Πήραν αέρα οι φούσκες PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 09 July 2008 16:07
Πριμοδότηση στα κερδοσκοπικά παιχνίδια μέσω των χρηματιστηρίων αποτέλεσε η απόφαση της Κομισιόν να αναβάλει για δύο χρόνια την δημοσιονομική εξυγιάνση των κρατών μελών.Η απόφαση της Ένωσης ουσιαστικά αποτελεί ομολογία οικονομικής ύφεσης και υποδηλώνει αδυναμία αξόδου από την κρίση. Αν τα χρηματιστήρια ήταν συνδεδεμένα με την οικονομική πραγματικότητα σήμερα θα είχαμε πτώση των τιμών σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο συμβαίνει το αντίθετο που δεν παραξενεύει πλέον κανέναν. Τα χρηματιστήρια αποτελούν τζογαδόρικο τοπίο που θέλει τον αέρα για να περπατήσουν. Ως προς την ελληνική πραγματικότητα κανένας δεν δείχνει να αντιλμαβάνεται τι σημαίνει η πτώση κατά 20% στην οικοδομική δραστηριότητα. Και τι κρίμα, δεν μπορεί με αυτές τις συνθήκες το πάνσοφο οικονομικό επιτελείο να ανεβάσει περισσότερο τις αντικειμενικές αξίες. Ως γνωστό το ανέβασμα των αντικειμενικών αξίων ακινήτων στην Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό έθιμο των οικονομικών εγκεφάλων για να δίνουν ανάσες στο δημοσιονομικό πρόβλημα. Οι οικονομικοί εγκέφαλοι στην Ελλάδα θεωρούν πιο σωστό το να ρίχνεις νερό σε ένα βαρέλι γεμάτο τρύπες από το να μειώνεις η να κλείνεις αυτές τις τρύπες. Σωστά τα πήραν τα μάστερ. Με απόλυτη αξιοκρατία..
Last Updated on Wednesday, 09 July 2008 16:40
 
Ερωτηματικά για το νομοσχέδιο PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 08 July 2008 19:13

Έκπληξη προκαλεί το νομοσχέδιο που πρότεινε  στην Κομισιόν η ελληνική κυβέρνηση για την λειτουργία των ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Παράγοντες της αγοράς δήλωσαν ότι με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση θέλει να προκαλέσει αύξηση των παράνομων πράξεων αφού θέτει απεχθείς οικονομικά όρους. Ο πρώτος και εντελώς ακατανόητος όρος είναι το όριο ηλικίας που είναι αυτό των 18 ετών αφού το ίδιο όριο ισχύει και για τα φρουτάκια του ΟΠΑΠ , βλέπε ΚΙΝΟ. Τα ψυχαγωγικά παιχνίδια δεν μπορεί να απαγορεύονται στους ανήλικους αφού η συμμετοχή δεν προκαλεί τα προβλήματα που προκαλεί ο τζόγος του ΚΙΝΟ και των τυχερών παιχνιδιών. Το όριο άνω των 14 ετών είναι το πιο λογικό και για μικρότερες ηλικίες να ισχύει η παρουσία του γονέα. Φυσικά δεν γίνεται αποδεκτό το επιχείρημα του νομοθέτη ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται ο άνηλικος από άλλα εγκλήματα αφού κατά επέκταση θα έπρεπε να απαγορεύεται η παρουσία του ανήλικου σε όλους τους δημόσιους χώρους,για παράδειγμα  στα γήπεδα η στις καφετέριες. Επομένως η λειτουργία ενός ψυχαγωγικού παιχνιδιού δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από τον νομοθέτη σαν προτροπή σε παράνομη πράξη και να μην επιτρέπεται η συμμετοχή του ανήλικου. Το γελοίο με το νομοσχέδιο είναι ότι θα συνεχίσει να απαγορεύονται τα ψυχαγωγικά παιχνίδια στις τουριστικές περιοχές  στα ξενοδοχεία και στα καράβια σαν να πρόκειται για κουλοχέρηδες.

Ο δεύτερος όρος μιλάει για αμιγείς επιχειρήσεις. Για ποιόν λόγο δεν επιτρέπεται σε μια καφετέρια να έχει δύο η τρία ψυχαγωγικά παιχνίδια;

Ο τρίτος όρος αφορά το οικονομικό σκέλος. Ο άγνωστος συντάκτης του νομοσχεδίου βάζει στις μεγάλες πόλεις ετήσιο φόρο ανά μηχάνημα 800 και 1000 ευρώ. Το ποσό αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επιχείρηση πρέπει να είναι αμιγής μπορεί να δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Και αυτή η εξέλιξη θα αυξήσεις τις πιέσεις για παραβάσεις του νόμου και την μετατροπή των ψυχαγωγικών μηχανημάτων σε παράνομους κουλοχέρηδες.

Ο νόμος πρέπει να λάβει υπόψη το κόστος των επιχειρήσεων και παράλληλα να αφήσει την αγορά να συμπεριφερθεί ελεύθερα και χωρίς την υπερβολική οικονομική πίεση από το κράτος. Σε ότι αφορά το άρθρο περί του ορίου των 18 ετών το γεγονός ότι η αστυνομία θα κυνηγάει τους ανήλικους να μην παίζουν πάκμαν στις αίθουσες ψυχαγωγίας αποκαλύπτει και τον βαθμό νοημοσύνης η την κακόβουλη πρόθεση του νομοθέτη.

Μήπως τελικά ο μεγάλος ασθενής στην ελληνική πραγματικότητα σε διαχρονική βάση είναι το υπουργείο οικονομικών και τα πολύχρωμα  στελέχη του; Μήπως ο αδύναμος κρίκος εστιάζεται σε όσους δουλεύουν εκ των έσω τις νομοθεσίες και δημιουργούν πρόβλημα στην λειτουργία της δημοκρατίας αλλά και του πολιτικού συστήματος. Μήπως ψάχνουμε όλοι πολυ μακριά από τις ρίζες που παράγουν τα προβλήματα; 
 
Συνεργασία ΟΠΑΠ-ΥΠΕΕ PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 08 July 2008 16:12

Σε στενή συνεργασία βρίσκονται οι ξένοι και ντόπιοι μέτοχοι της ΟΠΑΠ ΑΕ με την υπηρεσία που ελέγχει το οικονομικό έγκλημα στην Ελλάδα και είναι υπεύθυνη για την φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα στις 23 Ιουνίου η ΥΠΕΕ διαβίβασε σχετική έρευνα στην εισαγγελία Αθηνών σε συνεργασία με την ΟΠΑΠ ΑΕ. Η συγκεκριμένη ομολογία για συνεργασία των δύο πλευρών αποδεικνύει ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ ενεργεί σαν δημόσιος φορέας και παράλληλα αποδεικνύει ότι η ΥΠΕΕ μπορεί να θέτει τις υπηρεσίες της στην διάθεση ιδιωτικών κεφαλαίων. Ωστόσο η εμπλοκή της ΥΠΕΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση και δεν είναι η πρώτη χρήζει κάποιων απαντήσεων.

Γιατί η ΥΠΕΕ κάνει έρευνα για το διαδίκτυο αφού δεν έχει θεσμικό ρόλο; Αν κάνει έρευνα για φοροδιαφυγή δεν γνωρίζει η ΥΠΕΕ ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει έσοδα από διαφημίσεις ξένων εταιρειών στοιχήματος γιατί αυτόματα αυτό θα αποτελούσε αναγνώριση τους; Και τρίτον γνωρίζει η ΥΠΕΕ ότι τα ελληνικά δικαστήρια δεν έχουν εκδόσει ούτε μια καταδικστική απόφαση Έλληνα πολίτη για συμμετοχή στο διαδίκτυο; Και ότι υπάρχει απόφαση δικαστηρίου αθωωτική για πολίτη που ομολόγησε ότι έπαιξε μέσω ίντερνετ στο εξωτερικό. Όλα αυτά προκαλούν ερωτηματικά για την λειτουργία της ΥΠΕΕ και τις επιλογές της σε μια εποχή που έχει μείνει και χωρις ηγεσία. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ που αναφέρεται στη στενή συνεργασία ΟΠΑΠ-ΥΠΕΕ.

"Έρευνα για το παράνομο στοίχημα στην Ελλάδα
, πραγματοποίησε, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών) στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον ΟΠΑΠ.

Η έρευνα αφορούσε την προώθηση και διαφήμιση αλλοδαπών εταιρειών διαδικτυακού στοιχηματισμού, μέσω ιστοσελίδων και ραδιοφωνικών σταθμών.

Από την έρευνα προέκυψαν στοιχεία σχετικά με την μετάδοση και προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων των ανωτέρω εταιρειών από 19 ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας, και δικτυακές τοποθεσίες. Τη διαφημιστική προώθηση των μηνυμάτων αυτών είχαν αναλάβει 5 διαφημιστικές εταιρείες με έδρα την Αθήνα. "

Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ήδη διαβιβασθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Last Updated on Tuesday, 08 July 2008 18:45
 
Υψηλό στόχο έβαλε η Marfin Analysis PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 08 July 2008 14:40
Στα 2,6 δις ευρώ εκτιμάει η marfin analysis τον τζίρο που θα κάνει ο ΟΠΑΠ στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ κατά το 2008 με αύξηση κατά 22%. Η εταιρεία κάνει αυτήν πρόβλεψη με αφετηρία δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι ο αυξημένος κατά 21% τζίρος στο πρωτο τρίμηνο του έτους  και το δεύτερο η διοργάνωση του euro που έκανε τζίρους 215 εκατ. ευρώ. Το valuebet διαφωνεί με την εκτίμηση της marfin και προσδιορίζει τους τζίρους κοντά στο φράγμα των 2,2 δισ ευρώ δηλαδή εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση σε σχέση με το 2007.
Last Updated on Tuesday, 08 July 2008 14:51
 
Διώχνουν 600 για να αυξήσουν τα κέρδη ! PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 07 July 2008 22:49


Πρωτοφανή αδικία σε βάρος 600 συμβασιούχων διαπράττει η κυβέρνηση που ως γνωστόν ελέγχει απόλυτα την λειτουργία του ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να εκδιωχθούν από την εταιρεία 600 συμβασιούχοι με σκοπό να αυξηθούν τα ήδη τεράστια κέρδη του κρατικού μονοπωλίου και των συνεταίρων  αμερικανών και ντόπιων μετόχων. Οι συμβασιούχοι θα απομακρυνθούν από τον ΟΠΑΠ χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα δικαίωμα αν και δούλεψαν επί σειρά ετών στην εταιρεία με συμβάσεις της μίας μέρας. Πρόκειται για εξέλιξη που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βλέπει τους πολίτες και τους εργαζόμενους σαν μύγες και  μυρμήγκια Προ μηνός η κυβέρνηση έδιωξε με τον ίδιο τρόπο συμβασιούχους από τον ΟΔΙΕ ενώ έχει ετήσια κάνει δωράκια 1,5 εκατ. ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι antenna με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις για να εξαγοράσει υποστήριξη. Την υπόθεση δίωξης των 600 άτυχων συμβασιούχων έχουν αναλάβει νομικά πρόσωπα της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με ετήσιες αμοιβές 300.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του ΟΠΑΠ η εταιρεία μπορεί να κάνει ότι θέλει και δεν έχει σχέση με το δημόσιο και την κυβέρνηση. Και όμως ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το υπουργείο οικονομικών και αυτό διόρισε την σημερινή διοίκηση.  Σε ότι αφορά την ουσία του επιχειρήματος ότι ο ΟΠΑΠ διαφέρει από την κυβέρνηση πρόκειται περί αστείου  αφού αυτό θα μπορούσε να διατυπωθεί μόνο στην περίπτωση που τα 5,500 πρακτορεία πουλούσαν μόνο προϊόντα της ΟΠΑΠ και δεν διέθεταν στον κοινό τις κρατικές ιπποδρομίες και τα κρατικά λαχεία.
Η απομάκρυνση των 600 συμβασιούχων αποτελεί ένα απεχθές κοινωνικό έγκλημα που θα το συγκαλύψει η πουλημένη ΕΣΗΕΑ και τα ΜΜΕ επειδή χρηματοδοτούνται από τα ταμεία του ΟΠΑΠ για να σιωπούν στην αντικοινωνική δράση της εταιρείας.
Η ΟΠΑΠ ΑΕ διώχνει 600 συμβασιούχους σαν σκουπίδια και χωρίς να τους αναγνωρίσει δικαιώματα όταν μόνο πέρσι  για ένα εξάμηνο έδωσε 65 εκατ. ευρώ αέρα στην Ιντραλότ για παροχή συμβουλών Σήμερα  στα ταμεία του μπουκμέικερ της κυβέρνησης υπάρχει αποθεματικό 450 εκατ ευρώ ενώ πέρσι οι μέτοχοι 500 εκατ. μέρισμα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται, με την δικαιοσύνη να σφυρίζει αδιάφορα ,η λειτουργία του ΚΙΝΟ του παιχνιδιού πού πριν την έναρξη του η Ελλάδα είχε την χαμηλότερη εγκληματικότητα στην Ευρώπη και σήμερα διαπράττονται αμέτρητα εγκλήματα , παράνομες και ανήθικες πράξεις εξ αιτίας των 5,500 παράνομων συνταγματικά λεσχών που έχει στήσει ο κυβερνητικός ΟΠΑΠ.

 
<< Start < Prev 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Next > End >>

Page 430 of 455