Μόνο τα χαρτόσημα θα πληρώσει ο ΟΠΑΠ PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 11 July 2008 19:03

Μια κρατική επιχείρηση η cosmote αγοράζει με 1.3 δισ ευρώ τον Γερμανό για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της σε μια ανοιχτή αγορά. Η υπόθεση της εξαγοράς απασχολεί την δικαιοσύνη για κομπίνα υπερτιμολόγησης και ήδη ασκήθηκε διωξη κατά παντός υπευθύνου. Ωστόσο η υπόθεση παρουσιάζει ενδιαφέρον για χρήσιμες συγκρίσεις. Ο Γερμανός πούλησε το δίκτυο του έναντι 1,3 δισ ευρώ , περίπου 2.5 εκατ. ευρώ ανά κατάστημα ενώ η ΠΟΕΠΠ συμφώνησε να δώσει τα 5,500 πρακτορεία στον ΟΠΑΠ και τους ιδιώτες μετόχους του μόνο με τα χαρτόσημα. Και απο πάνω λένε ότι οι πράκτορες έπιασαν κορόιδο τον ΟΠΑΠ και τους μετόχους του.

Last Updated on Sunday, 11 March 2012 21:06
 
Εχθρική ενέργεια το πετρέλαιο PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 11 July 2008 18:22
Σοβαρά κινδυνεύει η ζωή εκατομμυριών ανθρώπων από τις επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου.Παράλληλα υπάρχουν οι εκτιμήσεις ότι θα μειωθεί η δυνατότητα ζωής στην πλανήτη για πολλά είδη ανάμεσα τους και το ανθρωπινο είδος. Ο ξέφρενος καταναλωτισμός , οι ανάγκες τήρησης ισορροπιών στις οικονομίες, η κερδοσκοπία και η απληστία για  είδη μη απαραίτητα στον άνθρωπο οδηγούν τον πλανήτη προς την ώρα μηδέν. Εκτιμάται ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί μη αναστρέψιμες μεταβολες στο κλίμα και θα δρομολογηθούν στο άμεσο μέλλον μεγαλύτερες και πολύ πιο έντονες και απειλητικές.

Οι παγκόσμιοι πυρήνες εξουσίας γνωρίζουν κατα τα φαινόμενα ότι το πρόβλημα προέρχεται από τη χρήση του πετρελαίου και την ασύδοτη κατανάλωση εχθρικής ενέργειας και ήδη ετοιμάζονται μέσω πολεμικής χρήσης να προκαλέσουν οικονομικό κραχ. Η αποφαση για κατάρρευση των σημερινής μορφής οικονομιών έχει παρθεί πριν από μια δεκαετία αλλά δόθηκε περίοδο χάριτος η οποία εκπνέει.Πρόσφατα στην Ιαπωνία οι ηγέτες της G8 ξόδεψαν τον χρόνο τους χωρις να πάρουν δραστικές αποφάσεις συμβαδίζοντας με την ηλίθια παγκόσμια κοινή γνωμη που θέλει να διατηρήσει σε ισχύ τον αδιέξοδο σύγχρονο τρόπο ζωής. Τα επίσης ηλίθια παγκόσμια ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το χαβιάρι που έφαγαν οι ηγέτες λες και αν έτρωγαν κρεμύδια , ελιές και ντομάτες η κατάσταση θα πήγαινε προς το καλύτερο.

Το κακό είναι ότι σχεδόν όλα τα τοπικά συστήματα εξουσίας αγνοούν την πραγματικότητα και φαίνεται να αποτελούν πιόνια του καταναλωτισμού των μαζών και της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου.Στις ΗΠΑ η κατανάλωση εχθρικής ενέργειας δεν μειώνεται παρά την ακρίβεια ενώ το ίδιο συμβαίνει σε όλο τον δυτικό κόσμο. Οι μάζες παρασυρόμενες από τους φορείς της τεχνητής ευτυχίας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο με αποτέλεσμα οι στρατοκράτες παγκόσμιοι εξουσιαστές  να ετοιμάζονται για μια ακόμα σύρραξη σαν μεσο πίεσης προς τους λαούς της γης.

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στα 145 δολάρια φαίνεται να αποτελεί ασπιρίνη για αυτούς που επιδιώκουν να βάλουν στο περιθώριο την εχθρική ένεργεια και ετοιμάζεται το σενάριο της ανεπάρκειας της με το άνοιγμα πολλών μετώπων σε όλο τον πλανήτη. Πρόκειται για ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η κρίση δεν θα είναι μόνο πολεμική αλλά και ταυτόχρονα οικονομική, διατροφική , επικοινωνιακή, και πάνω από όλα ενεργειακή. Η κρίση θα διαρκέσει όσο χρειάζεται να αποδομηθούν οι σημερινές οικονομίες και αναπροσδιοριστεί το σύστημα αξιών το οποίο δυστυχώς έχει συνδεθεί με την οικολογική καταστροφή του πλανήτη.
 
Προσφορά στην ενημέρωση και στη γνώση PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Thursday, 10 July 2008 18:35
 
Διατίθενται σε σετ και με έκπτωση 40% επί της ονομαστικής τους αξίας οι έξι ετήσιες εκδόσεις που έγιναν από Τα Παιχνίδια της Τύχης  την τελευταία επταετία. Τέσσερις εκδόσεις αφορούν τα στοιχήματα , μια έκδοση αφορά το ΚΙΝΟ και μία έκδοση το super 3 και το extra5. Η τιμή των έξι ετήσιων εκδόσεων ανέρχεται σε 40 ευρώ και διατίθενται στην τιμή των 25 ευρώ.

Οι έξι εκδόσεις είναι οι εξής:

TA ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΝΟ1
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΝΟ2
140 ΣΟΥΠΕΡ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
ΚΕΡΔΙΖΩ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟ SUPER 3 & ΕΧΤΡΑ 5
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΟ

Στις ετήσιες εκδόσεις δημοσιεύονται συστήματα, θεωρία , πιθανότητες, τεχνικές και πολύτιμα άρθρα για τα τυχερά παιχνίδια.
Στην Αθήνα θα τις βρείτε στο Πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ Το Δώρο , Ιπποκράτους 13 , Σταθμός Μετρό Πανεπιστημίου.
Οι ετήσιες εκδόσεις αποστέλλονται και ταχυδρομικώς. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-6994668 και 6932-412418
Last Updated on Saturday, 20 October 2012 19:25
 
Πήραν αέρα οι φούσκες PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 09 July 2008 15:07
Πριμοδότηση στα κερδοσκοπικά παιχνίδια μέσω των χρηματιστηρίων αποτέλεσε η απόφαση της Κομισιόν να αναβάλει για δύο χρόνια την δημοσιονομική εξυγιάνση των κρατών μελών.Η απόφαση της Ένωσης ουσιαστικά αποτελεί ομολογία οικονομικής ύφεσης και υποδηλώνει αδυναμία αξόδου από την κρίση. Αν τα χρηματιστήρια ήταν συνδεδεμένα με την οικονομική πραγματικότητα σήμερα θα είχαμε πτώση των τιμών σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο συμβαίνει το αντίθετο που δεν παραξενεύει πλέον κανέναν. Τα χρηματιστήρια αποτελούν τζογαδόρικο τοπίο που θέλει τον αέρα για να περπατήσουν. Ως προς την ελληνική πραγματικότητα κανένας δεν δείχνει να αντιλμαβάνεται τι σημαίνει η πτώση κατά 20% στην οικοδομική δραστηριότητα. Και τι κρίμα, δεν μπορεί με αυτές τις συνθήκες το πάνσοφο οικονομικό επιτελείο να ανεβάσει περισσότερο τις αντικειμενικές αξίες. Ως γνωστό το ανέβασμα των αντικειμενικών αξίων ακινήτων στην Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό έθιμο των οικονομικών εγκεφάλων για να δίνουν ανάσες στο δημοσιονομικό πρόβλημα. Οι οικονομικοί εγκέφαλοι στην Ελλάδα θεωρούν πιο σωστό το να ρίχνεις νερό σε ένα βαρέλι γεμάτο τρύπες από το να μειώνεις η να κλείνεις αυτές τις τρύπες. Σωστά τα πήραν τα μάστερ. Με απόλυτη αξιοκρατία..
Last Updated on Wednesday, 09 July 2008 15:40
 
Ερωτηματικά για το νομοσχέδιο PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 08 July 2008 18:13

Έκπληξη προκαλεί το νομοσχέδιο που πρότεινε  στην Κομισιόν η ελληνική κυβέρνηση για την λειτουργία των ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Παράγοντες της αγοράς δήλωσαν ότι με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση θέλει να προκαλέσει αύξηση των παράνομων πράξεων αφού θέτει απεχθείς οικονομικά όρους. Ο πρώτος και εντελώς ακατανόητος όρος είναι το όριο ηλικίας που είναι αυτό των 18 ετών αφού το ίδιο όριο ισχύει και για τα φρουτάκια του ΟΠΑΠ , βλέπε ΚΙΝΟ. Τα ψυχαγωγικά παιχνίδια δεν μπορεί να απαγορεύονται στους ανήλικους αφού η συμμετοχή δεν προκαλεί τα προβλήματα που προκαλεί ο τζόγος του ΚΙΝΟ και των τυχερών παιχνιδιών. Το όριο άνω των 14 ετών είναι το πιο λογικό και για μικρότερες ηλικίες να ισχύει η παρουσία του γονέα. Φυσικά δεν γίνεται αποδεκτό το επιχείρημα του νομοθέτη ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται ο άνηλικος από άλλα εγκλήματα αφού κατά επέκταση θα έπρεπε να απαγορεύεται η παρουσία του ανήλικου σε όλους τους δημόσιους χώρους,για παράδειγμα  στα γήπεδα η στις καφετέριες. Επομένως η λειτουργία ενός ψυχαγωγικού παιχνιδιού δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από τον νομοθέτη σαν προτροπή σε παράνομη πράξη και να μην επιτρέπεται η συμμετοχή του ανήλικου. Το γελοίο με το νομοσχέδιο είναι ότι θα συνεχίσει να απαγορεύονται τα ψυχαγωγικά παιχνίδια στις τουριστικές περιοχές  στα ξενοδοχεία και στα καράβια σαν να πρόκειται για κουλοχέρηδες.

Ο δεύτερος όρος μιλάει για αμιγείς επιχειρήσεις. Για ποιόν λόγο δεν επιτρέπεται σε μια καφετέρια να έχει δύο η τρία ψυχαγωγικά παιχνίδια;

Ο τρίτος όρος αφορά το οικονομικό σκέλος. Ο άγνωστος συντάκτης του νομοσχεδίου βάζει στις μεγάλες πόλεις ετήσιο φόρο ανά μηχάνημα 800 και 1000 ευρώ. Το ποσό αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επιχείρηση πρέπει να είναι αμιγής μπορεί να δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Και αυτή η εξέλιξη θα αυξήσεις τις πιέσεις για παραβάσεις του νόμου και την μετατροπή των ψυχαγωγικών μηχανημάτων σε παράνομους κουλοχέρηδες.

Ο νόμος πρέπει να λάβει υπόψη το κόστος των επιχειρήσεων και παράλληλα να αφήσει την αγορά να συμπεριφερθεί ελεύθερα και χωρίς την υπερβολική οικονομική πίεση από το κράτος. Σε ότι αφορά το άρθρο περί του ορίου των 18 ετών το γεγονός ότι η αστυνομία θα κυνηγάει τους ανήλικους να μην παίζουν πάκμαν στις αίθουσες ψυχαγωγίας αποκαλύπτει και τον βαθμό νοημοσύνης η την κακόβουλη πρόθεση του νομοθέτη.

Μήπως τελικά ο μεγάλος ασθενής στην ελληνική πραγματικότητα σε διαχρονική βάση είναι το υπουργείο οικονομικών και τα πολύχρωμα  στελέχη του; Μήπως ο αδύναμος κρίκος εστιάζεται σε όσους δουλεύουν εκ των έσω τις νομοθεσίες και δημιουργούν πρόβλημα στην λειτουργία της δημοκρατίας αλλά και του πολιτικού συστήματος. Μήπως ψάχνουμε όλοι πολυ μακριά από τις ρίζες που παράγουν τα προβλήματα; 
 
<< Start < Prev 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Next > End >>

Page 427 of 452