Τι παίζει στο διήμερο PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 25 June 2008 18:23

Μεγάλα στοιχήματα πέφτουν στην Γερμανία που είναι σαφώς ανώτερη της Τουρκίας αλλά δεν ξέρουμε αν έχει διάθεση να προκριθεί στον τελικό. Ανεξάρτητα από τα σενάρια που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά θετικό αποτέλεσμα και πολύ περισσότερο πρόκριση των Τούρκων στον τελικό θα αποτελεσει έναν ακόμα υποβιβασμό της διοργάνωσης μετα από αυτόν που υπέστη το 2004.Κατα τη γνώμη μας η Τουρκία ανήκει στις 4 χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης σε οποιαδήποτε εξέλιξη του σημερινού αγώνα ακόμα και στην περίπτωση που σηκώσει το τρόπαιο. 
Στα υπόλοιπα έχουμε πτώση του διπλού της Σούντσβαλ που πήγε και στο 2,30 στο εξωτερικό. Κατηφορικά κινείται αύριο η Ρωσία σε πολλές εταιρείες , ενώ υπάρχει αισιοδοξία για τις νίκες των Μιλικόσκι, Χιούστον, Κορκ και Ντροχέντα των οποίων η τιμη παρουσιάσε πτώση σε πολλές εταιρείες. Χαμηλό το 2,15 Ροβανιέμι που έξω παίζει και στο 2,40.

Last Updated on Tuesday, 25 June 2013 20:02
 
Το σκοτάδι κρύβει τους τραπεζίτες PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 24 June 2008 22:22
Πριν από 20 μέρες το valuebet ανέβασε στα θέματα άρθρο με τίτλο: Δεν μας τα λένε καλά οι θεοί του χρήματος. Σε εκείνο το άρθρο χαρακτηρίσαμε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σαν εθνικό εγκληματία και στο τέλος επισημάναμε ότι όταν οι θεοί του χρήματος συγκρουσθούν με το δίκαιο θα γνωρίσουν την συντριβή.
Σε αυτό το άρθρο το
valuebet δίνει τη συνέχεια με το δια ταύτα δηλαδή τις άμυνες που πρέπει να αναπτυχθούν ώστε να περιοριστεί ο αρνητικός ρόλος των τραπεζών που πλέον είναι οι γνήσιοι εκπρόσωποι του ανήθικου χρήματος. Υπάρχει βέβαια και το πρόβλημα με τα κολεγιόπαιδα  της οικονομίας των οποίων οι γνώσεις έχουν ελαχιστοποιήσει τις ευεργετικές δράσεις επειδή  ζούνε σε καθεστώς αυξημένης χρονικής βαρύτητας  και για τα οποία κολεγιόπαιδα θα μιλήσουμε στο μέλλον  αναλυτικά. Τώρα το θέμα μας είναι το θηρίο των κερδοσκοπίας το οποίο πάση θυσία πρέπει να συνυπάρξει με τις κοινωνίες διαφορετικά θα χαθεί από προσώπου γης.
Στην ελληνική αγορά οι τραπεζίτες με τα εκατομμύρια που διαθέτουν στο ΜΜΕ έχουν περίπου πείσει την κοινωνία ότι η δράση τους φέρνει χαρά και αποτελούν τον εγγυητή της κοινωνικής γαλήνης και της σταθερότητας του συστήματος. Κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει στην πράξη. Δεν θα μπούμε στις λεπτομέρειες αυτής της ανήθικης δράσης του τραπεζικού συστήματος. Είπαμε όμως ότι το δίκαιο θα τους επιτεθεί. Και το δίκαιο είναι η διαφάνεια και το φως.
Η συνέχεια στα ΘΕΜΑΤΑ

Last Updated on Tuesday, 24 June 2008 22:31
 
Σε καλή τιμή το over της Γερμανίας PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 24 June 2008 21:01

Στον πρώτο ημιτελικό του EURO η Γερμανία είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση αλλά και για τη νίκη. Οι Τούρκοι έχουν σοβαρές ελλέιψεις και αν δεν υποτιμηθούν από το φαβορί δεν θα καταφέρουν να αποφύγουν την ήττα. Η γερμανική ομάδα έχει και επιθετικές αρετές με δυνατά μακρινά σούτ, τίς στημένες φάσεις και το δυνατό παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή. Ο άσσος λοιπόν είναι το πρώτο σημείο ενώ σε καλή τιμή προσφέρεεται και το over το οποίο αποτελεί την βασική μας πρόταση. Τα πάνω γκολ πάιζουν κοντά στο 1.80 στο διαδίκτυο ενώ ο άσσος της Γερμανίας προσφέρεται στο 1,50 από την interwetten που είναι η υψηλοτερη τιμή της αγοράς.
Στον άλλο ημιτελικό τα πράγματα είναι ανοιχτά όμως η εμπειρία των Ισπανών ίσως μετρήσει και για αυτό τους δίνουμε ένα ελαφρό προβάδισμα. Οι Ρώσοι ήταν εντυπωσιακοί με την Ολλανδία αλλά οι τουλίπες ήταν πολύ χύμα σε όλα τα ματς του τουρνουά και οι Ρώσοι πήραν αυτό που ήθελαν με άνεση. Σε κάθε περίπτωση το ταλέντο των Ρώσων τους κάνει επικίνδυνους σε αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση στην οποία παίζουν κατά τη γνώμη μας οι δύο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Από πλευράς τιμών η bwin δίνει 2,15 στο διπλό που είναι από τις καλύτερες τιμές της αγοράς ενώ η sportingbet βλέπει περισσότερο Ισπανία και δίνει 3,50 στον άσσο της Ρωσίας. Ενδεχομένως οι εταιρείες να δίνουν τις τιμές με βάση τα στοιχήματα που έχουν δεχτεί και στα antepost και να διαμορφώνουν τις τιμές ανάλογα με το μικτό payout.

 
H Κομισιόν ερευνάει την αμαρτωλή σύμβαση PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 24 June 2008 16:33

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε τον φάκελο της περσινής ανάθεσης έργου από τον ΟΠΑΠ στην Ιντραλότ που παραβίασε κάθε νομιμότητα αφού Ο ΟΠΑΠ μέχρι και τον Νοέμβριο του 2007 ήταν επιχείρηση του δημόσιου τομέα και ασκούσε μονοπωλιακή δραστηρίοτητα για λόγους δημόσιου συμφέροντος. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε από πολιτικά πρόσωπα ενώ οι αποφάσεις της ανάθεσης πάρθηκαν από πρόσωπα που διόρισε η κυβέρνηση. Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στην Ελλάδα και το οποίο απέκρυψαν τα ελληνικά ΜΜΕ λόγω συναλλαγής με το λογιστήριο του ΟΠΑΠ το οποίο ελέγχει η κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι τον Γενάρη του 2007 η διοίκηση του ΟΠΑΠ έδωσε αμοιβή 65 εκατ. ευρώ στην Ιντραλότ για παροχή συμβουλών επί εξάμηνο ποσό ιλιγγιώδες και χωρίς αντίκρυσμα.

Πέρσι τον Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αναλυτικές τις διαφημιστικές δαπάνες του ΟΠΑΠ τις οποίες ελέγχουν  η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τύπου. Αυτές οι δαπάνες δεν δόθηκαν ποτέ σε μια εποχή που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έλεγε, όχι τυχαία ,στην προεκλογική του εκστρατεία  ότι θα βάλει λουκέτο στο Υπουργείο Τύπου. Ακολούθησε προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομισιόν ενώ τρείς μήνες αργότερα ο άνθρωπος της κυβέρνησης που διαχειριζόταν μεγάλο μέρος των κονδυλίων του ΟΠΑΠ έπεσε από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου.
Τώρα το θέμα της σύμβασης ανοίγει από τιν Κομισιόν η οποία μπορεί και να αποφασίσει ακύρωση της συμφωνίας αν αποδειχτεί ότι οι αποφάσεις ανάθεσης αφορούσαν εταιρεία που ελεγχόταν από το δημόσιο και πολιτικά πρόσωπα. Από την πλευρά της η κυβέρνηση θα επικαλεστεί το θέμα του επείγοντος αλλά αυτό το επιχείρημα δεν στέκει σε συναλλαγές του δημοσίου και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό νομικά. Αν μπορούσε μια κυβέρνηση να παραβιάζει το κοινοτικό και οικονομικό δίκαιο προβάλοντας το επιχείρημα της έλλειψης χρόνου τότε οι νόμοι δεν θα είχαν καμιά αξία και καθε κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει αναθέσεις μέσα από καθυστερήσεις και τεχνητά εμπόδια ώστε να αποφασίζει αυτό που θέλει με το άλλοθι της χρονικής πίεσης.Το όλο πρόβλημα δεν αφορά κατα ουσία την Ιντραλότ αφού μπορεί και να κέρδιζε το έργο μέσα από την διαγωνιστική διαδικάσια. Αφορά όμως την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας , της διαφάνειας και της νομιμότητας που πρέπει να έχουν όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες. Δόθηκε η εντύπωση ότι η κυβέρνηση έκανε χάρη στην Ιντραλότ και αυτό αποτελεί πλήγμα κατα της δημοκρατικής οικονομίας. Κίνδυνος υπάρχει και για την ίδια την Ιντραλότ αφού αν η Κομισιόν ακυρώσει την ανάθεση η εταιρεία θα πληγεί λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να φέρει σε πέρας έναν διαγωνισμό που διήρκεσε 18 μήνες. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε πρόσφατο  άρθρο της Καθημερινής για το επίμαχο θέμα.


"Στη διερεύνηση της τελευταίας σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Intralot προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Κομισιόν, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Δ. Παπαδημούλη, άνοιξε φάκελο και διερευνά το κατά πόσο η συγκεκριμένη σύμβαση που υπογράφηκε το περασμένο καλοκαίρι, έχει παραβιάσει την κοινοτική νομοθεσία σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων στον διαγωνισμό που προηγήθηκε και τελικά ακυρώθηκε από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, πριν υπογραφεί η νέα σύμβαση ανάθεσης του έργου στην Intralot. Η ερευνητική διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί αλλά εικάζεται ότι η Επιτροπή θα σχηματίσει γνώμη μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να δώσει και την απάντησή που οφείλει στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ.

Βασικό επιχείρημα των «πολέμιων» της σύμβασης, είναι το κατά πόσο αυτή παραβιάζει τις οδηγίες 2004/18 και 93/36 περί δημόσιων προμηθειών. Η ΟΠΑΠ Α.Ε., μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο -όπου τροποποίησε το καταστατικό της κατάλληλα ώστε η λειτουργία του οργανισμού να υπάγεται στις διατάξεις του ν.3429/2005 ο οποίος εξαιρεί ορισμένες δημοσίου χαρακτήρα επιχειρήσεις από το καθεστώς δημοσίων προμηθειών- ήταν υποχρεωμένη να πραγματοποιεί τις προμήθειές της βάσει της οδηγίας 93/36. Η σύμβαση με την Intralot υπογράφτηκε 31/7/2007 και ανακοινώθηκε την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει, αφενός μεν την ακύρωση του διαγωνισμού, θεωρώντας ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. λειτούργησε αυθαίρετα χωρίς να ενημερώσει ως όφειλε τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, αφετέρου δε ότι η σύμβαση που ακολούθησε με την Intralot, συνιστούσε απευθείας ανάθεση κατά παραβίαση των κοινοτικών οδηγιών. Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε., «δεν μπορεί να επικαλεσθεί λόγους επείγοντος στην σχετική ανάθεση εκ του γεγονότος ότι μια διαγωνιστική διαδικασία διήρκησε περισσότερο» και ότι «τέτοιου είδους καθυστερήσεις εντάσσονται μέσα στη σφαίρα των προβλεπομένων από μια αναθέτουσα αρχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ερώτηση Παπαδημούλη προς την Κομισιόν δεν αφορούσε τόσο το «σύννομο» της απευθείας ανάθεσης του συγκεκριμένου διαγωνισμού, αλλά το κατά πόσο η ΟΠΑΠ ΑΕ, απέκρυψε το πραγματικό τίμημα της σύμβασής της με την Intralot. Την περίοδο εκείνη, δημοσιεύματα ανέβαζαν το τίμημα της σύμβασης σε περίπου 230 εκατ. ευρώ."

 
Σεμινάρια της ταλαιπωρίας PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 24 June 2008 16:02
Σε δοκιμασία επιβάλει τους πράκτορες το ανίκανο , ανεπαρκές και αναξιόπιστο μόνιμο προσωπικό της ΟΠΑΠ ΑΕ. Συγκεκριμένα καλεί τους πράκτορες σε τετράωρα σεμινάρια 1-15 Ιουλίου με τα οποία θα τους δείξει πως να παίζουν το ενιαίο δελτίο στοιχήματος το οποίο θα κυκλοφορήσει η εταιρεία το καλοκαίρι. Πριν από 2 μήνες η ΟΠΑΠ ΑΕ είχε ξανακαλέσει τους πράκτορες για σεμινάρια που αφορούσαν τις νέες μηχανές αλλά κανείς δεν φρόντισε να παρουσιάσει η εταιρεία  τότε και το ενιαίο δελτίο. Τώρα ξανακαλούν τους πράκτορες με τις ευλογίες της ΠΟΕΠΠ να διασχίσουν βουνά λαγκάδια ποτάμια, θάλασσες για να τους παρουσιάσουν το ενιαίο δελτίο. Τα σεμινάρια βέβαια είναι της πλάκας και δεν ξέρουμε αν με αυτά οι υπάλληλοι κονομάνε παχυλές υπερωρίες. Ότι και να συμβαίνει καταλογίζεται στα αρνητικά της νέας ηγεσίας του ΟΠΑΠ που ταλαιπωρεί το δίκτυο της χωρίς λόγο. Και αυτό επειδή οι 99 στους 100 πράκτορες είναι σε θέση να κατανοήσουν την λειτουργία του νέου δελτίου με ένα αναλυτικό σημειωμα της εταιρείας και με τα ανάλογα παραδείγματα. Σε ότι αφορά τον έναν στους 100 πράκτορες που δεν θα καταλάβει τότε ας πάει στον ΟΠΑΠ να του κάνουν σεμινάρια με δικά του έξοδα. Το να υποχρεώνονται οι πράκτορες να παρακολουθήσουν αυτό το σεμινάριο αποτελεί κάτι που μόνο στη σφαίρα του σαδομαζοχισμού και της ηλιθιότητας μπορεί να ενταχθεί.
Η νοοτροπία των άχρηστων και αναξιόπιστων μονίμων υπαλλήλών της ΟΠΑΠ ΑΕ αποτελεί τον μεγάλο αντίπαλο του κλαδου που όταν θα υπογράψει τις συμβάσεις με την εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει το κόστος της ανεπάρκειας των στελεχών της. Ένα χρόνο ζωής έχει το δίκτυο του ΟΠΑΠ σε ότι αφορά το στοίχημα σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς λόγω ανικανότητας του μόνιμου προσωπικού της εταιρείας.Για  αυτό η κυβέρνηση έχει φτάσει και στο σημείο να τα σπάσει με την Κομισιόν για να υπερασπίσει άχρηστους και διαφθαρμένους υπαλλήλους που πουλούσαν άδειες και έκαναν μέχρι και εμπόριο δελτιων για το μαύρο χρήμα.
 
<< Start < Prev 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Next > End >>

Page 435 of 455