Καλή Ανάσταση ,Χρόνια Πολλά PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 07 April 2018 17:09

Το valuebet σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά

 
Ένας υπέροχος άνθρωπος PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 06 April 2018 15:17


"Κώστα ξεπέρασες και τον Σημίτη σε χρόνο θητείας. Ο Καραμανλής που σε κατηγόρησε δεν μπορεί και μάλλον δεν θέλει να βρει αντικαταστάτη σου".Γέλασε αλλά γνώριζα πολύ καλά  ότι ήταν στεναχωρημένος από την κριτική που του ασκήθηκε από το αντίπαλο στρατόπεδο στη διάρκεια της θητείας του.

Ο θάνατος του Κώστα Καλλίρη  μου προκάλεσε σοκ. Σπάνιος και υπέροχος  άνθρωπος . Αν και υπηρετούσε την εξουσία και είχε υψηλές θέσεις δεν αρκέστηκε στα κεκτημένα ,δεν ήθελε να επιβληθεί. Πρώτα ήθελε να μάθει. Ακουγε με προσοχή και κατανοούσε τις διαφορετικές απόψεις με στόχο τις συνεργασίες. Επίμονος αλλά όχι εμμονικός.

Ήθελε να αφήσει έργο στο χώρο των ελληνικών ιπποδρομιών. Είχε βάλει τον πήχη ψηλά αλλά ήταν και ευαίσθητος και ειλικρινής. Ακόμα και όταν δεχόταν άδικες επιθέσεις από παράγοντες του χώρου τις κατάπινε και προσπαθούσε να δώσει απαντήσεις με επιχειρήματα. Συνεργαστήκαμε επί 8 χρόνια, όταν  είχα την επιμέλεια της ιπποδρομιακής στήλης στην "Αθλητική Ηχώ." Αυτό που έβαζε πάνω από όλα ήταν να πετύχει στο έργο του και να ανεβάσει το ιπποδρομιακό άθλημα. Υπήρξαν ατέλειες και καθυστερήσεις στην κατασκευή του Μαρκόπουλου αλλά έπρεπε να ισορροπήσει ανάμεσα στην χρονική πίεση και στην αναδειξη των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στην περιοχή.

Είχε μεγάλο όραμα αλλά οι πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν να το υλοποιήσει. "Πρόεδρε μόλις τελειώσει ο μητροπολιτικός ιππόδρομος πρέπει  να κατασκευστούν 2-3 περιφερειακοί χαμηλού κόστους για να ενισχυθεί  το έμψυχο υλικό, να υπάρξει αποκέντρωση και να αυξηθεί  η απασχόληση"του είπα σε μια συνάντηση μας το 2003.

Συμφώνησε και πρόσθεσε ότι το κράτος έκανε μια μεγάλη επένδυση και την οποία πρέπει να υποστηρίξει και να αξιοποιήσει. Είχε σχέδια αλλά συνάντησε πολλά εμπόδια και προσέκρουσε στις αναχρονιστικές αντιλήψεις πολλών παραγόντων του χώρου. Μετά την παραίτηση του όλα σταμάτησαν. Η νέα κυβέρνηση άργησε υπερβολικά να βάλει ηγεσία, και η επένδυση εγκαταλείφθηκε στη μοίρα της.

Η διάδοχη κατάσταση είχε και άλλοθι. Έπρεπε να μην μεταφερθεί στο Μαρκόπουλο, να παραμείνει στο Φάληρο. Λες και μπορούσε να πάρει ένας γερανός τον ιππόδρομο και να τον μεταφέρει στις παλιές εγκαταστάσεις. Αλλά αγνοούσαν ότι και ο παλιός και σε ερειπιώδη κατάσταση ιππόδρομος του 1930  δεν έκανε εισιτήρια, μόλις 300 η 400 ανα ιπποδρομιακή το 2003 και ότι το 95% του τζίρου γινόταν από τα πρακτορεία.

Το πρόβλημα ήταν οι κακές νοοτροπίες και η απουσία αλόγων αλλά και η συνεργασία με την αρχομανή Φίλιππο Ένωση. Απορούσε συχνά και αναρωτιόταν "μα καλά τους άρεσε εκείνο το σάπιο οικοδόμημα με τους εργαζόμενους να δουλεύουν κάτω από άθλιες και  δυσβάστακτες συνθήκες χειμώνα- καλοκαίρι;"

Ο Κώστας τα ήξερε τα προβλήματα στο νέο ιππόδρομο , τον ρώτησα μια φορά για την άμμο. Δεν μπορούμε να βάλουμε "παντός καιρού" θέλει πολύ νερό και θα ανέβει ψηλά το κόστος. "Παντός καιρού" έχει στα βόρεια κράτη. Για όλα είχε απαντήσεις και πολύ συχνά λειτουργούσε σαν αλεξικέραυνο.

Οταν παραιτήθηκε σταδιακά άρχισα να απομακρύνομαι από το χώρο. Συναντηθήκαμε μια φορά το 2007 , ήθελε να βοηθήσει το χώρο , ήταν το όραμα του και γνώριζε ότι μπορούσε να αναπτύξει το ιπποδρομιακό άθλημα. Ήταν επίμονος και περισσότερο ρομαντικός από μένα, όταν έφυγα είχα αποφασίσει ότι θα γύριζα μόνο με τους δικούς μου κανόνες. Αντίθετα ο Κώστας  πίστευε ότι  η συνεργασία υγιών δυνάμεων θα  έριχνε κάτω τα μεγάλα εμπόδια.Εγω δεν πίστευα ότι μπορούσαν να ξεπεραστούν οι επικρατούσες αντιλήψεις. Εκείνος ήταν περισσότερο αισιόδοξος, είχε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του.

Παρακολούθησα την βραδιά των δημοτικών εκλογών στον υπολογιστή. Μόλις εξελέγη του έστειλα ένα συγχαρητήριο μήνυμα."Μπράβο Κώστα  αιφνιδίασες και μένα". Είχε καταφέρει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών του Ζωγράφου και κάνει την εκλογική έκπληξη. . Τελικά είχε δίκιο , ήταν ικανός να τα καταφέρει με όπλα την ειλικρίνεια και την υπευθυνότητα.

Γνώριζε ότι δεν είχα κομματική ταυτότητα."Μη με παρεξηγήσεις, του είπα όταν γνωριστήκαμε , "αλλά δεν έχω μπει ποτέ σε παραβάν , τις  κάλπες  και τα εκλογικά κέντρα τα έχω δει μόνο στις εφημερίδες και στην τηλεόραση". Αιφνιδιάστηκε και ζήτησε να μάθει τους λόγους. "Θα σου φανεί παράξενο αλλά θεώρησα ότι έτσι θα είμαι ελεύθερος και θα ενίσχυα την δύναμη  της κριτικής μου απέναντι στην εξουσία". Διαφώνησε αλλά σεβάστηκε την απόφαση μου.

Με εμπιστεύτηκε και τον εμπιστεύτηκα και είχαμε μια καλή και καθαρή συνεργασία στη διάρκεια της θητείας του στον ΟΔΙΕ. Χαθήκαμε τα τελευταία 8 χρόνια λόγω επαγγελματικών ασχολιών,εκείνος παρέμεινε κοντά στις ιπποδρομίες και σίγουρα είχε στεναχωρηθεί από τις εξελίξεις.

Στο άκουσμα της μεγάλης φυγής του αρχικά συγκλονίστηκα.Στη συνέχεια όμως είπα στον εαυτό μου αυτό που είχα χρέος να πω. "Ετσι είναι η ζωή και πρέπει να νοιώθεις τυχερός που γνώρισες και συνεργάστηκες με έναν υπέροχο άνθρωπο".
Π.Α.

 
"Κοινωνική δικτύωση" vs ανθρωπότητας PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 23 March 2018 03:26


Μέχρι και 7.00 πλήρωνε η νίκη του Τράμπ την βραδιά των εκλογών ενώ η Χίλαρι Κλίντον έπεσε και στο 1.20. Το Brexit ήταν μεγάλο αουτσάιντερ μέχρι τα μεσάνυχτα στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων σε τιμές που άγγιζαν το 9.00. Σήμερα μαθαίνουμε ότι για όλα φταίει η επέμβαση της τεχνολογίας και συγκεκριμένα του facebook καθώς δόθηκε "εντολή" μέσω των διαγνωσμένων προφίλ εκατομμυρίως  χρηστών του facebook να ψηφίσουν τον Τράμπ και υπέρ του Brexit.

Για να ισχύει αυτό πρέπει οι περισσότεροι που έχουν λογαριασμό στο facebook να μην  έχουν κρίση να έχουν χάσει την δυνατότητα σκέψης και να την έχουν παραδώσει σε πομπούς τεχνητής νοημοσύνης και σε λογισμικά που ελέγχουν   και διαμορφώνουν τις επιθυμίες τους.

Οι χρήστες της κοινωνικής δικτύωσης όμως είναι αυτοί που κατευθύνουν τα πάντα στο χώρο του διαδικτύου και όταν υπάρχει ένδειξη ότι έχουν μετατραπεί σε πιόνια από διάφορα συμφέροντα τότε ανοίγουν πολλά θέματα με πρώτο αυτό των κρατικών δικαιωμάτων.

Για τους περισσότερους τόσο  το Brexit οσο  και η άνοδος του Τράμπ έβαλαν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια. Αυτό μπορεί να έγινε για να κερδίσουν τα συμφέροντα χρήματα από τα στοιχήματα  και επιρροή στα κέντρα αποφάσεων με τη συνδρομή των μελών του facebook.

Κατά πάσα πιθανότητα το Brexit και η εκλογή του Τράμπ  αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Και να ακολουθήσουν και άλλες επεμβάσεις , μέχρι και μεθόδευση τρομοκρατικών πράξεων από έξυπνα λογισμικά που ενεργοποίησαν συγκεκριμένους στόχους.

Δεν είνα τυχαίο φαίνεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο Σόρος δήλωσε πως το Facebook και η Google έχουν ημερομηνία λήξης. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του Μπιλ Γκέιτς για τα πλοκάμια του χταποδιού δηλαδή της Apple, της Google, του Facebook, της Amazon που κινούνται πέρα από κάθε έλεγχο. Προ ημερών ο Εντουαρντ Σνόουντεν που έχει καταφύγει στη Ρωσία αποκάλεσε κομψά το facebook εταιρεία παρακολουθήσεων που πουλάει τα στοιχεία των χρηστών της σε διάφορα συμφέροντα.

Και όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει βαρύ κατηγορητήριο και για τρομοκρατικές πράξεις που έγιναν για ποικίλους λόγους η από δράστες που κατευθύνθηκαν με λογισμικά προπαγάνδας πάνω σε συγκεκριμένους στόχους, όπως  στο Μάντσεστερ και στο Λας Βέγκας. Για πολλούς αυτές οι δύο επιθέσεις προκάλεσαν την αρχή του ξηλώματος στο  πουλόβερ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σίγουρα αναμένονται αντίμετρα, τα like περνάνε στην ιστορία και οι τεχνολογικοί κολοσσοί μπαίνουν υπό κρατικό έλεγχο. Θα παραμείνει ανθρώπινο δικαίωμα η πρόβαση στο διαδίκτυο όμως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλα θα είναι διαφορετικά.

Οσο για το facebook αποδεικνύεται  ότι αποτελεί παγκόσμια απειλή και τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όταν αποκαλυφθεί στην πραγματική του διάσταση το μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησε στους λαούς της γης η ανεξέλεγκτη λειτουργία του και στο πόσο κακό έκανε στην παγκόσμια νεολαία.

 
Ανοιχτές ρεβάνς PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Thursday, 15 March 2018 03:00


Αυξημένο το αγωνιστικό και παικτικό ενδιαφερον στις σημερινές ρεβάνς του Γιουρόπα Λιγκ. Με εξαίρεση την Λυών που άνοιξε σε χαμηλή τιμή οι άλλες επτά  συναντήσεις είναι αρκετά αμφίρροπες και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.
Πάντως τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων και οι προτεραιότητες δίνουν προβάδισμα σε ορισμένες ομάδες που προσφέρονται σε αρκετά ικανοποιητικές τιμές.

Στον επαναληπτικό  ανάμεσα στην Αρσεναλ και την Μίλαν το 2-0 της αγγλικής ομάδας δεν αφήνει πολλά περιθώρια πρόκρισης στους φιλοξενούμενους που ελπίζουν πλέον και στην 4η θέση στο Καμπιονάτο.Στο Σάλτσμπουργκ-Ντόρτμουντ το εκτός έδρας 2-1 των Αυστριακών δεν αποτελεί σκορ πρόκρισης όσο και αν η φετινή Ντόρτμουντ δεν είναι τόσο δυνατή και στο πρωτάθλημα πιέζεται για θέση στην τετράδα.

Στο συνδρομητικό τμήμα ανέβηκαν οι εκτιμήσεις του valuebet για τις οκτώ  ρεβάνς και ενημερώθηκαν τα ταμεία και τα συστήματα.

 
Γκίνια PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Wednesday, 14 March 2018 03:07


Φεύγει ένα ρολό ταμειακής μηχανής πριν το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και βρίσκει τον προπονητή των φιλοξενούμενων δίπλα από το μάτι. Αν τον έβρισκε στον ώμο δεν θα έτρεχε τίποτα. Στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ μπαίνει ένα γκολ στο 89' σε μια κωλοφάση που δεν βγάζεις άκρη. Το μόνο ευδιάκριτο στοιχείο είναι η αποδοχή από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ αλλά και από τους συμπαίκτες του. Κανένας δεν διαμαρτύρεται και θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι. Ξαφνικά ο επόπτης έχει άλλη γνώμη , το ακυρώνει για οφσάιντ σε μια φάση που ήταν εξ ίσου πιθανό να το ακυρώσει και ο διαιτητής σαν επιθετικό φάουλ για τον ίδιο λόγο που θα μπορούσε να ακυρωθεί σαν  οφσάιντ. Έπαιξε μεγάλη γκίνια στα δύο συμβάντα της Τούμπας.

Για ένα μπουφάν

Ακολουθεί ο γνωστός μύλος. Μπαίνει  ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στο γήπεδο βγαζοντας το μπουφάν. Αν δεν το έβγαζε δεν θα γινόταν καν συζήτηση επειδή το όπλο που νόμιμα κατείχε δεν θα γινόταν αντιληπτό. Αυτό είδε η κοινή γνώμη και όλοι μας και μέχρι εκεί μπορούμε να μιλήσουμε. Το αν έγινε απειλή με το όπλο κανένας δεν το ξέρει. Ουτε αν το γκολ κατακυρώθηκε λόγω βίας η ο διαιτητής κατάλαβε ότι ήταν σωστό. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αν το μπουφάν βγήκε εσκεμμένα  η να έπεσε στη διαδρομή, κάπου να σκάλωσε η κάποιος να το τράβηξε για να σταματήσει τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Εμείς μόνο την εικόνα έχουμε μπροστά μας και αυτή η εικόνα καταδικάζει τον Ιβάν Σαββίδη.

Η λήθη
Οπως ήταν αναμενόμενο το θέμα πήρε τις γνωστές τεράστιες διαστάσεις. Ξαναβγήκαν στην επιφάνεια οι κριτικές εναντίον του σημερινού παραγοντισμού(Μαρινάκης-Μελισσανίδης-Σαββίδης) με τρόπο που σχεδόν αγιοποίησε τους προκατόχους τους Κόκκαλη και Βαρδινογιάννη και οι πάντες η σχεδόν οι πάντες έδειξαν ότι ζούσαν σε άλλα κράτη και άλλους τόπους όταν δρούσαν οι γνωστές καλύβες και οι γνωστές παράγκες και πρακτικές.  Αλλά τι να λέμε. Τότε στα επεισόδια με τον Σισέ ο Μαρινάκης είχε ομολογήσει ότι το παράκανε αλλά δεν έφταιγε αυτός για τα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και όμως αν και ήταν μερικούς μήνες πρόεδρος είχε χρεωθεί τη σαπίλα που κληρονόμησε και η οποία δεν  αποτελεί προνόμιο των παραγόντων.

Οι μάζες δεν έχουν νοημοσύνη. Λειτουργούν σαν τις αγέλες. Το κάθε μέλος της μάζας μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος,αλλά μέσα στη μάζα μεταμορφώνεται και χάνει το αυτεξούσιο. Παραδίνεται στους μέντορες, στους καθοδηγητές,στα εντυπωσιακά λεξιλόγια των σεμνών,των ηθικών,των πρέπει και των δήθεν. Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας το μαζικό και το δημοφιλές δεν υπερασπίστηκαν αξίες. Κυρίως ευνοήθηκαν από καταστάσεις η διαχειρίστηκαν προβλήματα τα οποία γιγαντώθηκαν από αυτή τη διαχείριση.

Σήμερα ανθρώπινες αγέλες και μαζικές συμπεριφορές δημιουργεί το διαδίκτυο ,αυτό είναι το μέσο που προωθεί τη μια σκέψη και δυστυχώς στην ελληνική πραγματικότητα το παιχνίδι χάνεται σε αυτό ακριβώς το σημείο. Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι μια άλλη υπόθεση που δεν είναι του παρόντος αλλά όμως συμβαίνει.

Ο ξένος παράγοντας
Επιστρέφοντας στην εικόνα του προέδρου που καταλάβαμε ότι οπλοφορούσε επειδή του έφυγε το μπουφάν θα πρέπει να κάνουμε μια στάση στον ξένο παράγοντας. Το κλάμπ των συλλόγων διέγραψε τον ΠΑΟΚ από τα μητρώα του. Ε και.Μας λένε ότι κάποιοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι αποφάσισαν να μην αναγνωρίσουν τον ΠΑΟΚ σαν σύλλογο. Είναι σε θέση να πάρουν τέτοια απόφαση , απλώς και μόνο επειδή αποτελούν τον έντιμο ξένο παράγοντα; H μήπως πρόκειται για στρατηγική που εξυπηρετεί έμμεσα καταστροφές των προβληματικών κρατών για να σωθούν τα ημιπροβληματικά κράτη. Ακόμα και αυτό το σενάριο να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα η απόφαση των συλλόγων αποτελεί επέμβαση στο εσωτερικό της χώρας. Τίποτα περισσότερο η λιγότερο.

Αν
Να το κλείσουμε το θέμα με τα αν και τις υποθέσεις. Ας πούμε ότι δεν έμπαινε ο πρόεδρος στο γήπεδο , ας πούμε ότι και αν έμπαινε να φορούσε το μπουφάν που θα έκρυβε το όπλο. Αν τέλος πάντως ακυρωνόταν το γκολ συνεχιζόταν το παιχνίδι και έληγε 0-0 η το έβαζε σε μια αντεπίθεση η ΑΕΚ. Τι θα ακολουθούσε; Ηρεμη αποχώρηση, παλαμάκια , και όλα μέλι γάλα η μήπως σήμερα θα μιλούσαμε για πραγματική τραγωδία. Απαράδεκτη η ενέργεια του προέδρου, εξέθεσε τον εαυτό του και την ομάδα του.¨Ομως μέσα σε αυτό το τρελοκομείο που ζούμε αυτό το λάθος του μπορεί να έκανε και καλό.

ΥΓ. Δεν μπορεί το πρόβλημα να είναι μόνο υπόθεση 5-6-7 προέδρων. Είναι θέμα νοοτροπίας που δημιουργεί και αναπαράγει ιστούς με πολυάριθμους συνδετικούς κρίκους. Η βάση έγινε  προβληματική σε βαθμό που να χειραγωγείται από αυτούς που πουλάνε "λύσεις" , διχόνοια και μίσος επειδή αυτό συμφέρει υλικά και ηθικά στους ίδιους.

Last Updated on Wednesday, 14 March 2018 03:27
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 430