Το πνεύμα δυνατό, η σάρκα δεν μπορεί PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 03 June 2008 15:58


Αν είναι να κυβερνήσω με την διαπλοκή μη σώσω και κυβερνήσω ποτέ είπε ο Καραμανλής λίγο πριν ανέβει στην εξουσία. Τη θυμάται καλά αυτή τη φράση ο Ευτύχιος και σήμερα την παραδίδει στην κρίση του καθενός. Δεν έχω λόγους να αμφιβάλω ότι πρωθυπουργός εννοούσε αυτό που έλεγε αλλά ελάχιστη σημασία έχουν οι αγαθές προθέσεις μπροστά στην πραγματικότητα. Ο Καραμανλής ήθελε στο πνεύμα να κυβερνήσει χωρίς την διαπλοκή αλλά η σάρκα της παράταξης του αποδείχτηκε αδύναμη. Είπε λοιπόν την μεγάλη κουβέντα και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ήταν πρωθυπουργός αν δεν είχε συμβιβαστεί. Γιατί όμως συμβιβάστηκε; Μα για το καλό της παράταξης. Να μην έρθουν τα πράσινα ανθρωπάκια στην εξουσία. Σωστό ακούγεται αλλά σε τι μπορεί να διαφέρουν τα πράσινα ανθρωπάκια από τα γαλάζια η τα κόκκινα ανθρωπάκια εκτός από το χρώμα; Αυτά σαν μαι γενική εκτίμηση. Και τώρα πάμε στα ονομαστικά της υπόθεσης.
Η συνέχεια στα σχόλια

 
Μαξίμου vs πρακτόρων PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 02 June 2008 19:39
 
Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε σήμερα σε οικονομική ιστοσελίδα που περνάει γραμμή ΠΟΕΠΠ και ΟΠΑΠ και στην οποία μεγάλος χορηγός είναι η intralot.

"Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της διοίκησης του Οργανισμού βρίσκονται περίπου 450 – 500 ανενεργά πρακτορεία και άλλα 1.500 πρακτορεία που η λειτουργία τους κρίνεται οικονομικά ασύμφορη ή έχουν οφειλές δεκάδων, ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προς τον ΟΠΑΠ. Επίσης, στο μικροσκόπιο της διοίκησης βρίσκονται και άλλα που ανήκουν σε πρόσωπα τα οποία δεν πληρούν ή παραβιάζουν τους προβλεπόμενους όρους λειτουργίας"

Όπως θα παρατηρήσετε υπάρχει μια σύγκρουση στο ποιος θα αφαιρέσει της άδειες. Είναι ο ΟΠΑΠ αυτός που θα δρομολογήσει τις διαδικασίες η ισχύει η περιοριστική πολιτική που ανακοίνωσε τη κυβέρνηση στις Βρυξέλλες στα θέματα του τζόγου για να διατηρήσει τα αμαρτωλό μονοπώλιο; Ας αποφασίσουν λοιπόν τι και γιατί θα συμβεί και μετά να γράφουν προς τα πρόβατα αυτά που γράφουν.

Στην ουσία της υπόθεσης όλα δείχνουν ότι ο κλάδος των πρακτόρων δέχτηκε πισώπλατη μαχαιριά από τους μετόχους του ΟΠΑΠ που συνεργάστηκαν με την Ιντραλότ και χωρίς να αντιδράσουν οι συνδικαλιστές πράκτορες αν υποτεθεί ότι υπάρχει σήμερα συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο.

Ο κλάδος δεν κέρδισε απολύτως το παραμικρό και τα έδωσε όλα κατεβάζοντας τα παντελόνια στη βούληση των μετόχων. Ας δούμε ένα- ένα τα επίμαχα σημεία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ  "ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ "
 
Εκτός μάχης 2500 πράκτορες και έχει συνέχεια PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 31 May 2008 18:03
Τραγικές διαστάσεις προσλαμβάνει η ψήφιση των αντιπροσώπων της ΠΟΕΠΠ της σύμβασης με την υπό αμερικανική επιρροή ΟΠΑΠ ΑΕ.Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 96 υπέρ , 4 κατά και 4 λευκά. Το ερώτημα  είναι από ποιόν πήραν εντολή να ψηφίσουν οι αντιπρόσωποι και τι. Ως γνωστό κανένας πράκτορας δεν είχε το πλήρες κείμενο της σύμβασης και επομένως η ψήφος δεν είναι νόμιμη και ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το ελληνοαμερικανικό μονοπώλιο σαν κεκτημένο.

Τα προβλήματα από το περιεχόμενο της σύμβασης δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη νομιμότητα της ψηφοφορίας. Το περιεχόμενο που είδε το φως της δημοσιότητας έχει αντισυνταγματικά στοιχέια και αποκλειεται να μείνει όρθιο σε όποια προσφυγή. Γίνεται ακόμα και αναφορά σε αλλαγή της προμήθειας ενώ θα έπρεπε αυτές οι αλλαγές να ήταν ήδη γνωστές πριν την υπογραφή. Το κείμενο που έστειλε ο ΟΠΑΠ στην Κομισιόν μιλάει για μείωση του δικτύου στις 3000 άδειες με άγνωστα τα κριτήρια ενώ στην τελευταία τηλεδιάσκεψη ο κ. Χατζηεμμανουήλ απάντησε σε αναλυτή ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει δικά της πρακτορεία. Έκπληξη προκαλεί και το πόσο έυκολα οι πράκτορες συμφώνησαν να μην βάλει ο ΟΠΑΠ τα παιχνίδια στο διαδίκτυο. Αυτό ουσιαστικά ανοίγει τα χέρια στην κυβέρνηση να δώσει άδεια σε άλλη εταιρεια πιθανώς την Ιντραλότ που το έχει σε πρώτη προτεραιότητα. Το λογικό ήταν οι πράκτορες να ζητήσουν το Ίντερνετ και να πάρουν προμήθειες από τους τζίρους και κανείς δεν περίμενε αυτή την άρνηση του κλάδου στο διαδίκτυο. Να σημειωθεί ότι σε έρευνες οι τζίροι των πρακτορείων του εξωτερικού δεν επηρεάζονται παρα μόνο σε 10 η 15% σε σχέση με το σύνολο. Η ατμόσφαιρα ενός πρακτορείου δεν υποκαθίσταται από ένα τηλέφωνο η εναν υπολογιστή αρκέι βεβαιως το προϊον να είναι σωστό και το πρακτορεία να παρέχει ενημερωτικές υπηρεσίες στον πελάτη.Όπως εφημερίδες , έντυπα, ηλεκτρονική πληροφόρηση ακόμα και προτάσεις η ομαδικά δελτία.

Σε ότι αφορά την ΟΠΑΠ ΑΕ στην απαντητική της επιστολή διαμαρτύρεται επειδή η Κομισιόν ταυτίζει το κράτος με τον ΟΠΑΠ. Ξεχνάνε ότι η  ΟΠΑΠ ΑΕ σε συνεργασία αστυνομίας, δικαστικών αρχών ,το υπουργείο Δικαιοσύνης προέβη σε διώξεις κατά Ελλήνων πολιτών και ελληνικών ΜΜΕ υπέρ του μονοπωλίου.΄Αγνοεί ο κ. Χατζηεμμανουήλ ότι η ελληνική δημοκρατία προέβη σε συλλήψεις εργαζομένων που μοίραζαν διαφημιστικά φυλλάδια ταυτιζόμενη με την δράση και λειτουργία της ΟΠΑΠ ΑΕ. Σωστά η Κομισόν ταυτίζει τον ΟΠΑΠ με την ελληνική δημοκρατία που είναι τόσο φτηνή που εξαπατάει τους πολίτες της μέσα από τα κουπόνια απάτη και το ΚΙΝΟ και σε λίγο καιρό θα εξαπατήσει και το 40% τους δικτύου της.Η ελληνική δημοκρατία είναι τόσο φτηνη αφού εδω και χρόνια βομβαρδίζει με διαφημίσεις τους πολίτες να παίξουν σε καθεστώς μονοπωλίου και να χάσουν τα χρήματα τους. Η ελληνικη δημοκρατία μέσω του υπουργείου οικονομικών ξέπλυνε και ξεπλένει μαύρο χρήμα της κρατικής μηχανής , κομματικών και ημετέρων και συνεργάζεται σε εγκλήματα κατά του κοινωνικού συνόλου με τον ΟΠΑΠ την διοίκηση του οποίου διόριζε και διορίζει.

Η μήπως ο κ. Χατζηεμμανουήλ θα επιδειξει εκέινο το μπακαλόχαρτο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που λέει ότι ο ΟΠΑΠ δεν έχει δημόσιο χαρακτήρα, διατύπωση που μπορεί να αποδειχθεί της πλάκας αν αποφανθεί το αντίθετο ο Άρειος Πάγος. Και ο κ. Χατζηεμμανουήλ πρέπει να γνωρίζει ότι μέχρι και σήμερα ο Άρειος Πάγος θα πετάξει στο καλάθιο των αχρήστων την διατύπωση του Ελεγκτικου Συνεδρίου αφού μια εταιρεία δημοσίου συμφέροντος ορίζεται μόνο όταν την διοίκηση ασκεί δημόσιος φορέας  όπως συμβαίνει με το υπουργείο οικονομικών. Η ΟΠΑΠ ΑΕ είναι εταιρεία δημοσίου συμφέροντος ως προς το γράμμα του νόμου και όλες οι αποφασεις που έχουν παρθεί εμπίπτουν στον έλεγχο των δημοσιών επιχειρήσεων. Ως προς το αν μια δημόσια επιχείρηση πρέπει να έχει μονοπώλιο είναι ένα άλλο θέμα και αυτό εξετάζεται από την Κομισιόν.
Μόνο με συνταγματικό πραξικόπημα θα χαρακτηρισθεί ο ΟΠΑΠ ιδιωτική εταιρεία και αυτό ανοίγει τους ασκούς του αιόλου για τα κατα συρροή οικονομικά εγκλήματα του μονοπωλίου σε βάρος της κοινωνίας και του ελληνικού κράτους.
Last Updated on Saturday, 31 May 2008 18:58
 
Εθνική επιτροπή προώθησης τζόγου PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 30 May 2008 20:40

"Στο δρόμο προς το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων βρίσκεται η Ελλάδα. Αιτία; Απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Ζαχαρόπουλου και του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση έργου παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών οικονομικής και διοικητικής υποστήριξης για λογαριασμό της Εταιρείας στον διεθνή οίκο Price Waterhouse Coupers. Το συγκεκριμένο θέμα είχε χειρισθεί ο κ. Ζαχαρόπουλος, που οδήγησε σε παραπλάνηση τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και τον τότε υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Αβραμόπουλο. Οταν έγινε αντιληπτή η ενέργεια του κ. Ζαχαρόπουλου στις 4 Μαρτίου 2005 να περάσει στα λοιπά θέματα μία τόσο σοβαρή υπόθεση, οι δύο υπουργοί δεν επικύρωσαν τη σχετική απόφαση με την υπογραφή τους, ενώ την ίδια οδό ακολούθησε και η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Ηδη, το πρώτο καμπανάκι για την εν λόγω περίπτωση χτύπησε από την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η οποία απάντησε σε σχετική ερώτηση, εγκαλώντας την κυβέρνηση και καταλήγοντας ότι «η ΕΤΑ παρέβη την υποχρέωσή της να δημοσιεύσει σχετική προκήρυξη και να προβεί σε πρόσκληση υποβολής προσφορών, αποφασίζοντας την άμεση ανάθεση της επίμαχης σύμβασης στην Price Waterhouse Coupers με τον ισχυρισμό ότι η τελευταία αποτελεί τον μοναδικό πάροχο τέτοιου είδους υπηρεσιών στην αγορά»."

Σε δημιουργία Εθνικής Επιτροπής Τυχερών Παιγνίων προχώρησε η κυβέρνηση. Προέδρος της επιτροπής είναι ο Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος ο οποίος κατείχε την θέση στην ΕΤΑ από την οποία ήρθε σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και τον κ. Αλογοσκούφη όπως προκύπτει από το παραπάνω δημοσίευμα της Καθημερινής στιις 22/12/2006. Μέλος στην Εθνική Επιτροπή είναι και ο κ. Νειάδας ο άνθρωπος που μαζί με τον κ. Κωστάκο εγκατέστησαν στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ το ΚΙΝΟ καταπατώντας κάθε νομιμότητα και όσα όριζε το προεδρικό διάταγμα.
Ο κ. Νειάδας εισιγήθηκε στην πορεία και την αύξηση των ωρών λειτουργίας του ΚΙΝΟ το οποίο έχει καταστρέψει 150.000 οικογένειες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή θα έχει ως πρώτο στόχο την άυξηση του τζόγου με την εγκατάσταση κουλοχέρηδων (φρουτάκια) στα πρακτορεια του ΟΠΑΠ με πρόσχημα τις πιέσεις της Κομισιόν για να επιτραπεί η λειτουργία ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών στη χώρα μας. Η Κομισιόν δεν κάνει αναφορά σε ηλεκτρονικό τζόγο όμως η κυβέρνηση μέσω της επιτροπής θα ρίξει στην αγορά και το Βιντεολόττο αποδεικνύοντας τις πραγματικές της προθέσεις.

 
Παιχνίδια με τη φωτιά PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 30 May 2008 18:42
 Σύσσωμη η Ελλάδα επιτίθεται εναντίον της ελεύθερης αγοράς Η κρατική προπαγάνδα λασπώνει την επιχειρηματικότητα σε πολλαπλάσιο βαθμό από ότι το έκαναν οι ένοπλες οργανώσεις του παρελθόντος που τουλάχιστον είχαν μια διαφορετική αντίληψη περί εξουσίας. Ο Ευτύχιος όλα αυτά τα θεωρεί ανεξήγητα με βάση την απλή λογική. Η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες κινείται σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς. Η οποία δεν μπορεί ξαφνικά να παραφρόνησε και να το έριξε στην κερδοσκοπία. Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπάρχει κερδοσκοπία αυτό σημαίνει κάτι πολύ λογικό επίσης. Ότι δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά. Δηλαδή όλες οι δραστηριότητες ελέγχονται από μια πυραμίδα καρτέλ με κορυφή τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις. Και καρτέλ υπάρχουν μόνο στα κράτη που ελέγχονται οι θεσμοί που τα αρπάζουν οι δικαστές , οι πολιτικοί και οι μηχανισμοί πληροφόρησης. Στον μεσαίωνα και στις κοινωνίες των τσιφλικάδων το σύστημα δεν ήταν κομμουνιστικό. Αλλά δεν ήταν ούτε και καθεστώς ελεύθερης αγοράς. Στη δημοκρατία η ελεύθερη αγορά αποτελεί το βασικότερο συστατικό μαζί με την λειτουργία των θεσμών. Όταν πάψουν να λειτουργούν οι θεσμοί τότε παύει να υπάρχει ελεύθερη αγορά και επικρατεί ο νόμος του ισχυρού. Δεν υπάρχουν αινίγματα στις οικονομικές δραστηριότητες, ούτε μεταφυσικές καταστάσεις. Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα παίζει παιχνίδια με τη φωτιά σαν και αυτά που έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του 2007 και κορυφώθηκαν με μια πτώση από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου.

Στην διάρκεια του 2007 καταστράφηκαν οι υποδομές πρασίνου της χώρας, επιχειρήθηκε να εξοντωθεί πολιτικά ο Παπανδρέου με την κατηγορία του αντιλαϊκισμού , εκτοξεύθηκαν στα ύψη παρακρατικά αριστερά και ακροδεξιά ρεύματα και εκτινάχτηκαν στα ύψη οι επιβαρύνσεις της κοινωνίας από τον τζόγο και τα επιτόκια. Οι νόμοι καταπατήθηκαν έγιναν εκλογές φαστ-φουντ το αποτέλεσμα των οποίων δεν αναγνώρισαν μέχρι σήμερα ουσιαστικά ούτε η Γερμανία , ούτε οι ΗΠΑ αλλά και άλλα κράτη.
Η συνέχεια στα σχόλια
Last Updated on Friday, 30 May 2008 18:48
 
<< Start < Prev 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Next > End >>

Page 428 of 442