλοπράκτορας, σύμφωνα πάντα με τις αρχές έκανε μηνιαίο τζίρο ισάξιο η και μεγαλύτερο από 200 πρακτορεία του ΟΠΑΠ τα οποία λειτουργούν παρανόμως σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο και την ελληνική νομοθεσία.Ωστόσο οι ελληνικές αρχές με σκοπό να υπερασπίσουν το παράνομο μονοπώλιο του ΟΠΑΠ άσκησαν δίωξη κατά το πράκτορα επειδή δεν διέθετε άδεια από το ελληνικό κράτος.
Η διώξη που ασκέιται κατά του πράκτορα είναι παράνομη επειδή αυτός δεν μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας από το ελληνικό κράτος. Το οποίο παρανόμως με βάση το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει παραχωρήσει μονοπώλιο σε μια ανώνυμη κερδοσκοπική εταιρεία. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις κατά του πράκτορα αποδεικύνουν ότι η ελληνική δημοκρατία υπολειτουργεί και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά.
Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να αποκαταστήσουν τον πράκτορα και να στείλουν το μήνυμα στο κράτος ότι όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στην απασχόληση και στις εμπορικές δραστηριότητες . Να στείλουν το μήνυμα ότι το  κράτος οφειλει να δίνει τις σχετικές άδειες στα πλαίσια της ελευθερης αγοράς, να εισπράττει φόρους, να αυξάνει την νόμιμη απασχόληση και να υπηρετεί το οικονομικό δίκαιο όπως το επιβάλει ρητά το Σύνταγμα.
Last Updated on Sunday, 15 June 2008 12:05
 
Περί ΟΠΑΠ και ΠΟΕΠΠ PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Thursday, 12 June 2008 19:19
Το ποσό του 1,74 ευρώ έδωσε μέρισμα η ΟΠΑΠ ΑΕ για την χρήση του 2007. Οι μετοχές της εταιρείας είναι συνολικά 319 εκατ. και οι μέτοχοι πήραν το ποσό 555 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα λεφτά τα 187 εκατ. ευρώ πήρε το υπουργείο οικονομικών και τα υπόλοιπα 368 εκατ. ευρώ πήγαν στους Αμερικανούς , Άγγλους και Έλληνες τραπεζίτες που κατέχουν το 66% των μετοχών.

Δεν κέρδισαν  μόνο οι μέτοχοι από τα λεφτά που χάθηκαν στα πρακτορεία της εταιρείας από τους  εργαζόμενους της χώρας. Ένα ποσό της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ πήρε η Ιντραλότ για να δίνει συμβουλές. Περίπου 80 εκατ. ευρώ πήγαν στα ΜΜΕ για να κονομάνε οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες. Ένα μεγάλο ποσό πήγε στις μισθοδοσίες των μονίμων του ΟΠΑΠ που κατά μέσο όρο πληρώνονται με 50.000 ευρώ ετησίως. Αυτά σε γενικές γραμμές. Ποιοι ήταν τα κορόιδα τους υπόθεσης. Πρώτα οι πελάτες τους οποίους το ξενοκίνητο πλέον μονοπώλιο τους ρουφάει το αίμα με την απάτη που λέγεται ΚΙΝΟ και το τριτοκοσμικό ιντραλοτικό κουπόνι. Μεγάλα θύματα και οι 5,300 πράκτορες στο σύνολο τους. Οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να χρηματοδοτούν με τις πιστώσεις ληστρικά παιχνίδια με αποτέλεσμα να είναι όλοι καταχρεωμένοι στις τράπεζες παρά τις υψηλές λογιστικά προμήθειες. Υπολογίζεται ότι από τα 350 εκατ. ευρώ που πήραν προμήθεια ιοι πράκτορες μέσα στο 2007 τα 150 εκατ. ευρώ έχουν χαθεί σε τζόγο και πιστώσεις  Και οι πράκτορες κάνουν τζόγο όχι απαραίτητα επειδή είναι τζογαδόροι αλλά επειδή τρώνε φέσια και υποχρεώνονται να ρισκάρουν μπας και καλύψουν την ζημιά.

Τα πραγματικά λεφτά που πήραν οι πράκτορες μέσα στο 2007 δεν ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ και αν αφαιρεθούν τα λειτουργικά έξοδα , ενοίκια , μισθοί και εφορίες μένουν κάτι ψίχουλα περίπου σαν τα λεφτά των πακιστανών στα φανάρια. Σε αυτό τα χάλι έφτασαν τον κλάδο οι επιλογές της ΠΟΕΠΠ που συγκυβερνάει την εταιρεία μαζί με τους μετόχους, την Ιντραλότ , τα στελέχη και τις διοικήσεις  από το 1993 και στη συνέχεια. Επιλογή της ΠΟΕΠΠ ήταν η παρανομία  στην λειτουργία του ΚΙΝΟ , η ΠΟΕΠΠ έδωσε το πράσινο φως για επέκταση των κληρώσεων η ΠΟΕΠΠ είπε να μην διαμορφωθούν ειδικοί χώροι  στα πρακτορεία με αυστηρά μια τηλεόραση. Πόσα έβαλαν στην τσέπη οι πράκτορες από αυτή την ανομία το λένε τα βιβλιάρια των καταθέσεων τους για ένα ποσοστό 95% του κλάδου που είναι καταχρεωμένο. Η αλήθεια είναι σκληρή αλλά δίκαιη. Οι πράκτορες μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων έκαναν  κουμάντο στην ΟΠΑΠ ΑΕ και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα όσα δεινά έχουν βρει τον κλάδο. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν πάρθηκε απόφαση στην ΟΠΑΠ ΑΕ στην οποία να μην συμφωνούν οι πράκτορες άσχετο αν αυτό συνέβη εν μέσω διαφωνιών στο εσωτερικό τους που ποτέ δεν λείπουν και λειτουργούν σαν κάλυψη η άλλοθι.
Κάποιοι φτηνοί κύκλοι ονειρεύονται να μετατρέψουν τους πράκτορες σε πεινασμένα σκυλιά που θα υπερασπιστούν για λογαριασμό των μετόχων το μονοπώλιο επειδή δήθεν ο ανταγωνισμός τους τρώει το ψωμί. Μα αν έρθουν οι ξένες εταιρείες στην Ελλάδα δεν θα υποχρεωθεί ο ΟΠΑΠ να δίνει όλα τα ματς σε μονά να μειώσει τις κερδοφορίες του  και να γίνει πιο ανταγωνιστικός; Αυτό δεν θα αυξήσει την ισχύ των πελατών της εταιρείας, και δεν θα ανεβάσει τους τζίρους; Αν ανοίξει η αγορά δεν θα αποκτήσουν οι πράκτορες νέα στοιχήματα όπως κυνοδρομίες και ιπποδρομίες που προκαλούν τζίρους; Δεν θα βάλει ο ΟΠΑΠ νέα αριθμολαχεία στη θέση των αποτυχημένων ιντραλοτικών λοταριών;

Μήπως λοιπόν κάποιοι έχουν μεθοδεύσει την πείνα του κλάδου για τον χρησιμοποιήσουν με την προπαγάνδα εναντίον του ανοίγματος της αγοράς; Για να προστατέψουν τα κέρδη των μετόχων και των πάσης φύσεως καιροσκόπων; Μήπως οι πράκτορες δεν περίμεναν σαν δώρο από τον ουρανό το στοίχημα επειδή τα άλλα παιχνίδια κατέρρεαν; Και όταν ήρθε αυτό το αισχρό μονοπωλιακό κουπόνι τι έγινε; Έκλεισαν 1000 πρακτορεία και χρεώθηκαν άλλα 1500. Και δεν ήρθε το ΚΙΝΟ σαν παράνομος σωτήρας; Και δεν  έγινε , μια από τα ίδια; Και αν αύριο έρθουν τα φρουτάκια τα πράγματα για τους πράκτορες θα πάνε ακόμα χειρότερα.

Ο κλάδος είναι σε λάθος δρόμο και σύρεται από παλαιολιθικές αντιλήψεις. Όχι μόνο σήμερα αλλά και από το παρελθόν. Καταλογίζουμε τεράστιο ποσοστό ευθύνης για την πορεία του μονοπωλίου στο συνδικαλιστικό κίνημα των πρακτόρων το οποίο πάντα είχε επιρροή στα κέντρα αποφάσεων με πολλούς τρόπους όπως το πολιτικό κόστος , τις προσωπικές επαφές , τις κινητοποιήσεις και τις απειλές. Το τελευταίο το λέμε επειδή αποδεδειγμένα το συνδικαλιστικό κίνημα είχε γνώση των ατασθαλιών που γινόταν στο εσωτερικό της εταιρείας λόγω στενών σχέσεων του με το στελεχιακό δυναμικό της ΟΠΑΠ ΑΕ. Και είναι γνωστό σε όλους το πάρτι ρεμούλας που γίνεται χρόνια στο εσωτερικό της εταιρείας που ο ένας κρατάει τον άλλον.

Τα παραπάνω δεν κρύβουν κάποια προσωπική επίθεση. Είναι ηλίθιο να αναζητάς προσωπικές ευθύνες σε ένα χάος ρεμούλας, αρπαχτής και λαθών. Τα παραπάνω έχουν σκοπό να περιγράψουν το κακό παρελθόν για να υπάρξει καλύτερο μέλλον. Και για τους πράκτορες και για την ελληνική κοινωνία. Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με το εθνικό δίκτυο πωλήσεων τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας και από αυτό το δίκτυο περιμένουμε να αφουγκράζεται τα μηνύματα των καιρών , να σέβεται την πελατεία του και να μην υπηρετεί με υποτακτικότητα τα συμφέροντα του αφέντη σε βάρος της κοινωνίας και σε βάρος δικού του.

Οι πράκτορες οφείλουν να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις το άνοιγμα της αγοράς , την δυτική επιλογή της εταιρείας σε ότι αφορά τις δραστηριότητες στο μέλλον και να εγκαταλείψουν τις σκοταδιστικές υστερίες που μόνο τα συμφέροντα τους δεν υπηρετούν.

Οι φήμες για Ιντραλότ και
William Hill
Άγνωστο είναι κατά πόσο είναι βάσιμες οι φήμες που θέλουν την Ιντραλότ να κάνει αλλαγές μετοχών με τον ΟΠΑΠ με τις οποίες επιχειρείται να συρθεί το μονοπώλιο στην τουρκική αγορά ακολουθώντας το παράδειγμα της Εθνικής τράπεζας. Ο ΟΠΑΠ οφείλει να εγκαταλείψει το ιντραλοτικό μοντέλο που τον φέρνει προς την ανατολή και να αναπτυχθεί με όραμα την δυτική αγορά σε πρώτη φάση και στη συνέχεια να επεκταθεί ανατολικά.

Υπάρχουν πάντως και πληροφορίες για άνοιγμα της αγοράς με ταυτόχρονη ανακοίνωση συνεργασίας με τον
William Hill και εμπλουτισμός της εταιρείας με κυνοδρομίες και ιπποδρομίες.. Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε και για συνεργασία με την γαλλική κυβέρνηση για την είσοδο του euromillion στην ελληνική αγορά που είναι ένα διεθνές αριθμολαχείο με μεγάλη απήχηση.  Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ποσοστό που ανταποκρίνονται αυτές οι πληροφορίες στην πραγματικότητα αλλά με τόσο καπνό πρέπει να υπάρχει και φωτιά. Σημασία πάντως έχει ο ΟΠΑΠ να διακόψει πλήρως τα δεσμά με το αποτυχημένο παρελθόν και να εγκαταλείψει την νοοτροπία ότι θα βγάζει λεφτά με τον βούρδουλα μονοπωλίων που μόνο τιμή δεν αποδίδει σε μια εταιρεία.

Στην περίπτωση που πέσει το μονοπώλιο το valuebet θα στηρίξει ενημερωτικά το νέο πλαίσιο λειτουργίας των τυχερών παιχνιδιών και την πολιτική της εταιρείας εφόσον υπάρχει δίκαιη κατανομή κερδών στην πελατεία σεβασμός στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και δίκαιο καθεστώς λειτουργίας των πρακτορείων.
 
Χάριν του δημοσίου συμφέροντος γενικώς.. PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 11 June 2008 18:58
Οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα και λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Το ίδιο και οι επιχειρήσεις καζίνο. Θα μπορούν ομως οι τράπεζες απο τώρα και στο εξής να αποκαλούνται  επιχειρήσεις που λειτουργούν χάριν του δημοσίου συμφέροντος αφού η λειτουργία τους περιορίζει την άναρχη ιδιωτική τοκογλυφία. Χάριν του δημοσίου συμφέροντος θα μπορούν να λειοτυργούν και τα καζίνο αφού περιορίζουν τον παράνομο ιδιωτικό τζόγο. Και γιατί όχι αφού ο ΟΠΑΠ στο νέο καταστατικό του αυτοαποκαλείται εταιρεία δημοσίου συμφέροντος η οποία λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια. Όλα αυτά μετα την υπαγωγή της εταιρειας στο νόμο 2190/1920 που έχει τροποιηθει για να συμβαδίζει με το κοινοτικό δίκαιο. Και ο οποίος απαιτεί ξέκαθαρα διατυπωμένο σκοπό διαφορετικά  η εταιρεία θα διαλυθεί.
Και για να υπάρξει εταιρεία με δημόσιο συμφέρον θα πρέπει υποχρεωτικά ο σκοπός να είναι αποκλειστικά η κοινωνική πολιτική. Και αν είναι η κοινωνική πολιτική πάει στον κάλαθο των αχρήστων η γνωμοδότηση του ελεγκτικού Συνεδρίου περι μη δημόσιου χαρακτήρα της ΟΠΑΠ ΑΕ και επομένως όλες οι μέχρι σήμερα συμβάσεις αφορούν δαπάνες του δημοσίου. Εννοείται ότι αν σκοπός είναι η κοινωνική πολιτική τότε έρχονται και τα ρέστα. Που είναι διακοπή η περιορισμός του ΚΙΝΟ, όριο στοιχήματος και πιθανώς ονομαστική συμμετοχή ανά δελτίο σε όλα τα παιχνίδια της εταιρείας , διακοπή διαφημίσεων κτλ.Μπλέξιμο που έχει μεγάλη ουρά. Στο μεταξύ προέκυψε και σύγκρουση ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εταιρεία για το αν θα πάει το στοίχημα στην ΟΠΑΠ Υπηρεσιών που ξαναήρθε στο προσκήνιο και θα διαχειρίζεται τα πρακτορεία. Και όλα αυτά τη στιγμή που κάποιες πράσινες φωνές επιθυμούν την διατήρηση του μονοπωλίου σε μια κοινή γραμμή με την προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΠ. Παράξενο που έκαναν τα συμφέροντα τον κόσμο. 
 
Στο ρελαντί η Ισπανία PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 10 June 2008 19:52
Με εξαίρεση ενα-δύο παίκτες που έτρεξαν η Ισπανία κέρδισε χωρίς να ιδρώσει  την Ρωσία με το εντυπωσιακό 4-1. Το valuebet δικαιώθηκε προτείνοντας άσσο με over στον αγώνα ενώ κάθε ομάδα άξιζε να σκοράρει από μια φορά επιπλέον και να γίνει το over 6,5 τέρματα. Το valuebet έχει δώσει την πρώτη τύχη στην Ισπανική ομάδα για κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου.
Σε 40 λεπτά η εθνική μας παίζει με την Σουηδία και οι τάσεις θέλουν τον αγώνα στο under ενώ κατηφόρισε και η ισοπαλία σε αρκετές εταιρείες. Η νικήτρια της αναμέτρησης αποκτάει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση αφού ίσως σταθεί αρκετή και μια ισοπαλία με την Ρωσία στη συνέχεια για να τερματίσει στη δυάδα. Αισιοδοξούμε ότι η Ελλάδα θα είναι η νικήτρια αφού η Σουηδία δεν είναι ομάδα που μπορεί να ανακόψει την εθνική μας αν αυτή πιάσει τη γνωστη απόδοση.Οι ξένες εταιρείες ανεβάζουν και στο 3,00 την Ελλάδα όμως θεωρούμε ότι δεν θα ηττηθεί από τους Σουηδούς και παίζει με καλές πιθανότητες για τη νίκη. Το under το βλέπουμε χαμηλό αφού ναι με είναι το φαβορί όμως η τιμή δεν είναι σωστή επειδή οι Σουηδοί έχουν μια αστάθεια στο παιχνίδι τους και η άμυνα τους χαλάει εύκολα σε απρόβλεπτες καταστάσεις.
Last Updated on Tuesday, 10 June 2008 20:10
 
<< Start < Prev 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Next > End >>

Page 435 of 452