H Κομισιόν ερευνάει την αμαρτωλή σύμβαση PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 24 June 2008 15:33

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε τον φάκελο της περσινής ανάθεσης έργου από τον ΟΠΑΠ στην Ιντραλότ που παραβίασε κάθε νομιμότητα αφού Ο ΟΠΑΠ μέχρι και τον Νοέμβριο του 2007 ήταν επιχείρηση του δημόσιου τομέα και ασκούσε μονοπωλιακή δραστηρίοτητα για λόγους δημόσιου συμφέροντος. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε από πολιτικά πρόσωπα ενώ οι αποφάσεις της ανάθεσης πάρθηκαν από πρόσωπα που διόρισε η κυβέρνηση. Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στην Ελλάδα και το οποίο απέκρυψαν τα ελληνικά ΜΜΕ λόγω συναλλαγής με το λογιστήριο του ΟΠΑΠ το οποίο ελέγχει η κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι τον Γενάρη του 2007 η διοίκηση του ΟΠΑΠ έδωσε αμοιβή 65 εκατ. ευρώ στην Ιντραλότ για παροχή συμβουλών επί εξάμηνο ποσό ιλιγγιώδες και χωρίς αντίκρυσμα.

Πέρσι τον Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αναλυτικές τις διαφημιστικές δαπάνες του ΟΠΑΠ τις οποίες ελέγχουν  η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τύπου. Αυτές οι δαπάνες δεν δόθηκαν ποτέ σε μια εποχή που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έλεγε, όχι τυχαία ,στην προεκλογική του εκστρατεία  ότι θα βάλει λουκέτο στο Υπουργείο Τύπου. Ακολούθησε προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομισιόν ενώ τρείς μήνες αργότερα ο άνθρωπος της κυβέρνησης που διαχειριζόταν μεγάλο μέρος των κονδυλίων του ΟΠΑΠ έπεσε από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου.
Τώρα το θέμα της σύμβασης ανοίγει από τιν Κομισιόν η οποία μπορεί και να αποφασίσει ακύρωση της συμφωνίας αν αποδειχτεί ότι οι αποφάσεις ανάθεσης αφορούσαν εταιρεία που ελεγχόταν από το δημόσιο και πολιτικά πρόσωπα. Από την πλευρά της η κυβέρνηση θα επικαλεστεί το θέμα του επείγοντος αλλά αυτό το επιχείρημα δεν στέκει σε συναλλαγές του δημοσίου και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό νομικά. Αν μπορούσε μια κυβέρνηση να παραβιάζει το κοινοτικό και οικονομικό δίκαιο προβάλοντας το επιχείρημα της έλλειψης χρόνου τότε οι νόμοι δεν θα είχαν καμιά αξία και καθε κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει αναθέσεις μέσα από καθυστερήσεις και τεχνητά εμπόδια ώστε να αποφασίζει αυτό που θέλει με το άλλοθι της χρονικής πίεσης.Το όλο πρόβλημα δεν αφορά κατα ουσία την Ιντραλότ αφού μπορεί και να κέρδιζε το έργο μέσα από την διαγωνιστική διαδικάσια. Αφορά όμως την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας , της διαφάνειας και της νομιμότητας που πρέπει να έχουν όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες. Δόθηκε η εντύπωση ότι η κυβέρνηση έκανε χάρη στην Ιντραλότ και αυτό αποτελεί πλήγμα κατα της δημοκρατικής οικονομίας. Κίνδυνος υπάρχει και για την ίδια την Ιντραλότ αφού αν η Κομισιόν ακυρώσει την ανάθεση η εταιρεία θα πληγεί λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να φέρει σε πέρας έναν διαγωνισμό που διήρκεσε 18 μήνες. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε πρόσφατο  άρθρο της Καθημερινής για το επίμαχο θέμα.


"Στη διερεύνηση της τελευταίας σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Intralot προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Κομισιόν, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Δ. Παπαδημούλη, άνοιξε φάκελο και διερευνά το κατά πόσο η συγκεκριμένη σύμβαση που υπογράφηκε το περασμένο καλοκαίρι, έχει παραβιάσει την κοινοτική νομοθεσία σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων στον διαγωνισμό που προηγήθηκε και τελικά ακυρώθηκε από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, πριν υπογραφεί η νέα σύμβαση ανάθεσης του έργου στην Intralot. Η ερευνητική διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί αλλά εικάζεται ότι η Επιτροπή θα σχηματίσει γνώμη μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να δώσει και την απάντησή που οφείλει στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ.

Βασικό επιχείρημα των «πολέμιων» της σύμβασης, είναι το κατά πόσο αυτή παραβιάζει τις οδηγίες 2004/18 και 93/36 περί δημόσιων προμηθειών. Η ΟΠΑΠ Α.Ε., μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο -όπου τροποποίησε το καταστατικό της κατάλληλα ώστε η λειτουργία του οργανισμού να υπάγεται στις διατάξεις του ν.3429/2005 ο οποίος εξαιρεί ορισμένες δημοσίου χαρακτήρα επιχειρήσεις από το καθεστώς δημοσίων προμηθειών- ήταν υποχρεωμένη να πραγματοποιεί τις προμήθειές της βάσει της οδηγίας 93/36. Η σύμβαση με την Intralot υπογράφτηκε 31/7/2007 και ανακοινώθηκε την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει, αφενός μεν την ακύρωση του διαγωνισμού, θεωρώντας ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. λειτούργησε αυθαίρετα χωρίς να ενημερώσει ως όφειλε τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, αφετέρου δε ότι η σύμβαση που ακολούθησε με την Intralot, συνιστούσε απευθείας ανάθεση κατά παραβίαση των κοινοτικών οδηγιών. Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε., «δεν μπορεί να επικαλεσθεί λόγους επείγοντος στην σχετική ανάθεση εκ του γεγονότος ότι μια διαγωνιστική διαδικασία διήρκησε περισσότερο» και ότι «τέτοιου είδους καθυστερήσεις εντάσσονται μέσα στη σφαίρα των προβλεπομένων από μια αναθέτουσα αρχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ερώτηση Παπαδημούλη προς την Κομισιόν δεν αφορούσε τόσο το «σύννομο» της απευθείας ανάθεσης του συγκεκριμένου διαγωνισμού, αλλά το κατά πόσο η ΟΠΑΠ ΑΕ, απέκρυψε το πραγματικό τίμημα της σύμβασής της με την Intralot. Την περίοδο εκείνη, δημοσιεύματα ανέβαζαν το τίμημα της σύμβασης σε περίπου 230 εκατ. ευρώ."

 
Σεμινάρια της ταλαιπωρίας PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Tuesday, 24 June 2008 15:02
Σε δοκιμασία επιβάλει τους πράκτορες το ανίκανο , ανεπαρκές και αναξιόπιστο μόνιμο προσωπικό της ΟΠΑΠ ΑΕ. Συγκεκριμένα καλεί τους πράκτορες σε τετράωρα σεμινάρια 1-15 Ιουλίου με τα οποία θα τους δείξει πως να παίζουν το ενιαίο δελτίο στοιχήματος το οποίο θα κυκλοφορήσει η εταιρεία το καλοκαίρι. Πριν από 2 μήνες η ΟΠΑΠ ΑΕ είχε ξανακαλέσει τους πράκτορες για σεμινάρια που αφορούσαν τις νέες μηχανές αλλά κανείς δεν φρόντισε να παρουσιάσει η εταιρεία  τότε και το ενιαίο δελτίο. Τώρα ξανακαλούν τους πράκτορες με τις ευλογίες της ΠΟΕΠΠ να διασχίσουν βουνά λαγκάδια ποτάμια, θάλασσες για να τους παρουσιάσουν το ενιαίο δελτίο. Τα σεμινάρια βέβαια είναι της πλάκας και δεν ξέρουμε αν με αυτά οι υπάλληλοι κονομάνε παχυλές υπερωρίες. Ότι και να συμβαίνει καταλογίζεται στα αρνητικά της νέας ηγεσίας του ΟΠΑΠ που ταλαιπωρεί το δίκτυο της χωρίς λόγο. Και αυτό επειδή οι 99 στους 100 πράκτορες είναι σε θέση να κατανοήσουν την λειτουργία του νέου δελτίου με ένα αναλυτικό σημειωμα της εταιρείας και με τα ανάλογα παραδείγματα. Σε ότι αφορά τον έναν στους 100 πράκτορες που δεν θα καταλάβει τότε ας πάει στον ΟΠΑΠ να του κάνουν σεμινάρια με δικά του έξοδα. Το να υποχρεώνονται οι πράκτορες να παρακολουθήσουν αυτό το σεμινάριο αποτελεί κάτι που μόνο στη σφαίρα του σαδομαζοχισμού και της ηλιθιότητας μπορεί να ενταχθεί.
Η νοοτροπία των άχρηστων και αναξιόπιστων μονίμων υπαλλήλών της ΟΠΑΠ ΑΕ αποτελεί τον μεγάλο αντίπαλο του κλαδου που όταν θα υπογράψει τις συμβάσεις με την εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει το κόστος της ανεπάρκειας των στελεχών της. Ένα χρόνο ζωής έχει το δίκτυο του ΟΠΑΠ σε ότι αφορά το στοίχημα σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς λόγω ανικανότητας του μόνιμου προσωπικού της εταιρείας.Για  αυτό η κυβέρνηση έχει φτάσει και στο σημείο να τα σπάσει με την Κομισιόν για να υπερασπίσει άχρηστους και διαφθαρμένους υπαλλήλους που πουλούσαν άδειες και έκαναν μέχρι και εμπόριο δελτιων για το μαύρο χρήμα.
 
Η αρκούδα και οι ταύροι PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 23 June 2008 23:22
Να που έγινε σκηνικό χρηματιστηρίου ο ένας από τους ημιτελικούς του ΟΥΕΦΑ. Αρκούδες κατά ταύρων και αντίστροφα. Το valuebet πρότεινε εξ αρχής την Ισπανία για κατάκτηση και το ζευγάρι Ισπανία –Γερμανία για τελικό. Στη συνέχεια έδωσε την Ρωσία με 6,8 πριν παίξει με την Σουηδία για πάει τετράδα . Πριν τον αγώνα με την Ολλανδία δώσαμε τους Ρώσους για κατάκτηση και ένα νέο bet στους Ισπανούς για κατάκτηση. Αυτά ήταν τα βασικά στοιχήματα. Αποτύχαμε σε μερικά αουτσάιντερ στους ομίλους όπως η Ρουμανία και η Πολωνία καθώς και ζευγάρι Ισπανία κατάκτηση με Τόρες πρώτος σκόρερ αφού πρέπει να κάνει χατ τρικ για να ελπίζει.
Η διοργάνωση είχε πολλά πάνω κάτω στην απόδοση των ομάδων και αυτό έφαγε τον κόσμο. Μια λάδι , μια ξύδι πήγαν οι ομάδες. Σαν την μεγαλύτερη ευκαιρία από παικτικής πλευράς δίνουμε τον άσσο τη νίκη της Ρωσίας επί της Σουηδίας με τιμή 2.30. Πολύ μεγάλη ευκαιρία πραγματικά.
Σε ότι αφορά τις ομάδες που συνεχίζουν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Σκληρό ντέρμπι το Ρωσία-Ισπανία και ισχυρό φαβορί η Γερμανία στην οποία πάντως δεν έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη. Δεν σημαίνει ότι θα την κοντράρουμε αλλά οι τιμές δεν ενθουσιάζουν. Στο Ρωσία-Ισπανία όλα είναι ανοιχτά και το ματς μπορεί να προσφέρει και υψηλό θέαμα. Το
over λοιπόν παίζει με καλή τύχη έστω και να η μια θα προσέξει την άλλη. Πάντως δεν είναι ομάδες που αντέχουν στην πίεση και αρέσκονται να φεύγου στον κενό χώρο και στην κόντρα.
Από πλευράς θεάματος το
Euro ήταν το καλύτερο για έναν απλό λόγο που δεν τον ακούσαμε από τα ΜΜΕ. Η συμφωνία Πλατινί με την G14  με την οποία δόθηκαν λεφτά στους συλλόγους και στους παίκτες που παίζουν στις εθνικές καθώς και πλήρη κάλυψη στους τραυματισμούς. Οι σύλλογοι πλέον δεν έχουν λόγους να επιβάλουν όρια απόδοσης στους παίκτες αφού έχουν κέρδη από τη συμμετοχή τους στις εθνικές ομάδες. Λίγα πράγματα γίνονται τυχαία.
Από τις ομάδες που έφυγαν δεν μας έκανε κάποια ιδιαίτερο κλικ. Η Ολλανδία αιφνιδίασε δύο αργές ομάδες και πιστεύω ότι αδικήθηκε η Γαλλία που έφυγε νωρίς από το τουρνουά. Η Ιταλία δεν είχε απολύτως τίποτα πλην ίσως του Τόνι που πάλευε μόνος του. Πολλές οι αδυναμίες της ιταλικής ομάδας και αυτός είναι ίσως ο λόγος που δεν πήγαν στο γήπεδο ούτε οι οπαδοί της ειδικά όταν έμαθαν ότι αν περνούσαν την Ισπανία θα έπαιζαν με τους Ρώσους. Παρόλα αυτά η Ιταλία με σύμμαχο τον διαιτητή είχε την ευκαιρία να κλέψει την πρόκριση αλλά βρήκε μπροστά της τον Κασίγιας. Είχε ελπίδες για κάτι καλό η Ελβετία ενώ η Πορτογαλία θα μπορούσε να πάει ψηλά αλλά στο καθοριστικό ματς δεν έπιασε κομπλέ απόδοση και έχασε λόγω τερματοφύλακα και Ρονάλντο που δεν είχε κέφια. Σούπα η Ελλάδα, φακές η Σουηδία, φασόλια η Σουηδία, πιλάφι η Τσεχία, κομπάρσοι η Πολωνία και η Αυστρία. Οι Γάλλοι ήταν χύμα και μάλλον αδιάφοροι για διάκριση ενώ η Ρουμανία στο καθοριστικό ματς έχασε από τη Φενλό και αυτό είναι ένα από το σκούρα ματς της διοργάνωσης.
 Η τετράδα δεν είναι άδικη αφού οι Κροάτες που ήταν το φαβορί με τους Τούρκους έδειξαν αστάθεια. Η Ρωσία έχει ανοίξει τα νύχια και αν είχε μπροστά της την Ιταλία θα της δίναμε την πρώτη τύχη για την κούπα. Πολύ καλή η Ισπανία ακόμα και αν υποχρεώθηκε σε ματς που δεν ευνοεί με τους Ιταλούς που έπαιξαν καταστροφικά και εκνευριστικά. Η Γερμανία δεν έχει εύκολο έργο με τους Τούρκους και ας είναι το μεγάλο φαβορί. Πάντως είναι κοντά στην πρόκριση λόγω εμπειρίας αλλά και καλύτερης ομάδας. Σε τελική ανάλυση όποια από τις Ρωσία και Ισπανία περάσει τελικό εκτιμούμε ότι θα σηκώσει και το τρόπαο.
 
To δίκαιο θέλει αυτοκάθαρση PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 23 June 2008 22:34
Οι φίλοι μου θα θυμούνται ένα ταξίδι που έκανα στο τέλος Γενάρη στην κεντρική Ευρώπη. Αν θυμάμαι καλά έφυγα Τρίτη και είχα μαζί μου στο καράβι για Ιταλία την κυριακάτικη Καθημερινή. Είχε στην πρώτη σελίδα πάνω ρεπορτάζ για μίζες της siemens στην Ελλάδα. Αμάν είπα να δεις που θα μπλέξουν τα πράγματα με Στάζι και άλλες ιστορίες. Έτσι και ξεφύγει η κατάσταση από τους πολιτικούς θα καταρρεύσει όλη η μεταπολίτευση με αυτή την ιστορία.
 
Έφυγε ο Ευτύχιος στα ξένα και όταν γύρισε κάπου στις 10 Φλεβάρη διάβασε ένα διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα μαύρα χρήματα και ένα μήνυμα του Καραμανλή προς το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας. Η οποία διαθέτει  400.000 προσωπικό και της οποίας όλη η δράση πέρασε στα χέρια των αμερικανών μέσω των αρχείων της Στάζι. Για να καταλάβετε για το τι εταιρεία μιλάμε θα σας πω ότι δαπάνησε σε ένα τρίμηνο φέτος αμοιβές 135 εκατ. ευρώ σε δικηγόρους. Η εταιρεία ήταν διεφθαρμένη και σκοτεινή όπως άλλωστε κάθε μεγάλη εταιρεία. Με την διαφορά ότι υπάρχουν και όρια χρονικά και ποσοτικά στην επιχειρηματική διαφθορά που αν ξεπεραστούν πρέπει η εταιρεία να η να εξαφανιστεί η να αλλάξει γραμμή. Η
siemens φαίνεται ότι πέρασε το όρια και τώρα άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες αποκατάστασης για να μείνει όρθια και να μην την φάει το σκοτάδι.

Κάπως έτσι εκτιμάει ο Ευτύχιος ότι έφυγε η διερεύνηση σκανδάλων από το τμήμα εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας που αποδείχτηκε διεφθαρμένο και πήγε σε μεγάλο αμερικανικό γραφείο που ειδικεύεται σε αυτά τα θέματα. Και μη ξεχνάτε ότι οι αμερικάνοι πήραν στα χέρια τους τα αρχεία της Στάζι και δεν έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν  με τον Πούτιν σε θέματα διαφθοράς αφού τον πονάει αυτό το θέμα στο εσωτερικό όπως κάθε αρχηγό κράτους. Βλέπετε από την διαφθορά σπάνια την πληρώνουν τα μεσαία και υψηλά στελέχη  που συμμετέχουν άμεσα αλλά συχνά λασπώνονται πολιτικοί όπως για παράδειγμα ο Σημίτης η στο παρελθόν ο Παπανδρέου και ίσως την πατήσει και ο Καραμανλής που μου φαίνεται απρόσεκτος.
Η συνέχεια στα Σχόλια

 
Οι Ιταλοί είχαν ναζί στο μανίκι τους PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Sunday, 22 June 2008 23:27
Σε τρία άρθρα σήμερα το valuebet έκανε αναφορά στην παρουσία Γερμανού διαιτητή στον αγώνα Ισπανίας-Ιταλίας και κάναμε την εύχη να παιχτεί στα ίσα το ματς. Οι αναφορές δεν ήταν της στιγμής αλλά έγιναν επειδή η Ιταλία και η Γερμανία μαζί με την Βραζιλία ελέγχουν το ποδόσφαιρο των εθνικών ομάδων και στα κέντρα ελέγχου δηλαδή την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ υπάρχει έντονο ναζιστικό στοιχείο. Αυτός είναι ο λόγος που Γερμανία και Ιταλία έχουν κατακτησει τίτλους σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και η ναζιστική προπαγάνδα για να καλυφθεί έχει κολλήσει σε διάφορες ομάδες τον τίτλο του λούζερ.

Στο σημερινό ματς ο Γερμανός διαιτητής αγνοήσε τρια καταφανέστατα πέναλτι υπέρ της Ισπανίας, έφησε τους Ιταλούς να χτυπάνε αντιαθλητικά σε όλο τον αγώνα τους Ισπανούς για να τους εκνευρίσουν, δεν απέβαλε στο πρώτο ημίχρονο Ιταλό παίκτη για χτύπημα με πρόθεση σε Ισπανό όταν του έκανε φάουλ. Ο Φάντελ διαρκώς σταματούσε τον αγώνα για να βοηθήσει τον αργό ρυθμό που ήθελαν οι Ιταλοί οι οποίοι παίζοντας ανήθικα μέχρι και αλήτικα έπεφταν κάτω στο έδαφος για να σταματήσουν κόντρες των Ισπανών.
Η Ισπανία υποχρεώθηκε να συμβιβιβαστεί με την πραγματικότητα όταν διαπίστωσε ότι ο Γερμανός διαιτητής την είχε στημένη και ήθελε να περάσει την Ιταλία. Η ισπανική ομάδα έπαιξε προσεκτικά σε όλο τον αγώνα και υποτάχθηκε στα σχέδια του Γερμανού αφού υποχρεώθηκε να παιξει την πρόκριση στην ρουλέτα των πέναλτι.
Ο αγώνας δεν χωράει σε καμιά κριτική. Ειδικά στο πρώτο μέρος η Ιταλία έδειξε ότι δεν μπορεί ποτέ να διεκδικήσει αγώνα με ποδοσφαρικούς όρους και ποντάρισε στην προστασία του Γερμανού διαιτήτη. Φυσικά ούτε αμφιβολία για την σικέ νίκη των Ιταλών επί των Γερμανών στο Μουντιάλ του 2006. Το ποδόσφαιρο πρέπει να απαλλαγει απο τα ναζιστικά στοιχεία που έχουν κέντρο τέσσερις χώρες , την Γερμανία, την Ιταλία, την Βραζιλία και την Αργεντινή. Πρέπει να γίνει ένα άθλημα χωρίς αρρωστημένες επιρροές και εμμονές στο σάπιο παρελθόν.

Στοιχηματικά σήμερα παίχτηκε ο άσσος σε ποσοστό κοντά στο 60%. Απο τα 4,5  εκατ. που πάιχτηκαν στην Ελλάδα στα σημεία νικητή είχαμε 3 εκατ. στον άσσο και 1 εκατ. στην ισοπαλία και αυτό σημαίνει ότι και στον τέταρτο προημιτελικό οι παίκτες γνώρισαν απώλειες. Φαβορί ήταν και το over αφού στο κυβερνητικό κουπόνι δόθηκε υπερβολικά χαμηλή τιμη στο under μολις 1.40. 
Last Updated on Sunday, 22 June 2008 23:50
 
<< Start < Prev 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Next > End >>

Page 424 of 444