ΑΠΑΙΣΙΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Monday, 10 September 2018 03:27

Αθήνα 10 Σεπτεμβρίου

ΑΙΣΙΟΣ Γιατί είσαι μπουκωμένος και πρησμένος, πονόδοντο έχεις:

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Γαμώ την κωλοεποχή που ζούμε λέω εγώ. Τι φταίμε εμείς οι ανεξάρτητοι απαίσιοι για τις καθεστωτικές σας συγκρούσεις.

ΑΙΣΙΟΣ Τι έπαθες πάλι, σε καυγά έπεσες.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε τη Ζαχαράκη επειδή χτύπησαν τη Νοτοπούλου, έγινε του οδόντος αντί οδόντος σε χρόνο μηδέν.Με βάλατε και έψαχνα οδοντίατρο μέσα στο κατακαλόκαιρο κουφάλες.

ΑΙΣΙΟΣ Εσύ με ποια από τις δύο είσαι.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Με ποια θέλεις να είμαι , με τη Ζαχαράκη θα είμαι. Η Νοτοπούλου είναι κομματικό σιγουράκι.

ΑΙΣΙΟΣ Ναι αλλά η Ζαχαράκη είναι του Κυριάκου.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εμάς τους απαίσιους δεν μας ξεγελάνε τα κόλπα και οι ταμπέλες. Κρυφοσυριζαία είναι, καραντί η εκτίμηση.

ΑΙΣΙΟΣ Μήπως το λες προβοκατόρικα για να τη διώξει ο Κυριάκος και να πάει μαζί με τον Τσίπρα.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Σημασία ρε βλάκα είναι τι είναι και όχι που θα πάει.Καλύτερα να υπάρχει και μια συριζαία δίπλα στον Κυριάκο όταν θα  συγκυβερνήσει με τον Τσίπρα.

ΑΙΣΙΟΣ Ποιος θα είναι τότε ο πρωθυπουργός;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Τι αστεία ερώτηση , μισθολογικά θα είναι ο Κυριάκος και ουσιαστικά ο Αλέξης. Δεν είμαι και σίγουρος αλλά το αντίθετο το αποκλείω στην παρούσα φάση.  

ΑΙΣΙΟΣ Και ποιοι θα είναι αντιπολίτευση;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Η ερώτηση σου είναι εθνικής σημασίας η την κάνεις για τυπικούς λόγους;

ΑΙΣΙΟΣ Δες το ρητορικά

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μπορεί να ενωθούν ο Καμμένος με την Ντόρα και τον Θοδωράκη. Μπερδεύομαι λίγο επειδή θα γίνει μπάχαλο με τις γραμμές των εκδοτών-δημοσιογράφων κτλ. Αν δεν τα βρουν υπάρχουν και οι Ρουβίκωνες, είναι μια ρεαλιστική λύση.

ΑΙΣΙΟΣ Εχεις αχαλίνωτη φαντασία.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μα και το ΚΚΕ το είπε ρε πλούσιε, είναι σίγουρο. Πάει και τελείωσε θα συγκυβερνήσουν. Τα κομμούνια δεν λαθεύουν ποτέ και είναι και πατριωτικά.Απλώς έχουν ένα θέμα με τον καπιταλισμό, άφησαν πίσω τα εμφυλιακά εδώ και 30 χρόνια.    

ΑΙΣΙΟΣ Δεν υπολογίζεις το βαθύ πασόκ , την λαϊκή δεξιά  την ακροδεξιά. Σήμερα τον Σύριζα τον στηρίζει το βαθύ πασόκ.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Εδώ ο Αλέξης δεν μάσησε το 2015 με τους  αριστερούς, θα μασήσει στους πασόκους, τι τον πέρασες για τον Παπανδρέου;

ΑΙΣΙΟΣ Αφού τον μιμείται όλοι το λένε.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Για καλό σκοπό φαντάζομαι.

ΑΙΣΙΟΣ Θα τον καπελώσει το βαθύ πασόκ και θα τον τελειώσει, όπως την έπαθε ο Ανδρέας και έκανε πίσω ο Γιώργος.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και τότε ο Τσίπρας θα βάλει τη γάτα του να κλάψει γοερά. Πλούσιε ο Τσίπρας δεν είναι πασόκος, αν τον χειραγωγήσουν θα τους αφήσει στο κενό και θα την κάνει. Θα γίνει πολύ πιο επικίνδυνος αν τα παρατήσει , σε χρόνο μηδέν το βαθύ πασόκ θα τα δει όλα. Θα δεχτεί τη στήριξη των πασόκων μόνο με τους δικούς του όρους.

ΑΙΣΙΟΣ Είσαι εκτός τόπου και χρόνου, δεν πρόσεξες τη σιωπή του Καραμανλή.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Υπάρχουν τουλάχιστον 10 είδη σιωπής. Από την σιωπή του φόβου, μέχρι τη σιωπή της αδυναμίας, υπάρχει η σιωπή των αμνών , η σιωπή των εκδικητών,πρόσθεσε  τη σιωπή της τύψης, τη σιωπή της αδιαφορίας, τη σιωπή της προσμονής  υπάρχει και η σιωπή της ενοχής, της συνενοχής. Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου άβυσσος και το αίτιο της σιωπής του. Την κάθε αιτίας πολιτική σιωπή πάντως πρέπει να την ερμηνεύεις πάντα σαν απουσία.

ΑΙΣΙΟΣ Που τα έμαθες όλα αυτά, μιλάς σαν εξουσιαστής.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Αφού γνωρίζεις ότι κατά βάθος είμαι φιλάνθρωπος. Τα λέω όλα αυτά για να βοηθήσω. Αν καταλάβω ότι ο οποιοσδήποτε εξουσιαστής θέλει το καλύτερο τον βαφτίζω  επαναστάτη.

ΑΙΣΙΟΣ Για αυτό είσαι με την Ζαχαράκη.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Ναι ρε για αυτό , έτσι γουστάρω. Τη θέλω μαζί με την πόντια της εργασίας στο ίδιο στρατόπεδο με τον Αλέξη και τον Κυριάκο , έχεις πρόβλημα;

ΑΙΣΙΟΣ Θέλετε να αφαιρέσετε την εξουσία από τον λαό που την κέρδισε με αγώνες.Δεν θα σας περάσει.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Σιγά μη νοιάζεσαι για το λαό, για τη δύναμη και τα πλούτη σου νοιάζεσαι. Θέλετε να κυβερνάτε χωρίς να φαίνεστε. Και τι να την κάνει ο λαός την εξουσία ρε πλούσιε χωρίς ATM και με δελτίο στα σούπερ μάρκετ, για όσο θα είναι ανοιχτά.

ΑΙΣΙΟΣ Πάλι άρχισες  τις απειλές.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Δηλαδή είμαι κακός που θέλω να δουλεύουν τα ATM και να ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ;

ΑΙΣΙΟΣ Αυτό είναι το αυτονόητο.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Θέλεις να στο κάνω ψιλά μπας και το πάρεις πρέφα. Αν φύγει ο Τσίπρας από το πολιτικό σκηνικό θα τον ακολουθήσουν ο Κυριάκος. και ο Γιωργάκης. Σκέψου για λίγο τη χώρα σου με τους υπόλοιπους και θα καταλάβεις τι εννοώ.

ΑΙΣΙΟΣ Θες να με τρελάνεις, αυτοί οι τρεις δεν είναι ένα, είναι η δεξιά, το πασόκ και η αριστερά.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Και τι με νοιάζει εμένα τι εκφράζουν, εμένα με ενδιαφέρει το εφικτό και το καλύτερο.  

ΑΙΣΙΟΣ Ρε δεν πήρες είδηση ότι θέλει να ενώσει τους Σκοπιανούς με τη Θεσσαλονίκη. Θα την κάνει λέει πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Πάει η Μακεδονία τη χάσαμε.

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Στα χαρτιά η στην πραγματικότητα; Βοήθεια και καρότο στους σκοπιανούς έδωσε για  να ψηφίσουν τη συμφωνία.

ΑΙΣΙΟΣ Δεν καταλαβαίνω γιατί συμφωνεί ο Καμμένος, δεν ακούγεται ούτε η Χρυσή Αυγή, τι γίνεται εδώ;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Μα ρε πλούσιε ο Μιχαλολιάκος πριν από μερικά χρόνια δήλωσε ότι δεν είναι ναζί αλλά εθνικιστής. Και 3 χρόνια πριν από αυτή τη δήλωση ο Τσίπρας είχε δηλώσει ότι άδικα τον κατηγορούν μερικοί για εθνικισμό.Τι κάνεις εκεί;

ΑΙΣΙΟΣ Θα πάρω ένα υπογλώσσιο , δεν σου ξαναμιλάω απαίσιε. Εννοείς ότι ο Μιχαλολιάκος δεν μιλάει για να μην του πάρει τους ψήφους ο Αλέξης και μείνει χωρίς κόμμα;

ΑΠΑΙΣΙΟΣ Αφού τα είπαμε άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και άπειρα τα αίτια της σιωπής του καθενός. Εμείς οι αδύναμοι απαίσιοι κατά βάθος δεν έχουμε κακές προθέσεις, αλλά όταν βρεθούμε σε θέση άμυνας συντρίβουμε τον αντίπαλο με τη δική του δύναμη. Και πίστεψε με είναι πολύ εύκολο.

 
Είναι "καθαρό" το ελβετικό ποδόσφαιρο; PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Sunday, 02 September 2018 02:04Μετά από 8 χρόνια κυριαρχίας της Βασιλείας τα φαινόμενα δείχνουν ότι στο ελβετικό ποδόσφαιρο έχουμε μια νέα πραγματικότητα με την πρωταθλήτρια Γιουνγκ Μπόις να ξεκινάει με έξι σερί νίκες και να αποσπάται με διαφορά στην κορυφή. Κάτι ανάλογο που έκανε και η Βασιλεία από το 2010 μέχρι και το 2017.

Ωστόσο δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για τη γνησιότητα  του ελβετικού ποδοσφαίρου τα οποία προκύπτουν από τη ροή των φαβορί και των ειδικών στοιχημάτων στο πρωτάθλημα αλλά και από  τη συμπεριφορά της εθνικής Ελβετίας στις μεγάλες διοργανώσεις.

Στο περσινό πρωτάθλημα η Γιουνγκ Μπόις πήρε τον τίτλο με μεγάλη άνεση και στις τελευταίες 18 αγωνιστικές είχε απολογισμό 15 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, από την Βασιλεία 3 αγωνιστικές πριν τη λήξη με το βαρύ 1-5, σε έναν αγώνα που πιέστηκε η τιμή του διπλού της ήδη πρωταθλήτριας στο 2.80 με τον άσσο της Βασιλείας να ανεβαίνει στο 2.10. Στα δύο τελευταία η Γιουνγκ Μπόις επανήλθε στις νίκες 3-1 την Λουγκάνο εντός και 2-1 την Γκρασχόπερς στη Ζυρίχη.

Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν τα αποτελέσματα της Γιουνγκ Μπόις στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Κερδίζει την Βασιλεία στο 2.70  με σκορ 2-0., στη συνέχεια κερδίζει την Γκρασχόπερς με 4-0 στη Ζυρίχη και στην 3η αγωνιστική επικρατεί της Λωζάννης με 3-0.

Ακολουθούν 3 αγώνες χωρίς νίκη. Χάνει εντός με 4-0 από την Τουν , λευκή ισοπαλία στη Ζυρίχη και 2-2 πάλι εκτός με τη Σεντ Γκάλεν. Συμβαίνουν και αυτά όμως προκαλεί αίσθηση ότι στους 4 αγώνες που έδωσε με την Τουν  που είχε 18 ήττες στο πρωτάθλημα πήρε μόλις μια νίκη εντός 3-1, έχασε με 1-3 και 0-4 εκτός και εντός και έφερε και μια ισοπαλία , 2-2 εκτός.

Αντίθετα η Τουν δεν πήρε ούτε ένα βαθμό κόντρα στη Βασιλεία,4 ήττες με τέρματα 2-13 και το εκπληκτικό εκτός έδρας 4-0 επί της Γιουνγκ Μπόις το σημείωσε αμέσως μετά το εντός 0-3 της 3ης αγωνιστικής από την Βασιλεία.

Πολλά μπορεί να αποδοθούν σε συμπτώσεις και συγκυρίες όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι εντελώς χύμα κατάσταση, άλλωστε μιλάμε για μια προηγμένη χώρα και δεν μπορεί να εξηγηθούν τα πάντα  από το γεγονός ότι είναι πλούσια αλλά και  πρώτη στην Ευρώπη σε ορισμένες κακές συνήθειες.

Τέσσερις εκπλήξεις η Εθνική Ελβετίας
Περίεργη και η συμπεριφορά της Ελβετίας στην  τελική φάση του Μουντιάλ. με 4 κόντρες. Ξεκίνησε με εντυπωσιακή ισοπαλία 1-1 με την Βραζιλία του 1.40, στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου κερδίζει την Σερβία με ανατροπή στο 2.80 και στην 3η αγωνιστική είναι μεγάλο φαβορί κόντρα στην ουραγό Κόστα Ρίκα, μόλις στο 1.65 ο άσσος με πτωτικές τάσεις.

Μέχρι το 88΄ ο αγώνας είναι στο 1-1, φαβορί και το under στο 1.70,η Ελβετία κάνει το 2-1 αλλά η Κόστα Ρίκα απαντάει στο 92' με αυτογκόλ.  Την ίδια ώρα η Βραζιλία κέρδιζε με 2-0 την Σερβία, σκορ που είχε διαμορφωθεί στο 68' και η Ελβετία δεν είχε ελπίδες για την πρώτη θέση, ούτε μπορούσε να απειληθεί με αποκλεισμό.
Στα νοκ άουτ η Ελβετία αποκλείεται από την Σουηδία με σκορ 1-0 και γίνεται το 4 στα 4 στους αιφνιδιασμούς , η Σουηδία πλήρωνε και πάνω από το 3.40 , η ισοπαλία έπαιζε στο 2.80 και η Ελβετία στο 2.40.

Κάτι λοιπόν δεν πάει καλά με το ελβετικό ποδόσφαιρο και είναι λογικό να αμφισβητείται η γνησιότητα του πρωταθλήματος αλλά και οι συμμετοχές των ομάδων και της εθνικής Ελβετίας στις διεθνείς διοργανώσεις.

 
Στο 22.00 η πρόκριση της ελληνικής τριάδας PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Saturday, 01 September 2018 02:54


Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία σύμφωνα με τις αρχικές τιμές των μπουκμέικερ. Οι πρόκριση του ΠΑΟΚ άνοιξε στο 1.70 με πρώτο φαβορί του ομίλου την Τσέλσι στο 1.03. Η πρόκριση της Μπάτε Μπορίσοφ ξεπερνάει και το 3.00 ενώ η Βιντεότον άνοιξε στο 5.20. Στην πρωτιά η Τσέλσι είναι πρώτο φαβορί στο 1.20 και η πρωτιά του ΠΑΟΚ κυμαίνεται από 5.50 ως 6.00.

Δεύτερος σε πιθανότητες ο Ολυμπιακός στο 1.85 με φαβορί την Μίλαν στο 1.10. Η πρόκριση της Μπέτις είναι στο 1.70 και η Ντούντελανζ παίζει και στο 16.00. Στην πρωτιά η Μίλαν παίζει στο 1.70 η Μπέτις στο 3.70 , ο Ολυμπιακός στο ελκυστικό 4.60 και η πρωτιά της Ντούντελανζ ξεπερνάει το 100.00.

Δύσκολο το έργο της ΑΕΚ έστω και η Μπάγερν δεν φοβίζει όσο στο πρόσφατο παρελθόν και είναι το έκτο φαβορί για κατάκτηση, ήταν σχεδόν πάντα στην πρώτη τριάδα των επικρατέστερων ομάδων την τελευταία 8ετία. Η πρόκριση της ΑΕΚ πληρώνει 7.00, στο 1.03 η Μπάγερν, στο 1.85 η Μπενφίκα και  στο 2.20 ο Αγιαξ.

Στην πρωτιά η Μπάγερν άνοιξε στο 1.15, η πρωτιά της Μπενφίκα άνοιξε στο 8.00 , ο Αγιαξ είναι στο 12.00 και η πρωτιά της ΑΕΚ στο 100.00 μια τιμή που την αδικεί αφού δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές με τις Μπενφίκα και  Άγιαξ που δίνουν 10 σχεδόν φορές μικρότερο κέρδος από το κέρδος στην πρωτιά της "'Ενωσης". Πρόκειται πάντως για έναν πονηρό όμιλο και στον οποίο οι εκπλήξεις έχουν αυξημένες πιθανότητες.

Συνολικά η πρόκριση και των 3 ελληνικών ομάδων ξεπερνάει το 22.00 μια τιμή ικανοποιητική με βάση τις πιθανότητες.

ΥΓ. Αν η ανθρωπότητα δεν καταστρέψει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τότε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα καταστρέψουν την ήδη δηλητηριασμένη, ψυχικά και σωματικά ανθρωπότητα. Και αν στον ορίζοντα φανεί ενδιάμεσος δρόμος τότε στα σίγουρα θα  πρόκειται  για οφθαλμαπάτη.

Last Updated on Saturday, 01 September 2018 03:11
 
Τα εντός και εκτός τζόγου PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Sunday, 26 August 2018 03:58


ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΖΟΓΟΥ
Σχόλια που αφορούν το χώρο των τυχερών παιχνιδιών και όχι μόνο
Κυριακή 26 Αυγούστου*Που είναι η παντοδύναμη ελληνική στοιχηματική αγορά η πρώτη στον κόσμο, αυτή που αποτελούσε ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στην παγκοσμιοποίηση, ίσως και το ισχυρότερο; Με αντάλλαγμα το ΚΙΝΟ και τα φρουτάκια διαλύθηκε. Το ψωμοτύρι  το είδαν πολλοί αλλά τις φάκες ελάχιστοι. Το στοίχημα πέφτει διαρκώς και χάνει έδαφος έναντι των σκληρών και εθιστικών παιχνιδιών. Αλλά η μούγκα στη στρούγκα παραπέμπει σε σιωπή προβάτων. Φταίει και το διαδίκτυο που εκτός από σύγκλιση πολιτισμών λειτουργεί και σαν σύγκλιση του ανθρώπινου είδους με το ζωικό βασίλειο.Το διαδίκτυο αφ ενός μετατρέπει σε αγέλες το είδος μας και αφ ετέρου  δημιουργεί και τα  αρπακτικά  που θα επιτεθούν στις πανικόβλητες αγέλες.

*Δεν νοείται η  πρώτη στοιχηματική ευρωπαϊκή αγορά και ίσως η  κορυφαία του πλανήτη στην τριετία 2005 ως 2008.να κάνει τζίρους όσο ένας με  προσωρινή άδεια μπουκμέικερ του διαδικτύου. Δεν είναι μονο το payout του ΟΠΑΠ που παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα αν και μειώθηκαν οι προμήθειες των πρακτόρων  και αυξήθηκε το πλήθος αγώνων και ειδών στοιχηματισμού. Το παιχνίδι έχει χαθεί γιατί τα φρουτάκια και το ΚΙΝΟ και τα παιχνίδια υψηλού εθισμού αποτελούν τη μεγάλη προτεραιότητα του ΟΠΑΠ και του δικτύου του. Το στοίχημα λειτουργεί σε ένα σημαντικό βαθμό σαν κράχτης για τα παιχνίδια υψηλού εθισμού και έχουμε να κάνουμε με game over. Ως προς το πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο αποτελεί ένα τεστ για όλους τους λύτες και όχι μόνο για τους δυνατούς.

*Τις συνέπειες από αυτή την εξέλιξη δεν τις έχουν αντιληφθεί οι εμπλεκόμενοι και οι ενδιαφερόμενοι. Η αξία από τα φρουτάκια και το ΚΙΝΟ  αφορά την εσωτερική κατάσταση. Αντίθετα η ισχυρή στοιχηματική αγορά αφορούσε τις επιρροές στην παγκοσμιοποίηση αλλά και ενίσχυση των εσόδων. Τελικά η Ελλάδα δείχνει να το χάνει οριστικά αυτό το παιχνίδι, θα μετατραπεί σε μια χώρα εθισμένων σε σκληρά παιχνίδια και αυτό θα οδηγήσει μαθηματικά σε εξαθλίωση. Η αστική τάξη καθημερινά αγκομαχάει από την εγκληματικότητα αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει είδηση ότι  τα παιχνίδια υψηλού εθισμού, επίγεια, διαδικτυακά , νόμιμα, ημινόμιμα και παράνομα είναι αυτά που ανεβάζουν στα ύψη την όποια παραβατικότητα και εγκληματικότητα.

*Τα παραπάνω δεν αποτελούν κατηγορητήριο για να δικαστούν οι υπαίτιοι αυτής της εξέλιξης που δεν είναι λίγοι. Είναι οι νομοθέτες, είναι οι "ειδικοί" είναι τα ΜΜΕ, είναι τα δίκτυα διανομής, Μιλάμε για όλη την πυραμίδα του συστήματος. Και οι αιτίες  ήταν τα προσωρινά και εφήμερα οφέλη, κομματικά και πάσης φύσεως , ήταν η άγνοια , η αδυναμία πρόβλεψης, οι προσωρινές αντιπαραθέσεις και η θεοποίηση του κράτους  και της "νομιμότητας". Λες και είναι δυνατόν ποτέ το κράτος να υποκαταστήσει τον θεό , λες και η ¨νομιμότητα" αποτελεί μαθηματικά,άρα αμετάβλητο αξίωμα. Μόνο μια κοινωνία που έχει υποστεί λοβοτομή  και  προσκυνάει  είδωλα  μπορεί να πιστεύει ότι θα τη σώσουν από την καταστροφή  οι συνταξιούχοι επειδή καταναλώνουν και όχι οι νέοι που παράγουν. Και τα ίδια κωμικά μέλη αυτής της κοινωνίας είναι αυτά που εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την μειωμένη οικονομική παραγωγικότητα και την υπογεννητικότητα.

*Αυτή η κωμική κοινωνία το παίζει και τεχνοκράτης κατηγορώντας τις κυβερνήσεις για τις υψηλές φορολογίες αλλά αγνοεί ότι αυτό αποτελεί μονόδρομο για να τροφοδοτούνται τα κεκτημένα από την εποχή της φούσκας και  τα αντιπαραγωγικά εισοδήματα. Η απαξίωση της εργατικής και παραγωγικής  αμοιβής έναντι κεκτημένων και αντιπαραγωγικών εισοδημάτων σε μια καπιταλιστική χώρα είναι ισοδύναμη με την κομμουνιστική ουτοπία. Επομένως αυτή η χώρα θα πρέπει να αναζητήσει το μέλλον της εκτός καπιταλισμού με τις όποιες συνέπειες και εξελίξεις που μπορεί να δώσουν λύσεις αλλά μπορεί να οδηγήσουν στο χάος. Αξίζει άραγε αυτό το ρίσκο; Αν αξίζει ας το τολμήσουμε.

*Δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν ότι θα ήταν δίκαιο να βγούμε από την Ευρώπη και από το Ευρώ για να τιμωρηθεί αυτή η κωμική κοινωνία που αναπολεί ηγέτες οι οποίοι χαρακτήριζαν πρότυπο ανάπτυξης, αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας  στην δεκαετία του 1980 την Αλβανία του Χότζα και για όσο διάστημα  ήταν κλειστά τα σύνορα. Όταν άνοιξαν τα σύνορα  όλοι είδαμε το περιεχόμενο του "προτύπου" όμως οι λαοί έχουν ιδιαίτερα επιλεκτική μνήμη , διαβάζουν μόνο τα κομμάτια της ιστορίας που τους. συμφέρουν. Το έργο των κλειστών συνόρων  το είδαμε και με το Τείχος του Βερολίνου αλλά εκεί τουλάχιστον έμαθαν καλά το μάθημα τους και ξεπέρασαν τα προβλήματα και το ίδιο το  μαύρο παρελθόν με δουλειά και παραγωγικότητα.

*Φυσικά όλοι κάποια στιγμή ψιθυρίζουμε η κραυγάζουμε το "στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα". Επικαλούμαστε έτσι τη φαντασία που πρέπει να τρέξει μπροστά από τα γεγονότα και είναι λογικό επειδή η φαντασία είναι πολύ ανώτερη της γνώσης. Για να είναι ανώτερη όμως πρέπει να έχει αφετηρία την αντίληψη  του όσο το δυνατόν μεγαλύτερο "όλου" και όχι τις επιθυμίες και τα συναισθήματα που αποτελούν τον αντίπαλου του "όλου" και υπονομεύουν σε διαχρονική βάση τις ανθρώπινες αξίες.

Last Updated on Sunday, 26 August 2018 04:13
 
Η θέση μας PDF Print E-mail
Written by valuebet   
Friday, 17 August 2018 12:33


Περίεργος ο κόσμος ,γεμάτος αιφνιδιασμούς. Σε μια παραλία της Αθήνας μέσα σε ένα τρίωρο η φωτιά σκοτώνει 100 ανθρώπους. Από τα πουθενά , σαν να έδρασε ένας τρελός καμικάζι.

Λίγες μέρες αργότερα καταρρέει στη Γένοβα μια γέφυρα και αυτή από τους πουθενά. Είναι δυνατό να μην έδωσε σημάδια κινδύνου αυτή η μεγάλη κατασκευή;Και όμως κανένας δεν τα πήρε είδηση και δεκάδες ανθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Και εδώ δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης, ούτε κλάσμα  δευτερόλεπτου για όσους ήταν πάνω της και μόλις δύο-τρια δευτερόλεπτα για όσους  βρισκόταν κάτω από την γέφυρα.

Υπάρχουν αιτίες σε όλα αυτά όμως δεν μπορούμε να τις αντιληφθούμε έγκαιρα. Γνωρίζουμε ότι η μια από τα δισεκατομμύρια πεταλούδες που θα πετάξουν στην Ασία θα  προκαλέσει τυφώνα και καταστροφή στην Αμερική, αλλά δεν είμαστε σε θέση να την ονομάσουμε εκ των προτέρων. Και ευτυχώς γιατί αν ο άνθρωπος μπορούσε να καταλάβει ποια είναι η συγκεκριμένη πεταλούδα τότε ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μπορούσε να καταστρέψει η να κυριεύσει ολόκληρο τον πλανήτη σε χρόνο μηδέν.

Κανένας δεν μπορεί να καταστρέψει όλο τον πλανήτη , δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στο ανθρώπινο είδος. Μπορεί όμως να αλλάξει τον κόσμο καταστρέφοντας την ιστορία του. Η ιστορία είναι αυτή που κρατάει αιχμάλωτη την ανθρωπότητα και αν δεν καταστραφεί ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει. Μέχρι πρόσφατα  η αλλαγή αυτή φαινόταν  εφικτή όμως  σήμερα  αποτελεί ουτοπία επειδή η ιστορία τρέφεται ασταμάτητα από την υπερπληροφόρηση και την παραπληροφόρηση.

Ο κόσμος εξαρτάται από το διαδίκτυο όμως αυτό αποτελεί νόμισμα με δύο όψεις ,την καλή και την κακή, την ανθρώπινη και την απάνθρωπη. Αν όμως το διαδίκτυο των δισεκατομμυρίων χρηστών συνεχίζει να  υπερασπίζεται και να ενισχύει την ιστορία τότε για να αλλάξουν η ιστορία και ο κόσμος ,πρέπει να καταστραφεί και για όσο διάστημα χρειαστεί  το διαδίκτυο.Τόσο απλά και ξεκάθαρα είναι τα πράγματα.

Ελπίζουμε ότι τα αντισώματα του είδους μας δεν θα βρεθούν σε θέση αμύνης που θα καθιστά αναγκαία μια τέτοια αντίδραση όμως καλό να  προετοιμαστούμε και για αυτή την εξέλιξη και να μην αιφνιδιαστούμε σε ανεξέλεγκτο βαθμό.   
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 434