Ζητείται νέος ΟΠΑΠ! PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 20 June 2008 19:15
Το valuebet εκτιμάει ότι είναι θέμα χρόνου η δημιουργία μιας νέας εταιρείας που θα ανήκει εξ ολοκλήρου στο δημόσιο , θα διεξάγει αμοιβαία παιχνίδια Λοταρίες, ΠΡΟ-ΠΟ και θα διαθέτει λαχεία μέσα από ένα νέο δίκτυο πωλήσεων. Η ΟΠΑΠ ΑΕ δεν έχει πλεόν κανένα απολύτως δικαίωμα να διεξάγει λοταρίες και αμοιβαία παιχνίδια και πολύ σύντομα θα δεχτεί επιθεση απο ξένη λοταρία. Το δίδυμο ΟΠΑΠ-Ιντραλοτ κατέστρεψε τα αμοιβαία παιχνίδια δηλαδή τις λοταρίες και το ΠΡΟ-ΠΟ ρίχνοντας το βάρος στα σκληρά τυχερά παιχνίδια. Το ελληνικό δημόσιο για να προστατέψει τα συμφέροντα του και για να μπορεί να διατηρήσει μονοπώλιο στις λοταρίες είναι υποχρεωμένο την δημιουργία μιας νέας εταιρείας εκτός και αν αγοράσει το 67% των μετοχών του σημερινού ΟΠΑΠ που ανήκει σε ιδιώτες. Μια τέτοια πάντως κινηση δεν θα ειχε οφέλη αφού η ΟΠΑΠ ΑΕ απέτυχε πλήρως στις λοταρίες. Μια αποτυχία που κατέστρεψε την κοινωνία αφού έριξαν στην αγορά το παιχνίδι δολοφόνο που λέγεται ΚΙΝΟ για να δώσουν λεφτά στους μετόχους. 
 
Ο σημερινός ΟΠΑΠ και η Ιντραλότ δεν μπορούν να έχουν θέση σε ένα νέο δημόσιο οργανισμό ούτε και το σημερινό δίκτυο πωλήσεων πρακτόρων μετά την υπογραφή των συμβάσεων με την ΟΠΑΠ ΑΕ. Η ανάπτυξη των ελληνικών λοταρίων πρέπει να γίνει από τα κατάλληλα πρόσωπα με δεδομένο ότι το δίδυμο ΟΠΑΠ-Ιντραλοτ απέτυχε παταγωδώς. 

Η νέα δημόσια εταιρεια λοταριών θα έχει δίκτυο πωλήσεων και σε άλλες επιχειρήσεις όπως καφετέριες σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα , κατα το αμερικάνικο μοντέλο. Η νέα εταιρεία θα διαθέτει και δικό της δίκτυο με υπαλλήλους χωρίς να έχουν μονιμότητα ενώ  δεν θα υπάρχουν πράκτορες .Το  κίνητρο για τους υπαλλήλους της θα είναι τα μπόνους με βάση τους τζίρους. Υπάλληλοι στο νέο δίκτυο θα μπορούν να είναι και σημερινοί πράκτορες που δεν θέλουν να διατηρήσουν τα πρακτορεία τους.

Μια νέα δημόσια λοτταρία θα εκτινάξει στα ύψη τα έσοδα χωρίς κοινωνικό κόστος αφού θα  λειτουργεί αποκλειστικά με ήπια τυχερά παιχνίδια.Θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας ενώ τα έσοδα θα διατίθενται με άμεσο τρόπο σε νοσοκομεία,γηροκομέια  και ασθενείς κοινωνικές ομάδες σε ποσοστό 100% , δηλαδή δεν θα υπάρχουν επιδοτήσεις σε υπουργεία η τον αθλητισμό. Η νέα δημόσια λοταρία θα εκπονήσει και νέα παιχνίδια περισσότερο ελκυστικά στους παίκτες αλλά πάντα σε αμοιβάια μορφή.

Από νομικής πλευράς οι λοταρίες θα αφαιρεθούν από την ΟΠΑΠ ΑΕ με απόφαση της δικαιοσύνης αφού το σημερινό καθεστώς είναι παράνομο καθώς υπάρχουν ιδιώτες μετοχοι. Η ΟΠΑΠ ΑΕ θα μεταβληθεί σε μια  ιδιωτική εταιρεια ανάμεσα σε άλλες που θα δραστηριοποιείται στην ελληνική η ξένη αγορά και υπαγόμενη σε νέο ρυθμιστικό πλαίσιο και υπό καθεστώς ελεύθερης αγοράς.

Τα παραπάνω αποτελούν και χρέος του σημερινού πρωθυπουργού που οφείλει να ιδρύσει μια νέα εταιρεία που θα ανήκει στο δημόσιο και θα έχει 100% κοινωνικό χαρακτηρα. Όπως άκριβώς έκανε ο θείος του Κων/ος Καραμανλής με τον σημερινό ΟΠΑΠ το 1958 και που εκτροχιάστηκε από τον δρόμο του δημόσιου συμφέροντος για διάφορους λογους.
Last Updated on Wednesday, 12 November 2008 17:45
 
Γέμισε χαϊβάνια ο ντουνιάς PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 20 June 2008 17:21
Τα πακέτα στα πόδια της Κροατίας σήμερα σε ποσοστό κοντά στο 80% στο σύνολο των αγορών. Η αισιοδοξία για τον άσσο της Κροατίας έχει ελληνική αφετηρία αφού η Ιντραλότ στο τουρκικό κουπόνι δίνει 1,60-3,40-3,50 με την διπλη του Χ2 μόλις στο 1.72 και τον άσσο στο 1.60. ¨Ολα αυτά στην τουρκική αγορά στοιχημάτων που φαίνεται να είναι γεμάτη χαϊβάνια αν κρίνουμε από τις τιμές με την υψηλή γκανιότα. Το γεγονός ότι οι Τούρκοι παίκτες είναι χαϊβάνια δεν σημαίνει ότι εμείς είμαστε έξυπνοι.Απλώς είμαστε ελαφρώς μικρότερα  χαϊβάνια αφού εδω ο άσσος είναι στο 1.75 και το Χ2 στο 1,71. Την ίδια ώρα στις ανοιχτές αγορές ο άσσος ειναι από 1.75 ως 1.90 και η διπλή Χ2 στο 1,90 και στο 2.00.

Να ρωτήσουμε όμως και κάτι για όποιον θέλει να λύνει γρίφους. Αφού η Ιντραλότ βλεπει τόσο πολύ Κροατία και κατεβάζει τόσο πολύ τον άσσο στην Τουρκία που δεν θα έπρεπε λογω εντοπιότητας γιατί Intralot Italia δίνει 1.90-3,30 3,95 στον αγώνα. Δεν φοβάται η Ιντραλότ τον άσσο στην Ιταλική αγορά και δίνει τιμή betfair και τον φοβάται στην Τουρκία; Για την ιστορία να προσθέσουμε ότι στην Ιταλία η Ιντραλότ δίνει 1.52 στο under και 2.35 στο over λες και έχει γίνει ντιλ στα κάτω γκολ που όμως ανεβαίνουν στα ασιατικά. Δεν ξέρουμε αν θα δικαιωθεί η Ιντραλότ στην Ιταλια η στην Τουρκία απλώς καταγράψαμε το γεγονός.

Σε ότι αφορά την Κροατια έχει να επιδείξει τελευταία μια νικη στο Λονδίνο επί της Αγγλίας και μια νικη επί  της Γερμανίας στο euro και με βάση τα παραπάνω έχει τον πρώτο λόγο. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο για έναν αγώνα που οι ομάδες δείχνουν  συχνά αστάθεια.
Last Updated on Friday, 20 June 2008 17:37
 
Σενάρια κλιμάκωσης PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Thursday, 19 June 2008 20:29

Το  όνομα της ελληνικής δημοκρατίας επικαλείται ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ για να εξαπολύσει τις επιθέσεις του κατά της Κομισιόν και της Morgan Stanley. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κάνει αναφορά για επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας με αυτά που λέει και ανάπτυξη σεναρίων τα οποία έχουν στόχο να πλήξουν την ακεραιότητα της ελληνικής δημοκρατίας. Το επικίνδυνο θεσμικά παιχνίδι που έχει αρχίσει να παίζει ο κ. Χατζηεμμανουήλ πρέπει να το εγκαταλείψει πρωτίστως επειδή η ελληνική δημοκρατία συνταγματικά υπάρχει για να ενεργεί εν ονόματι του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί κανένας να βάλει το πολίτευμα πάνω από τον ελληνικό λαό αφού το πολίτευμα υπηρετει τον λαό σύμφωνα με τα άρθρα του συντάγματος.

Απο ποιά αφετηρία μιλάει ο κ. Χατζηεμμανουήλ για νομιμότητα του μονοπωλίου; Εχει στα χέρια του κάποια δικαστική απόφαση που να ορίζει ότι το μονοπώλιο είναι νόμιμο; Υπάρχει μια υπουργική απόφαση. Ε και τι έγινε , δεν είναι μια υπουργική αποφαση ένα μπακαλόχαρτο μπροστά στο σύνταγμα και τους νόμους; Το ελληνικό δημόσιο παραχώρησε το μονοπώλιο επί 20 χρόνια στον ΟΠΑΠ λέει η υπουργική απόφαση. Ε και τι έγινε ,στον ΟΠΑΠ το παραχώρησε όχι σε μετόχους. Eχει δικαίωμα ένας υπουργός να παραχωρεί μονοπώλιο σε ιδιώτες κερδοσκόπους με βάση το Σύνταγμα; Επομένως κατα το γράμμα του νόμου η μετοχοποίηση ήταν παράνομη αν δεχτούμε ότι συνοδεύτηκε από το πριμ του μονοπωλίου. 

Αυτή ήταν συνωμοσία σε βάρος της  δημοκρατίας και του δημόσιου συμφέροντος και όχι τα όσα συμβαίνουν σήμερα.Αν ο κ. Χατζηεμμανουήλ διαφωνεί με όλα αυτά τότε υπερασπίζεται ένα περίεργο δόγμα. Αυτό που λέει μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Σε μια δημοκρατία όμως δεν υπάρχει ευνοημένος η αδικημένος εξ ορισμού η από την οποία δράση. Το ουδέν λάθος αναγνωρίζεται αφορά χούντες και μεσαιωνικά βασίλεια.

Αυτα ως προς την έναρξη αφού νομικά είναι παράνομη η μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ και παράνομη η εκχώρηση του μονοπωλίου.΄Αν μιλήσουμε εν ονόματι του ελληνικού λαού μόνο ένα παράθυρο υπήρχε για την μετοχοποίηση και την παραχώρηση του μονοπωλίου. Αυτό της ύπαρξης μόναδικής μετοχής που θα την είχε το ελληνικό δημόσιο. Και παλι θα ήταν σε νομική αμφιβολία η μετατροπή του ΟΠΑΠ σε ανώνυμη εταιρεία που τελικά έγινε με προεδρικό διάταγμα κατά υπερβαση.

Να πάμε και πιο κάτω αφού είμαστε στο νομικό κομμάτι της υπόθεσης. Η δίκη της Λάρισας που αφορά ξέπλυμμα χρήματος με βάση τα παιχνίδια και το δίκτυο του ΟΠΑΠ είναι αρκετή για να αφαιρέσει το μονοπώλιο από την εταιρεία. Όπως είναι αρκετή η διαφημιστική δαπάνη και οι σχέσεις εξάρτησης των ΜΜΕ από τα ταμεία του ΟΠΑΠ. Η ανώνυμη έχει επιβλαβή δράση στο κοινωνικό σύνολο και έχει δώσει αποδέξεις. Επομένως ακόμα και αν μιλούσαμε για νόμιμο μονοπώλιο θα έπρεπε να αφαιρεθεί απο το ελληνικό δημόσιο.

Να πάμε τώρα στο σενάριο της κλομάκωσης σύμφωνα με πληροφορίες και τις δικές μας εκτιμήσεις. Ο ΟΠΑΠ κάνει περιοριστική πολιτική σύμφωνα με τα όσα απάντησε στην ευρωπαϊκή επιτροπή. Οι τζίροι πέφτουν. Ο ΟΠΑΠ βάζει τους πράκτορες να εξεγερθούν ότι ο ανταγωνισμός τους τρώει το ψωμί. Ο ΟΠΑΠ επιτίθεται κατά του διαδικτύου για να προστατέψει το εισόδημα του δικτύου. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΠΠ θα βγαίνουν στα παράθυρα των καναλιών που χρηματοδοτεί ο ΟΠΑΠ και θα ζητάνε την κάτάργηση των εταιρειών, θα ζητάνε κατέβασμα όλων των ιστοσελίδων του ϊντερνετ και ότι μέτρο μπορεί να παρθεί. Σήμερα ένας τέτοιος ξεσηκωμός δεν έχει αποτέλεσμα επειδή δεν προκύπτει μείωση τζίρων αλλά με την περιοριστική πολιτική του ΟΠΑΠ θα δοθεί η ευκαιρία για μια τέτοια εξέλιξη. Θα πει κανείς ότι οι πράκτορες έχουν και άλλα παιχνίδια δεν ζούνε μόνο από το στοίχημα αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις ο λαϊκισμός δίνει και παίρνει. Φυσικά η συμφωνία ΟΠΑΠ-ΠΟΕΠΠ απαγορεύει στον κλάδο να ζητήσει άνοδο των τζίρων μέσω προσφοράς μονών αγώνων με καλές τιμές για να πάρετε μια γεύση για το πως λειτουργεί το συνδικαλιστικό κίνημα των πρακτόρων.

Τα σενάρια της κλιμάκωσης λοιπόν είναι υπαρκτά αλλά θα ήταν πολύ φρόνιμο να εγκαταλειφθούν γιατί θα κάνουν κακό και στον ΟΠΑΠ και στο δίκτυο πωλήσεων. Θα ήταν ότι χειρότερο για τους πράκτορες να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Στο κάτω κάτω δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ορίζουν με χουντικού τύπου απαγορεύσεις την τύχη των πελατών τους και να τους υποχρεώνουν να χάνουν τα λεφτά τους στις τριάδες και στις υψηλές γκανιότες των μονοπωλιακών κουπονιών.Οι πράκτορες θα κερδίσουν μόνο αν δεχτούν τον εσωτερικό και εξωτερκό ανταγωνισμό και υποχρεώσουν την εταιρεία να προσφέρει καλύτερα προϊόντα.

 
Μια πρώτη γεύση από Ομπάμα PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 18 June 2008 18:37

Τελειώνει η εξουσία της οικογένειας Μπους και ο Ευτύχιος είχε μια χρήσιμη συνομιλία με ένα φιλαράκι που σκαμπάζει από τέτοια. Δεν με αιφνιδίασε έντονα όταν είπε ότι η οικογένεια Μπους ήταν μεγάλο δώρο για την Ελλάδα και εγγύηση για την ακεραιότητα της χώρας. Θυμάμαι τον γερόμπους όταν είπε το 1991 ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι ιερά. Ο γιος ήταν υποχρεωμένος να το καταπιεί και να μην ενδώσει σε πιέσεις περί άρσης των συνόρων. Δεν είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον κάποιος θα πει μια τέτοια κουβέντα σε μια εποχή που το εξουσιαστικό τοπίο αλλάζει ραγδαία. Όμως πιστεύω στον Ομπάμα έστω και αν θα ασκήσει ψυχρή εξουσία , χωρίς διαχωρισμούς απ’ ότι μου λένε οι πληροφορίες. Ο Μπους έκανε πολέμους αλλά ήταν και άτυχος αφού έφαγε την μεγαλύτερη κόντρα από το ισλαμικό στοιχείο στην ιστορία της υπερδύναμης. Η σύγκρουση είχε παράλογα στοιχεία και από τις δύο πλευρές και έκανε ζημιά και στα δύο στρατόπεδα. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν. Ο Ομπάμα είναι δίκαιος αλλά  σκληρός και ψυχρός.
Η συνέχεια στα σχόλια

Last Updated on Wednesday, 18 June 2008 18:41
 
Στροφή προς την Ανατολή PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 18 June 2008 16:49
Στον ΟΔΙΕ οι μηχανισμοί της κρατικής προπαγάνδας ανακάλυψαν ότι για όλα φταίνε οι τηλεοπτικές μεταδοσεις και όχι η κρατική μηχανή που σαμποτάρει για να πουλήσει στο τζάμπα το μαγαζί.Στον ΟΠΑΠ ανακάλυψαν πρακτορεία περίεργα και λιμνάζοντα πρακτορεία που πρέπει να κλείσουν. Η Ιντραλότ μόλις ο Χατζηεμμανουήλ είπε ότι δεν ξέρει τι να κάνει τα αδιάθετα τον πιέζει να μπει στην αγορά Τουρκίας που μέσα σε ένα βράδυ οι στρατηγοί μπορεί να τα γυρίσουν όλα τούμπα.

Ο σύμβουλος του Καραμανλή το σκέφτεται και παράλληλα είναι έτοιμος να τα σπάσει με την Δύση και να ανοίξει παρτίδες με τους εξ ανατολών επίδοξους κατακτητές. Και όλα αυτά την ώρα που τον πελάτη τον Έλληνα-πολίτη τον έχουν γράψει στα αρχέια τους ενώ τον κουβαλητή πράκτορα τον έχουν φορτώσει σαν τον γάιδαρο του Χότζα που είναι ασορτί με την ανατολίτικη στροφή. Κατα τα άλλα στην Ελλάδα το ΜΜΕ τσιρίζουν ότι για ολα φταίει η ελεύθερη αγορά και ο ανταγωνισμός. Αγνοούν όμως ότι αυτή τη χώρα την κυβερνάνε οι συμμαχίες των κερδοσκόπων με το κράτος.Αλλά ποιό ΜΜΕ ειναι αυτό που δεν ελέγχεται από κερδοσκόπους και τραπεζίτες;

Η προς ανατολή στροφή βολεύει  κυρίως λύκους , αλεπούδες και τους κερδοσκόπους. Όσο για τους Οθωμανούς γείτονες τό γεγονός ότι παραδίδουν εν λευκώ σε κερδοσκόπους την εθνική τους λοταρία έναντι ποσοστου  20% σημαίνει ότι βάζουν νάρκες στα θεμέλια της τουρκικής κοινωνίας και όταν αυτές σκάσουν, ένοχοι θα είναι οι κερδοσκόποι που απλώς κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά ποιός θα εξηγήσει στην οργισμένη μάζα τις λεπτομέρειες.Η οποία θα βαδίσει οργισμένη στη μοίρα που βάδισε η γερμανικη μάζα πριν από 60 χρόνια. Κάπως έτσι θα γραφτεί η ιστορία και η χώρα που ζούμε θα είναι μόνη της στη μεγάλη δοκιμασία.
Last Updated on Wednesday, 18 June 2008 17:22
 
<< Start < Prev 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Next > End >>

Page 434 of 452